dosa

115 dosa

Dosa mangrupikeun pelanggaran hukum, kaayaan pemberontakan ka Gusti Allah. Saprak waktu dosa sumping ka dunya ngalangkungan Adam sareng Hawa, manusa parantos aya dina kakandungan dosa - kuk anu tiasa disingkirkeun ku kurnia Allah ngalangkungan Yesus Kristus. Kaayaan umat manusa anu dosa nunjukkeun dirina condong nempatkeun diri sareng kapentingan sorangan saluhureun Gusti sareng kahoyong-Na. Dosa nyababkeun dijauhkeun ti Gusti sareng sangsara sareng maot. Kusabab sadaya jalma jalma dosa, aranjeunna ogé sadayana peryogi panebusan anu ditawarkeun ku Allah ngalangkungan Putra-Na. (1 Yohanes 3,4: 5,12; Roma 7,24:25; 7,21: 23-5,19; Markus 21: 6,23-3,23; Galatia 24; Roma;)

Percantenkeun masalah dosa ka Allah

"Muhun, kuring ngartos: Getih Kristus ngaleungitkeun sagala dosa. Sareng kuring ogé terang yén teu aya anu nambihan. Tapi kuring masih gaduh patarosan: Upami Gusti demi Kristus leres-leres ngahampura kuring sadaya dosa-dosa kuring - baheula ogé jalma anu kuring komitmen ayeuna atanapi di hareup - naon anu kedah ngeureunkeun kuring tina terus ngalakukeun dosa kana eusi haté kuring? Maksad kuring, naha hukum henteu aya gunana pikeun urang Kristen? Naha Gusti ayeuna cicingeun teu paduli nalika kuring ngalakukeun dosa? Naha anjeunna teu hoyong kuring ngeureunkeun dosa? » Ieu opat patarosan - sareng anu penting teuing. Kami hoyong nyaangan aranjeunna saatos hiji - meureun bakal aya deui.

Kabeh dosa urang dihampura

Mimiti, anjeun nyarios yén anjeun terang yén getih Kristus ngaleungitkeun sagala dosa. Éta mangrupikeun pendekatan penting. Seueur umat Kristen teu sadar ieu. Aranjeunna yakin yén pangampura dosa mangrupikeun bisnis, jinis perdagangan antara manusa sareng Gusti, dimana hiji kalakuanana dina cara suci sareng Bapa Surgawi ngajanjikeun pangampura sareng panebusan sabalikna.

Numutkeun modél pamikiran ieu, salaku conto, anjeun nempatkeun iman anjeun ka Yesus Kristus sareng anjeun ganjaran Gusti pikeun ngalakukeunana ku getih putrana pikeun nebus dosa anjeun. Siga ka anjeun, kuring ogé ka anjeun. Éta pasti janten urusan anu saé, tapi tetep deal, deal, sareng tangtosna sanés kalakuan rahmat sakumaha Injil anu diumumkeun. Numutkeun modél pamikiran ieu, sabagéan ageung jalma digolongkeun kana margi sabab telat dina upaya sareng Gusti ngan ukur masihan getih Yesus ka sababaraha - maka henteu ngaladinkeun kasalametan sadayana alam.

Seueur gereja henteu ngantunkeun éta. Poténsi mukmin ditarik kana jangji anu ngalaman kasalametan ku rahmat nyalira; Sakali anjeunna parantos gabung ka Garéja, kumaha oge, para pangikutna teras ngadamel siri pedoman numutkeun kalakuan anu henteu patuh tiasa dihukum kalayan henteu dibédakeun - henteu ngan ukur ti Garéja, tapi kamungkinan ogé ti Karajaan Allah sorangan. Janten pisan pikeun topik "disimpen ku rahmat".

Numutkeun Alkitab, memang aya alesan pikeun batur ti masarakat garéja (tapi pastina henteu ti Karajaan Allah), tapi éta topik na anu sanés. Pikeun waktos na, hayu urang ngantepkeun éta pernyataan yén jalma-jalma dosa sering henteu gemar ka jalma dosa nalika Injil sacara jelas ngajaga panto muka pikeun aranjeunna.

Numutkeun Injil, Yesus Kristus henteu ngan panebusan pikeun dosa-dosa urang, tapi pikeun dosa-dosa sadunya (1 Yohanes 2,2). Sareng éta, bertentangan sareng anu seueur anu dicarioskeun ku para da'wahna, hartosna anjeunna leres-leres nyalahkeun sadayana.

