PERCAYA


Trimna ka Allah

Numutkeun kasaksian Kitab Suci, Allah mangrupikeun mahluk ilahi dina tilu jalma anu abadi, idéntik tapi béda, Bapa, Putra sareng Roh Suci. Anjeunna mangrupikeun hiji-hijina Gusti anu leres, langgeng, teu dirobih, maha luarna, terang, Maha Kawasa. Anjeunna mangrupikeun panyipta langit sareng bumi, ngajagaan alam semesta sareng sumber kasalametan pikeun manusa. Sanaos transcendent, Gusti tindakan langsung sareng pribadi ka jalma. Gusti mangrupikeun kanyaah sareng teu aya watesna ...

Allah, ramana

Pangéran, Rama, mangrupikeun jalmi munggaran tina Dewa, jalmi tanpa asal, ti mana Anak lahir dilahirkeun ka tukang sareng ti mana Roh Suci terus ngalangkungan Putra. Sang Rama, anu nyiptakeun sadaya anu katingali sareng teu katingali ku Putra, ngintun Putra kaluar supados urang tiasa ngahontal kasalametan sareng masihan Roh Suci pikeun pembaharuan sareng nampi kami salaku putra Gusti. (Yohanes 1,1.14, 18; Rum 15,6; Kolosi 1,15-16; Yohanes 3,16; 14,26; 15,26; Rum ...

Allah, anakna

Gusti, Putra, mangrupikeun jalma kadua Ketuhanan, diciptakeun ku Bapa jaman baheula. Anjeunna mangrupikeun kecap sareng pasemon ti Bapa ngalangkungan anjeunna sareng Allah nyiptakeun sagala hal pikeun Anjeunna. Hal ieu dikirim ti Rama salaku Yesus Kristus, Gusti, anu kaungkap dina daging pikeun nyandak kami kasalametan. Anjeunna ditampi ku Roh Suci sareng lahir tina Virgin Mary, anjeunna sadaya Gusti Allah sareng sadaya manusa, ngahijikeun dua sifat pikeun hiji jalma. Nya, putra ...

Roh Suci

Roh Suci nyaéta jalma katilu tina Ketuhanan sareng angkat salamina ti Rama ngalangkungan Putra. Anjeunna mangrupakeun comforter anu dijanjikeun ku Yesus Kristus yen Allah ngutus ka sadaya mukmin. Roh Suci cicing di urang, ngahijikeun sareng Bapa sareng Putra, sareng ngarobih urang ngalantarankeun tobat sareng panyucian sareng, ngalaksanakeun pembaharuan konstan, aligning sareng gambar Kristus. Roh Suci mangrupikeun sumber inspirasi sareng ramalan dina Alkitab sareng sumber persatuan sareng ...

Karajaan Allah

Karajaan Allah, dina akal anu paling lega, nyaéta daulat Allah. Karajaan Gusti parantos dibuktikeun dina garéja sareng kahirupan unggal para mukmin anu tunduk kana wasiatna. Karajaan Allah bakal didirikeun pinuh salaku tatanan dunya saatos mulang Kristus nalika sagala hal bakal tunduk. (Jabur 2,6-9; 93,1-2; Lukas 17,20-21; Daniel 2,44; Markus 1,14-15; 1 Korinta 15,24-28; Wahyu 11,15; 21.3.22 -27; 22,1-5) Ayeuna sareng masa depan ...

Wanoja: [manusa]

Gusti nyiptakeun lalaki, lalaki sareng awewe, dina gambar Allah. Gusti mberkahi manusa sareng marentahkeun anjeunna pikeun ngalikeun sareng ngeusi bumi. Dina asih, Gusti masihan kakuatan manusa pikeun ngalebetkeun ka bumi janten pramugari sareng pikeun ngawasa makhlukna. Dina carita nyiptakeun, manusa mangrupikeun makuta ciptaan; jalma kahiji nyaéta Adam. Anu ditambalan ku Adam, anu ngalakukeun dosa, umat hirup di pemberontakan ngalawan panyipta sareng ...

Kitab Suci

Kitab Suci mangrupikeun Firman Allah anu diilhami, kasaksian naskah Injil anu satia, sareng panyerahan leres sareng akurat wahyu Allah ka manusa. Dina hormat ieu, Kitab Suci Suci henteu sampurna sareng dasar pikeun Garéja dina sagala patarosan ngeunaan pangajaran sareng kahirupan. Kumaha urang terang saha Yésus sareng naon anu diajarkeun Yesus? Kumaha urang terang upami manéh téh nyata atanapi palsu? Naon dadasar anu otoratif pikeun diajar sareng kahirupan? Alkitab nyaéta ...

