Kasalametan

117 kasalametan éta

Kasalametan mangrupikeun restorasi hubungan manusa sareng Gusti sareng panebusan sadaya ciptaan tina panangan tina dosa sareng pati. Gusti masihan kasalametan sanés ngan ukur pikeun kahirupan ayeuna, tapi ogé pikeun kalanggengan pikeun unggal jalma anu narima Yesus Kristus salaku Gusti sareng Juru Salamet. Kasalametan mangrupikeun kado ti Gusti, dimungkinkeun ku kurnia, dipasihan dumasar kana iman ka Yesus Kristus, henteu pantes ku kauntungan pribadi atanapi padamelan anu saé. (Epesus 2,4: 10-1; 1,9 Korinta 8,21: 23; Roma 6,18.22: 23;)

Kasalametan - operasi nyalametkeun!

Kasalametan, panebusan mangrupikeun operasi nyalametkeun. Dina raraga ngadeukeutan konsép "kasalametan" urang kedah terang tilu hal: naon masalahna; naon anu dilakukeun ku Gusti ngeunaan hal éta; sareng kumaha urang kedah ngaréaksi éta.

Lalaki naon

Nalika Gusti nyiptakeun manusa, anjeunna nyiptakeun anjeunna "dina gambar na nyalira" sareng anjeunna nyebat ciptaan na "saé pisan" (Kajadian 1: 1,26-27 jeung 31). Manusa mangrupikeun mahluk anu saé: didamel tina lebu, tapi dihirupkeun ku napas Gusti (Nomer 1:2,7).

"Citra Gusti" sigana kalebet kapinteran, kreativitas sareng kakuatan ngalangkungan ciptaan. Sareng kamampuan asup kana hubungan sareng nyandak kaputusan moral. Ku sababaraha cara urang sapertos Gusti nyalira. Kusabab Gusti ngagaduhan khusus pisan kanggo urang, murangkalihna.

Buku mimiti Musa nyaritakeun yén manusa munggaran ngalakukeun hal anu dilarang ku Allah dilakukeun ku aranjeunna (Pangentasan 1: 3,1-13). Ketaatanana nunjukkeun yén aranjeunna henteu percanten ka Allah; sareng éta mangrupikeun palanggaran kapercayaanna ka dirina. Teu Percaya parantos ngerakeun hubungan sareng gagal ngalakukeun naon anu dipikahoyong ku Gusti pikeun aranjeunna. Hasilna, aranjeunna kaleungitan sababaraha rupa anu mirip sareng Allah. Hasilna, saur Gusti, nyaéta perjuangan, kanyeri, sareng maot (Vv. 16-19). Upami aranjeunna henteu hoyong nuturkeun paréntah anu Nyiptakeun, aranjeunna kedah ngalangkungan lebak cimata.

Manusa mulya sareng jahat dina waktos anu sami. Urang tiasa ngagaduhan cita-cita luhur sareng tetep biadab. Kami mirip dewa tapi henteu taqwa dina waktos anu sasarengan. Kami henteu deui «dina sumanget panemu». Sanaos urang parantos "ngaruksak" diri, Gusti tetep nganggap urang aya dina gambar Gusti (Nomer 1:9,6). Poténsi pikeun janten siga déwa masih aya. Éta sababna Gusti hoyong nyalametkeun urang, éta sabab Anjeunna hoyong ngagaleuh urang sareng mulangkeun hubungan anu anjeunna hubungan sareng urang.

Gusti hoyong masihan urang hirup langgeng, bébas tina kanyeri, kahirupan anu saé sareng Gusti sareng anu sanés-sanésna. Anjeunna hoyong kecerdasan, kreativitas sareng kakuatan urang dianggo pikeun saé. Anjeunna hoyong urang janten sapertos anjeunna, yén kami bahkan langkung saé tibatan jalma-jalma mimiti. Éta kasalametan.

Jantung rencana

Janten urang peryogi nyalametkeun. Sareng Gusti nyalametkeun urang - tapi ku cara anu teu disangka-sangka ku saurang. Putra Allah janten manusa, hirup bébas tina dosa, sareng kami maéhan anjeunna. Sareng éta - saur Gusti - mangrupikeun kasalametan anu urang peryogikeun. Ironi naon! Kami disimpen ku korban. Nu Nyiptakeun urang janten daging sahingga Anjeunna tiasa janten gaganti dosa urang. Gusti ngahudangkeun anjeunna sareng ngalangkungan Yesus anjeunna jangji bakal mingpin urang ka kiamat ogé.