Yesus ngadawuh: «Sareng kuring, nalika kuring diangkat ti bumi, kuring bakal narik sadayana ka kuring» (Yohanes 12,32). Yesus teh Gusti Putra anu ngalangkungan sadaya anu aya (Ibrani 1,2: 3) sareng getih na tiasa nyampurkeun sagala anu diciptakeun (Kolose 1,20).

Ku rahmat nyalira

Anjeun ogé nyarios yén anjeun sadar yén perkawis anu parantos dilakukeun ku Gusti pikeun anjeun Kristus henteu tiasa dirobih ku kauntungan ku anjeun. Dina titik ieu, teuing, anjeun gaduh sababaraha kaunggulan pikeun batur. Dunya anu pinuh ku dosa-tarung pendakwah anu ngutus para pengikutna kagum minggu saatos minggu ka hiji jalan anu diaspal sareng misstep mungkin, dina waktosna aranjeunna kedah nyayogikeun sakumna sarat sareng perdebatan khusus sareng anu minuhan atanapi henteu patuh teras-terasan nyababkeun kasabaran ka Gusti ngancam, sareng sadaya tumpukan sakedik anu sok kakeunaan bahaya bahaya pikeun sangsara ku naraka salaku gagal spiritual.

Injil, di sisi sanésna, nyatakeun yén Allah mikacinta jalma. Anjeunna henteu saatos anjeunna sareng henteu ngalawan anjeunna. Anjeunna henteu ngantosan aranjeunna bérés, teras naksir aranjeunna sapertos bérés. Sabalikna, anjeunna di sisi dirina sareng nyaah pisan ka anjeunna anu tiasa ngabébaskeun sadaya jalma, dimana waé aranjeunna cicing, tina sagala dosa ngalebetkeun panerepan (Yohanes 3,16).

Dina Al Masih panto ka Karajaan Allah dibuka. Jalma tiasa percanten Firman Allah (percaya) tobat ka anjeunna (tobat) sareng ninggali pusaka anu dipasihkeun ka aranjeunna - atanapi teras-teras nampik ka Gusti salaku ramana sareng ngaluarkeun peranna dina kulawarga Allah. Maha Kawasa mikeun kabébasan pikeun urang pilihan. Upami urang nampik anjeunna, anjeunna bakal hormat kaputusan urang. Pilihan anu urang lakukeun sanés mangrupikeun anu kedah urang laksanakeun, tapi masihan urang kabébasan pikeun milih.

Antwort

Gusti ngayakeun sagala anu dibayangkeun pikeun urang. Dina Kristus saur anjeunna "enya" ka urang. Ayeuna kasauran kami pikeun ngajawab "enya" di sisi urang nganggo "enya". Kitab Suci, kitu, nunjukkeun yén, heran, saleresna aya jalma anu ngajawab "Henteu" pikeun tawaran na. Éta mangrupikeun anu jahat, anu gething, jalma anu ngalawan ka Nu Maha Kawasa sareng diri.

Tungtungna, aranjeunna ngaku terang cara anu langkung saé; aranjeunna henteu peryogi Rama sawarga. Anjeun henteu hormat gusti atanapi manusa. Dina panon na, panawaran-Na pikeun ngahampura sagala dosa sareng ka kaberkahan ku anjeunna salamina teu patut chanterelle, tapi anu olok-olok - tanpa hartos sareng ajén. Gusti, anu masihan putra ogé pikeun aranjeunna, kantun perhatosan kaputusan parah maranéhna pikeun tetep anak Iblis, anu langkung aranjeunna milih ka Allah.

Anjeunna anu langkung salamet sareng sanés ngancurkeun. Sareng sadaya anjeunna didamel dumasar kana teu aya anu sanés ti pangersa na - sareng anjeunna tiasa ngalakukeun naon anu dipikahoyong. Anjeunna teu kaiket ku aturan asing, tapi anjeunna tetep satia kana muji na jangji sareng jangji. Anjeunna saha anjeunna sareng anjeunna anu pasti anu anjeunna pikahoyong; Anjeunna mangrupikeun Allah urang anu pinuh rahmat, kaleresan sareng kasatiaan. Anjeunna ngahampura dosa-dosa urang kusabab anjeunna mikacinta ka urang. Éta kumaha anjeunna hoyong, na éta kumaha deui.

