Kurnia Allah

276 rahmat

Rahmat Allah mangrupikeun nikmat anu teu pantes sahingga Insya Alloh masihan luhur sadaya panyiptakeun-Na. Dina rasa anu paling lega, rahmat Allah ditepikeun dina unggal kalakuan diri wahyu diri. Hatur nuhun kana rahmat, manusa sareng sadayana kosmos parantos disimpen tina dosa sareng maot ku Yesus Kristus, sareng berkat rahmat manusa ngagaduhan kakuatan pikeun ngahontal Gusti sareng Isa Al Masih (anjeunna) terang sareng nyaah sareng asup kana kabagjaan kasalametan langgeng di Karajaan Allah. (Kolose 1,20; 1 Yohanes 2,1-2; Rum 8,19-21; 3,24; 5,2.15-17.21; Yohanes 1,12; Epesus 2,8-9; Titus 3,7)

Rahmat

"Upami upami kabeneran ngalangkungan Torét, Kristus maot sia-sia," tulis Paulus di Galatia 2,21. Hijina alternatif, saur anjeunna dina ayat anu sami, nyaéta "rahmat Allah." Kami disimpen ku rahmat, henteu ku ngajaga hukum.

Ieu mangrupakeun alternatif anu teu tiasa digabungkeun. Kami henteu disimpen ku rahmat ditambah karya, tapi ngan ukur ku rahmat. Paul ngajelaskeun yén kami kedah milih hiji atanapi anu sanés. Milih duanana sanés pilihan (Roma 11,6). "Kusabab upami pusaka anu diaku ku hukum, éta moal dipasihan janji; Tapi Allah maparin ka Ibrahim ku janji (Galata 3,18). Kasalametan henteu gumantung kana hukum, tapi atas rahmat Allah.

"Kusabab ngan upami aya undang-undang anu tiasa nyangking kahirupan, maka keadilan bener-bener asalna tina hukum Torét" (V.21). Upami aya cara naon waé pikeun kéngingkeun hirup anu langgeng ku ngajaga paréntah-perintah, Gusti bakal nyalametkeun urang ngaliwatan hukum. Tapi éta henteu mungkin. Hukum henteu tiasa nyalametkeun saha waé.

Gusti hoyong urang lakukeun ogé. Anjeunna hoyong urang bogoh ka batur sareng janten nedunan hukum. Tapi anjeunna henteu hoyong urang mikir yén karya-karya urang mangrupikeun alesan pikeun kasalametan urang. Penyediaan rahmat-Na nunjukkeun yén anjeunna kantos terang yén urang moal pernah "cukup alus" najan usaha anu pangsaéna. Upami karya urang nyumbang kana kasalametan, maka urang bakal ngagaduhan anu sombong. Tapi Allah nyiptakeun rencana kasalametan-Nya ku kituna urang henteu tiasa ngaku jasa pikeun kasalametan urang (Efesus 2,8: 9). Urang moal tiasa ngaku-leres nampi nanaon. Urang moal pernah tiasa ngucapkeun yén Tuhan ngahutang nanaon.

Ieu némpél kana inti anu iman sareng ngajantenkeun Kristen. Agama séjén nyatakeun yén jalma-jalma tiasa cukup alus upami aranjeunna nyobian cekap. Kristen nyatakeun yén urang ngan saukur moal cukup alus. Urang peryogi rahmat.

Kami moal janten cekap cekap nyalira, sareng ku kituna agama-agama sanés moal pernah cekap. Hiji-hijina jalan anu disalametkeun nyaéta ku rahmat Allah. Urang moal pernah pantes hirup salamina, sahingga hiji-hijina cara urang nampi hirup langgeng nyaéta ku Gusti anu masihan urang anu teu pantes. Ieu naon anu ditujukeun ku Paul nalika anjeunna nganggo kecap rahmat. Kasalametan mangrupikeun kado ti gusti, hal anu urang moal kantos kéngingkeun - bahkan ku ngajaga paréntah pikeun milénia.

Yesus sareng rahmat

"Kanggo Toret anu dipasihan ngalangkungan Musa," nyerat John, sareng terus: "Rahmat sareng kabeneran sumping liwat Yesus Kristus." (Yohanes 1,17). John ningali kontras antara hukum sareng rahmat, antara naon anu urang laksanakeun sareng naon anu urang dipasihkeun.

Acan Yesus henteu nganggo kecap rahmat. Tapi sadayana hirupna mangrupikeun conto kurnia sareng pasemonna anu ngagambarkeun rahmat. Anjeunna kadang nganggo kecap rahmat pikeun ngajelaskeun naon anu masihan Gusti. "Rahayu anu welas asih," saurna, "sabab bakal dikasihkeun" (Mateus 5,7). Kalayan pernyataan ieu, anjeunna nunjukkeun yén urang sadayana butuh rahmat. Sareng anjeunna nyarios yén urang kedah sapertos Gusti Allah dina hal ieu. Upami urang ngahargaan rahmat, urang ogé bakal nunjukkeun rahmat ka jalma séjén.