Gareja

Garéja, Badan Kristus, mangrupikeun komunitas sadayana anu iman ka Yesus Kristus sareng anu kagungan Roh Suci. Misi Garéja ieu pikeun ngajarkeun Injil, ngajar sadaya anu paréntah ka Kristus, ngabaptis, sareng ngadangu domba. Dina ngalaksanakeun amanat ieu, Garéja, dipandu ku Roh Suci, nyandak Alkitab salaku pituduh sareng anu terus dipandu ku Isa Al Masih, sirah hirupna. Alkitab nyebutkeun: Saha anu aya dina Kristus ...

Kaom Kristen

Nasrani mangrupikeun saha anu nempatkeun kapercayaan ka Kristus. Kalayan pembaharuan ku Roh Suci, urang Kristen dilahirkeun deui, ngalangkungan rahmat Allah ngalangkungan nyoko, disimpen dina hubungan anu leres sareng Gusti sareng sasama manusa. Kahirupan Kristen dicirikeun ku buah Roh Suci. (Rum 10,9-13; Galih 2,20; Yohanes 3,5-7; Markas 8,34; Yohanes 1,12-13; 3,16-17; Rum 5,1; 8,9; Yohanes 13,35, 5,22; Galatia 23) Naon hartosna janten murangkalih ...

Dunya malaikat teh

Malaikat diciptakeun roh-roh. Éta dilengkepan ku karep bébas. Malaikat-malaikat suci ngabdi ka Gusti salaku utusan sareng agén, ngabdi roh-roh pikeun jalma anu nampi kasalametan, sareng bakal ngiringan Al Masih dina mulihna. Malaikat anu henteu patuh disebut setan, roh jahat sareng jinising jahat. Malaikat nyaéta roh, utusan sareng abdi-abdi Gusti. (Ibrani 1,14; Wahyu 1,1; 22,6; Mateus 25,31; 2 Petrus 2,4; Markus 1,23; Mateus 10,1) ...

Iblis

Iblis nyaéta malaikat nu murag, pamimpin kakuatan jahat di dunya roh. Dina Kitab Suci, anjeunna dibahas ku sababaraha cara: Iblis, musuh, salah jahat, rajapati, tukang bohong, maling, tukang ngagoda, tukang nonoman, naga, dewa dunya ieu. Anjeunna aya dina pemberontakan konstan ka Allah. Kusabab pangaruh na, anjeunna sows konflik, khusiah sareng nurut di antara urang. Anjeunna parantos éléh dina Kristus, sareng aturan sareng pangaruhna salaku Gusti ...

Wéal

Injil mangrupikeun warta anu saé ngeunaan panebusan ngalangkungan rahmat Allah dumasar kana iman ka Yesus Kristus. Suratna nyaéta yén Kristus maot pikeun dosa-dosa urang, yén anjeunna dikubur, kabangkitan dina dinten katilu saatos Kitab Suci, teras muncul ka murid-murid na. Injil mangrupikeun warta anu saé yén urang tiasa asup ka Karajaan Allah liwat karahayon kawilujengan Yesus Kristus. (1 Korinta 15,1: 5-5,31; Rasul 24,46:48; Lukas; Yohanes ...

Pikiran Kristen

Dasar kabiasaan Kristen nyaéta amanah sareng asih kasatiaan ka Juru Salamet urang, anu dipikacinta sareng urang nyerah diri pikeun urang. Percaya ka Yesus Kristus dinyatakeun dina kapercayaan kana Injil sareng karya-karya cinta. Ngaliwatan Roh Suci, Kristus ngarobih hate para mukminna sareng ngiringan ngahasilkeun: cinta, kabagjaan, perdamaian, kasatiaan, kasabaran, kahadean, lemah lembut, kadali diri, kaadilan sareng kabeneran. (1st John ...

Kurnia Allah

Rahmat Allah mangrupikeun nikmat anu teu pantes sahingga Insya Alloh masihan luhur sadaya panyiptakeun-Na. Dina rasa anu paling lega, rahmat Allah ditepikeun dina unggal kalakuan diri wahyu diri. Hatur nuhun kana rahmat, manusa sareng sakabeh kosmos disimpen tina dosa sareng maot ku Yesus Kristus, sareng berkat manusa nampi kakuatan pikeun terang sareng mikacinta ka Gusti Allah sareng Yesus Kristus sareng asup ka kabagjaan kasalametan anu abadi Karajaan dewa. (Kolose 1,20; ...

dosa

Dosa mangrupikeun kaleresan, nagara pemberontakan ngalawan Allah. Ti waktos dosa anu sumping ka dunya ngalangkungan Adam sareng Hawa, manusa parantos dina kaayaan dosa - jurus anu ngan tiasa dihapus ku rahmat Allah ngalangkungan Yesus Kristus. Kaayaan umat manusa nunjukkeun sorangan kana kacenderungan pikeun nempatkeun diri sareng kapentingan sorangan saluhureun Gusti jeung pangarepanana. Dosa ngakibatkeun terasing tina Allah sareng sangsara sareng maot. Kusabab dulur ...