Teu aya hukum anu tiasa ngahémat

Teu aya hukum anu tiasa masihan hirup langgeng (Galata 3,21). Urang manusa ngan saukur henteu taat kana hukum. Urang tiasa debat sadinten sadinten naha sacara téoritis tiasa janten urang janten nurut hukum, tapi dina tungtungna urang moal. Nya sapertos jaman baheula sareng bakal sapertos kitu di hareup. Hiji-hijina anu tiasa ngalakukeun ieu Yesus waé.

Aya ngan ukur hiji cara pikeun ngahontal kasalametan, sareng nyaéta ngaliwatan kurniaan Allah, anu ku urang tiasa nampi tanpa pertimbangan sareng kaayaan (Efesus 2,8: 10). Sapertos kado anu sanés, urang tiasa nampi atanapi nolak éta. Nanging sanaos urang milih, éta milik urang ku rahmat Allah hungkul, tapi éta ngan ukur bakal ngorbankeun kauntungan sareng kabagjaan upami urang leres-leres narimana. Éta ngan ukur percantenan. Kami percanten ka Allah sareng tobat ka Anjeunna.

Di sisi anu sanés, upami urang leres pisan bodo pikeun nampik éta, urang bakal teras hirup, sedih, dina poék anu milih diri tina maot, saolah-olah cangkir emas anu masihan lampu sareng kahirupan henteu pernah dipasihkeun ka urang.

Apan - pilihan

Saha waé anu nyandak kaputusan sapertos kitu sareng anu pikaresepeun pikeun Allah nolak hadiah anu henteu tiasa mésér - hadiah anu dibayar pisan ku getih putrana, anu ngalangkungan sadayana - milih nanaon tapi naraka. Jantenna sapertos kitu, tawaran Allah pikeun hirup anu mésér pisan kanggo urang anu milih sami pikeun anu milih jalan ieu kanggo jalma anu nampi kurniaan na. Getih Yesus ngarah pikeun sagala rupa dosa, sanés ngan sawaréh (Kolose 1,20). Ngalamunan Nya pikeun sadaya nyiptakeun, sanés ngan ukur bagéan éta.

Jalma anu nyimpang hadiah sapertos kitu ditolak aksés ka Karajaan Allah ngan kusabab aranjeunna parantos mutuskeun. Aranjeunna henteu hoyong janten bagian tina éta, sareng sanaos Allah henteu pernah lirih nyaah ka aranjeunna, Anjeunna moal ngantep aranjeunna tetep aya, ku kituna aranjeunna henteu tiasa ngarobih festival anu abadi kalayan kareueus, hate, jeung teu percanten aranjeunna nyembah. Janten aranjeunna angkat dimana aranjeunna paling dipikaresep - langsung ka naraka, dimana teu aya anu resep ngahirupkeun diri sorangan.

Rahmat dikaluarkeun tanpa pertimbangan - naon warta alus! Sanaos urang henteu pantes dina sagala cara, Gusti mutuskeun pikeun masihan kami hirup langgeng dina Putra-Na. Percaya atawa ngolok-olok. Nanging urang milih, éta langkung leres salamina sareng salamina: Kalayan maot sareng kebangkitan Yesus Kristus, Allah nunjukkeun ka urang dina istilah beton sabaraha anjeunna mikanyaah ka urang sareng jauh ka anjeunna pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng bagikeun ka urang sina ngobrolkeun anjeunna.

Maha murah anjeunna masihan rahmat ka sadayana ka mana waé dina cinta anu teu pernah dilahirkeun. Allah ngajadikeun urang kunjungan kasalametan tina anugerah murni sareng tanpa nyuhunkeun nanaon, sareng saestuna saha waé anu percaya kana kecap-Na sareng nampi kana istilah-Na tiasa nikmati.

Naon anu lirén kuring?

Sajauh ieu saé. Ayeuna kami uih deui kana patarosan anjeun. Upami Gusti ngahampura dosa-dosa kuring sanajan sateuacan kuring ngalakukeunana, naon anu kudu kuring eureun tina ngalakukeun naon anu kuring sanggup?

Marilah urang heula ngajelaskeun hiji hal. Dosa timbul ti mimiti haté sareng sanés ngan ukur sababaraha perorangan individu. Dosa henteu kaluar ti mana; aranjeunna gaduh asal tina haté urang anu nekad. Janten anu teguh diperyogikeun kanggo ngabéréskeun masalah dosa urang, sareng ngalakukeun yén urang kedah ngatasi masalah dina akar sanés ngan ukur ngobatan épékna.

Gusti henteu gaduh minat pikeun teras-terasan ngarékaeun robot. Anjeunna hoyong ngajaga hubungan dumasar-cinta sareng urang. Anjeunna mikanyaah urang. Éta naha Kristus sumping pikeun nyalametkeun urang. Sareng hubungan dumasar kana pangampura sareng kurnia - henteu dina nurut wajib anu nyurung.

