Iblis

111 Sétan

Sétan nyaéta malaikat anu murag, pamimpin kakuatan jahat di dunya roh. Kitab Suci nyarioskeun anjeunna ku sababaraha cara: setan, musuh, si jahat, tukang ngabunuh, tukang bohong, maling, tukang ngagoda, nuduh dulur-dulur urang, naga, dewa dunya ieu. Anjeunna dina pemberontakan konstan ngalawan Allah. Ngaliwatan pangaruhna, anjeunna nyebarkeun perselisihan, khayalan, sareng henteu patuh di antara jalma-jalma. Anjeunna parantos éléh di Al Masih, sareng kakuasaan sareng pangaruhna salaku Déwa dunya ieu bakal dipungkas ku wangsalna Yesus Kristus. (Lukas 10,18:12,9; Wahyu 1; 5,8 Petrus 8,44; Yohanes 1,6; Ayub 12-3,1; Zakaria 2: 12,10-2; Wahyu 4,4:20,1; 3 Korinta 2,14: 1; Wahyu 3,8; Ibrani; Yohanes)

Iblis: musuh kaelehkeun Allah

Aya dua tren anu musibah di dunya barat ayeuna ngeunaan Iblis, Iblis anu disebut dina Perjangjian Anyar salaku musuh sareng musuh Allah. Seueur jalma teu sadar ngeunaan Iblis atanapi ngémutan peranna dina nyiptakeun huru hara, sangsara, sareng jahat. Kanggo seueur jalma, pamanggih iblis nyata mangrupikeun sésa goib purba, atanapi saé gambar anu ngagambarkeun jahat di dunya.

Di sisi anu sanés, Nasrani ngagaduhan kapercayaan tahyul ngeunaan Iblis anu katelah "perang spiritual". Aranjeunna masihan pangakuan sareng Iblis anu langkung ageung sareng "perang ngalawan anjeunna" ku cara anu henteu pantes pikeun naséhat anu aya dina Kitab Suci. Dina tulisan ieu urang ningali naon inpormasi anu masihan Alkitab ngeunaan Iblis. Bersenjuhan sareng pamahaman ieu, urang tiasa ngindarkeun pitfalls tina ekstrim anu didadarkeun di luhur.

Catetan ti Perjanjian Lama

Yesaya 14,3-23 sareng Ezekiel 28,1-9 sakapeung dianggap déskripsi ngeunaan asal usul Iblis salaku malaikat anu dosa. Sababaraha rinci éta tiasa katingali salaku rujukan ka Iblis. Nanging, kontéks bagéan ieu nunjukkeun yén awak utama téks ngarujuk kana kasombongan sareng kareueus raja manusa - raja Babul jeung Tirus. Titik dina dua bagian nyaéta raja-raja diamanipulasi ku Iblis sareng mangrupikeun cermin ngeunaan niat-jahat na gething na gusti ka Gusti. Pikeun nyarioskeun pamimpin spiritual, Iblis, hartosna nyarios dina hiji napas agén manusana, nyaéta raja-raja. Cara nyatakeun yén Iblis maréntahkeun dunya.

Dina kitab Ayub, rujukan pikeun malaikat nyarios yén aranjeunna hadir dina nyiptakeun dunya sareng ngeusi héran sareng kabagjaan (Ayub 38,7). Di sisi anu sanés, Iblis ti Ayéan 1-2 ogé katingali janten malaikat, sabab nyatakeun yén anjeunna mangrupikeun "putra-putra Gusti". Tapi anjeunna musuh Allah sareng kaadilan-Na.

Aya sababaraha acuan ngeunaan "malaikat anu murag" dina Alkitab (2 Petrus 2,4: 6; Yudas 4,18; Ayub), tapi teu penting pisan kumaha kumaha sababna Iblis janten musuh Gusti. Kitab Suci henteu masihan kami rinci ngeunaan kahirupan malaikat, sareng ngeunaan malaikat "saé", atanapi ngeunaan malaikat anu murag (disebut oge sétan). Kitab Suci, khususna Perjanjian Anyar, langkung dipikaresep pikeun nunjukkeun ka urang Iblis tibatan jalma anu nyobian tujuanana Gusti. Anjeunna disauran jadi musuh pinunjul umat umat Allah, Garéja Yesus Kristus.