Pupusna sareng dihirupkeun ku Yesus ngagambarkeun maot sareng kabangkitan sadaya umat manusa sareng ngajantenkeun aranjeunna dimungkinkeun. Pupusna nyaéta naon anu gagal sareng kasalahan urang pantes, sareng salaku Pencipta urang, Anjeunna ngalakukeun sadaya kasalahan urang. Sanaos anjeunna henteu pantes maot, anjeunna kersa nyandak kana dirina salaku urang.

Yesus Kristus pupus kanggo urang, sareng kanggo urang anjeunna oge diangkat (Roma 4,25). Diri urang baheula maot sareng anjeunna, sareng ku anjeunna jalma anyar dihirupkeun deui (Roma 6,3: 4). Kalayan pangurbanan anjeunna ngalaksanakeun hukuman pikeun dosa "sakabeh dunya" (1 Yohanes 2,2). Pamayaran parantos parantos dilakukeun; patarosan ayeuna kumaha urang bakal nguntungkeun tina éta. Partisipasi urang dina rencana éta nyaéta ngaliwatan tobat sareng iman.

contrition

Yesus sumping pikeun nyauran jalma pikeun tobat (Lukas 5,32); (Dina Luther, "tobat" seuseueurna ditarjamahkeun jadi "tobat"). Peter nyauran pikeun tobat sareng ngarobah ka Gusti pikeun dihampura (Rasul 2,38; 3,19). Paul ngadesek jalma pikeun "tobat ka Allah" (Rasul 20,21, Elberfeld Bible). Tobat hartosna: ngajauhan dosa, nyaur ka Gusti. Paul ngumumkeun ka urang Athena yén Gusti Allah teu ningali kana musyrik dina kabodoan, tapi ayeuna "Anjeunna maréntahkeun ka manusa yén sadayana tobat tina sagala tungtung" (Kisah 17,30). Kocapkeun: Anjeun kedah lirén tina penyembahan berhala.

Paul hariwang yén sababaraha urang Kristen Korinta panginten moal tobat tina dosa cabul (2 Korinta 12,21). Pikeun jalma-jalma ieu, tobat hartosna daék ninggalkeun zina. Numutkeun ka Paul, manusa kedah "ngalakukeun amal saleh tina penance", nyaéta, ngabuktoskeun kaaslianana tobatna ngalangkungan kalakuan (Kisah 26,20). Urang ngarobah sikep sareng tingkah laku urang.

Dasar ajaran urang nyaéta "ngarobah tina karya-karya paéh" (Ibrani 6,1). Éta henteu hartosna sampurna ti mimiti - urang Kristen henteu sampurna (1Joh1,8). Taubat sanés hartosna urang parantos ngahontal tujuan urang, tapi yén urang mimiti ngiringan kana arah anu bener.

Kami henteu deui hirup pikeun diri urang sorangan, tapi ka Jurusalamet Kristus (2 Korinta 5,15:1; 6,20 Korinta). Paulus nyarios ka kami: "Nalika anjeun masihan anggota-anggota anjeun pikeun ngalaksanakeun najis sareng ketidakadilan pikeun kateuadilan anu énggal, maka ayeuna pasihkeun anggota anjeun pikeun ngalayanan kabeneran, supaya aranjeunna tiasa suci" (Roma 6,19).

Kapercayaan

Kantun nyauran jalma pikeun tobat henteu nyalametkeun aranjeunna tina kagorenganana. Jalma-jalma parantos disauran pikeun nurut salami rébuan taun, tapi tetep peryogi kasalametan. Unsur anu kadua diperyogikeun sareng éta kapercayaan. Perjanjian Anyar nyebatkeun langkung seueur perkawis iman tibatan ngeunaan tobat (Tobat) - kecap pikeun iman langkung dalapan kali langkung umum.

Saha anu percaya ka Yesus bakal dihampura (Kisah 10,43). "Percanten ka Gusti Yesus sareng anjeun sareng bumi anjeun bakal salamet!" (Rasul 16,31.) Injil "mangrupikeun kakawasaan Gusti anu nyalametkeun sadayana anu percanten ka éta" (Roma 1,16). Umat ​​Kristen disebat jalma percaya, sanés tobat. Karakteristik anu pasti nyaéta kayakinan.

Naon hartosna "percaya" - panarimaan kanyataan anu pasti? Kecap Yunani tiasa hartosna kayakinan sapertos kieu, tapi kaseueuran éta ngagaduhan hartos utama "kapercayaan". Nalika Paulus nyauran urang pikeun percanten ka Al Masih, anjeunna henteu utamina nunjukkeun ka faktual. (Bahkan setan terang kanyataan ngeunaan Yesus, tapi tetep henteu disimpen.)

