naraka

131 naraka

Naraka mangrupikeun pamisahan sareng tebih ti allah anu parantos milih anu dosa. Dina Perjangjian Anyar, naraka téh gambarna salaku "kolam renang", "gelap", sareng Gehenna (saurna Lebak Hinnom caket di Yerusalem, tempat nyababkeun sampah). Naraka ngajelaskeun hukuman, penderitaan, siksaan, cilaka abadi, ngaunget sareng cipir huntu. Scheol sareng Hades, dua istilah tina asal-usul Alkitab sering ditarjamahkeun sareng "naraka" sareng "kuburan", anu biasana ngarujuk kana alam paéh. Kitab Suci ngajarkeun yén jalma-jalma dosa anu henteu tobat bakal nandang maot kadua di kolam renang anu murub, tapi henteu ngajantenkeun sacara jelas naha hartosna ngaleungitkeun atanapi ngasingkeun rohani sadar ti Allah. (2 Tesalonika 1,8-9; Mateus 10,28; 25,41.46; Wahyu 20,14-15; 21,8; Mateus 13,42; Jabur 49,14-15)

naraka

"Upami panangan katuhu anjeun ngarayu anjeun anu kabur, tiwas sareng buang. Leuwih hade pikeun anjeun yén salah sahiji anggota awak anjeun bari ngarusak awak anjeun henteu ka naraka » (Mateus 5,30). Naraka serius pisan. Urang kedah nyandak peringatan Yesus sacara serius.

Pendekatan kami

Kapercayaan urang ngagambarkeun naraka salaku "Pemisahan sareng pangasing tina Allah anu dipilih ku jalma anu salah". Kami henteu ngajelaskeun naha pamisahan sareng terasing ieu hartosna penderitaan abadi atanapi purnian eling lengkep. Mémang, kami nyarios yén Alkitab henteu ngajantenkeun ieu leres.

Nalika datang ka naraka, sakumaha ogé seueur masalah anu sanés, urang kedah ngadangukeun Yesus. Upami urang nyandak Yesus sacara serius nalika anjeunna ngajarkeun ngeunaan rahmat sareng rahmat, urang ogé kedah nyandak anjeunna serius nalika anjeunna ngobrolkeun tentang hukuman. Barina ogé, rahmat henteu hartosna seueur kacuali kami anu teu luput hiji hal.

Peringatan seuneu

Dina pasemon, Yésus ngingetkeun yén jalma-jalma jahat dibuang ka hawu (Mateus 13,50). Dina perumpamaan ieu, anjeunna henteu nyarios perkawis peremasan, tapi perkawis "ngaungok sareng ngasuh waos". Dina pasemon anu sanés, Isa ngajelaskeun hukuman ka abdi anu nampi pangampura anu henteu ngahampura sasama abdi salaku "siksaan" (Mateus 18,34). Perumpamaan sanésna ngajelaskeun jalma jahat anu terikat sareng kaluar "ka gelap" (Mateus 22,13). Poék ieu dijelaskeun salaku tempat arak sareng huntu anu santai.

Yesus henteu ngajelaskeun naha jalma-jalma di gelap kakurangan tina nyeri atanapi kanalangsaan, sareng henteu ngajelaskeun naha aranjeunna ngagiling huntu sabab tobat atanapi amarah. Éta sanés waé. Nyatana, anjeunna henteu kantos ngémutan takdir ti jalma jahat.

Tapi, Yesus jelas-jelas ngingetkeun jalma-jalma supaya teu nangkep naon waé anu bakal ngahasilkeun aranjeunna dialungkeun ka seuneu anu abadi. "Tapi upami leungeun atanapi suku anjeun ngarayu anjeun anu murag, pegatna sareng maledog ti anjeun," saur Yesus. «Leuwih hade pikeun anjeun anu hirup ka tukang lumpuh atanapi lumpat tibatan anjeun gaduh dua leungeun atanapi dua suku sareng dialungkeun ka seuneu anu langgeng» (Mateus 18,7: 8). Langkung hadé pikeun mungkir diri anjeun dina kahirupan ieu ti "dialungkeun kana seuneu anu hélem" (V.9).

Naha nu jahat dihukum salamina? Alkitab tiasa diinterpretasi ku sababaraha cara dina hal ieu. Sababaraha ayat nyarankeun hukuman anu abadi, sedengkeun anu sanésna nyarankeun durasi terbatas. Tapi boh cara, apan kudu dihindari dina sagala hal.

Ieu ngingetkeun kuring tina buku ku InterVarsity Press dina judulna: Dua Tampilan Naraka (Dua pandangan dina naraka). Edward Fudge ngabantah pikeun ngaleungitkeun; Robert Peterson ngabantah kasangsaraan langgeng. Aya dua lalaki dina panutup buku ieu, boh ku panangan payuneun
sirah dina ekspresi kasieun atanapi horor. Grafik anu dimaksud pikeun nganyatakeun yén
sanaos aya dua pandangan dina naraka, éta kéngingkeun naha euweuh anu ningali naraka. Gusti teh welas asih, tapi jalmi anu nolak kafir ka Gusti nampik rahmat-Na ku sabab sangsara.