Iman di Allah

Iman ka Allah mangrupikeun kurnia ti Allah, diangkat dina putra nitis sareng dihambaran ku kecap abadi-Na ngaliwatan panyaksian Roh Suci dina Kitab Suci. Kapercayaan ka Allah ngajadikeun manah sareng pikiran manusa pikeun nampi kurnia Allah, kasalametan. Ngaliwatan Yesus Kristus sareng tina Roh Suci, iman ngamungkinkeun urang janten komunitas spiritual sareng janten setia ka Gusti, Rama urang. Yesus Kristus mangrupikeun asal panukang sareng ...

Kasalametan

Kasalametan nyaéta restorasi komuni manusa sareng Allah sareng panebusan sadaya ciptaan tina tindakan dosa sareng pati. Allah masihan kasalametan henteu ngan ukur pikeun kahirupan ayeuna, tapi pikeun kalanggengan pikeun unggal jalma anu nampi Yesus Kristus salaku Gusti sareng Jurus. Kasalametan mangrupikeun kado ti Gusti, dilakukeun ku kurnia, dirumuskeun ku iman ka Yesus Kristus, teu kéngingkeun ku kahadéan pribadi atanapi saé…

jaminan kasalametan

Kitab Suci negeskeun yén sadaya anu tetep iman ka Yesus Kristus bakal disalametkeun sareng teu aya anu bakal nangkep aranjeunna tina panangan Kristus. Kitab Suci ngantebkeun kasatiaan wates Gusti sareng kakayaan mutlak Yesus Kristus pikeun kasalametan urang. Hal ieu ogé nunjukkeun cinta langgeng Allah pikeun sadaya bangsa sareng ngajelaskeun Injil salaku kakuatan Gusti pikeun kasalametan sadaya anu iman. Gaduhan kapastian kasalametan ieu, para mukmin bakal ...

kaleresan

Kaleresan mangrupikeun tindakan tina rahmat ti Gusti Allah sareng ngalangkungan Yesus Kristus, anu ku ayana mukmin diyakinkeun di mata Allah. Ku sabab kitu, ku percanten ka Yesus Kristus, manusa nampi pangampura Gusti sareng mendakan karapihan sareng Gusti sareng Juru Salamet. Kristus mangrupikeun katurunan tur perjanjian lami teu énggal. Dina perjanjian anyar, hubungan urang sareng Allah didasarkeun kana dasar anu béda, dumasar kana kasepakatan anu béda. (Roma 3, 21-31; 4,1-8; ...

Kitab sutyoh

Sabat Kristen mangrupikeun kahirupan dina Yesus Kristus dimana unggal mukmin manggih istirahat anu leres. Minggu Sabat anu ka-dinten paréntah maréntah ka Israil dina Sapuluh Parentah mangrupikeun kalangkang anu ngarujuk ka Gusti sareng Jurusalamet urang Yesus Kristus salaku tanda kanyataan. (Ibrani 4,3.8-10; Mateus 11,28-30; Pangentasan 2-20,8; Kolose 11-2,16) Ngagungkeun kasalametan dina Ibadah Kristus nyaéta jawaban kami pikeun amal-amal anu dilakukeun ku Gusti pikeun urang boga. ...

contrition

Tobat (ogé ditarjamahkeun salaku "tulus") ka arah anu Maha Alih mangrupikeun parobihan sanubari, dibawa ku Roh Suci sareng didamel dina Firman Allah. Tobat ngalibatkeun kasadaran kana dosa sorangan sareng ngiringan kahirupan anyar, disucikeun ku iman ka Yesus Kristus. (Kisarian 2,38; Rum 2,4; 10,17; Rum 12,2) Belajar paham tobat Takwa anu dahsyat ”mangrupikeun katerangan ti hiji pamuda kusabab kasieunan hébat na anu ku Gusti parantos anjeunna ...

