contrition

166 tobat

contrition (ogé ditarjamahkeun salaku «tulus») ka arah anu Alih Alih mangrupakeun parobihan hati, di bawa ku Roh Suci sareng hakekat dina Firman Allah. Tobat ngalibatkeun kasadaran kana dosa sorangan sareng ngiringan kahirupan anyar, disucikeun ku iman ka Yesus Kristus. (Rasul 2,38; Rum 2,4; 10,17; Rum 12,2)

Diajar ngartos tobat

A kasieun pikasieuneun, ”éta mangrupikeun gambaran hiji pamuda kusabab sieun anu hébat yén Allah parantos ngantepkeun anjeunna kusabab dosa-terusanna. "Kuring panginten kuring kuciwa, tapi kuring tetep ngalakukeun éta," saurna. «Kuring henteu terang upami kuring yakin pisan, sabab kuring hariwang yén Allah moal dihampura kuring deui. Henteu masalah kumaha tobat abdi tobat, éta henteu sigana cekap. »

Hayu urang ningalikeun naon hartosna Injil nalika nyarioskeun tobat ka Gusti.

Urang ngalakukeun kasalahan anu pangheulana nalika urang nyobian ngartos istilah ieu nganggo léksikon umum sareng kuciwa kana kecap (atanapi tobat) dibuka. Malah urang tiasa nampi hint yén aya kecap-kecap individu anu kedah dipasihkeun dumasar kana waktos na léksikon anu diterbitkeun. Tapi hiji kamus abad ka-21 boro urang tiasa ngajelaskeun naon panulis anu, contona, B. nyerat hal-hal dina basa Yunani anu sateuacana diucapkeun dina basa Aramaic 2000 taun ka tukang.

Webster's Sembilan Anyar Collegiate Dictionary nyesal ieu: 1) nyingkahan dosa sareng ngalaksanakeun kana perbaikan kahirupan; 2a) ngarasa hanjakal atanapi tobat; 2b) Parobihan Sikep. Énsiklopédia Brockhaus netepkeun rasa kuciwa sapertos kieu: "Perbuatan tobat utama ... ngandung péngkolan tina dosa anu dilakukeun sareng niat pikeun henteu ngalakukeun dosa deui."

Watesan kahiji Webster ngagambarkeun naon pisan anu dipikirkeun ku jalma-jalma agama nalika anjeunna nyebatkeun "tobat sareng percanten". Aranjeunna pikir Yesus hartosna yén ngan ukur jalma-jalma anu ngeureunkeun dosa sareng ngarobah jalanna aya dina Karajaan Allah. Nyatana, éta pisan anu henteu disarioskeun ku Yesus.

Kasalahan umum

Nalika ngeunaan tobat, kasalahan éta umum dilakukeun yén anjeun pikir éta hartosna liren dosa. "Upami anjeun parantos nyesal pisan, éta anjeun henteu kedah dilakukeun deui," mangrupikeun nolak éta jiwa anu kaganggu parantos nguping kana anu sanés, panasehat spiritual anu sah. Kami ka anu tobat mangrupikeun tobat nyaéta "balikkeun sareng jalan sanésna". Sareng dipedar dina ambeu anu sami sareng nyingkur tina dosa sareng tobat kana kahirupan anu taat kana hukum Allah.

Ku ngapalkeun anu épék kieu, Nasrani sareng niat anu pangsaéna pikeun ngarobih caraana. Sareng saterusna ziarah maranéhanana sababaraha cara sigana robih, sedengkeun anu sanésna lirén siga lem super. Malah jalur anu parobihan ngagaduhan kualitas anu disumputkeun pikeun munculna.

Naha Gusti parantos puas kana mediocrity kana panakalan beca sapertos kitu? "Henteu, éta sanés," da'wah ngelingkeun. Sareng siklus pikasieuneun, kagagalan, sareng putus asa anu ngejat Injil nuju kana babak salajengna, sapertos kabayang roda hamster.

Sareng tepatna nalika urang frustasi sareng depresi kusabab gagal urang nyumponan standar tinggi Gusti anu urang ngadangukeun khutbah anu sanés atanapi maca tulisan anyar ngeunaan "tobat nyata" sareng "tobat jero" sareng yén tobat sapertos mangrupikeun panyingkiran lengkep. tina dosa.

