Milenium kahiji

134 millénium

Milénum mangrupikeun waktos waktos anu dijelaskeun dina Kitab Wahyu nalika syahid Kristen bakal maréntah sareng Isa Al Masih. Saatos Milénum, ​​nalika Kristus ngasongkeun sadaya musuh sareng kaserahkeun kana sagala hal, anjeunna bakal masrahkeun karajaan ka Allah Rama sareng langit sareng bumi bakal dilebetkeun deui. Sababaraha tradisi Kristen sacara harfiah nerjemahkeun Milénum salaku sarébu taun anu sateuacanna atanapi nuturkeun datangna Kristus; batur ningali tafsiran anu digambar dina kontéks Kitab Suci: periode anu teu aya watesna anu dimimitian ku kebangkitan Yesus sareng ditungtungan ku uihkeun. (Wahyu 20,1: 15-21,1.5; 3,19: 21-11,15; Rasul 1: 15,24-25; Wahyu; Korinta)

Dua pandangan milénium

Pikeun seueur urang Kristen, millénium mangrupikeun ajaran anu penting pisan, warta saé anu saé. Tapi urang henteu ngantebkeun milénium. Naha? Kusabab kami ngadasarkeun ajaran kami dina Alkitab, sareng Alkitab henteu ngajantenkeun pernyataan sapertos anu sesah mikir dina hal éta. Salaku conto, sabaraha lami éta milénium? Sababaraha nyarios éta bakal nyandak persis 1000 taun. Wahyu 20 nyarios sarébu taun. Kecap "millénnium" hartos sarébu taun. Naha aya anu cangcaya ieu?

Mimiti, sabab kitab Wahyu pinuh ku simbul: sato, tanduk, warna, nomer anu simbolis, teu saleresna. Dina Kitab Suci, nomer 1000 anu sering dianggo salaku sajumlah buleud, sanés jumlahna pasti. Gusti ngucapkeun yén sato di gunung kagungan rébuan, éta teu hartosna sajumlah pasti. Anjeunna nganggap perjanjian na janten sarébu genders, tanpa hartosna persis 40.000 taun. Dina naskah sapertos kitu, rébu hartosna nomer anu teu terbatas.

Jadi "sarébu taun" dina Wahyu 20 sacara harfiah atanapi sapertos anu dihartos sacara simbolik? Naha jumlah rébuan dina buku simbol ieu, anu biasana henteu hartos sacara harfiah, kahartos pisan? Urang teu tiasa ngabuktikeun tina Kitab Suci yén sarébu taun tiasa kahartos leres. Ku sabab éta, urang moal tiasa ngungkabkeun yén alén milari persis sarébu taun. Nanging, urang tiasa ngucapkeun yén "millénium nyaéta panjang waktos anu dijelaskeun dina Wahyu ..."

Langkung patarosan

Urang ogé tiasa nyebatkeun yén millénium mangrupikeun "jaman waktos dimana martir Kristen mrentah sareng Isa Al Masih". Wahyu nyarioskeun ka urang yén jalma anu dipancung pikeun Kristus bakal mrentah sareng anjeunna, sareng nyarioskeun yén urang bakal nguasaan bareng Kristus salami sarébu taun.

Tapi iraha para wali-wali ieu mimiti ngawawar? Kalayan patarosan ieu kami kéngingkeun kana sababaraha patarosan anu didebat pisan panas ngeunaan Milenium. Aya dua, tilu, atanapi opat pandangan millénium.

Sababaraha pandangan ieu langkung literal dina pendekatan ka Kitab Suci sareng sababaraha langkung kiasan. Tapi teu aya anu nolak pernyataan Kitab Suci - aranjeunna ngan ukur napsirkeun bédana. Sadaya aranjeunna ngaku yén aranjeunna nunjukkeun pandangan dina Kitab Suci. Éta umumna masalah interpretasi.

Di dieu urang ngajelaskeun dua pandangan milénium anu paling umum ku kakuatan sareng kalemahanna, teras urang teras uih deui kana naon anu urang tiasa nyarios sareng kapercayaan anu hébat.