Dina Perjanjian Lama, Iblis atanapi Iblis henteu disebut ku cara anu menonjol. Sanajan kitu, kapercayaan yén kakuatan kosmis di perang sareng Allah dibuktikeun dina motif ti pihakna. Dua motif Perjanjian Lawas anu ngagambarkeun Iblis atanapi Sétan nyaéta cai kosmis sareng monster. Aranjeunna mangrupikeun gambar-gambar anu ngagambarkeun jahat setan anu nahan bumi dina jampi na ka gelut ngalawan Gusti. Dina Ayub 26,12: 13 urang tingali kumaha Ayasan ngajelaskeun yén Tuhan "ngaganggu laut" sareng "smas Rahab". Rahab dikenal salaku "oray luntur" (V.13).

Di sababaraha tempat dimana Iblis dijelaskeun salaku jalma pribadi dina Perjanjian Lama, Iblis digambarkeun salaku panuduh anu nyiar nyebarkeun sareng ngagugat konflik (Zakharia 3,1: 2), anjeunna ngadorong jalma-jalma ngalakukeun dosa ngalawan Allah (1Pro 21,1) sarta ngagunakeun jalma sareng elemen anu nyababkeun nyeri sareng sangsara (Padamelan 1,6-19; 2,1-8).

Dina buku Ayub urang tingali yén Iblis datang sareng malaikat-malaikat sanés pikeun nampilkeun dirina ka Allah sapertos anjeunna parantos ditelepon kana déwan surga. Aya sababaraha referensi Alkitab anu séjén pikeun ngariungna sawarga mahluk malaikat anu mangaruhan kana urusan masarakat. Dina salah sahiji ieu, jurig ngabohong ngabohong ka raja pikeun perang (1 Raja 22,19: 22).

Gusti digambarkeun salaku "anu nyungkeun sirah na Leviatan sareng masihan aranjeunna ka sato liar kanggo tuangeun" (Jabur 74,14). Saha anu leviatan? Anjeunna mangrupikeun "monster laut" - "ula luntur" sareng "orayna nyiksa" anu ku PANGERAN bakal ngahukum "dina waktos éta" nalika Allah ngaleungitkeun sagala piala tina bumi sareng netepkeun karajaan na (Yesaya 27,1).

Motif Leviatan salaku oray-oray balik deui ka Taman Eden. Di dieu oray - «anu langkung licik tibatan sagala sato di sawah» - ngarayu jalma pikeun ngalakukeun dosa ka Allah, anu nyababkeun labuhna (Pangentasan 1: 3,1-7). Ieu nyababkeun nubruk sanés ngeunaan perang masa depan antara dirina sareng oray, dimana oray katempona unggul perang anu ditangtukeun (gagak dina keuneung Allah), ngan ukur leungiteun tarung (sirah na bakal ditumbuk). Dina ramalan ieu Gusti ngadawuh ka oray: «Kuring bakal nempatkeun permusuhan antara anjeun sareng awéwé, antara turunan anjeun sareng turunanana; anjeunna bakal naksir sirah anjeun sareng anjeun bakal tusuk anjeunna dina keuneung » (Nomer 1:3,15).

Catetan dina Perjangjian Anyar

Hartos kosmis tina pernyataan ieu tiasa dipahami dina cahaya tina Lambang Dunya Putra salaku Yesus tina Nasaret (Yohanes 1,1). Kami ningali dina Injil yén Iblis nyoba dina hiji cara atanapi anu sanés pikeun ngancurkeun Yesus ti saprak lahirna dugi ka pupusna dina salib. Sanaos Iblis suksés dina ngabunuhkeun Yesus ngalangkungan wawakil manusa, Iblis leungiteun perang ngaliwatan pupusna sareng kabangkitanna.

Saatos Yesus naek, perjuangan kosmis antara panganten Kristus Kristus - umat Allah - sareng Iblis sareng kakurangan na dituluykeun. Tapi rencana Allah menang sareng tetep. Dina tungtungna, Yesus bakal mulang sareng ngancurkeun oposisi spiritual ka Anjeunna (1 Korinta 15,24: 28).

