) Warisan anu satia

129 warisan satia

Pusaka anu dipercaya ku panebus sareng hirup langgeng dina Kristus salaku putra-putra Allah dina komunikasi sareng Rama, Putra sareng Roh Suci. Bapana anu parantos ngalih ka mukmin kana karajaan putrana; warisanana bakal dijaga di sawarga sareng bakal dipasihan handap dina sagala datangna Kristus. Para wali anu bangkit mrentah sareng Kristus dina Karajaan Allah. (1 Yohanes 3,1: 2-2,25; 8:16; Rum 21: 1,13-7,27; Kolosa 1:1,3; Daniel 5:5,10; Petrus-; Wahyu)

Éta ganjaran pikeun ngiringan Al Masih

Petrus naros ka Yesus sakali: "Maka Petrus ngamimitian sareng saurna," Lah, kami parantos ngantepkeun sadayana sareng parantos nuturkeun anjeun; naon anu urang dipasihkeun pikeun éta? » (Mateus 19,27). Kami tiasa nulis balik sapertos kieu: «Urang nyerah jauh di dieu. Naha éta leres-leres? ” Sababaraha urang bisa naroskeun patarosan anu sami. Kami nyerah pisan dina perjalanan kami - karir, kulawarga, padamelan, status, kareueus. Naha éta leres pisan? Naha aya pahala pikeun urang?

Kami sering nyarioskeun perkawis pahala di Karajaan Allah. Seueur anggota anu manggihkeun spekulasi ieu pisan nyorong sareng motivasi. Ieu nyatakeun kahirupan anu langgeng dina istilah anu urang tiasa ngartos. Urang tiasa ngenalkeun diri kalayan ganjaran fisik anu ngajantenkeun korban urang patut.

Béja anu saé nyaéta padamelan urang sareng korban sanésana. Usaha urang bakal diganjar - komo pangorbanan anu ku urang dilakukeun ku akibat teu salah. Isa nyatakeun yén iraha waé motif urang leres - upami padamelan sareng pangorbanan urang demi nami-Na - urang bakal diganjar.

Kuring mikir bakal ngabahas ngabahas jenis pahala anu dijanjikeun ku Allah. Kitab Suci ngagaduhan seueur anu nyebatkeun ngeunaan ieu. Gusti terang urang naroskeun patarosan ieu. Kami peryogi jawaban. Anjeunna nginspirasi naskah nyarioskeun perkawis pahala, sareng kuring yakin yén upami Allah ngajanjikeun pahala, kami bakal mendakan éta pisan anu diganjar - langkung tebih ti naon anu kami wani nanya deui (Efesus 3,20).

Ganjaran pikeun ayeuna jeung salamina

Cikan urang mimitian ku nempo cara Yesus ngajawab patarosan Peter: «Tapi Yesus ngalahir ka aranjeunna: Sabalikna, kuring ngomong ka anjeun, anjeun anu ngiringan kuring bakal dilahirkeun deui nalika Putra Manusa tiasa linggih. dina tahta kamulyaan na, calik ogé dina dua welas tahta sareng nangtoskeun dua belas suku Israil. Sareng saha anu ngantunkeun imah atanapi sadulur atanapi bapak atanapi indung atanapi anak atanapi huma kusabab nami kuring bakal nampi éta saratus kali sareng ngawariskeun hirup langgeng » (Mateus 19,28: 29).

Injil Markus ngajelaskeun yén Isa nyarioskeun ngeunaan dua perangan waktu anu béda. "Saur Isa: Sabalikna, kuring nyarioskeun ka anjeun: teu aya anu ngantunkeun bumi atanapi duduluran atanapi sepuh atanapi indung atanapi bapak atanapi bapak atanapi kebon atanapi demi kuring sareng Injil anu henteu nampi saratus kali: ayeuna imah sareng sadulur sareng Teteh sareng ibu-ibu sareng murangkalih di tengah-tengah kasusah - sareng hirup langgeng di dunya hareup » (Tandaan 10,29-30).

Yesus negeskeun nyatakeun yén Allah bakal masrahkeun ganjaran ka urang - tapi Anjeunna ogé ngingetkeun urang yén kahirupan ieu sanés kahirupan méwah méwah. Kami bakal ngaliwat kasusah, uji coba sareng penderita dina kahirupan ieu. Tapi berkah langkung seueur tibatan kasusah dina rasio 100: 1. Euweuh urusan naon anu ku urang dilakukeun, urang bakal diganjar. Kahirupan Kristen pasti "pantesna".