Salaku conto, upami kuring hoyong pamajikan kuring bogoh ka kuring, naha kuring ngajantenkeun dirina? Upami kuring didamel, paripolah abdi tiasa nyababkeun patuh, tapi kuring pasti moal bakal tiasa nyandak dirina leres-leres cinta kuring. Asih teu tiasa dipaksa. Anjeun ngan tiasa maksakeun jalma pikeun ngalakukeun hal-hal anu tangtu.

Ngorbankeun pangorbanan diri, Allah parantos nunjukkeun ka urang seueur anu dipikacinta urang. Anjeunna parantos nunjukkeun kaasih-Na hébat ngalangkungan pangapunten sareng rahmat. Ku nalangsara pikeun dosa-dosa urang tinimbang ka urang, anjeunna nunjukkeun yén teu aya anu tiasa misahkeun urang tina cinta-Na (Roma 8,38).

Gusti hoyong budak, sanes budak. Anjeunna hoyong bon ikatan cinta sareng urang sareng dunya henteu pinuh ku bebek dipaksa janten didamel. Anjeunna nyiptakeun urang makhluk bébas kalayan kabebasan pilihan anu leres - sareng kaputusan urang hartosna seueur pikeun anjeunna. Anjeunna hoyong urang milih anjeunna.

Kabébasan nyata

Allah masihan urang kabébasan pikeun kabiasaan saperti urang tingali anu pantes, sareng ngahampura urang pikeun kasalahan urang. Anjeunna ngalakukeun ieu tina wasiat sorangan. Éta kumaha anjeunna kersa, sareng éta kumaha éta kajantenan, tanpa badami badami. Sareng upami urang gaduh sakililing intelijen, urang tiasa ningali kumaha kanyaah na dimaksudkeun sareng teraskeun ka anjeunna sapertos ayeuna dinten éta dinten terakhir.

Janten naon anu kedah ngeureunkeun urang tina dosa sesah? Henteu aya nanaon. Leres pisan. Sareng eta parantos béda. UU henteu pernah nyegah anu ngalakukeun dosa lamun aranjeunna hoyong (Galata 3,21-22). Sareng janten urang teras-terasan dosa, sareng Allah parantos ngawidian. Anjeunna henteu pernah ngeureunkeun urang. Anjeunna henteu satuju tindakan urang. Sareng anjeunna henteu cicingeun teu malire deui. Anjeunna henteu satuju. Leres, éta nyiksa anjeunna. Tatan anjeunna tetep ngijinkeun. Ieu disebut kabébasan.

Dina Kristus

Nalika Alkitab nyebatkeun yén urang ngagaduhan kabeneran dina Kristus, urang hartosna éta nyarios (1 Korinta 1,30:3,9; Filipi).

Kami henteu ngagaduhan kabeneran sateuacan Gusti kaluar tina diri, tapi ngan ukur dina Kristus. Kami maot ku diri urang sorangan kusabab dosa urang, tapi dina waktos anu sami urang hirup dina Kristus - kahirupan urang disumputkeun di Kristus (Kolose 3,3).

Tanpa Kristus, kaayaan urang teu ngarep; tanpa Anjeunna urang dijual dina kaayaan dosa sareng teu gaduh masa depan. Tapi Kristus disimpen urang. Ieu Injil - naon warta anu saé! Ngaliwatan kasalametan-Na, upami urang nampi kurniaan, urang nampi hubungan anu lengkep sareng Gusti.

Kusabab sadaya anu parantos Gusti pikeun urang di Kristus - anu kalebet dorongan na, malah ngadesek, percanten ka Anjeunna - Al Masih ayeuna aya dina urang. Sareng demi Kristus (sabab anjeunna nangtung pikeun urang; anjeunna hirup deui anu maot), sanajan urang maot pikeun dosa, urang ngagaduhan kabeneran sateuacan Gusti sareng ditampi ku Mantenna. Sareng sadaya hal ieu terjadi ti mimiti dugi ka salse sanés ngalangkungan urang, tapi ngalangkungan Gusti Allah, anu ngalahirkeun urang teu ngaliwatan pamaksaan, tapi ku ayana cinta-nya anu ngorbankeun nyalira, anu nunjukkeun diri dina nyerah diri.

Naha hukum henteu aya gunana?