Kitab Wahyu hususna ngagambarkeun perjuangan ieu antara kakuwasaan jahat di dunya, anu didorong ku Iblis, sareng kakuwasaan anu hadé di garéja anu dipimpin ku Gusti Allah. Dina buku ieu pinuh ku simbul, anu aya dina genre sastra Wahyu, dua kota anu langkung ageung-ti-hirup, Babul sareng hébat, Yerusalem anyar, ngagambarkeun dua kelompok bumi anu parantos perang.

Nalika perang réngsé, iblis atanapi Iblis dipasung di jurang, nyegah anjeunna tina "ngagoda dunya" sapertos anjeunna sateuacanna (Roma 12,9).

Dina tungtungna urang ningali yén Karajaan Allah meunang kabébasan pikeun sadaya anu jahat. Hal ieu digambarkeun ku kota idéal - kota suci, Yerusalem Allah - dimana Allah sareng Anak Domba hirup sareng jalma-jalma dina karapihan sareng kabagjaan abadi, dimungkinkeun ku silih kabungah anu aranjeunna bagikeun (Wahyu 21,15: 27). Iblis sareng sadaya kakuatan anu jahat dirusak (Wahyu 20,10).

Yesus sareng Iblis

Dina Perjanjian Anyar, Iblis jelas dikenal minangka musuh Allah sareng umat manusa. Dina hiji cara atanapi sanés, Iblis tanggung jawab nalangsara sareng jahat di dunya urang. Dina palayanan penyembuhan na, Yesus malah ngarujuk ka malaikat anu murag sareng Iblis anu ngabalukarkeun panyawat sareng kalemahan. Tangtosna, urang kedah ati-ati henteu nyebat unggal masalah atanapi panyawat tiup langsung ti Iblis. Nanging, éta instruksi pikeun dicatet yén Perjangjian Anyar henteu sieun nyalahkeun setan sareng kumpulan jahat-Na pikeun seueur bencana, kalebet kasawat. Panyawat mangrupikeun piala, sanés hal anu diresmikeun ku Gusti.

Yesus nyaur Iblis sareng roh-roh anu kasurupan "Iblis sareng malaikat-Na" anu ngagaduhan "seuneu langgeng" anu disiapkeun (Mateus 25,41). Kami maca dina Injil yén sétan-sétan mangrupakeun anu ngabalukarkeun rupa-rupa panyakit fisik sareng panyakit. Dina sababaraha kasus, sétan ngeusian pikiran sareng / atanapi mayunan, anu salajengna nyababkeun kalemahan sapertos kram, dumbness, blindness, paralisis separa sareng rupa-rupa jinis karenah.

Lukas nyarioskeun awéwé anu tepang ka Yesus dina pangibadah, "anu ngagaduhan sumanget salami dalapan belas taun anu damelna gering" (Lukas 13,11). Yesus ngabebaskeun anjeunna tina kalemahan dirina sareng dikritik pikeun nyageurkeun dina Sabat. Waler Yesus: "Maka henteu ieu, saha éta putri Abraham, anu Sétan parantos kaiket sareng dalapan belas taun, dibébaskeun tina beungkeut ieu dina Sabat?" (V.16).

Dina kasus anu sanés, anjeunna ngungkabkeun setan salaku anu ngabalukarkeun panyakit, sapertos kasus budak anu ngagaduhan kram dahsyat sareng kecanduan bulan ti budak leutik (Mateus 17,14: 19-9,14; Markas 29: 9,37-45; Lukas). Yesus ngan ukur tiasa maréntahkeun setan-setan ieu pikeun ngantunkeun anu parubahan sareng nurut ka aranjeunna. Dina ngalakukeun kitu, Isa nunjukkeun yén anjeunna gaduh otoritas lengkep pikeun dunya Iblis sareng détan. Yesus masihan wewenang anu sami pikeun para sétan ka murid-muridna (Mateus 10,1).