Tangtosna, Yésus teu masihan janji pikeun masihan 100 ladang ka saha anu ninggalkeun tegalan nuturkeun anjeunna. Anjeunna moal jangji sangkan sadayana janten jalma beunghar. Anjeunna henteu ngajantenkeun masihan 100 ibu. Anjeunna teu diomongkeun ku cara anu leres-leres di dieu. Naon anjeunna hartosna nyaéta yén hal-hal anu katampi ti anjeunna dina kahirupan ieu bakal janten saratus kali saloba hal-hal anu urang pasihkeun - diukur ku nilai leres, nilai abadi, henteu ku kabodosan fisik samentawis.

Malah ujian urang gaduh nilai spiritual pikeun kapentingan urang (Rum 5,3-4; Yakobus 1,2-4), sareng ieu langkung berharga ti emas (1 Peter 1,7). Gusti kadang-kadang masihan emas sareng ganjaran sementara samentawis (panginten salaku petunjuk ngeunaan hal anu langkung saé datang), tapi pahala anu pangpentingna nyaéta anu paling panjang anu pangpanjangna.

Terus terang, kuring ragu yén murid-murid ngartos naon anu disarioskeun ku Yesus. Aranjeunna masih panginten dina hal karajaan fisik anu enggal bakal nyandak kabébasan sareng kakawasaan ka bumi pikeun urang Israil (Kisah 1,6). The Martyrdom of Stephen sareng James (Kisakan 7,57-60; 12,2) sigana rada sakedik
Reuwas. Dimana hadiah ratus ratus kali pikeun dirina?

Pasemon ngeunaan pahala

Dina sababaraha parabél, Isa nunjukkeun yén murid-murid satia bakal nampi ganjaran anu hébat. Sakapeung ganjaran anu dijelaskeun salaku aturan, tapi Isa ogé ngagunakeun cara anu séjén pikeun ngajelaskeun pahala kami.

Dina perumpamaan para pagawé di pakebonan, hadiah kasalametan diwakilan ku upah sapopoé (Mateus 20,9: 16). Dina pasemon parawan, pesta kawinan mangrupikeun pahala (Mateus 25,10).

Dina pasemon bakat, pahala digambarkeun sacara umum: salah sahiji "nempatkeun luhureun" sareng tiasa "janten kabagjaan Gusti" (Vv. 20-23).

Dina perumpamaan domba sareng domba, murid anu rahayu diidinan pikeun gaduh karajaan (V.34). Dina perumpamaan para pawang, mantén anu satia diganjar ku cara nempatkeun dirina tina sagala barang master (Lukas 12,42-44).

Dina parabél pon kitu, abdi-abdi satia dibéré panguasaan ka kota-kota (Lukas 19,16-19). Yesus jangji 12 murid-murid nguasai suku bangsa Israil (Mateus 19,28; Lukas 22,30). Anggota komunitas Thyatira dibéré kakuatan pikeun bangsa-bangsa (Wahyu 2,26: 27).

Yesus naroskeun ka murid-murid "pikeun ngumpulkeun harta di surga!" (Mateus 6,19: 21). Anjeunna nyarankeun yén naon anu urang lakukeun dina kahirupan ieu bakal diganjar di hareup - tapi naon éta pahala téh? Naon gunana harta upami aya anu teu ngagaleuh? Upami jalanna tina emas, naon ajén emasna?

Upami urang gaduh awak spiritual, urang moal deui butuh hal-hal fisik. Maksudna, kanyataan ieu nunjukkeun yén nalika urang mikir ngeunaan ganjaran langgeng, urang kedah diajak ngobrol sacara utamina ngeunaan ganjaran spiritual, sanés barang-barang fisik anu bakal dileungitkeun. Tapi masalahna nyaéta yén urang henteu gaduh kekecapan pikeun nerangkeun detil ngeunaan ayana anu urang teu kantos ngalaman. Ku sabab kitu urang kedah nganggo kecap dumasar kana jasmani, sanaos urang cobi ngajelaskeun kumaha anu spiritual.

Ganjar langgeng urang bakal sapertos harta. Dina sababaraha cara éta bakal sapertos ngawariskeun karajaan. Dina sababaraha cara éta bakal sapertos disimpenkeun barang-barang Gusti. Éta bakal sapertos gaduh pakebonan anu diurus pikeun master. Éta bakal ibarat tanggung jawab tibatan kota-kota. Éta bakal janten sapertos pésta kawinan nalika urang bagikeun dina kabagjaan Gusti. Ganjar sapertos hal-hal ieu - sareng seueur deui.