Paul nerangkeun naon harti hukumna. Éta nunjukkeun yén urang téh dosa (Roma 7,7). Éta ngajelaskeun yén urang téh biasa addicted kana dosa sahingga urang bakal diyakinkeun ku iman nalika Kristus sumping (Galata 3,19-27).

Ayeuna, hayu urang sakedap, anjeun ngadamel kiamat Akhir dina teguh
Dugaan pikeun tiasa nangtung di payuneun Gusti sabab sadaya usaha anjeun kedah salawasna nurut ka Bapa Swarga. Sareng anjeun ngalengkah tinimbang gaganti ageman kawinan siap di lawang (jubah gratis, anu murni, anu dimaksud pikeun jalma anu boga dosa anu terang yén aranjeunna peryogi), dilakukeun ku pakéan sapopoé sorangan, anu dicirikeun ku usaha tetep, ngalangkungan lawang, dimana bau goréng anjeun aya iringan anjeun dina unggal giliran. , sareng nyandak tempat anjeun dina papan.

Bendara imah bakal ngawaler anjeun: "Héy, di mana kamana macana meunang lebet ka dieu sareng ngahina kuring nganggo baju kotor anjeun di payun sadayana tamu kuring?" Teras anjeunna bakal naroskeun ka staf éta: "Cangkrakeun ieu impostor henteu pantes ieu sareng maledog anjeunna tegak!"

Urang ngan saukur teu tiasa ngumbah wajah kotor kami nganggo cai kotor kami sorangan, sabun kotor urang sorangan sareng cuci kotor kami nyalira sareng bagja neruskeun jalan anu salah ngeunaan pamikiran anu kotor urang anu kotor urang ayeuna bersih. Aya ngan ukur hiji cara pikeun nalukkeun dosa, sareng teu aya dina panangan urang.

Urang ulah poho yén urang maot pikeun dosa (Roma 8,10), sareng jalma maot teu tiasa hirup ku cara ngartikeun. Sabalikna, rasa getol urang kedah ngadamel urang percanten ka Yesus pikeun ngumbah urang tina dosa urang (1 Petrus 5,10:11 -).

Gusti miharep urang teu aya dosa

Allah maparin rahmat sareng panebusan dina jumlah anu seueur pikeun ngabebaskeun kami tina dosa sareng henteu masihan kami kabébasan pikeun terus ngalakukeun dosa. Ieu henteu ngan ukur ngabebaskeun urang tina kasalahan dosa, tapi ogé ngamungkinkeun urang ningali dosa taranjang sapertos kitu, sareng henteu dina nyamar anu indah anu dirancang pikeun dupe urang. Sareng urang tiasa mikawanoh sareng ngocok kakuatan anu salah sareng kakuatanana anu dilaksanakeun pikeun urang. Mangkaning, pikeun urang, sanaos urang terus ngalakukeun dosa, anu paling pasti bakal aya masalahna, panebusan Yesus tetep tanpa badami (1 Yohanes 2,1: 2).

Gusti tanpa hartosna teu hilap kliwat dosa urang, tapi ngan saukur ngahukumna. Anjeunna henteu nyetél pendekatan anu séhat, murni, akal urang, paparan komédi kami, atanapi réaksi urang anu pikasieuneun sagala jinis, tina murka nepi ka napsu sareng bangga. Sering sering, anjeunna ogé nyababkeun urang ngalaksanakeun akibat alami tina tindakan anu dipilih ku urang sorangan.

Tapi, anjeunna nutup urang anu urang nempatkeun iman sareng percanten ka Anjeunna (anu hartosna urang ngagem jubah kawinan murni anu parantos disiapkeun anjeunna) (sakumaha sababaraha da'wah sigana percaya) kusabab pilihan anu pikaresepeun urang ngajantenkeun ti dinten kawinan.

plea kaliru

Sakali anjeun tos sadar kana dosa dina kahirupan anjeun, naha anjeun kantos terang yén gerentes anjeun karasa dugi ka anjeun parantos terang kana kalepatan anjeun ka Allah? (Sareng meureun aya anu kedah anjeun ngaku sering.)

Naha aranjeunna ngalakukeun éta? Naha éta sabab anjeun mutuskeun "ngalakukeun dosa kana eusi haté anjeun"? Atanapi sigana langkung kusabab haté anjeun ngaresepkeun dina Kristus sareng anjeun sedih pisan dina harmoni sareng Roh Suci anu cikal dugi ka damai sareng Gusti anjeun deui?

