kaayaan ngabaptis

123 ngabaptis

Baptisan cai mangrupikeun tobat tobat para mukmin, tanda yén anjeunna nampi Isa Al Masih salaku Gusti sareng Panebus nyaéta partisipasi dina pupusna sareng kebangkitan Yesus Kristus. Dibaptis "nganggo Roh Suci sareng Seuneu" ngarujuk kana karya pembaharuan sareng pembersihan Roh Suci. Garéja Di sakuliah dunya nganggo Tuhan dibaptis ngalangkungan rendang. (Mateus 28,19:2,38; Rasul 6,4:5; Rum 3,16: 1-12,13; Lukas 1:1,3; 9 Korinta 3,16; Petrus; Mateus)

Baptisan - simbol Injil

Rituals mangrupikeun bagian luar tina jasa Perjanjian Lawas. Aya ritual taunan, bulanan sareng poean. Aya ritual nalika ngalahirkeun sareng ritual nalika maot, aya ritual berkorban, diberesihkeun sareng sisipan. Imanna aub, tapi éta henteu pati namina.

Kontras, Perjangjian Anyar ngan ukur dua upacara dasar: Baptisan sareng sakramén - sareng kanggo duanana henteu aya petunjuk rinci ngeunaan cara ngalaksanakeunana.

Naha dua ieu? Naha anjeun kedah ngagaduhan upacara anu nganut agama anu iman anu paling penting?

Jigana alesan utama nyaéta Acara Gusti sareng Baptisan ngalambangkeun Injil Yesus. Aranjeunna ngulang deui unsur dasar kapercayaan urang. Hayu urang tingali kumaha ieu berlaku pikeun Baptisan.

Gambar tina Injil

Kumaha carana Baptisan ngalambangkeun bebeneran Injil? Rasul Paulus nyerat: «Atanapi anjeun terang yén sadaya urang dibaptis ka Kristus Yesus dibaptis kana pupusna? Jadi urang dikubur sareng anjeunna ngaliwat baptisan ka maot, ku kituna, sapertos Kristus dibangkitkeun tina maot ku kamulyaan Rama, urang ogé tiasa leumpang dina kahirupan anyar. Kusabab upami urang dihubungkeun sareng anjeunna sareng parantos sapertos anjeunna dina pupusna, urang bakal sapertos anjeunna dina kebangkitan » (Roma 6,3: 5).

Paulus nyarioskeun yén baptisan ngahijikeun union sareng Kristus dina pupusna, kakubur, sareng kebangkitanna. Ieu mangrupikeun titik utama Injil (1 Korinta 15,3: 4). Kasalametan urang gumantung kana maot sareng jadianana. Pangapunten urang - purifikasi tina dosa-dosa urang - gumantung kana pupusna; kahirupan urang Kristen sareng masa depan gumantung kana hirup kebangkitan Na.

Baptisan ngalambangkeun pupusna diri urang anu lami - jalmi lami disalib sareng Al Masih - anjeunna dikubur sareng Kristus dibaptis (Roma 6,8; Galatia 2,20; 6,14; Kolose 2,12.20). Éta ngalambangkeun idéntitas urang sareng Yesus Kristus - urang ngawangun komunitas takdir sareng anjeunna. Kami nampi yén pupusna kajantenan "kanggo kami", "pikeun dosa-dosa urang". Kami ngaku yén urang parantos dosa, yén urang gaduh kacenderungan kana dosa, yén urang pendosa anu peryogi Juru Salamet. Kami ngakuan yén urang kedah meresihan sareng yén pembersihan ieu dilakukeun ngalangkungan pupusna Yesus Kristus. Baptisan mangrupikeun cara dimana urang nyarioskeun Yesus Kristus salaku Gusti sareng Penebus.