Berkah spiritual urang bakal langkung saé tibatan hal-hal fisik anu urang terang dina kahirupan ieu. Kalanggengan urang di payuneun Gusti bakal langkung mulia sareng gumbira ti ganjaran fisik. Sagala hal fisik, henteu janten kumaha geulis atanapi berharga, ngan ukur bayangan anu henteu terbatas tina ganjaran langit anu saé langkung saé.

Kabagjaan langgeng sareng Gusti

David nempatkeun kieu ku cara kieu: "Anjeun ngenalkeun ka jalan ka hirup kuring: sateuacan anjeun kabagjaan mangrupikeun kebek sareng kebahagiaan anjeun leres salamina" (Jabur 16,11). John ngadadarkeun éta nalika waktuna bakal aya "henteu maot, henteu sangsara, moal ngagorowok, moal aya deui nyeri" (Wahyu 20,4). Sadayana bakal bagja. Henteu aya diskriminasi nanaon. Teu aya anu tiasa mikir yén hal-halna tiasa janten langkung saé dina cara anu alit. Kami bakal parantos ngahontal tujuan anu nyiptakeun Gusti urang.

Yesaya ngajelaskeun sababaraha kabagjaan ieu nalika anjeunna nubuat yén hiji bangsa bakal balik deui ka bumi aranjeunna: "Anu ditebus ku Gusti bakal wangsul sareng sumping ka Sion kalayan gumbira; kabagjaan abadi bakal aya dina sirah maranéhna; Kabagjaan sareng kabagjaan bakal ngarebut aranjeunna, sareng kanyeri sareng ngahégak bakal kabur » (Yesaya 35,10). Kami bakal di payuneun Allah sareng urang bakal langkung senang tibatan anu kantos urang kantos. Ieu anu sacara tradisional hoyong terangkeun sareng agama "konsép" ka surga ".

Éta salah hoyong ganjaran?

Sababaraha kritikus Kristian parantos ngolok-olakeun konsép sawarga salaku harepan anu teu réalistis - tapi édisi teu hadé mangrupikeun pertimbangan. Tapi patarosan anu leres nyaéta: naha aya pahala atanapi henteu? Upami leres-leres aya ganjaran di sawarga, moal matak masuk akal upami urang ngarepkeun nikmatna. Upami urang leres-leres diganjar, éta oléh-oléh teu hoyong aranjeunna.

Kanyataan saderhana nyaéta yén Allah parantos jangji pikeun urang. "Tapi tanpa iman, mustahil pikeun ngahémutan ka Gusti; pikeun saha waé anu hoyong sumping ka Allah kedah percanten yén anjeunna sareng yén anjeunna masihan ganjaran-Na pikeun anu neangan anjeunna » (Ibrani 11,6). Kapercayaan kana hadiah nyaéta bagian tina kapercayaan Kristen. Masih, sawaréh jalma nganggap éta kumaha waé ngina atanapi kirang ti menak pikeun urang Kristen hoyong hoyong diganjar pikeun padamelan na. Aranjeunna mikir yén Kristen kedah ngaladénan motif cinta tanpa nyangka ganjaran pikeun pagawéan na. Tapi éta henteu pesen lengkep tina Alkitab. Salian hadiah gratis kasalametan ku rahmat ngalangkungan iman, Alkitab ngajanjikeun ganjaran pikeun umat-Na, sareng teu salah ngabutuhkeun jangji Allah.

Pasti urang kedah ngalayanan ka Gusti tina motivasi cinta sareng henteu sapertos anu ngupahan lalaki anu ngan ukur damel kanggo gajih. Tapi, Kitab Suci nyarioskeun ganjaran sareng mastikeun yén urang bakal diganjar. Éta ngahormat pikeun urang percaya kana jangji Allah sareng didorong ku aranjeunna. Hadiah henteu ngan ukur motip anu ditebus ku barudak, tapi éta bagian tina pakét anu dipasihkeun ku Allah.

Nalika hirup janten sesah, éta ngabantosan urang pikeun émut yén teu aya kahirupan anu sanés diganjar. «Upami urang ngarepkeun ngan ukur Kristus dina kahirupan ieu, kami anu paling henteu resep kana sagala jalma» (1 Korinta 15,19). Paul terang yén kahirupan anu bakal datang bakal ngajantenkeun mangsana. Anjeunna masihan kapencil samentawis milari nikmat anu saé, jangka panjang (Filipi 3,8).