  • Ti sudut pandang anu sateuacan, Kristus langkung sateuacan milénium.
  • Ti sudut pandang amillennial, Kristus datang deui saatos milénium, tapi disebut amillennial atanapi henteu millenalis sabab nyatakeun yén teu aya milénium khusus anu béda sareng anu ayeuna urang parantos aya. Persép ieu nyebatkeun yén urang parantos dina waktos waktos anu Wahyu 20 ngajelaskeun.

Ieu sigana henteu percanten yén aturan millennial mangrupikeun waktos perdamaian anu ngan ukur tiasa saatos mulang Kristus. Éta tiasa katingali yén "jalma-jalma ieu henteu percanten kana Alkitab" - tapi aranjeunna ngaku percaya ka Alkitab. Pikeun kapentingan cinta Kristen, urang kedah nyobian ngartos naha aranjeunna percaya yén Alkitab nyarios kieu.

Panempoan anu sateuacan

Hayu urang mimitian ku presentasi posisi sateuacanna.

Perjanjian Old: Mimiti, seueur nubuat Perjanjian Old ngaramal umur emas nalika jalma bakal hubungan anu leres sareng Gusti. "Singa sareng domba bakal ngampar babarengan, sareng budak leutik bakal nyetir aranjeunna. Moal aya dosa dimana-mana di gunung suci kuring, saur Pangéran. "

Kadang-kadang sigana masa depan ieu bakal béda drastis ti dunya ayeuna; sakapeung siga anu mirip. Kadang-kadang sigana sampurna sareng kadang dicampur sareng dosa. Dina bacaan sapertos Yesaya 2, contona, seueur jalma bakal nyarios: "Hayu, hayu urang naék gunung Gusti, ka bumi Allah Yakub, supados anjeunna ngajar jalan-jalanna, sareng urang tiasa jalan jalan na! Pikeun pitunjuk bakal kaluar ti Sion, sareng pangandika PANGERAN ti Yerusalem " (Yesaya 2,3).

Nanging, bakal aya jalma-jalma anu kedah ditegur. Jalma-jalma bakal peryogi waluku sabab kedah tuang, kumargi aranjeunna mortalitas. Aya unsur idéal sareng aya unsur normal. Aya bakal murangkalih, bakal aya nikah, sareng bakal aya maot.

Daniel nyarioskeun ka urang yén Alit bakal ngawangun kakaisaran anu bakal ngeusian sakumna bumi sareng ngagentos sadaya kakaisaran anu saencana. Aya puluhan ramalan ieu dina Perjanjian Lama, tapi aranjeunna henteu kritik kana patarosan khusus urang.

Yahudi ngarti nubuat ieu minangka indikasi umur hareup di bumi. Aranjeunna ngarepkeun Al Masih datang sareng mrentah sareng nyandak berkah ieu. Sastra Yahudi sateuacan sareng saatos Yesus ngarepkeun Karajaan Allah di bumi. Murid-murid Yesus sadayana sigana parantos ngarepkeun hal anu sami. Janten nalika Yesus ngawartosan Injil Karajaan Allah, urang moal tiasa nyarios yén nubuat Prajanjian Lama teu aya. Anjeunna ngawartosan ka hiji jalma anu ngarepkeun umur emas anu dikuasai ku Mesias. Nalika anjeunna nyarios ngeunaan "Karajaan Allah," éta aya dina pikiran na.

Murid-murid: Yesus ngumumkeun yén karajaan éta caket. Lajeng anjeunna ngantunkeun anjeunna sareng nyarios yén anjeunna bakal uih deui. Éta moal bakal hésé pikeun pengikut ieu nyimpulkeun yén Yesus bakal nyangking jaman emas nalika anjeunna uih. Murid-murid naros ka Yesus nalika anjeunna bakal mulihkeun karajaan ka Israél (Kisah 1,6). Aranjeunna nganggo kecap Yunani anu sami pikeun nyarioskeun waktos waktos ngalereskeun sadaya hal nalika Al Masih malik deui. Kisah 3,21: «Sawarga parantos nampi ka Anjeunna dugi ka waktos sagala anu diomongkeun ku Allah ngalangkungan cangkem dibawa deui tina nabi-nabi suci ti mimiti. »

Murid-murid ngarepkeun wangsit Perjanjian Lawas bakal dilaksanakeun dina jaman nu bakal datang saatos mulang Kristus. Murid-murid henteu ngajarkeun seueur perkawis jaman emas ieu kusabab pamiarsa Yahudi parantos akrab sareng konsep ieu. Aranjeunna kedah terang saha Al Masih éta, anu janten fokus kana hutbah rasul.