Nembang bareng ka Kristus

Baptisan ngalambangkeun warta anu langkung saé - dina Baptisan urang digedékeun sareng Kristus supados urang tiasa hirup sareng anjeunna (Efesus 2,5-6; Kolosa 2,12-13.31). Kami ngagaduhan kahirupan anyar dina Anjeunna sareng urang disebut hirup cara anyar, sareng anjeunna salaku Gusti anu ngabimbing urang sareng ngajurung kami tina jalan-dosa urang sareng kana jalan anu adil sareng asih. Ku cara ieu urang ngalambangkeun tobat, perobihan dina cara hirup urang, sareng ogé kanyataan yén urang moal tiasa nyababkeun parobahan ieu diri urang - éta kajadian ngalangkungan kakuatan Sang Kristus anu bangkit anu aya dina diri urang. Kami ngaidentipikasi sareng Kristus dina kebangkitan anjeunna henteu ngan ukur pikeun masa depan, tapi ogé pikeun kahirupan di dieu sareng ayeuna. Ieu mangrupikeun bagian simbolisme.

Yesus henteu panemu ritual Baptisan. Éta dimekarkeun dina jero agama Yahudi sareng dianggo ku John Baptis salaku ritual pikeun ngagambarkeun tobat, ku cai ngalambangkeun purifikasi. Yesus neraskeun prakték ieu sareng saatos pupus sareng jadianana, murid-murid teras ngagunakeunana. Éta sacara dramatis ngagambarkeun kanyataan yén urang gaduh yayasan anyar pikeun kahirupan urang sareng hiji yayasan anyar pikeun hubungan urang sareng Allah.

Kusabab urang nampi panghampura sareng anu dimurnikeun ku maot Kristus, Paul sadar yén Baptisan artina maot sareng urang partisipasi dina pupusna. Paul ogé diideuan pikeun nambihan hubunganana sareng kebangkitan Yesus. Nalika urang naék tina font Baptis, kami ngalambangkeun kebangkitan kana kahirupan anyar - kahirupan di Kristus, hirup di urang.

Petrus ogé nyerat yén baptisan nyalametkeun urang "ngalangkungan kabangkitan Yesus Kristus" (1 Peter 3,21). Baptisan nyalira teu nyalametkeun urang. Kami disalametkeun ku rahmat Allah ngaliwatan iman ka Yesus Kristus. Cai teu tiasa nyalametkeun urang. Baptisan nyalametkeun urang ngan dina artos yén urang "nyuhunkeun karep kana ati". Éta mangrupikeun peringatan giliran urang ka Allah, kapercayaan urang Kristus, pangampura sareng kahirupan anyar.

Dibaptis kana hiji awak

Kami henteu ngan ukur dibaptis kana Yesus Kristus, tapi ogé kana awakna, nyaéta Garéja. "Kusabab urang sadaya dibaptis jadi hiji badan ku hiji roh ..." (1 Korinta 12,13). Ieu ngandung harti yén batur henteu tiasa ngabaptis diri - ieu kedah dilakukeun dina komunitas Kristen. Teu aya Kristen rahasia, jalma anu iman ka Kristus, tapi teu aya anu terang ngeunaan éta. Pola alkitab nyaéta pikeun nyarioskeun Al Masih sateuacan batur, ngajantenkeun pangakuan umum Yesus salaku Gusti.

Baptisan mangrupikeun salah sahiji cara dimana Kristus tiasa dikenal ku sadaya babaturan anu dibaptis tiasa ngalaman komitmen. Ieu tiasa janten kasempetan anu gumbira di mana garéja nyanyian lagu sareng nampi jalma kana garéja. Atanapi tiasa janten upacara anu langkung alit dimana hiji kokolot (atanapi perwakilan garéja anu sanés) nampi panganten anyar, ngulang deui artos éta, sareng nyorong dibaptis dina kahirupan anyar na dina Kristus.

Baptisan dasarna mangrupikeun ritual anu nyatakeun yén batur parantos tobat tina dosa-dosa, parantos nampi Kristus salaku Juru Salamet, sareng parantos ngawitan rohani - anjeunna memang parantos Kristen. Baptisan biasana dilakukeun nalika batur parantos komitmen, tapi sakapeung tiasa dilakukeun engké.

Rumaja sareng barudak

Saatos aya jalma anu percaya ka Kristus, anjeunna bakal ditaroskeun pikeun dibaptis. Ieu tiasa upami jalma umurna cukup atanapi rada ngora. Hiji jalma ngora tiasa nyatakeun kapercayaanana béda ti hiji kolot, tapi barudak ngora masih tiasa gaduh iman.