Nalika urang percanten ka Yesus Kristus, urang percanten ka anjeunna. Kami terang anjeunna satia sareng dipercaya. Urang tiasa ngandelkeun anjeunna pikeun ngurus urang, pikeun masihan naon anu dijanjikeun ku anjeunna. Urang tiasa percanten yén Anjeunna bakal nyalametkeun urang tina masalah parah kamanusaan. Nalika urang ngandelkeun anjeunna pikeun kasalametan, urang ngaku yén urang peryogi bantosan sareng anjeunna tiasa mikeunana.

Iman sapertos kitu henteu nyalametkeun urang - éta kedah iman ka anjeunna, sanés ka anu sanés. Kami curhat ka anjeunna sareng anjeunna nyalametkeun kami. Nalika urang percanten ka Al Masih, urang lirén percanten ka nyalira. Nalika urang narékahan pikeun polah anu hadé, urang henteu percanten yén usaha urang bakal nyalametkeun urang («Ngusahakeun usaha» henteu pernah nyababkeun saha waé anu sampurna). Di sisi séjén, urang ulah asa-asa lamun usaha urang gagal. Kami yakin yén Yesus bakal nyalametkeun urang, sanés urang bakal dianggo pikeun nyalira. Urang taros ka anjeunna, sanés kana kasuksésan atanapi kagagalan urang sorangan.

Iman mangrupikeun kakuatan anu nyababkeun tobat. Nalika urang percanten ka Yesus salaku Jurusalamet urang; nalika urang terang yén Allah mikanyaah pisan ka urang yén anjeunna ngutus Putra-Na pikeun maot pikeun urang; nalika urang terang yén anjeunna hoyong anu pangsaéna pikeun urang - éta méré urang daék hirup pikeun anjeunna sareng nyenangkeun anjeunna. Urang nyandak kaputusan: urang nyerah kahirupan anu teu aya artina sareng frustasi anu urang parantos diterangkeun sareng nampi hartos, arah sareng orientasi anu dipasihan ku Gusti dina kahirupan.

Kapercayaan - éta mangrupikeun parobihan batin anu penting pisan. Iman urang "henteu tiasa dianggo" pikeun urang, ogé henteu nambihan naon-naon anu "dilakukeun" ku Yesus. Iman ngan saukur kersa ngaréspon, ngaréaksikeun naon anu anjeun laksanakeun. Kami sapertos budak anu damel di liang liat, budak anu ku Kristus dibewarakeun: "Kuring parantos ngagaleuh anjeun." Kami bébas cicing dina liang liat atanapi percanten ka éta sareng ngantepkeun liang liat. Panebusan parantos kajantenan; éta dugi ka urang nampi aranjeunna sareng bertindak saluyu.

Rahmat

Kasalametan mangrupikeun kado ti Gusti dina hartos literal: Gusti masihan ka urang ku kurnia-Na, ku kamurahanana. Urang moal tiasa pantes sanaos naon anu urang lakukeun. "Kanggo kurnia anjeun parantos disalametkeun ku iman, sareng sanés ti diri anjeun sorangan: éta kurnia Allah, sanés tina padamelan, janten henteu aya anu kedah ngagungkeun" (Efesus 2,8: 9). Iman ogé kado ti Gusti. Sanaos urang nurut sacara sampurna ti saprak éta, urang henteu pantes diganjar (Lukas 17,10).

Kami didamel pikeun padamelan anu saé (Epesus 2,10) Tapi kalakuan anu hadé moal nyalametkeun urang. Aranjeunna nuturkeun kahontalna kasalametan, tapi henteu tiasa dilaksanakeun. Sakumaha saur Paul: Upami anjeun tiasa kasalametan ku ngajaga hukum-hukum, Kristus bakal maot musnah (Galata 2,21). Rahmat henteu masihan urang ijin kana dosa, tapi éta dipasihkeun ka urang nalika urang masih ngalakukeun dosa (Rum 6,15:1; 1,9 Yohanes). Nalika urang ngalakukeun padamelan anu saé, urang kedah muji sukur ka Allah sabab Anjeunna mantenkeun ka aranjeunna (Galata 2,20:2,13; Pilipi).

Gusti "nyalametkeun urang sareng nyauran kami nganggo telepon anu suci, sanés nurut kana padamelan urang, tapi numutkeun naséhat sareng rahmatna" (2Tim1,9). Gusti "nyalametkeun urang - sanés kusabab amal-amal soleh anu parantos kami laksanakeun, tapi kusabab rahmat-Na" (Titus 3,5).