Rasul Petrus ngabahas jasa penyembuhan Yesus salaku jalma anu ngabebaskeun jalma tina panyakit sareng panyakit pikeun Iblis sareng roh-roh jahat na boh anu langsung atanapi henteu langsung. "Anjeun terang naon anu kajantenan di saindenging Yudéa ... kumaha Gusti diurutan Yesus tina Nasaret ku sumanget sareng kakuatan suci; Anjeunna angkat sareng ngadamel saé sareng didamel sadayana anu aya dina kakawasaan iblis, margi Allah aya sareng anjeunna » (Kisah 10,37: 38). Panempoan karya penyembuhan Yesus ngagambarkeun ngagambarkeun kapercayaan yén Iblis nyaéta musuh Allah sareng cipta-Na, khususna umat manusa.

Éta tempatna kasalahan pamungkas pikeun sangsara sareng dosa dina Iblis sareng dicirikeun anjeunna salaku éta
«Anu munggaran dosa». Sétan dosa ti mimiti » (1 Yohanes 3,8). Yesus nyauran Iblis nu "Pangeran Iblis" - pamimpin malaikat anu murag (Mateus 25,41). Yesus parantos ngarobih pangaruh iblis di dunya ngalangkungan karyana kasalametan-Na. Iblis nyaéta "anu kuat" di imahna (dunya) Yesus lebetkeun (Markus 3,27). Yesus "diikat" anu kuat sareng "nyebarkeun jarahan éta" [mawa jauh harta, karajaan na].

Éta mangrupikeun alesan naha Yesus sumping dina daging. John nyerat: «Putra Allah parantos muncul pikeun ngancurkeun karya-karya iblis» (1 Yohanes 3,8). Aksara Colosas nyarioskeun karya musnah ieu dina istilah kosmis: "Anjeunna ngaleungitkeun kakuatan sareng kakawasaanana sareng nunjukkeun masarakatna sareng ngadamel aranjeunna kameunangan dina Kristus" (Kolose 2,15).

Hurup ka bangsa Ibrani langkung jéntré ngeunaan kumaha Yesus ngahontal ieu: "Kusabab barudak ayeuna daging sareng getih, anjeunna ogé nampi éta sami sahingga ku maotna anjeunna bakal nyandak kakawasaan ti jalma anu ngagaduhan kadali ka maot, nyaéta Iblis. tur ditebus jalma anu, kusabab sieun maot, kedah janten abdi dina sadaya kahirupan » (Ibrani 2,14: 15).

Teu heran, Iblis bakal nyobian ngancurkeun tujuan Allah dina putrana, Isa Al Masih. Tujuan Iblis nyaéta pikeun maéhan kecap incarnate, Yesus, nalika manéhna orok (Wahyu 12,3: 2,1; Mateus 18) pikeun nyobian anjeunna sapanjang hirupna (Lukas 4,1: 13), teras ngusir sareng maéhan anjeunna (V. 13; Lukas 22,3: 6).

Iblis "suksés" dina serangan ahir dina kahirupan Yesus, tapi maotna Yesus sareng kedadian salajengna kakeunaan sareng ngahukum Iblis. Yesus parantos ngadamel "tontonan umum" tina jalan-jalan dunya sareng anu jahat anu ditepikeun ku Iblis sareng pengikut na. Éta jelas pikeun sadayana anu daék ngadangu yén ngan ukur cinta Gusti anu leres.

Ngaliwatan jalma Yesus sareng karyakeun kasalametan, rencana Iblis dibalikkeun sareng anjeunna éléh. Ku sabab kitu, Kristus parantos éléh Iblis ngalangkungan hirupna, maot, sareng kebangkitan ku némbongan éra kajahatan. Dina malem khianat ka, Yesus nyarios ka murid-muridna: "Abdi angkat ka Bapa ... pangeran dunya ieu ayeuna dihukum" (Yohanes 16,11).

Nalika Kristus balik, pangaruh Iblis di dunya bakal pareum sareng kekalahan lengkepna bakal dibuktikeun. Kamenangan ieu bakal lumangsung dina robahan pasti sareng permanén di ahir umur ieu (Mateus 13,37: 42).