Roh Suci anu kagolong dina diri urang, siga anu nyatakeun di Roma 8,15: 17-1, "kasaksian ka Roh urang yén urang téh umat Allah". Anjeun kedahna henteu katingali ku dua poin: 2. Anjeun, salaku Roh Suci Gusti Allah nyaksian, dina Kristus sareng sareng sadayana umat Suci anak tina Rama sawarga urang, sareng. Roh Suci salaku saksi anu saleresna tina leres anjeun Éta moal beristirahat upami anjeun hoyong hirup salaku lamun anjeun masih "daging paéh" sapertos kasalametan anjeun ngalangkungan Yesus Kristus.

Ulah aya kasalahan! Dosa mangrupikeun musuh sareng Allah anjeun, sareng urang kedah teraskeun ngalawan. Tapi, urang henteu pernah percaya yén kasalametan urang gumantung kana kumaha suksés urang ngalawan ngalawan aranjeunna. Kasalametan urang gumantung kana kameunangan Kristus tina dosa, sareng Gusti parantos parantos dibawa ka urang. Dosa sareng bayangan anu ngauangan di parantos kabur ku pati sareng kabangkitan Yesus, sareng kakuatan kameunangan éta dibayangkeun dina sadaya ciptaan ti mimiti jaman ka kalanggengan. Hiji-hijina anu di dunya anu parantos ngatasi dosa nyaéta jalma anu pageuh percaya yén Kristus mangrupikeun kabangkitan sareng kahirupanna.

Karasa saé

Gusti gumbira dina kahadéan anu saé barudakna (Jabur 147,11: 8,4; Wahyu). Anjeunna resep kalayan kahadean sareng kahadean anu urang nunjukkeun silih, persembahan cinta urang, semangat kami kaadilan, sareng kajembaran sareng katengtreman (Ibrani 6,10).

Hal ieu, sapertos karya anu saé sanésna, timbul tina padamelan Roh Suci anu aya dina diri urang, anu ngajantenkeun urang percanten, mikasih sareng ngahargaan Gusti. Éta tiasa dihubungkeun sareng hubungan cinta anu dipimilik ku anjeunna ngaliwat pupus kurban sareng kebangkitan Yesus Kristus, Gusti Hirup. Karya sareng karya sapertos kitu timbul tina karya Gusti Allah di urang, anu ku urang barudak anu dipikacinta, sareng sapertos kitu aranjeunna henteu sia-sia (1 Korinta 15,58).

Karya Gusti di urang

Sikep anu jujur ​​pikeun ngalakukeun naon anu dikabulkeun ku Gusti ngagambarkeun ngagambarkeun cinta Jurusalamet urang, tapi karya-karya anu saé anu urang lakukeun dina namina henteu, deui, nyalametkeun urang. Balik kana kaadilan anu ditepikeun dina kecap sareng perbuatan urang anu nurut kana hukum-hukum Allah nyaéta Allah Mantenna, anu damel di urang kalayan kabagjaan sareng kamulyaan pikeun ngahasilkeun buah anu saé.

Janten bakal bodo hoyong ngasongkeun ka diri urang naon anu matak ka urang. Ieu bakal sapertos bodo nganggap yén getih Yesus, anu ngusir sagala dosa, bakal ninggalkeun bagian tina dosa urang. Kusabab upami urang ngira yén, urang masih moal gaduh pitunjuk saha ieu Gusti anu triat maha agung - Rama, Anak sareng Roh Suci - anu nyiptakeun sadayana sareng nyalametkeun urang dina keunikan na ngaliwatan getih putrana, ngalangkungan suci Roh cicing di urang sareng nganyatakeun sakumna ciptaan, nuhun éta ngahiji sareng sadayana alam (Yesaya 65,17) karek diciptakeun tina cinta anu teu jelas pisan (2 Korinta 5,17).

Kahirupan nyata

Sanaos paréntah Allah urang ngalakukeun naon anu leres sareng saé, Anjeunna henteu nangtukeun kasalametan urang sasuai naha urang gaduh atanapi henteu. Anu ogé hadé pikeun urang sabab upami anjeunna ngalakukeun urang sadayana bakal ditolak salaku teu cekap.

Allah nyalametkeun urang ku rahmat sareng urang tiasa nikmati panebusan ngalangkungan anjeunna upami urang nempatkeun kahirupan urang sadayana dina panangan na, kéngingkeun anjeunna sareng percanten ka anjeunna nyalira pikeun ngangkat urang tina maot (Efesus 2,4-10; Yakobus 4,10).