Teras, nalika Yesus ditaros kenging anjeunna ngurus dosa anu kondang, anjeunna nyarios ka jalma-jalma: "Tapi balik sareng diajar naon hartosna: Kuring resep rahmat sareng henteu berkorban" (Mateus 9,13:6,6, cutatan tina Hosea). Allah langkung paduli pikeun nunjukkeun rahmat tibatan janten perpampurnaan dina nurut kana paréntah-paréntah.

Kami moal hoyong jalma ngalakukeun dosa. Tapi sabab pelanggaran teu bisa dileungitkeun, rahmat memang penting. Ieu berlaku pikeun hubungan urang sareng anu sanés sareng ogé hubungan urang sareng Allah. Gusti hoyong urang mikawanoh kabutuhan pikeun rahmat sareng ogé pikeun nunjukkeun rahmat ka jalma sanés. Yesus masihan conto ieu nalika anjeunna tuang sareng kolektor pajak sareng ngobrol sareng jalma-jalma dosa - ku perilaku anjeunna nunjukkeun yén Allah hoyong gaduh hubungan sareng sadaya urang. Anjeunna parantos ngalaksanakeun sagala dosa urang sareng ngahampura kami pikeun ngagaduhan komunitas ieu.

Yesus ngawartoskeun pasemon dua utang, salah saurang anu utang anu jumlahna ageung sareng anu lain nyéépkeun jumlah anu langkung ageung. Mantenna ngahapunten abdi anu seueur utangna, tapi hamba ieu gagal ngahampura sasama abdi anu langkung seueur hutangna. Tuan bendu ambek teras nyarios: "Sanes kedah anjeun karunya ka sasama abdi anjeun sakumaha kuring ngagaduhan karep ka anjeun?" (Mateus 18,33).

Palajaran tina perumpamaan ieu: Masing-masing urang kedah ningali diri urang salaku hamba anu munggaran anu parantos dileler pisan. Kami jauh tina nyumponan syarat-syarat hukum, sahingga Allah nembongkeun kaasih - sareng Anjeunna hoyong urang nunjukkeun rahmat balukarna. Tangtosna, boh dina bidang rahmat sareng hukum, lampah urang nyangka diharepkeun, ku kituna urang kedah teras percanten kana rahmat Allah.

Perumpamaan hadé ngeunaan Samaritan ditungtungan ku nyauran kaasih (Lukas 10,37). Penagih pajak anu nuju dikasihkeun nyaéta jalma anu dibenerkeun di payuneun Gusti (Lukas 18,13-14). Anak sanés anu ngabuang nasibna teras dugi ka bumi ditampi ditampi tanpa ngalakukeun nanaon "earn" wae (Lukas 15,20). Sané randa Nain atanapi putra na henteu ngalakukeun nanaon pikeun dibangkitkeun; Yesus ngan teu kaluar tina welas (Lukas 7,11-15).

Kurnia Gusti Yesus Kristus

Kaajaiban Yesus ngabdi pikeun nyugemakeun kabutuhan samentawis. Jalma-jalma anu tuang roti sareng lauk janten lapar deui. Putra anu dibangkitkeun tungtungna maot. Tapi rahmat Yesus Kristus datang ka urang sadayana ngalangkungan kalakuan rahmat anu paling luhur: maotna korbanna dina salib. Ku cara kieu, Isa nyerah diri ka urang - kalayan akibat abadi tinimbang akibat samentawis.

Sakumaha Petrus nyarios: "Gantina, urang percanten disalametkeun ku rahmat Gusti Yesus." (Kisah 15,11). Injil mangrupikeun pesen rahmat Tuhan (Rasul 14,3; 20,24. 32). Kami bakal ku rahmat "ngalangkungan panebusan anu parantos ngalangkungan Yesus Kristus" (Rum 3,24) diyakinkeun. Rahmat Allah dipatalikeun sareng pangorbanan Yesus dina salib. Yesus pupus pikeun urang, pikeun dosa-dosa urang, sareng urang disalametkeun kusabab naon anu dilakukeun dina salib (V.25). Kami ngagaduhan panebusan ngalangkungan getih-Na (Efesus 1,7).