Sareng urang nyilakakeun deui sareng kumawula pikeun nyobian ngalakukeun sadayana sareng tetep ditungtungan sareng anu sami henteu resep, anu dikirangan hasilna. Janten frustasi sareng putus asa terus ningkat kusabab urang sadar yén miang tina dosa nanaon tapi "lengkep".

Sareng urang nyimpulkeun yén kami henteu "bener-bener menyesal" yén pangapunten urang henteu "jero", sanés "serius" atanapi henteu "jujur" cukup. Sareng upami urang henteu parantos tobat, maka urang ogé teu tiasa ngagaduhan iman anu leres, anu hartosna kami henteu leres-leres ngagaduhan Roh Suci anu aya, anu hartosna urang henteu leres-leres disimpen.

Tungtungna, urang dugi ka tempat anu biasa pikeun hirup sapertos ieu, atanapi urang maledé anduk, sakumaha seueur anu kalaksanakeun, sareng giliran lengkep tina acara médis anu teu hadé anu urang nyauran «kekristenan».

Henteu kéngingkeun musibah dimana jalma saleresna percanten yén aranjeunna ngabersihkeun kahirupan sareng ngajadikeun aranjeunna ditampi ka Gusti - kaayaanana langkung parah. Tobat ka Gusti Allah ngan ukur aya hubunganana sareng diri anu énggal sareng ningkat.

Tobat sareng percanten

"Tobat [tobat] sareng percanten kana manéh!" Ngécéskeun Yesus dina Markus 1,15. Tobat sareng iman nandaan mimiti kahirupan anyar urang di Karajaan Allah; aranjeunna henteu ngalakukeun éta kusabab urang ngalakukeun hal anu leres. Aranjeunna nyirian sabab dina titik éta dina kahirupan urang timbangan digolongkeun tina panon urang anu gelap sareng kami tungtungna ningali dina kamulyaan kamulyaan kabébasan putra Allah.

Sagala anu kedah dilakukeun pikeun jalma pikeun nampi pangampura sareng kawilujengan parantos dilakukeun ku ayana pati sareng kabangkitan Putra Allah. Aya hiji waktos bebeneran ieu disumputkeun ti kami. Kusabab urang buta ka anjeunna, urang moal tiasa ngaraosan sareng nguasaan anjeunna.

Kami panginten urang kedah milari jalan di dunya ieu urang sorangan, sareng urang sadayana dianggo kakuatan sareng waktos urang pikeun nyieun angin di juru leutik kami, sakumaha anu urang tiasa.

Sadaya perhatian urang ditumpukeun kana tetep hirup sareng ngajamin masa depan kami. Urang kerja bakti pikeun dihormat sareng dipangaruhan. Urang gelut pikeun hak-hak urang, dicobian henteu sakedik teu dirusak ku saha atanapi naon waé. Urang gelut ngajaga reputasi urang anu hadé sareng yén kulawarga sareng habakuk sareng harta kami dilestarikan. Urang ngalakukeun sadayana anu urang sanggup pikeun ngajantenkeun kahirupan kami bermanfaat, yén kami éta juara, sanés rugi.

Tapi kanggo saha waé anu kantos cicing, ieu leungitna perang. Sanaos usaha anu pangsaéna, rencana, sareng kerja keras, urang moal tiasa ngatur kahirupan urang. Urang teu tiasa nyegah kacilakaan sareng tragedi, atanapi gagalna sareng kasedihan anu ngaliwat kami tina langit biru sareng ngancurkeun sésa-sésa urang kumaha waé patched pangharepan sareng kabagjaan.

Teras hiji dinten - kusabab teu aya alesan anu sanés pikeun Anjeunna anu kersa - Allah hayu urang tingali kumaha hal-hal leres. Dunya kagungan anjeunna sareng urang.

Kami maot di dosa, teu aya deui jalan. Kami leungit, buta rugi dina dunya anu pinuh kaleungitan, rugi buta sabab urang kurang akal nyekel leungeun hiji-hijina anu ngagaduhan jalan kaluar. Tapi éta henteu kunanaon, sabab ngaliwatan panyaliban sareng kebangkitan anjeunna janten anu rugi pikeun urang; sareng urang tiasa janten juara sareng anjeunna ku ngahijikeun sareng anjeunna dina pupusna ku urang sahingga ogé tiasa janten bagian tina kebangkitan na.