Bisa sababaraha di antarana kamungkinan ngarobah pikiran sareng murag tina iman deui? Panginten, tapi ieu ogé tiasa kajantenan ku penganut dewasa. Bakal tétéla yén sababaraha konversi budak leutik ieu henteu nyata? Panginten, tapi éta ogé kajadian sareng déwasa. Upami jalma nunjukkeun rasa kuciwa sareng iman ka Kristus, saé salaku pastor anu tiasa nangtoskeun, éta jalma tiasa dibaptis. Nanging, henteu kabiasaan urang pikeun ngabaptis barudak umur tanpa idin ti kolotna atanapi wali légal. Lamun kolotna anu ngalawan ngabantosan ngabaptis, murangkalih anu iman ka Yesus teu kirang urang Kristen sabab anjeunna kedah ngantosan dugi anjeunna janten dibaptis.

Ku immersion

Ieu mangrupikeun prakték urang pikeun ngabaptis ku immersion dina Garéja Allah Di sakuliah dunya. Kami yakin yén éta paling sering kabiasaan dina abad ka-jamaah yuda sareng dina garéja awal. Kami yakin yén total immersion ngalambangkeun maot sareng ngubur langkung saé tibatan pamitan. Nanging, urang henteu ngadamel metode Baptisan ngaluarkeun kontroversial pikeun ngabagi urang Kristen.

Hal anu paling penting nyaéta jalma ngantunkeun umur lami tina dosa sareng percanten ka Kristus salaku Gusti sareng Jurusalamet na. Pikeun neraskeun analisa pupusna, urang tiasa nyebatkeun yén jalmi lami maot sareng Kristus, naha awakna dikubur leres atanapi henteu. Pembersihanna dilambangkeun, sanaos pamakaman teu ditingalikeun. Kahirupan heubeul paéh sareng kahirupan anyar aya.

Kasalametan henteu gumantung kana metode Baptisan pasti (Alkitab henteu masihan kami seueur rinci ngeunaan prosésna waé), sareng kecap anu pas, sapertos kecap per se gaduh épék anu sakti. Kasalametan gumantung ka Al Masih, henteu di jero cai Baptisan. Urang Kristen anu dibaptis ku nyiram atanapi tuang masih janten urang Kristen. Kami henteu ngabaptis dibaptis deui upami aya anu nganggap yén éta leres. Upami buah tina kahirupan Kristen - ngan ukur masihan hiji conto - parantos aya 20 taun, henteu perlu bantahan ngeunaan validitas hiji upacara anu lumangsung 20 taun ka pengker. Kekristenan dumasar kana kapercayaan, sanes dina ngalaksanakeun ritual.

Baptisan orok

Éta sanés kabiasaan urang pikeun ngabaptis orok atanapi murangkalih anu langkung ngora pikeun nyatakeun iman sorangan, sabab urang ningali Baptisan minangka ekspresi iman, sareng teu aya anu disalametkeun ku iman kolotna. Nanging, urang henteu ngahukum salaku anu sanés agama anu ngalaksanakeun baptisan orok. Cikan kuring sakeudeung nepikeun dua bantahan anu paling umum pikeun kahadean dibaptis orok.

Mimiti, kitab suci sapertos Kisah Para Rasul 10,44:11,44 nyarioskeun ka kami; 16,15 sareng 16,34 yén sakumna imah [kulawarga] dibaptis, sareng rumah tangga biasana ngalebetkeun orok dina abad kahiji. Mungkin waé rumah tangga khusus ieu henteu gaduh murangkalih murangkalih, tapi kuring yakin yén panjelasan anu langkung saé nyaéta nengetan Kisah 18,8 sareng anu tétéla sadayana rumah tangga percaya ka Kristus. Ku teu sangka orok ngagaduhan iman anu leres, sareng henteu orok nyarios dina orok (Vv. 44-46). Panginten sakumna bumi dibaptis dina cara anu sami anu anggota rumah tangga percaya ka Kristus. Éta bakal hartosna yén sadaya jalma anu cukup pikeun dipercaya ogé dibaptis.