Paulus teu sieun ku bahasa "kauntungan" (Filipi 1,21:1; 3,13 Timotius 6,6:11,35;; Ibrani). Anjeunna terang yén kahirupan kahareupna bakal langkung saé tibatan kasusah kahirupan ieu. Yesus ogé mikirkeun berkah kurban-Na sorangan sareng siap tahan salib kusabab ningali kabagjaan hébat di akhirat (Ibrani 12,2).

Nalika Yesus disarankan urang pikeun ngumpulkeun harta di surga (Mateus 6,19: 20), anjeunna henteu ngalawan investasi - anjeunna ngalawan investasi anu goréng. Ulah investasi hadiah anu samentara, tapi investasi hadiah langit anu bakal salamina. «Anjeun bakal diganjar di sawarga» (Mateus 5,12). «Karajaan Allah sapertos harta anu disumputkeun di sawah» (Mateus 13,44).

Gusti parantos nyiapkeun hal anu saé pikeun urang sareng urang bakal mendakan raos pisan. Éta leres kanggo urang ngarepkeun berkah ieu, sareng nalika urang ngawaskeun biaya nuturkeun Yesus, éta ogé leres pikeun etang berkah sareng janji anu dijanjikeun.

"Anu dibéré dulur naon anu hadé, anu bakal ditampi ti Gusti" (Efesus 6,8). «Sadaya anu anjeun laksanakeun dilakukeun ku sadayana haté anjeun salaku Pangéran sareng sanés jalmi, sabab anjeun terang yén anjeun bakal nampi panampi ti Pangéran sapertos pahala. Anjeun ngawula ka PANGERAN Kristus! » (Kolose 3,23: 24). «Ati-ati henteu leungit naon anu kami parantos didamel, tapi nampi gaji pinuh» (2 Yohanes 8).

Jangji hébat

Naon anu disimpen dina Allah pikeun urang saleresna dibandingkeun imajinasi urang. Malah dina kahirupan ieu, kanyaah Allah langkung ngalangkungan kamampuan urang pikeun ngartos (Efesus 3,19). Katentreman Gusti langkung luhur tinimbang akal urang (Filipi 4,7), sareng kabingahanna ngalangkungan kamampuan urang pikeun ngajarkeun kana kecap-kecap (1 Peter 1,8). Maka kumaha langkung seueur anu mustahil pikeun ngagambarkeun kumaha saé éta bakal hirup sareng Allah salamina?

Panulis Alkitab henteu masihan kami seueur rinci. Tapi urang terang hiji hal anu pasti - éta bakal janten pangalaman anu paling ngajentul anu bakal aya. Éta leuwih hadé tibatan lukisan anu paling indah, langkung saé tibatan tuangeun anu langkung saé, langkung saé tibatan olahraga anu paling pikaresepeun, langkung saé tibatan parasaan anu pangsaéna sareng pangalaman anu kantos urang milari. Éta langkung hadé tibatan naon waé di bumi. Éta bakal janten ganjaran badag! Gusti bener-bener béréhan! Kami nampi janji anu saé sareng anu berharga - sareng hak istimewa ngabagi warta anu hadé ieu ka batur. Bungah naon anu kudu ngeusi haté urang!

Nganggo kecap tina 1 Petrus 1,3: 9–XNUMX: "Puji syukur ka Gusti, Rama Gusti Yesus Al Masih, anu saatos rahmat-Na anu ngalahirkeun deui urang kana pangarep-arep anu hirup liwat kebangkitan Yesus Kristus tina maot pusaka anu teu sampurna sareng suci sareng garing anu disimpen di surga pikeun anjeun, yén anjeun disimpen ti kakawasaan Allah ngalangkungan iman pikeun kasalametan, anu siap bakal diungkabkeun dina waktos terakhir. Teras anjeun bakal resep yén anjeun ayeuna, sakedap, upami anjeun sedih, dina sagala rupa percobaan, ku kituna iman anjeun kalebet nyata sareng langkung berharga ti emas epémeral anu disempurnakan ku seuneu pikeun pujian, pujian sareng Ngahargaan nalika Yesus Kristus diturunkeun. Anjeun henteu acan tingali anjeunna sareng tetep bogoh ka anjeunna; teras anjeun percanten ka Anjeunna sanaos anjeun henteu ningali; tapi anjeun bakal kabagjaan ku kabagjaan anu teu jelas sareng kamulyaan upami anjeun ngahontal tujuan iman anjeun, nyaéta kasalametan jiwa. »

Urang seueur alesan pikeun hatur nuhun, seueur alesan janten bagja sareng ngagungkeun pisan!

ku Joseph Tkach


pdf) Warisan anu satia