Kalayan kecap séjén, Allah masihan kami warta anu saé! Warta anu saé nyaéta anjeunna pribadi mayar harga gedé pikeun egois, séhat, cilaka, kaburuan jahat. Anjeunna nebus urang tanpa mikir, ngumbah kami, ngasah kami kaadilan, sareng nyiapkeun tempat kami dina méja salamina anu abadi. Sareng ku kahadéan tina kecap Injil ieu, anjeunna ngajak urang percaya yén éta.

Upami anjeun tiasa ngartos sareng percanten ieu ngalangkungan rahmat Allah, maka anjeun parantos tobat. Hanjakal, anjeun ningali, hartosna kanggo nyarios: «Leres! Heuh Heuh Kuring percanten! Kuring percanten kecap anjeun! Abdi ngantunkeun kahirupan ieu hamster anu kabayang di tukangeun roda kuring, gelut ieu anu teu aya tujuanana, maot ieu, anu kuring salah dianggap hirup. Abdi parantos ngaso, bantosan kana teu percaya!

Duka mangrupikeun ngarobah pola pikir anjeun. Ieu ngarobih perspektif anjeun ningali anjeun salaku puseur jagat raya ku kituna anjeun ayeuna ningal Gusti salaku puseur jagat raya sareng ngandelkeun kahirupan anjeun kana rahmat na. Éta hartosna ngirimkeun ka anjeunna. Eta hartosna anjeun tuang makutha anjeun dina suku tina pangawasa anu kosmos. Éta kaputusan pangpentingna anu bakal anjeun laksanakeun.

Éta sanés ngeunaan moral

Kaduhung henteu ngeunaan akhlak; éta henteu ngeunaan kabiasaan anu hadé; éta henteu ngeunaan "migawe langkung hadé".

Tobat hartosna nempatkeun amanah anjeun ka Allah tibatan diri anjeun, sanés alesan atanapi babaturan anjeun, nagara anjeun, pamaréntahan anjeun, bedil, artos anjeun, otoritas, pamor anjeun, reputasi anjeun, mobil anjeun, bumi anjeun. Profesi anjeun, warisan kulawarga, warna kulit anjeun, gender anjeun, kasuksésan, penampilan anjeun, baju anjeun, gelar anjeun, gelar akademik, gereja anjeun, pasangan anjeun, otot, pamimpin anjeun, IQ, logat anjeun, prestasi anjeun, Hormat Karya amal, sumbangan anjeun, nikmat anjeun, karunyaan, disiplin anjeun, kasucian anjeun, kejujuran anjeun, ketaatan anjeun, bakti, disiplin spiritual anjeun atanapi naon waé anu anjeun tiasa nunjukkeun anu aya hubunganana sareng anjeun sareng kuring ditinggalkeun dina kalimah anu panjang ieu geus.

Tobat hartosna "nempatkeun sadayana dina hiji kartu" - dina "kartu" Gusti. Éta hartosna bade ka sisina; naon anu manéhna percaya; pikeun tim bareng jeung anjeunna, tiasa satia sareng anjeunna.

Tobat sanés perkawis jangji anu bageur. Éta henteu ngeunaan "ngahapus dosa tina hirupna". Tapi hartosna percanten yén Allah ngagaduhan kaasih ka urang. Éta artina percanten ka Allah pikeun ngalereskeun haté urang anu goréng. Éta hartosna percaya yén Allah mangrupikeun saha anu diklaimna nyaéta - panyipta, Jurusalamet, panebus, guruna, gusti sareng jalma suci. Sareng hartosna maot - tilem maot tina pamikiran anu nyurung urang tina justru alus.

Kami nyarios hubungan hubungan - sanés yén urang dipikacinta ka Allah, tapi anu Anjeunna dipikacinta ka urang (1 Yohanes 4,10). Anjeunna mangrupikeun sumber asli sadaya, anjeun kalebet, sareng parantos nunjukkeun yén anjeun mikanyaah anjeun pikeun saha anjeun - anak anu dipikacinta dina Al Masih - pasti henteu kusabab naon anjeun gaduh atanapi naon anu anjeun lakukeun atanapi naon reputasi anjeun atanapi naon anu anjeun tingali atanapi kualitas anu sanés anu anjeun gaduh, ngan saukur kumargi anjeun aya dina Kristus.