sanctification

Sanktifikasi mangrupikeun hiji kagiatan sih-rahmat anu ngalaksanakeun Allah sareng kabeneran sareng kasucian Yesus Kristus ka mukmin sareng ngalibetkeun anjeunna di dinya. Sanktifikasi dialaman ku iman ka Yesus Kristus sareng diaktipkeun ku ayana Roh Suci di manusa. (Roma 6,11:1; 1,8 Yohanes 9: 6,22-2; Rum 2,13:5; 22 Tesalonika 23; Galatia) Sanctification Numutkeun kana Concise Oxford Dictionary, nyucikeun hartosna "pikeun misahkeun atanapi ngajaga hiji hal anu suci". atanapi "tina dosa ...

netepan

Ibadah mangrupikeun tanggapan ilahi kana kamulyaan Gusti. Hal ieu dipotivasi ku cinta ilahi sareng timbul tina wahyu-diri gaib nepi ka nyiptakeunana. Dina ibadah, para mukmin asup kana komunikasi sareng Allah Rama ngalangkungan Yesus Kristus, diantawisna ngalangkungan Roh Suci. Ibadah ogé hartosna masihan prioritas hina sareng bungah ka Gusti Allah dina sagala hal. Éta manifes sorangan dina sikap sareng lampah ...

kaayaan ngabaptis

Baptisan cai mangrupikeun tobat tobat para mukmin, tanda yén anjeunna nampi Isa Al Masih salaku Gusti sareng Panebus nyaéta partisipasi dina pupusna sareng kebangkitan Yesus Kristus. Dibaptis "nganggo Roh Suci sareng Seuneu" ngarujuk kana karya pembaharuan sareng pembersihan Roh Suci. Garéja Sedunia Jagat Allah ngalaksanakeun Baptisan ngalangkungan immersion. (Mateus 28,19:2,38; Rasul 6,4:5; Rum 3,16: 1-12,13; Lukas 1:1,3; 9 Korinta; Petrus-; Mateus ...

Ieu sarébu

Perjamuan Gusti mangrupikeun pangeling-eling naon anu Yesus laksanakeun, simbol hubungan urang ayeuna sareng anjeunna, sareng jangji naon anu bakal dilakukeun dina waktosna. Iraha wae urang ngagungkeun sakramén, urang nyandak roti sareng anggur pikeun ngémutan Jurusalamet urang sareng ngumumkeun pupusna dugi ka anjeunna sumping. Sakramen mangrupikeun partisipasi dina pupusna sareng kebangkitan Gusti urang, anu masihan awakna sareng ngucurkeun getihna ku supaya urang bakal dihampura ...

Pangropea finansial

Budidaya keuangan Kristen hartosna patali sareng sumber pribadi dina cara anu ngagambarkeun asih sareng kamurahanan Allah. Ieu kalebet kawajiban nyumbang bagian tina dana pribadi kana padamel Garéja. Misi anu dipasihkeun ku gereja nyaéta nyumbang pikeun ngahutbah Injil sareng ngadangu domba. Masihan sareng nyumbang ngagambarkeun rasa hormat, iman, taat sareng…

Arsitéktur manajemén gareja

Kapala garéja na nyaéta Isa Al Masih. Anjeunna ngababarkeun kersa Bapa ka Garéja ngalangkungan Roh Suci. Ngaliwatan Kitab Suci, Roh Suci ngajarkeun sareng ngamungkinkeun Garéja kanggo ngalayanan kaperluan jamaah. Garéja Sedunia Dunya berusaha pikeun nuturkeun pedoman Roh Suci dina ngurus jemaah-jabatan na ogé dina janji para sesepuh, diakon, sareng pamimpin. (Kolose 1,18:1,15; Epesus 23: 16,13-15; Yohanes; ...

Nubuat Alkitabiah

Nubuat nyarioskeun karsan sareng rencana pikeun umat manusa. Dina ramalan Alkitab, Gusti nyatakeun yén dosa manusa dihampura ngaliwatan tobat sareng iman kana karya kasalametan Yesus Kristus. Ramalan kasebut nyatakeun ka Allah salaku Maha Kawasa sareng Hakim anu langkung luhur sareng ngajamin umat manusa tina cinta, rahmat sareng kasatiaan sareng motivasi para panganten kana kahirupan anu suci di Yesus Kristus. (Yesaya 46,9-11; Lukas 24,44-48; ...

Nu kadua anu kedalur sareng Kristus

Sakumaha anu dijanjikeun, Yesus Kristus bakal mulang ka bumi pikeun nangtoskeun sareng ngalaksanakeun sagala bangsa di Karajaan Allah. Datangna anu kadua dina kakuatan sareng kamulyaan bakal katingali. Acara ieu ngamimitian kebangkitan sareng pahala para wali. (Yohanes 14,3; Wahyu 1,7; Mateus 24,30; 1 Tesalonika 4,15:17 - 22,12; Wahyu) Bakal Kristus balik deui? Kumaha saur anjeun janten acara panggedéna anu tiasa kajantenan di panggung dunya? ...