Surat Prajanjian Anyar

Yesus ngagunakeun rupa-rupa gambar pikeun ngahukum jalma-jalma anu nampik rahmat Allah: seuneu, gelap, kasedihan, sareng karusakan.

Para rasul ogé nyarioskeun kaadilan sareng hukuman, tapi aranjeunna didadarkeun dina cara anu béda. Paul nyerat: "Tapi rahmat sareng murka nyaéta jalma anu padu jeung henteu nurut kabeneran, tapi nurut kaadilan; Mangsa kasiksa jeung kasieun kana sadaya jiwa jalma anu ngalakukeun jahat, mimiti ti sadayana urang Yahudi sareng Yunani » (Roma 2,8: 9).

Ngeunaan jalma anu nganiaya Garéja di Tesalonika, Paul nyerat: "Aranjeunna bakal nandang hukuman, cilaka abadi, tina beungeut Gusti sareng tina kakuatan kamulyaan na" (2 Tesalonika 1,9). Éta sababna urang ngartikeun naraka dina kapercayaan urang salaku "pemisahan sareng pangasing tina Tuhan".

Hukuman Prajanjian Old pikeun nolak Hukum Musa nyaéta pupusna, tapi saha waé anu sadar kana nolak Yesus pantes ku hukuman anu langkung ageung, saur Ibrani 10,28: 29: "Ngaharaos turun ka tangan Allah anu hirup" (V.31). Gusti Maha welas ngalangkungan imajinasi, tapi nalika hiji jalma nampik jadi welas asih, tetep kaputusan tetep. Gusti henteu kersa anu saha waé nrésir tina naraka - anjeunna hoyong sadayana dugi ka tobat sareng kasalametan (2 Peter 2,9). Tapi jalma anu nampik rahmat anu sapertos kitu bakal sangsara. Éta mangrupikeun kaputusannana, sanés milikna Gusti. Lantaran kitu kapercayaan urang nyatakeun yén naraka "dipilih ku jelema anu salah". Ieu mangrupikeun bagian penting tina gambar.

Kameunangan ahir Allah ogé bagian penting tina gambar. Sagalana bakal diwajibkeun dina kadali Kristus sabab anjeunna parantos ngahebus sadaya makhluk (1 Korinta 15,20-24; Kolosi 1,20). Sagalana bakal dibenerkeun. Malahan maot sareng alam paéh bakal musnah dina tungtungna (Wahyu 20,14). Alkitab henteu nyarioskeun kumaha urang naraka cocog gambar ieu, atanapi urang henteu pura-pura terang. Kami ngan ukurkeun yén Tuhan, anu pinuh kaadilan sareng rahmat, bakal ngalaksanakeun sagala dina sagala rupa anu mungkin.

Kaleresan sareng sih rahmat

Dewa cinta moal nyiksa jalma salilana, saurna. Alkitab ngumumkeun hiji Tuhan anu welas asih. Malahan, éta bakal ngabebaskeun jalma tina kasangsaran maranéhanana tinimbang ngajantenkeun aranjeunna salamina. Doktrin tradisional naraka pikeun ngahukum salamina, seueur anu percaya, nyalahkeun Gusti salaku sadis anu males, netepkeun conto anu dahsyat. Salajengna, moal janten hak pikeun ngahukum jalma salilana pikeun hirup anu ukur lumangsung sababaraha taun atanapi puluhan.

Tapi pemberontakan ngalawan ka Gusti, sacara saé pisan, saur sababaraha teolog. Urang teu tiasa ngukur jahat ku waktos éta kedah dilakukeun, aranjeunna ngajelaskeun. Pembunuhan ngan ukur tiasa nyandak sababaraha menit, tapi ramifikasina tiasa umurna sababaraha taun atanapi abad. Pemberontosan ngalawan Allah mangrupikeun dosa anu paling parah di jagat raya, sabab ngaku, sahingga pantes dihukum.

Masalahna nyaéta yén jalma-jalma henteu ngartos kaadilan atanapi rahmat saé. Jalma-jalma henteu mumpuni pikeun ngahukum - tapi Isa Al Masih téh. Anjeunna bakal nangtoskeun dunya kalayan kaadilan (Jabur 9,8; Yohanes 5,22; Rum 2,6-11). Urang tiasa percanten ka pengadilan-Na, terang yén anjeunna bakal leres pisan sareng welas asih.

Nalika subyek naraka dibangkitkeun, sababaraha bagian tina Alkitab sigana nekenkeun nyeri sareng hukuman, sareng anu sanésna nganggo gambar karusakan sareng tungtung. Daripada nyobian ngarencanakeun hiji pedaran sareng anu sanés, urang duaan ngantepkeun nyarios. Nalika janten naraka, urang kedah percanten ka Tuhan, sanes imajinasi urang.

Tina sadayana anu disarioskeun ngeunaan naraka, anu paling penting nyaéta Yesus mangrupikeun masalah pikeun masalah. Henteu aya damnasi di jerona (Roma 8,1). Kadi cara, kabeneran sareng hirup langgeng.

ku Joseph Tkach


pdfnaraka