Ujug-ujug aya cara sapertos kitu. Dunya sadaya ngadadak terang. Sadaya kagagalan anjeun henteu penting deui. Sadaya anu aya dina pupusna sareng kabangkitan Kristus dipasang dina tatanan. Masa depan anu langgeng anjeun yakin, sareng teu aya nanaon di sawarga atanapi di bumi tiasa ngaundakeun kabagjaan anjeun kumargi anjeun kagolong pikeun Gusti (Roma 8,1.38: 39). Anjeun percanten ka Anjeunna, anjeun percanten ka anjeunna, anjeun nempatkeun kahirupan anjeun dina leungeun-Na; naon waé anu datang, euweuh urusan naon anu diucapkeunana atanapi henteu.

Anjeun tiasa ngahampura kalayan légah, latihan sabar sareng janten bageur, sanajan karugian atanapi karugian - anjeun ngagaduhan nanaon leungit; sabab anjeun leres-leres menang sadayana di Kristus (Efesus 4,32-5,1-2). Hiji-hijina hal anu penting pikeun anjeun nyaéta kreasi énggal (Galata 6,15).

Tobat sanés mangrupikeun jangji sanés, janji kosong janten budak lalaki atanapi awéwé anu alus. Éta hartosna ngantunkeun sadayana potret hébat anjeun nyalira sareng nempatkeun leungeun anjeun anu lemah di leungeun manusa anu ngaleungitkeun gelombang laut (Galata 6,3). Éta hartosna sumping ka Kristus pikeun istirahat (Mateus 11,28: 30). Éta hartos percanten kecap-Na tina rahmat.

Inisiatif Allah, sanes milik urang

Tobat artina percanten ka Allah, mahluk anu anjeunna, sareng ngalaksanakeun naon anu ka laksanakeun. Tobat sanés ngeunaan karya anjeun hadé dibandingkeun karya goréng anjeun. Gusti anu leres-leres bebas, saha anu dipikahoyong, diputuskeun asih-Na pikeun urang ngahampura dosa-dosa urang.

Marilah urang leres-leres perkawis ieu: Allah ngahampura dosa-dosa urang - sadayana - jaman baheula, ayeuna sareng ka hareup; anjeunna henteu ngirimkeun tulisanana (Yohanes 3,17). Yesus pupus pikeun urang nalika urang masih dosa (Roma 5,8). Anjeunna mangrupikeun domba kurban sareng anjeunna dibantai pikeun urang - kanggo urang masing-masing (1 Yohanes 2,2).

Anjeun salamina, tiasa ningali, sanés jalan pikeun ngajantenkeun Gusti pikeun ngalakukeun naon anu parantos dilakukeun. Sabalikna, éta hartosna percanten yén anjeunna ngalaksanakeunana - yén anjeunna nyalametkeun hirup anjeun salamina sareng masihan anjeun pusaka anu teu dihormat pisan - sareng percanten ngajadikeun cinta pikeun anjeunna mekar dina anjeun.

"Ampun dosa kami salaku urang ngahampura jalma anu parantos dosa ka urang," Yesus ngajarkeun urang ngado'a. Upami éta asup ka urang yén Gusti, kusabab alesan batin na, parantos mutuskeun pikeun ngaleungitkeun kahirupan urang pinuh ku kaadigoan egois, sadaya pembohong kami, sadaya kekejaman kami, sadaya sombong kami, hawa nafsu, pengkhianatan sareng arti urang - sadaya pikiran jahat urang, amal sareng rencana - maka urang kedah nyandak kaputusan. Urang tiasa muji anjeunna sareng ngahatur nuhun anjeunna pikeun panawaran cinta anu teu ditangtukeun salamina, atanapi urang ngan tiasa teras-terasan hirup dumasar kana moto: «Kuring jalma anu alus; teu aya anu nyangka yén éta sanés kuring »- sareng teraskeun kahirupan hamster anu kabayang dina roda, anu mana kami napel pisan