Numutkeun kana premillennialists, khutbah rasul museurkeun kana hal-hal anu parantos dilakukeun ku Gusti ngaliwatan Mésias. Kusabab anjeunna museurkeun kana kumaha kasalametan mungkin ngaliwatan Mesias, anjeunna henteu kedah ujar pisan ngeunaan Karajaan Allah anu bakal datang, sareng hésé pikeun urang ayeuna terang persis naon anu aranjeunna percanten ngeunaan éta sareng sakumaha anu aranjeunna terang ngeunaan éta. Tapi, urang ningali saksapan serat munggaran Paulus ka Korinta.

Paul: Dina 1 Korinta 15, Paul rinci dina kapercayaan dina jadianana, sareng dina kontéks ieu anjeunna nyarioskeun hiji hal ngeunaan Karajaan Allah anu sawaréh anu dipercaya nunjukkeun karajaan milénal sabada mulang Kristus.

«Kusabab sakumaha aranjeunna maot di Adam, aranjeunna sadayana bakal hirup ka Kristus. Nanging masing-masing dina tatananna: salaku anak kahiji Kristus; saatos éta, nalika anjeunna sumping, jalma anu ka Kristus » (1 Korinta 15,22: 23). Paul ngécéskeun yén jadianana dina urut-urutan: mimiti Kristus, teras salajengna para mukmin. Paul nganggo kecap "saatosna" dina ayat 23 pikeun nunjukkeun reureuh kirang langkung 2000 taun. Anjeunna nganggo kecap "saatos" dina ayat 24 pikeun nunjukkeun léngkah anu sanés dina sekuen:

«Terasna tungtungna nalika anjeunna nyerah karajaan ka Gusti Bapa anu saatosna ngaleungitkeun sagala aturan sareng sagala kakuatan sareng kekerasan. Kusabab anjeunna kedah maréntah dugi ka Allah nempatkeun sagala musuh dina kaayaan sukuna. Musuh anu terakhir anu ngancurkeun nyaéta maot » (Vv. 24-26).

Janten Kristus kedah marentah dugi anjeunna parantos nempatkeun sadaya musuh dina kaayaan sukuna. Acan ieu sanes hiji-waktos - éta mangrupikeun waktosna waktos. Al Masih naratas periode waktu dimana anjeunna ngarusak sadayana musuh, bahkan musuh pati. Sareng sadaya ieu asalna tungtungna.

Sanaos Paul henteu ngarékam léngkah-léngkah ieu dina kronologi tinangtu, pananggalanana tina kecapna "saatosna" nunjukkeun sababaraha léngkah dina rencana. Mimiti kebangkitan Al Masih. Lengkah kadua nyaéta kebangkitan mukmin lajeng Kristus bakal mrentah. Numutkeun pandangan ieu, léngkah katilu bakal aya sadayana anu diserahkeun ka Allah Rama.

Wahyu 20: Prajanjian Lama ngaramalkeun umur emas katengtreman sareng kamakmuran di handapeun aturan Gusti Allah sareng Paulus nyarioskeun yén rencana Allah aya kamajuan. Nanging dasar nyata tina tempoan primér nyaéta Kitab Wahyu. Ieu mangrupikeun buku anu dipercaya ku seueur anu ngungkabkeun kumaha sadayana ngahiji. Urang kedah nyéépkeun waktos dina Bab 20 pikeun ningali naon éta anu nyebatkeun.

Kami ngawitan ku nitenan yén mulang Kristus dijelaskeun dina Wahyu 19. Éta ngajelaskeun tuangeun kawinan domba. Aya kuda bodas, sareng pengendara éta Firman Pangéran, Raja Raja sareng Pangéran Pangéran. Anjeunna mingpin pasukan tentara ti langit sareng anjeunna
aturan bangsa-bangsa. Anjeunna ngalahir sato galak, nabi palsu sareng angkatanana. Bab ieu ngajelaskeun balikna Kristus.