) Warisan anu satia

Pusaka anu dipercaya ku panebus sareng hirup langgeng dina Kristus salaku putra-putra Allah dina komunikasi sareng Rama, Putra sareng Roh Suci. Bapana anu parantos ngalih ka mukmin kana karajaan putrana; warisanana bakal dijaga di sawarga sareng bakal dipasihan handap dina sagala datangna Kristus. Para wali anu bangkit mrentah sareng Kristus dina Karajaan Allah. (1 Yohanes 3,1: 2-2,25; 8:16; Rum 21: 1,13-7,27; Kolosa 1:1,3; Daniel 5; Petrus-; ...

Eusi anu diutus pangadilan anu langgeng;

Dina ahir umur, Gusti bakal ngumpul sakalian anu hirup sareng anu paéh sateuacan tahta swarga Kristus pikeun pangadilan. Anu soleh bakal nampi kamulyaan langgeng, pamiuhanna kaesok di kolam renang anu murub. Dina Kristus PANGERAN ngajadikeun rahmat sareng sakadar panyayuran pikeun sadayana, kalebet jalma anu katingalina henteu percanten kana manéh. (Mateus 25,31: 32-24,15; Kisah 5,28:29; Yohanes 20,11: 15-1; Wahyu 2,3: 6-2; 3,9 Timotius; Petrus; ...

naraka

Naraka mangrupikeun pamisahan sareng tebih ti allah anu parantos milih anu dosa. Dina Perjangjian Anyar, naraka disebut salaku "kolam renang", "gelap" sareng Gehenna (saatos Tal Hinnom caket Yerusalem, tempat panyabab pikeun nolak). Naraka ngajelaskeun hukuman, penderitaan, siksaan, cilaka abadi, ngaunget sareng cipir huntu. Scheol sareng Hades, dua istilah sering ditarjamahkeun sareng "naraka" sareng "kuburan" tina Alkitabiah ...

sawarga

"Surga" salaku istilah Alkitabiah ngajelaskeun tempat kediaman Allah anu dipilih, ogé takdir anu abadi sadaya umat Allah anu ditebus. "Janten di surga" hartosna: tetep sareng Gusti Allah dina Al Masih dimana teu aya deui maot, duka, nangis sareng nyeri. Surga didadarkeun salaku "kabagjaan langgeng", "Bliss", "katentreman" sareng "kabeneran Allah". (1 Raja 8,27: 30-5; Pamindo 26,15:6,9; Mateus 7,55; Kisah 56-14,2; Yohanes 3-21,3; Wahyu 4-22,1; 5-2; . ...

Nagara panengah

Kaayaan panengah nyaéta kaayaan dimana anu maot aya dugi kabangkitan awak. Gumantung kana interpretasi naskah-nas anu relevan, Nasrani ngagaduhan pandangan anu béda ngeunaan sipat kaayaan panengah ieu. Sababaraha titik nunjukkeun yén mayit ngalaman kaayaan ieu sadar, anu sanés yén kesadaranna parantos kaluar. Garéja Sedunia Jagat Allah percaya yén kadua pandangan kedah dihargaan. (Yesaya 14,9: 10; Ezekiel ...

Milenium kahiji

Milénum mangrupikeun waktos waktos anu dijelaskeun dina Kitab Wahyu nalika syahid Kristen bakal maréntah sareng Isa Al Masih. Saatos alafasna, nalika Kristus ngasongkeun sadaya musuh sareng kaserahkeun kana sagala hal, anjeunna bakal masrahkeun karajaan ka Allah Rama sareng bumi sareng bumi bakal rélasi. Sababaraha tradisi Kristen sacara harfiah napsirkeun milénium salaku sarébu taun sateuacanna atanapi nuturkeun Kristus;

Syahadat sajarah

A syahadat (syahadat, tina basa Latin "I yakin") mangrupikeun kasimpulan kapercayaan. Éta badé daptar bebeneran penting, netelakeun pernyataan ngajar, misahkeun kabeneran tina kasalahan. Biasana dijaga supaya éta bisa gampang diapal. Sajumlah tempat dina Alkitab gaduh karakter syahadat. Janten Yesus nganggo skéma dumasar kana Ulangan 5: 6,4-9 salaku syahadat. Paulus ...