Rahmat aya dina inti injil: urang nampi kasalametan salaku kado ti Gusti, sanés ngalangkungan padamelan urang. Injil mangrupikeun "kecap rahmat-Na" (Rasul 14,3; 20,24). Kami yakin yén "urang bakal disalametkeun ku kurnia Gusti Yesus" (Kisah 15,11). Urang "janten jalma saleh tanpa jasa ku rahmat-Na ku panebusan anu sumping ngaliwatan Kristus Yesus" (Roma 3,24). Tanpa rahmat Gusti urang bakal teu berdaya dina rahmat dosa sareng damnation.

Kasalametan urang nangtung atanapi turun sareng naon anu dilakukeun ku Kristus. Anjeunna Juru Salamet, anu nyalametkeun urang. Urang moal tiasa ngagung-ngagung ngeunaan kataatan sabab éta henteu sampurna. Hiji-hijina hal anu tiasa urang reueus nyaéta naon anu dilakukeun ku Kristus (2 Korinta 10,17: 18) - sareng anjeunna ngalakukeun éta pikeun sadayana, sanés ngan ukur urang.

kaleresan

Dina Alkitab, kasalametan dijelaskeun dina sababaraha hal: panebusan, panebusan, pangampunan, rekonsiliasi, putra, pembenaran, sareng sajabana Alesanna: jalma-jalma ningali masalahna dina kaayaan anu bénten. Kristus nawiskeun kabersihan pikeun jalma anu ngaraos kotor. Anjeunna nawarkeun tebusan ka jalma-jalma anu ngarasa diperbudak; anjeunna masihan pangampura pikeun jalma-jalma anu ngarasa salah.

Anjeunna nawiskeun perdamaian sareng silaturahim ka jalma anu ngaraos kasingkiran sareng teu dipiharep. Saha waé anu ngaraos henteu berharga dibéré rasa anu anyar, aman. Anjeunna nawiskeun kasalametan salaku budak leutik sareng warisan pikeun jalma anu henteu ngaraos yén dirina milik mana waé. Anjeunna masihan hartos sareng tujuan pikeun anu rumaos teu aya tujuan. Anjeunna nawiskeun istirahat pikeun anu capé. Anjeunna masihan perdamaian pikeun anu takwa. Sadaya ieu kasalametan sareng seueur deui.

Hayu urang tingali sacara sakedap dina hiji istilah: pembenaran. Kecap Yunani asalna tina bidang hukum. Jalma anu dibenerkeun dibaca "teu salah". Anjeunna dibébaskeun, diréhabilitasi, dibébaskeun. Nalika Gusti ngahukum urang, Anjeunna nyatakeun yén dosa-dosa urang henteu kaétang deui ka urang. Rekening hutang parantos lunas.

Nalika urang nampi yén Yesus pupus pikeun urang, nalika urang ngaku yén urang peryogi Jurusalamet, nalika urang sadar yén dosa urang pantes dihukum, sareng yén Yesus nampi hukuman pikeun urang, maka urang gaduh iman sareng Gusti masihan jaminan. yén urang dihampura.

Teu aya anu tiasa dibenerkeun - dinyatakeun adil - ku "karya hukum" (Rum 3,20) sabab hukum henteu nyalametkeun. Éta ngan ukur standar anu urang henteu hirup; Teu aya anu hirup nepi kana standar ieu (V.23). Gusti ngajantenkeun anjeunna leres, "saha jalma anu iman ka Yesus" (V.26). Manusa janten soleh "tanpa karya hukum, ngan ku iman" (V.28).

Pikeun ngagambarkeun prinsip "pembenaran ku iman", Paul nyebatkeun Ibrahim: "Ibrahim percaya ka Allah sareng éta diitung pikeun anjeunna salaku kabeneran" (Rum 4,3: 1, cutatan tina Kajadian 15,6). Kusabab Ibrahim percanten ka Allah, Gusti ngitung anjeunna bener. Jauh sateuacan kode hukum disusun, ieu mangrupikeun buktina yén leresan mangrupikeun kado ti Gusti anu ditampi ku iman, henteu dipikagaduh ku ngajaga hukum.

Leresan langkung ti ngan ukur ngahampura, éta ngan ukur mupus hutang. Pembenaran hartosna: ti ayeuna ayeuna urang dianggap adil, urang nangtung di dinya salaku jalma anu parantos ngalaksanakeun leres. Kaadilan urang sanés asalna tina karya urang nyalira, tapi ti Kristus (1 Korinta 1,30). Ngalangkungan kataatan Kristus, Paul nyerat, anu iman éta taqwa (Roma 5,19).