Pangéran perkasa

Salami pelayanan bumi, Yesus nyatakeun yén "pangéran dunya ieu bakal diusir" (Yohanes 12,31), sareng nyarios yén pangeran ieu "teu gaduh kakawasaan" ka anjeunna (Yohanes 14,30). Yesus ngawasa Iblis sabab Iblis teu tiasa ngontrol anjeunna. Teu aya godaan anu Sétan ngalungkeun Yesus cukup kuat pikeun ngarayu anjeunna jauh tina kanyaah sareng kapercayaan ka Allah (Mateus 4,1: 11). Anjeunna ngéléhkeun Iblis sareng maok éta harta "anu kuat" - dunya anu anjeunna janten tawanan (Mateus 12,24: 29). Salaku urang Kristen, urang tiasa percanten kana kameunangan Yesus tina sadaya musuh Allah (sareng musuh urang), kalebet sétan, sesa.

Tapi Garéja tos aya dina tegangan "parantos di dinya, tapi henteu acan", dimana Allah terus ngantunkeun Iblis ngarayu dunya sareng nyebarkeun karusakan sareng maot. Urang Kristen hirup antara "Dia dilaksanakeun" pupusna Yesus (Yokanan 19,30) sareng "Banten parantos Ngalangkung" kana karusakan anu parah kajahatan sareng engke Karajaan Allah di bumi (Wahyu 21,6). Iblis masih diidinan timburu ngalawan kakawasaan Injil. Sétan masih pangéran kahuripan anu teu kahuruan, sareng ku izin Gusti anjeunna boga kakuatan pikeun ngerjakeun tujuan Gusti.

Perjangjian Anyar nyarioskeun ka urang yén Iblis nyaéta kawasa anu ngadalikeun dunya jahat anu ayeuna sareng yén jalma-jalma sadar kalayan sadar henteu nuturkeun anjeunna anu nentang ka Allah. (Dina basa Yunani, kecap "pangeran" atanapi "pangeran" [sakumaha anu dianggo dina Yohanes 12,31] nyaéta tarjamahan tina kecap Yunani archon, anujul ka pajabat pamaréntahan pangluhurna di hiji distrik pulitik atanapi kota).

Rasul Paulus ngécéskeun yén Iblis "Tuhan ieu dunya" anu "membuta pikiran kafir" (2 Korinta 4,4). Paulus terang yén Iblis bahkan tiasa ngahalangan karya Gareja (2 Tesalonika 2,17: 19).

Dinten ayeuna, seueur dunya barat teu saeutik perhatian ka kanyataan anu sacara dasarna mangaruhan kahirupan sareng masa depan - kanyataan yén Iblis mangrupikeun roh anu nyata anu nyobian aranjeunna dina unggal waktos sareng badé ngagalkeun tujuan anu dipikasih ka Gusti. Nasrani-ati-ati disebaran kudu sadar kana mékanisme Iblis ambéh maranéhanana bisa nolak aranjeunna ngalangkungan petunjuk sareng kakawasaan Roh Suci anu wujud. (Hanjakalna, sababaraha urang Nasrani parantos ekstrim anu sesat dina "moro" pikeun Iblis, sareng aranjeunna henteu masihan panyebaran tambahan pikeun jalma anu ngejekkeun yén Iblis mangrupikeun jalma anu nyata sareng jahat.)

Garéja ditingalkeun pikeun ati-ati tina alat-alat Iblis. Pimpinan Kristen, Paulus nyarios, kedah hirup anu pantes ditelepon ku Gusti supaya henteu "nyekel dina noose Iblis" (1 Timotius 3,7). Nasrani kedah waspada ngalawan mesin-mesin Iblis sareng aranjeunna kedah gaduh senjata Allah "ngalawan roh-roh jahat handapeun langit" (Efesus 6,10: 12). Aranjeunna kedah ngalaksanakeun ieu supados "aranjeunna henteu dijalankeun ku Iblis" (2 Korinta 2,11).

Karya iblis

Sétan nyiptakeun buta spiritual pikeun kabeneran Allah dina Kristus dina sababaraha cara. Doktrin palsu sareng ideu anu rupa-rupa "diajar ku sétan" nyababkeun jalma "nuturkeun sumanget pinapsu" najan henteu sadar sumber pamrih pinunjul (1 Timoteus 4,1:5 -). Nalika dibutaan, jalma-jalma henteu ngartos kana cahaya Injil, nyaéta warta anu saé Kristus anu ngahémat urang tina dosa sareng maot (1 Yohanes 4,1-2; 2 Yohanes 7). Iblis mangrupikeun musuh utama Injil, "anu jahat" anu nyoba ngarayu jalma pikeun nampik warta anu saé (Mateus 13,18: 23).