Urang tiasa percanten ka Gusti atanapi teu malire anjeunna atanapi ngaleungitkeun anjeunna tina kasieun. Upami urang percaya ka anjeunna, urang tiasa angkat dina hubungan silaturahmi sareng anjeunna (anjeunna mangrupikeun babaturan anu ngalakukeun dosa - sadayana jelema anu ngalakukeun dosa, anu kaasup kalebet jalma anu goréng ogé babaturan urang). Upami urang henteu percanten ka anjeunna, upami urang mikir anjeunna henteu hoyong atanapi henteu tiasa ngahampura urang, maka urang moal tiasa hirup sareng anjeunna kalayan bungah (sareng teu janten sareng saha waé, kecuali jalma-jalma anu kalakuanana ku cara urang hoyong). Sabalikna, urang bakal sieun anjeunna sareng tungtungna ngeureunkeun anjeunna (ogé ogé saha waé anu teu ngajauhkeun diri kami).

Dua sisi tina koin sami

Iman sareng tobat teraskeun. Nalika anjeun percanten ka Allah, dua hal kajantenan dina waktos anu sami: anjeun sadar yén anjeun jalma anu dosa anu butuh rahmat ka Gusti, sareng anjeun milih percanten ka Allah yén Anjeunna bakal nyalametkeun anjeun sareng nebus hirup anjeun. Kalayan kecap sanésna, upami anjeun percanten ka Allah, anjeun ogé tos tobat.

Dina Rasul 2,38, e.g. B., saur Petrus ka rame anu ngumpul: "Petrus nyarios ka aranjeunna: Mbatal, sareng masing-masing anjeun bakal dibaptis dina nami Yesus Kristus pikeun pangapunten tina dosa anjeun, sareng anjeun bakal nampi kurnia Roh Suci." Janten iman sareng tobat mangrupikeun bagian tina pakét. Nalika anjeunna nyarios "tobat", anjeunna ogé nyebut "kapercayaan" atanapi "percanten".

Dina jalan carita salajengna, Peter saurna: "Tobat sareng tobat ka Gusti ..." Ieu tobat ka Gusti mangrupakeun waktos anu sami nyingkahan diri. Éta henteu hartosna anjeun ayeuna

moral anu sampurna. Éta hartosna anjeun nyingkirkeun cita-cita pribadi anjeun pantes pantes sareng Kristus sareng anjeun ngandelkeun amanah sareng pangarep-Na dina kecap-Na, warta na, dina pernyataan-Na yén getihna pikeun kasalametan anjeun, pangapunten, kabangkitan sareng warisan langgeng tos ngalir.

Upami anjeun percanten ka Allah pikeun pangapunten sareng kasalametan, maka anjeun parantos tobat. Tobat ka Gusti mangrupikeun parobihan dina pola pikir sareng mangaruhan kana kahirupan anjeun. Cara énggal anu anyar mangrupikeun jalan pikeun percantenan yén Allah bakal ngalakukeun naon anu anjeun henteu tiasa laksanakeun sajuta-juta hirup. Kaduhung sanés robih tina kasampurnaan moral ka kasampurnaan moral - anjeun moal tiasa ngalakukeun kitu.

Perusahaan moal aya kamajuan

Kusabab kanyataan yén anjeun maot, anjeun moal tiasa janten sampurna sampurna. Dosa ngabunuh anjeun, sakumaha Paulus ngajelaskeun di Epesus 2,4: 5. Tapi sanaos anjeun maot dina dosa anjeun (anu maot téh naon anu anjeun nyumbang kana prosés panghampura sareng panebusan), Kristus ngajantenkeun anjeun hirup (Ieu naon anu disumbangkeun ku Kristus: nyaéta sadayana).

Hiji-hijina hal anu maot jalma tiasa ngalakukeun nyaéta aranjeunna moal tiasa ngalakukeun nanaon. Aranjeunna teu tiasa hirup kana kaadilan atanapi nanaon deui kusabab aranjeunna maot, maot dina dosa. Tapi éta jalma anu paéh - sareng ngan jalma anu paéh - anu digedékeun tina nu maraot.