Anu nyatet nami jalma dina Kitab Kahirupan nangtukeun kasalametan urang, sareng anjeunna parantos nyerat sadaya nami kami kalayan getih Sang Domba dina buku éta (1 Yohanes 2,2). Ngaraos pisan teuing yén sababaraha urang henteu percanten kana ieu; pikeun upami aranjeunna percanten ka Tuh Kahirupan, aranjeunna bakal nyadar yén kahirupan anu aranjeunna nyalametkeun henteu hirup nyata, tapi maot, sareng yén kahirupan nyata aranjeunna sareng Kristus disumputkeun di Allah sareng ngan ngantosan anu kaungkap. Rama sawarga urang ogé mikacinta musuh-musuhna, sareng kénginganana yén maranéhna, sapertos sasama manusa, kedah tobat anjeunna sareng lebetkeun kana kebah karajaan (1 Tim 2,4).

singgetan

Jadi hayu urang nyimpulkeun. Aranjeunna naros, "Upami Gusti, demi Kristus, ngahampura kuring sadaya dosa kuring - baheula ogé jalma anu kuring komitmen ayeuna atanapi di hareup - naon anu kedah kuring ngeureunkeun tina neraskeun dosa kana eusi haté kuring? Maksad kuring, naha hukum henteu aya gunana pikeun urang Kristen? Naha Gusti ayeuna cicingeun teu paduli nalika kuring ngalakukeun dosa? Naha anjeunna teu hoyong kuring ngeureunkeun dosa? »

Henteu aya anu bakal ngeureunkeun urang tina dosa sesah. Éta henteu pernah bénten. Allah maparin wasiat gratis sareng ngalampahkeun anu penting pikeun éta. Anjeunna mikanyaah urang sareng hoyong ngawangun perjanjian cinta sareng urang; hubungan sapertos kitu, ngan ukur timbul upami timbul tina kaputusan gratis dumasar kana amanah sareng pangapunten sareng henteu dibawa ku ancaman atanapi patuh kapaksa.

Kami henteu robot atanapi karakter virtual dina kaulinan anu parantos ditangtukeun. Kami parantos diciptakeun nyata, makhluk anu bebas ku Allah dina kabébasan kreatif-Na, sareng hubungan pribadi antara urang sareng Anjeunna leres-leres wujud.

Hukum henteu jauh tina artina; éta ngalaksanakeun urang supaya sacara teu sadar yén urang téh dosa sareng sakumaha tebih tina akur sareng pangersa anu sampurna. Nu Maha Kawasa ngamungkinkeun urang ngalakukeun dosa, tapi anjeunna paling pasti moal malire waé. Kukituna, anjeunna ogé henteu isin ti pangorbanan diri pikeun ngabebaskeun urang tina dosa. Éta téh anu nyababkeun nyeri ka urang sareng sasama manusa sareng ngancurkeun urang. Éta timbul tina manah anu dihalang ku teu percaya sareng pemberontakan egois ngalawan sumber utama kahirupan urang sareng ayana. Éta ngagentos urang kakuatan pikeun ngahirupkeun kana kahirupan nyata, pikeun ayana nyata, sareng ngajaga urang kajebak dina gelap maot sareng teu aya nanaon.

Dosa naros

Bisi anjeun teu acan terang, dosa ngaleungitkeun siga naraka - sacara harfiah - kusabab alam anu leres-leres naraka. Janten ngajadikeun panginten janten "dosa kana eusi haté anjeun" salaku nempatkeun leungeun anjeun sorangan dina lawnmower. "Nya," kuring nguping aya anu nyebatkeun, "lamun urang parantos dihampura, urang ogé bakal berzina."

Pasti, upami anjeun henteu kapikiran hirup dina kasieunana akibat anu mungkin, résiko teu kakandungan anu teu dihoyongkeun atanapi panyakit venereal anu henteu pikaresepeun, sareng pelanggaran jantung kulawarga anjeun, diskriminasi diri anjeun, kaleungitan babaturan anjeun getihan kanggo pangmayaran pangropéa, diserang ku karep kaliru, sareng sigana ngagaduhan salaki anu énggal, kabogoh, lanceuk, atanapi bapak.

Dosa ngagaduhan akibat, akibat anu negatif, sareng anu leres-leres dina alesan ieu yen Gusti damel di anjeun pikeun ngajantenkeun ego anjeun kalayan harmoni sareng gambar Kristus. Anjeun tiasa ngadangukeun sora na ku damel kana diri anjeun, atanapi anjeun tiasa teraskeunkeun kakuatan anjeun dina ngalakukeun tindakan anu kahartos.