Argumen kadua anu kadang-kadang dianggo pikeun dibaptiskeun orok nyaéta konsép fret. Dina Perjangjian Old, barudak dilebetkeun kana perjangjian sareng ritual pangakuan kana perjanjian nyaéta sunat anu dilakukeun dina orok. Perjangjian anyar mangrupikeun perjanjian anu langkung saé kalayan jangji anu langkung saé, sahingga murangkalih kedah dipertampi sacara otomatis sareng dilabélan ku upacara bubuka perjanjian anyar, dibaptis, nembé aya di budak leutik. Nanging, dalil ieu henteu ngakuan béda antara perjanjian lami sareng perjanjian énggal. Aya anu asup perjanjian lawas ku parentage, tapi ngan ukur tobat sareng iman tiasa asupkeun perjanjian anyar. Kami henteu percanten yén sadaya katurunan Kristen, bahkan kana generasi katilu sareng kaopat, bakal otomatis iman ka Kristus! Sadayana kedah iman kana diri.

Kontroversi pikeun metode baptis anu leres sareng yuswa dibaptis kantos mangabad-abad, sareng dalil-dalil tiasa langkung rumit tibatan anu digariskeun dina sababaraha paragraf anu saé. Langkung seueur tiasa nyarios ngeunaan ieu, tapi henteu diperyogikeun dina waktos ieu.

Kadang-kadang, jalma anu dibaptis salaku orok hoyong janten anggota Gereja Tuhan Di sakuliah dunya. Naha urang pikir éta perlu ngabaptis jalma ieu? Kuring pikir ieu kedah diputuskeun dumasar-pasualan dumasar kana pilihan sareng pangertosan baptisan jalmi. Upami jalmi parantos nembe dugi ka titik iman sareng bakti, sigana sigana anu ngabaptis jalmi éta. Dina kasus kitu, Baptisan ngajelaskeun jalma-jalma naon léngkah pentingna iman anu dicandak.

Upami jalma kasebut dibaptis dina orok sareng parantos cicing salami taun salaku urang déwasa sareng buah anu saé, urang henteu kedah keukeuh ngabaptis anjeunna. Upami aranjeunna nyuhunkeun éta, urang pasti bakal resep ngalakukeun éta, tapi urang henteu kedah ngajawab ngeunaan ritual anu parantos dilaksanakeun sababaraha taun ka pengker nalika buah Kristen parantos katingali. Urang ngan ukur muji rahmat Gusti. Jalmi éta Kristen, henteu paduli naha upacara éta leres dilakukeun.

Ngadatangan dina Jamuan Gusti

Pikeun alesan anu sami, urang diidinan ngarayakeun Perjamuan Gusti sareng jalma anu henteu dibaptis dina cara anu sami sareng urang biasa. Kriteria mangrupikeun kapercayaan. Upami urang duanana iman ka Yesus Kristus, urang duaan ngahiji sareng anjeunna, urang duaan dibaptis ka wargana dina hiji cara atanapi anu sanés, sareng urang tiasa ngabagi roti sareng anggur. Urang ogé tiasa nyandak sakramén sareng aranjeunna upami aranjeunna ngagaduhan kasalahan ngeunaan naon anu terjadi kana roti sareng anggur. (Naha urang sadayana ngagaduhan salah paham ngeunaan sababaraha hal?)

Urang henteu matak ngaganggu ku argumen ngeunaan detil. Éta mangrupikeun kapercayaan sareng prakték urang pikeun ngabaptis jalma anu cukup umur pikeun iman ka Kristus ku immersion. Kami ogé hoyong nunjukkeun kahadean pikeun anu ngagaduhan kapercayaan anu béda. Kuring ngaharepkeun yén pernyataan ieu cukup pikeun netelakeun pendekatan kami ka sabagian.

Hayu urang museurkeun kana gambar anu langkung ageung anu masihan rasul Paulus ka urang: baptis ngalambangkeun diri urang anu lami sareng maot; dosa urang dikumbah sareng kahirupan anyar urang cicing di Kristus sareng Garéja na. Baptisan mangrupikeun ekspresi tobat sareng iman - panginget yén urang disalametkeun ku maot sareng kahirupan Yesus Kristus. Baptisan ngawakilan Injil dina miniatur - kabeneran tengah iman anu ditampilkeun ulang unggal waktu jalma mimiti hirup Kristen.

Joseph Tkach


pdfkaayaan ngabaptis