Ngaronjatkeun mayit mangrupikeun naon anu ku Kristus. Anjeunna henteu tuang minyak wangi dina mayit. Anjeunna henteu ngadukung aranjeunna pikeun ngagem ageman pesta sareng ningali naha aranjeunna bakal ngalakukeun hal anu wajar. Anjeun maot, teu aya nanaon anu anjeun tiasa laksanakeun. Yesus henteu deui kabetot dina enggal-enggal sareng ningkat. Naon anu Yesus lakukeun nyaéta pikeun ngahadangkeun aranjeunna. Kitu deui, mayit mangrupikeun hiji-hijina jalma anu dibangkitkeun anjeunna. Dina basa sanésna, hiji-hijina cara anu nuju ka jadian Yesus, hirupna, nyaéta maot. Henteu nyandak usaha pikeun maot. Nyatana, teu aya usaha anu diperyogikeun. Jeung paéh éta kahayang urang.

Domba anu leungit henteu tiasa dipendakan waé dugi ka angon ngawaskeun anjeunna sareng mendakanana (Lukas 15,1-7). Duit leungit anu henteu kapendak dugi ka awéwé mendakan sareng mendakan éta (Vv. 8-10). Hiji-hijina hal anu aranjeunna nyumbang kana prosés dipilarian sareng dipendakan sareng pésta kabagjaan ageung éta leungit. Henteu kuciwa pisan aranjeunna hiji-hijina hal anu aranjeunna bakal ngijinkeun.

Malah putra prodigal dina pasemon salajengna (V. 11-24) nyatakeun yén anjeunna parantos dihampura, yén anjeunna ditebus sareng katampi sacara lengkep, ngan ukur ku kanyataan rahmat ramana bapana, henteu dumasar kana rencana sorangan, sapertos: "Kuring bakal jadi tambang Digawe deui rahmat deui ». Bapana karaoskeun punten kanggo anjeunna sateuacan anjeunna nguping kecap anu munggaran tina ucapan "Iman punten" (V.20).

Nalika putra tungtungna nampi kaayaan maotna sareng leungit dina tonggong merpati, anjeunna dina jalan mendakan hal anu luar biasa anu sok leres: bapa anu anjeunna parantos nampik sareng saha anu anjeunna parantos ngaraosan dieureunkeun mikanyaah anjeunna kaasih sareng tanpa syarat.

Bapana teu ngan ukur ngabahas rencana panebusan dirina alit (Vv. 19-24). Sareng tanpa ngantosan waktos sidang, anjeunna dibalikkeun anjeunna dina hak putra na. Janten kaayaan maot urang anu total pisan mangrupikeun hiji-hijina anu ngamungkinkeun urang digedékeun. Inisiatif, padamelan sareng kasuksésan sakumna operasi mangrupikeun tanggung jawab domba angon, pamajikan, bapa - Gusti.

Hiji-hijina hal anu urang nyumbang kana prosés kabangkitan urang nyaéta maot. Éta manglaku ka urang boh sacara rohani sareng jasmani. Upami urang henteu tiasa nampi kanyataan yén urang paéh, urang moal tiasa nampi kanyataan yén urang digedékeun tina maot ku rahmat Allah dina Kristus. Tobat hartosna nampi kanyataan yén anjeun maot sareng nampi kebangkitan anjeun ti Al Masih di Gusti.

Anjeun salamina, henteu hartosna ngahasilkeun karya anu hadé sareng mulya atanapi nyobian motivasi Allah pikeun ngahampura kami kalayan sababaraha pidato emosional. Kami maot, hartosna leres pisan anu urang tiasa lakukeun pikeun nyumbangkeun tina resusitasi. Éta ngan ukur percanten kana warta Injil Allah yén anjeunna ngahampura sareng ngahirupkeun deui Kristus sareng anjeunna ogé ngabangkitkeun mayit.

Paul ngajelaskeun misteri ieu - atanapi paradoks, upami anjeun resep - pupusna sareng kabangkitan urang dina Kristus, dina Kolosa 3,3: "Kanggo anjeun parantos maot sareng hirup anjeun disumputkeun sareng Al Masih di Allah."