Salaku tambahan, urang henteu kedah hilap yén dosa-dosa anu biasa urang anggap nalika urang nyarioskeun "ngalakukeun dosa" bakal ngan ujung gunung es. Kumaha upami urang "euy" kalakuanana kajem, sasarengan atanapi kasarna? Kumaha upami urang ngabuktikeun henteu resep, hartosna hal atanapi henteu ngabantosan upami urang kedah? Kumaha ngeunaan duka urang anu sanés, iri ka tempat kerja, pakean, mobil atanapi bumi, atanapi pikiran anu poék anu kami lebet? Kumaha ngeunaan suplai kantor dunungan kami, dimana urang ngabiayaan diri urang, partisipasi dina gosip atanapi degradasi pasangan atanapi barudak urang? Sareng janten urang tiasa teraskeun sakumaha urang mangga.

Éta dosa ogé, sabagian gedé, sababaraha alit, sareng anjeun terang naon? Urang neruskeun komitmen salaku anu dipikahoyong. Maka éta saé yén Gusti nyalametkeun urang ku rahmat sareng sanés kusabab hasil urang, sanés? Henteu kunanaon kanggo urang ngalakukeun dosa, tapi teu nyegah urang tina terus kaliru. Gusti henteu hoyong urang ngalakukeun dosa, sareng anjeunna langkung terang langkung ti batan urang yén urang maot demi dosa sareng bakal terus-terusan ngalakukeun dosa dugi ka kahirupan urang anu leres, disumputkeun di Kristus - ditebus sareng teu aya dosa - diturunkeun dina uih deui (Kolose 3,4).

Alive salaku jalma anu dosa

Éta ngan ukur kusabab rahmat sareng kakuatan anu teu aya wates anu ku urang nampi sacara takdir sareng kakuatan anu teu terbatas pikeun salamina hirup sareng salamina anu dipikacinta ka Gusti anu mukmin bageur paeh kusabab dosa sareng hirup di Yesus Kristus (Roma 5,12; 6,4-11). Sanaos dosa-dosa urang, urang henteu deui leumpang jalan maot kusabab urang percaya kana kabangkitan urang dina Kristus sareng nampi anu katelah pikeun urang (Roma 8,10: 11-2,3; Efesus 6). Dina kéngingkeun Kristus, upami malah amplop fana urang ngahontal kalanggengan, éta bakal dicumponan (1 Korinta 15,52: 53).

Kafir, kitu, terus jalan anu tilar dunya, henteu tiasa menikmati kahirupan anu disumputkeun dina Kristus (Kolosa 3,3) dugi aranjeunna parantos percanten; getih Kristus ogé bakal ngaleungitkeun dosa na, tapi aranjeunna ngan bakal tiasa percanten yén anjeunna bakal nyalametkeun aranjeunna tina maot lamun aranjeunna tiasa percanten kana warta saé yén anjeunna téh penyelamat sareng tobat ka anjeunna. Janten anu sanés-percanten sapertos disimpen salaku mu'min - Kristus maot pikeun sadaya jalma (1 Yohanes 2,2) -, aranjeunna henteu acan terang deui, sareng kusabab aranjeunna henteu percanten naon anu teu terang, aranjeunna tetep hirup sieun maot (Ibrani 2,14: 15) jeung usaha sia-sia dina sadaya wujud palsu maranéhna (Efesus 2,3).

Roh Suci ngajantenkeun mukmin sami sareng gambar Kristus (Roma 8,29). Kakuatan dosa rusak di Kristus sareng urang henteu deui kajebak di dinya. Tapi, kami masih lemah sareng masihan ruang pikeun dosa (Roma 7,14: 29-12,1; Ibrani).

Kusabab anjeunna mikanyaah ka urang, Allah paduli pisan ngeunaan dosa urang. Anjeunna mikanyaah dunya pisan sahingga anjeunna ngutus putra anu abadi supados sadaya anu iman ka Anjeunna henteu tetep dina gelap maot, anu mangrupikeun buah dosa, tapi gaduh hirup anu langgeng. Teu aya anu tiasa misahkeun anjeun tina asih-Na, henteu ogé dosa anjeun. Percaya ka Anjeunna! Anjeunna bakal ngabantosan anjeun leumpang dina nurut sareng ngahampura anjeun sadaya dosa anjeun. Anjeunna mangrupikeun Tebus anjeun sanés sareng anjeunna sampurna dina ngalakukeunana.

Michael Feazell


pdfdosa