Bahkan "jalma jahat" bakal ngagaduhan "kaimanan na dianggap leres" (Roma 4,5). Jalma dosa anu percanten ka Gusti Allah nyaéta taqwa dina paningali Gusti (sahingga bakal ditampi dina kiamat Terakhir). Sing saha jalma anu percanten ka Gusti moal hoyong deui anu teu taqwa, tapi ieu balukarna, sanés sabab, pikeun ngahontal kasalametan. Paulus terang sareng nekenkeun deui sareng-sareng yén "manusa henteu séhat ngalaksanakeun hukum-hukum, tapi ku iman ka Yesus Kristus" (Galata 2,16).

A awal anyar

Sababaraha urang percaya kana instan. Sawatara anu mencétan uteukna, lampu hurung, sareng aranjeunna ngaku yén Yesus salaku Jurusalamet aranjeunna. Anu sanés yakin kana cara anu langkung bertahap, lalaunan sadar yén aranjeunna moal ngahontal kasalametan ngawangun (langkung) dina diri, tapi dina Kristus.

Jalan anu mana waé, Alkitab ngajelaskeun éta salaku kalahiran anyar. Upami urang iman ka Al Masih, urang lahir deui salaku putra-putra Gusti (Yohanes 1,12: 13-3,26; Galatia 1:5,1; Yohanes). Roh Suci mimiti hirup di urang (Yohanes 14,17), sareng Gusti netepkeun siklus ciptaan anu anyar pikeun urang (2 Korinta 5,17:6,15; Galata). Kuring baheula maot, jalma anyar mimiti tumuh (Epesus 4,22-24) - Gusti ngarobih urang.

Yesus Kristus - sareng urang upami urang percanten ka anjeunna - Gusti ngabatalkeun akibat tina dosa manusa. Kalayan padamelan Roh Suci di urang, umat manusa anyar nuju kabentuk. Alkitab henteu nyaritakeun kumaha kajadian ieu; éta ngan ukur nyaritakeun yén éta kajadian. Prosésna dimimitian dina kahirupan ieu sareng réngsé dina waktos salajengna.

Tujuanana nyaéta pikeun urang janten langkung siga Yesus Kristus. Anjeunna gambar anu sampurna pikeun Allah (2 Korinta 4,4: 1,15; Kolosa 1,3; Ibrani) sareng urang kedah dirobih janten rupa-Na (2 Korinta 3,18:4,19; Gal 4,13:3,10; Epesus; Kolosa). Urang kedah janten siga anjeunna dina sumanget - asih, bungah, tengtrem, rendah haté sareng sipat-sipat Gusti anu sanés. Ieu anu dilakukeun ku Roh Suci dina diri urang. Anjeunna ngabarukeun gambar Gusti.

Kasalametan ogé didadarkeun salaku rekonsiliasi - restorasi hubungan urang sareng Gusti (Rum 5,10: 11-2; 5,18 Korinta 21: 2,16-1,20; Epesus 22; Kolosa). Kami henteu deui nolak atanapi ngaregepkeun Gusti - urang cinta anjeunna. Tina musuh urang janten sobat. Leres, ka langkung ti babaturan - Gusti nyarios yén anjeunna nampi urang salaku murangkalihna (Roma 8,15; Efesus 1,5). Kami bagian tina kulawargana, ngagaduhan hak, tanggung jawab, sareng warisan anu indah (Rum 8,16: 17-3,29; Galatia 1,18:1,12; Epesus; Kolosa).

Tungtungna moal aya deui nyeri atanapi sangsara (Wahyu 21,4), anu hartosna yén teu aya anu bakal ngalakukeun kasalahan deui. Dosa moal aya deui sareng maot moal aya deui (1 Korinta 15,26). Tujuanana éta tiasa jauh pisan nalika urang mertimbangkeun kaayaan urang ayeuna, tapi perjalanan dimimitian ku hiji léngkah - léngkah narima Yesus Kristus salaku Jurusalamet. Kristus bakal ngalengkepan padamelan Anjeunna dimimitian di urang (Filipi 1,6).

Teras urang bakal janten langkung mirip Kristus (1 Korinta 15,49:1; 3,2 Yohanes). Kami moal abadi, abadi, mulya sareng tanpa dosa. Awak roh urang bakal ngagaduhan kakuatan gaib. Urang bakal ngagaduhan vitalitas, intél, kreativitas, kakuatan sareng kaasih anu ayeuna teu tiasa urang impikeun. Citra Gusti, anu kantos kaot ku dosa, bakal hérang ku katineung anu langkung ageung tibatan anu sateuacanna.

Michael Morrison


pdfKasalametan