Iblis teu kedah nyobian ngagoda anjeun sacara pribadi. Éta tiasa dianggo ngalangkungan jalma anu nyebarkeun ideu filosofis sareng téologis palsu. Jalma ogé tiasa janten perwira ku struktur jahat sareng seduction anu dipasang dina masarakat manusa. Sétan ogé tiasa ngasongkeun sipat manusa anu katurunan ku urang, ku kituna jalma percaya yén aranjeunna gaduh "bebeneran" nalika kanyataanana aranjeunna parantos nyerah naon ti Allah ngalawan naon ti dunya sareng iblis. Jalma sapertos kitu percaya yén sistem kapercayaan sesatna bakal nyalametkeun aranjeunna (2 Tesalonika 2,9: 10), tapi naon anu aranjeunna lereskeun nyaéta yén aranjeunna "nganiaya kabeneran Allah" (Roma 1,25). "Bohong" sigana alus sareng leres sabab Iblis nampilkeun dirina sareng sistem kapercayaan na sapertos anu diajarna sapertos kabeneran ti "malaikat cahaya" (2 Korinta 11,14) jalan.

Sacara umum, Iblis mangrupikeun godaan sareng kahayang alam urang anu dosa, sareng ku kituna anjeunna janten "tukang tempah" (2 Tesalonika 3,5; 1 Korinta 6,5; Kisén 5,3). Paul ngiringan garéja di Koréa deui ka Kajadian 1 sareng carita di Taman Édél pikeun ngingetkeun aranjeunna supaya teu dipilampah tina Kristus, hiji hal iblis nyoba. "Tapi kuring sieun éta sapertos oray ngagoda Hawa kalayan licikna, maka pikiran anjeun bakal dipaling tina kesederhanaan sareng kajujuran ka arah Kristus" (2 Korinta 11,3).

Ieu henteu hartosna yén Paulus percaya yén Iblis pribadi nyobian sareng ngagoda sadayana sacara pribadi. Jalma-jalma anu percaya yén "Iblis nyiptakeun kuring ngalakukeun éta" unggal-unggal maranéhna ngalakukeun dosa henteu sadar yén Iblis ngagunakeun sistem kajahatan anu parantos diciptakeun di dunya sareng alam ragrag urang ngalawan urang. Dina kasus urang Kristen di Tesalonika anu disebatkeun di luhur, tipuan ieu bisa dilaksanakeun ku guru anu nyiram bibit-musuh gencar ka Paul ku ngajantenkeun urang percaya yén anjeunna [Paul] nyasabkeun aranjeunna atanapi ngalipet karanjingan atanapi sababaraha motif najis anu sanés. (2 Tesalonika 2,3: 12). Nanging, saprak Sétan nyalirkeun perselisihan sareng ngamanipulasi jagat, tempahna tungtungna tukangeun sadaya jalma anu nyebatkeun konflik sareng gething.

Numutkeun Paulus, Nasrani anu tos dipisahkeun ti komunitas Gareja pikeun ngalakukeun dosa, kanyataanna "dipasihan ka Sétan" (1 Korinta 5,5; 1 Timoteus 1,20), atanapi parantos "ngancik sareng nuturkeun Iblis" (1 Timotius 5,15). Petrus ngajak domba-Na: «Kudu waspada jeung waspada; sabab musuh anjeun, Iblis, leumpang di tengah-tengah siga singa anu ngaganggu jeung milari saha anu ngahakan » (1 Peter 5,8). Cara ngelehkeun Iblis, saur Peter, nyaéta "nolak anjeunna" (V.9).

