Nagara panengah

133 kaayaan panengah

Kaayaan panengah nyaéta kaayaan dimana anu maot aya dugi kabangkitan awak. Gumantung kana interpretasi naskah-nas anu relevan, Nasrani ngagaduhan pandangan anu béda ngeunaan sipat kaayaan panengah ieu. Sababaraha titik nunjukkeun yén mayit ngalaman kaayaan ieu sadar, anu sanés yén kesadaranna parantos kaluar. Garéja Sedunia Jagat Allah percaya yén kadua pandangan kedah dihargaan. (Yesaya 14,9: 10-32,21; Ezekiel 16,19:31; Lukas 23,43: 2-5,1; 8:1,21; 24 Korinta 6,9: 11-6,6; Filipi 88,11: 13-115,17; Wahyu 3,19: 21-9,5.10; Jabur 38,18. 11,11; 14-1; 4,13; Pandita 14;; Yesaya; Yohanes; Tesalonika).

Naon ngeunaan "nagara pertengahan"?

Baheula, urang biasana nyandak jurus dogmatis dina anu disebut "kaayaan panengah," nyaéta jalma naha teu sadar atawa sadar antara maot sareng jadian. Tapi urang henteu terang. Sapanjang sajarah Kristen, seuseueurna ngagentos yén saatos maot, manusa sadar sareng Gusti atanapi dihukum sadar. Pendapat minoritas dikenal salaku "saré jiwa".

Upami urang ningal kitab-kitab suci, urang tingali yén Perjangjian Anyar henteu nunjukkeun pertimbangan negeskeun dina kaayaan panengah. Aya sababaraha ayat anu muncul pikeun nunjukkeun yén jalma-jalma teu sadar saatos maot, kitu ogé sababaraha ayat anu muncul pikeun nunjukkeun yén jalma sadar saatos maot.

Kaseueuran urang wawuh sareng ayat anu ngagambarkeun maotna salaku "sare," sapertos nu aya dina Kitab Khotbah sareng Jabur. Ayat ieu ditulis tina sudut pandang fenomenologis. Dina basa sanés, nalika ningali fenomena fisik mayit, katingali yén saré anjeun bobo. Dina bagian sapertos kitu, bobo mangrupikeun gambar maot anu aya hubunganana sareng raga awak. Nanging, nalika urang maca ayat sapertos Mateus 27,52:11,11, Yohanes 13,36, sareng Kisah, sigana maotna leres pisan disarengan ku "sare" - sanaos pangarang sadar yén aya bédana anu signifikan antara Pupusna sareng bobo di dinya.

Nanging, urang ogé kedah nengetan serius kana ayat anu nunjukkeun kasadaran pasca maot. Dina 2 Korinta 5,1: 10-4, Paul sigana ngarujuk kana kaayaan panengah sareng kecap-kecap "undressed" dina ayat 8 sareng "di bumi sareng Gusti" dina ayat 1,21. Dina Filipi 23: 22,43, Paul nyarios yén maot mangrupikeun "kéngingkeun" kusabab umat Kristen ngantunkeun dunya "janten sareng Kristus". Ieu teu sapertos teu sadar. Ieu ogé tiasa ditingali dina Lukas, dimana Yesus nyarioskeun kana bégal dina salib: "Dinten anjeun bakal janten abdi di surga." Yunani ditarjamahkeun sacara jelas tur bener.

Pamustunganana, doktrin nagara panengah nyaéta hiji hal anu milih Allah pikeun henteu ngagambarkeun kami dina Kitab Suci sacara akurat sareng dogmatis. Panginten sacara ngan ukur saluareun kamampuan manusa pikeun nangkepana, sanaos éta tiasa dijelaskeun. Ajaran ieu pasti sanés patarosan ngeunaan anu urang Kristen kedah ngajawab sareng ngabagi. Salaku Élmu Injil Kamus Teologi ngajelaskeun: "Spekulasi ngeunaan nagara panengah henteu kedah ngirangan kapastian anu asalna tina salib atanapi harepan kana cipta anyar."

Saha anu hoyong ngawadul ka Gusti Allah upami anjeunna sadar dina Gusti saatos maot sareng saurna: "Kuring saleresna kedah bobo dugi ka Yesus wangsul - naha kuring saleresna sadar?" Sareng pastina, upami urang teu sadar, urang moal tiasa ngawadul. Boh waé, urang bakal sareng Allah dina waktos sadar sanésna saatos maot.

ku Paul Kroll


pdfNagara panengah