Rahasia na, atanapi paradoks, nyaéta urang maot. Tapi, urang hirup dina waktos anu sami. Tapi kahirupan, anu mulya, henteu acan aya: éta disumputkeun sareng Al Masih di Allah, sareng moal katingali sabab éta leres-leres dugi Kristus ngécéskeun, sakumaha ayat 4: "Tapi upami Al Masih, hirup anjeun , bakal ngungkabkeun sorangan, maka anjeun ogé bakal diturunkeun ku Anjeunna dina kamulyaan. »

Kristus mangrupikeun kahirupan urang. Nalika anjeunna bijil, urang bakal muncul sareng Anjeunna, sabab barina ogé, Anjeunna mangrupikeun kahirupan urang. Ku sabab kitu deui: mayit teu tiasa ngalakukeun nanaon pikeun diri sorangan. Anjeun moal tiasa ngarobah. Anjeun moal tiasa "leuwih hadé". Anjeun moal tiasa ningkatkeun. Hiji-hijina hal anu tiasa dilakukeun nyaéta maot.

Nanging, Allah, anu sumber kahirupan dirina, gaduh kabagjaan anu hébat dina ngangkat paéh, sareng anjeunna ogé dilakukeun dina Kristus (Roma 6,4). Mayit-mayit nyumbangkeun pisan kana prosés ieu, kajabi kaayaan maotna.

Gusti ngalaksanakeun sagala rupa. Éta mangrupikeun karyana sareng ngan ukur anjeunna, ti mimiti dugi ka rengse. Ieu ngandung harti yén aya dua jinis mayit anu bangkit: jalma anu bagja nampi panebusan sareng jalma anu resep maot kabiasaanna hirup, anu nutup panonna supaya nyarios, nutupan ceuli sareng tetep maot ku sadayana kakuatanana hoyong.

Sakali deui, tobat mangrupikeun tobat kana kado pangampura sareng kasalametan anu nyebatkeun yen Gusti gaduh Kristus. Henteu aya hubunganana pikeun tobat atanapi ngadamel janji atanapi ngalelep kana kasalahan. Sumuhun éta. Tobat sanés ngucurna "ngapunten" atanapi "Kuring jangji kuring moal pernah ngalakukeun deui". Kami badé jujur. Kamungkinan anjeun bakal ngalakukeun éta deui - upami henteu sapertos tindakan nyata, sahenteuna dina pikiran, kahayang, sareng parasaan anjeun. Leres, hapunten, panginten-ayeuna pisan, sareng anjeun leres-leres henteu hoyong janten jalma anu tetep ngalakukeun éta, tapi éta sanés hanjakal kaduhung.

Anjeun émut anjeun tiwas, sareng jalma-jalma paéh meta sapertos jalma anu paéh. Tapi lamun anjeun maot dina dosa, anjeun hirup di Kristus dina waktos anu sareng (Roma 6,11). Tapi kahirupan anjeun dina Kristus disumputkeun sareng anjeunna ka Allah, sareng henteu teras-terasan muncul atanapi sering - henteu acan. Éta henteu ngungkabkeun naon éta leres dugi ka Kristus sanésana bijil.

Samentawis waktos, upami anjeun ayeuna ogé hirup dina Al Masih, anjeun tetep maot dina dosa pikeun waktos ieu. Sareng kaayaan anjeun maot ogé saé sapertos. Sareng pastina ieu maot anu maot, ieu diri anu henteu sigana lirén lirén sapertos jalma anu maot, anu digedékeun ku Al Masih sareng dibangkitkeun ka Anjeunna sareng Allah - bakal diturunkeun nalika anjeunna diturunkeun.

Ieu tempat iman iman. Tobat sareng percanten kana manéh. Dua aspék éta ngahiji. Anjeun teu tiasa gaduh hiji-hiji sanés. Warta anu alus dina percanten yén Allah ngumbah anjeun dina getih Kristus, yén anjeunna nyageurkeun kaayaan maot anjeun, sareng nyandak anjeun hirup di Putra-Na salamina hartosna tobat.

Sareng kéngingkeun ka Gusti dina utami teu kedah bantosan, leungitna sareng maot, sareng nampi panebusan gratis sareng kasalametan nya éta ngagaduhan iman - percanten kana Injil. Aranjeunna ngagambarkeun dua sisi tina koin sami; sareng éta mangrupikeun koin anu ku Allah masihan anjeun sanés alesan sanés - sanés sanés sanés kajantenan anjeunna ngan ukur mulia pikeun urang.