Kumaha jalma nolak Iblis? Yakub ngécéskeun: «Janten ayeuna tunduk ka Allah. Nolak Iblis, anjeunna bakal ngungsi ti anjeun. Upami anjeun kaanggo Gusti, anjeunna bakal ngadeukeutan anjeun. Ngabersihan leungeun anjeun, dosa, sareng nucikeun haté anjeun, bangsat jalma » (Yakub 4,7-8). Kami caket sareng ka Gusti nalika haté urang gaduh sikep anu bungah, katenangan sareng sukur ka anjeunna, anu dipupuk ku sumangetna sareng iman iman.

Jalma anu henteu kenal ka Kristus sareng henteu dibimbing ku Roh-Na (Rum 8,5-17) «hirup sanggeus daging» (V.5). Aranjeunna saluyu sareng dunya sareng nuturkeun "sumanget damel di barudak anu henteu patuh dina waktos éta" (Efesus 2,2). Sumanget ieu, dicirikeun ka tempat anu sanés sareng Iblis atanapi Iblis, ngamanipulasi jalma supados aranjeunna ati-ati ngalakukeun "kahayang daging sareng panca indra" (V.3). Tapi ku rahmat Allah, urang tiasa ningali terang kabeneran anu aya dina Al Masih sareng ngiringan éta ngalangkungan Roh Allah, tinimbang henteu sadar aya dina pangaruh iblis, dunya anu ragrag, sareng sifat spiritual urang lemah sareng dosa.

Peperangan Iblis sareng kekalahan na

"Saluruh dunya aya dina masalah" [aya dina kontrol Iblis] John nyerat (1 Yohanes 5,19). Tapi jalma-jalma anu dzikir sareng pengikut Kristus parantos dibéré pamahaman pikeun "terang anu leres" (V.20).

Dina hal ieu, Wahyu 12,7: 9 sacara dramatis pisan. Dina motif perang Wahyu, buku ieu ngagambarkeun perang kosmis antara Michael sareng malaikat-malaikat sareng naga (Iblis) sareng malaikat-malaina anu kasur. Sétan sareng kakurangan na anu éléh sareng "tempatna henteu kapanggih deui di surga" (V.8). Hasilna? "Sareng naga hébat, oray anu lami, anu disebat: Iblis sareng Iblis, anu ngarobih sakabeh dunya, dialungkeun kaluar, sareng anjeunna dialungkeun ka bumi, sareng malaikat-malaikat dibuang di dinya sareng anjeunna" (V.9). Gagasan nyaéta Iblis neraskeun perang ka Allah ku cara nganiaya umat Allah di bumi.

Medan perang antara jahat (dimanipulasi ku Iblis) sareng anu saé (dipimpin ku Gusti) hasil tina perang antara Babul anu Agung (dunya handapeun kontrol Iblis) sareng Yerusalem anyar (umat-umat Allah anu Allah sareng Anak Domba milu Yesus Kristus). Ieu mangrupikeun perang anu dirancang ku dimangpaatkeun ku Gusti Allah sabab moal aya anu tiasa ngéléhkeun tujuanana.

Tungtungna, kabéh musuh Allah, kaasup Iblis, anu éléh. Karajaan Allah - tatanan dunya anyar - datang ka bumi, dilambangkeun ku Yerusalem anyar dina Kitab Wahyu. Sétan dipiceun tina payuneun Allah sareng karajaan dipareuman sareng anjeunna (Wahyu 20,10) sareng digentos ku aturan cinta Allah anu langgeng.

Kami maca kecap-kecap anu mendorong ieu ngeunaan "akhir" sagala hal: "Sareng kuring nguping sora anu hébat ti tahta anu nyarios: Lah, gusti allah di antara lalaki! Anjeunna bakal cicing sareng aranjeunna, sareng aranjeunna bakal janten umat-Na, sareng anjeunna nyalira, sareng Allah sareng maranehna, bakal janten Gusti; sareng Gusti bakal ngusir sadaya lawon tina panonna, sareng maot moal lami deui, atanapi moal sangsara, atanapi ngajerit, atanapi nyeri moal; sabab anu mimiti parantos kaliwatan. Sareng anjeunna anu calik dina tahta nyarios: Lah, abdi bakal ngajantenkeun sagala perkara! Sareng saur anjeunna: Tulis, sabab kecap-kecap ieu leres-leres sareng pasti! » (Wahyu 21,3: 5).

Paul Kroll


pdfIblis