Tapi rahmat Allah langkung ngalangkungan pangapunten. Lukas nyarioskeun ka urang yén kurnia Gusti ngiringan sareng murid nalika ngabahas Injil (Kisah 4,33). Gusti nunjukkeun aranjeunna nikmat ku mikeun aranjeunna pitulung anu aranjeunna henteu pantes. Tapi naha bapa manusa henteu laksanakeun sami? Kami henteu ngan masihan kami anak nalika aranjeunna parantos ngalaksanakeun nanaon pikeun pantes, kami ogé masihan aranjeunna hadiah anu aranjeunna henteu pantes. Éta mangrupikeun bagéan cinta sareng nunjukkeun hakekatna Gusti. Rahmat mangrupikeun loman.

Nalika parishioner di Antioko ngutus Paulus sareng Barnabas dina perjalanan mubaligh, aranjeunna maréntahkeun aranjeunna ka rahmat Allah (Rasul 14,26; 15,40). Dina basa sanésna, aranjeunna maréntahkeun ka miara Gusti, percanten yén Allah bakal ngurus wisatawan sareng yén Anjeunna bakal masihan aranjeunna anu diperyogikeun. Éta mangrupikeun bagian tina rahmat na.

Kado spiritual ogé karya rahmat. "Kami ngagaduhan kado anu béda," nyerat Paulus, "numutkeun kurnia anu dipasihkeun ka urang" (Roma 12,6). «Tapi unggal urang dipasihkeun kurnia numutkeun kado Kristus» (Efesus 4,7). "Sareng-antingana, masing-masing kalayan hadiah anu ditampi, salaku panti-panji anu hadé tina sagala rupa kurnia Gusti" (1 Peter 4,10).

Paulus hatur nuhun ka Gusti kana kado rohani sareng anu parantos dianugerahi mukminna (1 Korinta 1,4: 5). Anjeunna yakin yén rahmat Allah bakal seueur pisan di antawisna sareng janten sina ningkatkeun aranjeunna langkung saé pikeun hasil anu saé (2 Korinta 9,8).

Satiap kado anu saé mangrupikeun kado ti Gusti, tina hasil tina rahmat na tinimbang anu pantes. Ku sabab kitu urang kudu nganuhunkeun pikeun berkah pangbasajanna, pikeun nyanyi manuk, bau kembang sareng seuri barudak. Bahkan kahirupan mangrupikeun méwah di dirina, sanés kabutuhan.

Pelayanan Paulus sorangan dipasihan anjeunna ku kurnia (Roma 1,5; 15,15; 1 Korinta 3,10; Galih 2,9; Epesus 3,7). Sadayana anjeunna badé laksanakeun numutkeun kurnia Gusti (2 Korinta 1,12). Kakuatan sareng kamampuan-Na nyaéta kado anugerah (2 Korinta 12,9). Upami Gusti tiasa ngahémat sareng nganggo anu paling awon tina sagala dosa (ieu kumaha Paul ngajelaskeun dirina), anjeunna pasti tiasa ngahampura unggal urang sareng dianggo kami. Teu aya anu tiasa misahkeun urang tina kanyaah-Na, nafsu anu masihan kami hadiah.

Jawaban urang ka rahmat

Kumaha kedah urang ngaréspon kurnia Allah? Kalayan rahmat, tangtosna. Urang kedah welas asih, sapertos Gusti pinuh tina rahmat (Lukas 6,36). Urang kedah ngampura batur, sapertos kami parantos dihampura. Urang kedah ngalayanan batur sapertos kami parantos dilayanan. Urang kedah hadé ka batur ku nunjukkeun aranjeunna muhibah sareng kahadéan.

Kecap-kecap urang kedah pinuh tina rahmat (Kolose 4,6). Urang kedah bageur sareng Al Masih, pangampura sareng pangampura dina perkawinan, usaha, damel, di garéja, ka arah babaturan, kulawarga sareng urang asing.

Paulus ogé ngajelaskeun kamahmatan finansial salaku karya sih-rahmat: «Tapi kami tepang ka anjeun, dulur-dulur sanés, karunia Allah anu dipasihkeun di komunitas Makedonia. Kusabab kabagjaan anu hébat nalika aranjeunna diusahakeun liwat kasulitan, sareng najan aranjeunna kirang pisan, aranjeunna parantos masihan limpah dina sadaya kesederhanaan. Kusabab dumasarkeun kakuatan kuring, kuring mere kasaksian, komo aranjeunna masihan rela ngeunaan kakuatan maranéhanana » (2 Korinta 8,1: 3). Aranjeunna ngagaduhan seueur pisan sareng salajengna siap masihan seueur.

Pasihan mangrupikeun tindakan tina rahmat (V. 6) sareng kamurahan - naha dina hal keuangan, waktos, hormat atanapi anu sanés - sareng éta mangrupikeun cara anu pantes pikeun urang ngabales rahmat Yesus Kristus anu masihan dirina ka urang supaya urang tiasa seueur. meunang kaberkahan (V.9).

ku Joseph Tkach


pdfKurnia Allah