Laku laku, henteu ukur

Tangtosna, sawaréh bakal nyebatkeun yén tobat ka Gusti bakal dipidangkeun dina moral anu hadé sareng tingkah laku anu hadé. Kuring henteu hoyong ngajawab ngeunaan éta. Malahan, masalahna nyaéta urang badé ngukur rasa hanjakal ku henteuna atanapi ayana kabiasaan anu hadé; sareng aya salah paham ngeunaan tobat.

Bebeneran anu jujur ​​nyaéta yén urang kurang nilai-nilai moral anu sampurna; sareng sadaya anu kakurangan dina kasampurnaan teu cekap pikeun Karajaan Allah waé.

Kami badé ngalakukeun tanpa omong kosong, sapertos: "Upami tobat anjeun jujur, anjeun moal ngalakukeun dosa deui." Éta pas pisan naon faktor anu henteu ditangtukeun dina tobat.

Konci tobat nyaéta haté anu parobihan, ngajauhan diri anjeun, kaluar tina pojok anjeun, moal aya deui anu hoyong janten pelobi anjeun, wakil pers anjeun sorangan, perwakilan union anjeun sareng pengacara pertahanan, arah amanah ka Allah pikeun nangtung di sisi anjeun. janten dina sudutna, maot tina diri sareng janten anak tercinta Allah, anu parantos anjeunna ngahampura sareng anu parantos ditebus.

Kaduhung hartosna dua hal anu urang teu resep sacara alami. Mimiti, éta hartosna nyanghareupan kanyataan yén lagu lagu "Orok, anjeun henteu saé" (anjeun henteu bageur, orok) ngajelaskeun kami sampurna. Kadua, éta hartosna nyanghareupan kanyataan yén urang henteu langkung saé tibatan saha waé. Kami sadaya sami sareng anu sanésna anu leungit anu henteu pantes.

Dina basa sanésna, tobat timbul sareng pikiran hina. Sumanget anu hina nyaéta saurang anu teu ngagaduhan amanah kana naon anu tiasa dilakukeun ku dirina sorangan; anjeunna henteu ngarep-arep tinggalkeun, anjeunna masihan sumanget, janten nyarios, anjeunna maot nyalira sareng tuang dina karanjang di hareupeun panto Allah.

Sebutkeun "enya!" ka Allah "Leres!"

Urang kedah nyerah pendapat anu salah yén tobat mangrupikeun janji moal aya dosa deui. Mimiti, janji sapertos kitu téh hawa panas. Kadua, éta sacara spiritual teu aya artos.

Allah parantos masihan anjeun anu maha agung, guruh, teras abadi "leres!" nyatakeun ku pupusna sareng kebangkitan Yesus Kristus. Tobat nyaéta anjeun "leres!" Jawaban ka Gusti "ya!". Éta mangrupikeun waktos ka Gusti pikeun nampi berkah-Na, mung proklamasi kasucian sareng kabébasan anjeun dina Kristus.

Nampi kado na hartosna yén anjeun ngaku kaayaan maot sareng kabutuhan pikeun hirup langgeng. Éta hartosna percanten ka Anjeunna, percanten ka anjeunna sareng nempatkeun sadayana diri, mahluk anjeun, ayana anjeun - sadayana anjeun - di tangan na. Éta hartosna istirahat dina éta sareng nyerahkeun beban anjeun. Maka naha henteu resep sareng beristirahat dina rahmat sareng beungbeurat Gusti sareng Panebus urang? Anjeunna ngarobih deui leungit. Anjeunna nyalametkeun jalma nu dosa. Anjeunna anjeunna bangun tina mayit.

Anjeunna aya di sisi kami, sareng kusabab anjeunna parantos aya, teu aya anu tiasa tahan antara anjeunna sareng urang - moal, henteu ogé dosa anjeun anu pikasieuneun atanapi ka tatangga anjeun. Percaya ka Anjeunna. Ieu warta saé pikeun urang sadayana. Anjeunna nyaéta kecap sareng anjeunna terang naon anu anjeunna ngobrolkeun!

ku J. Michael Feazell


pdfcontrition