Teras we dugi ka Wahyu 20,1: "Sareng kuring ningali malaikat turun ti surga ..." Dina aliran literatur Kitab Wahyu, ieu mangrupikeun kajadian anu kajantenan saatos wangsul Kristus. Naon anu dilakukeun ku malaikat ieu? «... anjeunna gaduh konci ka jurang sareng ranté gedé di leungeun na. Sareng anjeunna nyekel naga, naga kuno, éta Iblis sareng Iblis, teras ngabeungitkeun anjeunna sarébu taun. " Ranté henteu sacara harfiah - ngawakilan hal anu tiasa tetep sumanget dina tempatna. Tapi si Iblis téh tamed.

Naha pamiarsa Wahyu anu asli dianiaya ku urang Yahudi sareng bangsa Romawi mikir yén Sétan parantos diikat? Urang diajar dina Bab 12 yén Iblis ngarayu sadaya dunya sareng perang gajih ngalawan Garéja. Ieu henteu siga iblis anu dicegah. Anjeunna moal ditahan deui dugi sato sareng nabi palsu anu kasoran. Ayat 3: "... sareng ngalungkeun kana jurang sareng nutup éta sareng nempatkeun segel ka dinya supados henteu deui ngagoda jalma dugi sarebu taun parantos réngsé. Saatos éta anjeunna kedah dileupaskeun pikeun sakedik. » Jajang ningali Iblis tamed bari. Dina bab 12 urang maca yén Iblis ngarayu dunya. Di dieu anjeunna dicegah tina ngarayu dunya salami sarebu taun. Éta henteu hungkul diikat - ditutup sareng disegel. Gambar anu dipasihkeun nunjukkeun larangan anu lengkep, total henteu mampuh ngarayu, moal aya pangaruh deui.

Kebangkitan sareng aturan: Naon anu lumangsung salila sarebu taun ieu? John ngécéskeun ieu dina ayat 4: "Sareng kuring ningali tahta sareng aranjeunna calik dina aranjeunna sareng pengadilan dipasihan ka aranjeunna." Ieu mangrupikeun pengadilan anu lumangsung saatos kéngingkeun Kristus. Ayat 4 teras diteruskeun:

"Sareng kuring ningali jiwa jalma anu dipancung pikeun kasaksian Yesus sareng pikeun firman Alloh, sareng anu henteu nyembah sato galak sareng gambar na sareng jalma anu henteu nampi tanda-tanda dina agun-aguna sareng dina panangan aranjeunna; ieu hirup sareng kakuasaan sareng Kristus salami sarébu taun. »

Di dieu Johannes ningali syahid anu mrentah sareng Kristus. Ayat nyarios yén éta nyaéta jalma anu dipancung, tapi henteu mungkin pikeun milih bentuk martirdom khusus ieu salaku urang Kristen anu dipaehan ku singa moal nampi pahala anu sami. Malahan, ungkapan "anu dipala dipancung" sigana mangrupikeun ekspresi anu nangtung pikeun sadayana anu masihan kahirupan pikeun Kristus. Éta hartosna sadayana urang Kristen. Di tempat sanés dina Wahyu urang maca yén sadaya anu iman ka Kristus bakal mrentah sareng anjeunna. Janten pamarentahan sareng Al Masih salami sababaraha rebu taun, bari Iblis kabeungkeut sareng moal tiasa ngagoda jalma deui.

Ayat 5 teras nyisipkeun pikiran anu kasual: "(Lain anu maot henteu hirup deui dugi ka sarébu taun réngsé)". Janten bakal aya kabangkitan dina ahir sarébu taun. Urang Yahudi sateuacan waktuna Kristus ngan ukur percaya kana jadian. Aranjeunna ngan ukur percaya kana penampilan Mesias. Prajanjian Anyar nyarioskeun yén urang langkung rumit. Al Masih asalna dina waktos anu béda pikeun tujuan anu béda. Rencanana kanggo kamajuan.

Kaseueuran Perjangjian Anyar ngan ukur ngajelaskeun kabangkitan dina tungtung umur. Tapi Kitab Wahyu ogé nyatakeun yén éta bertahap. Ngan sapertos aya langkung ti hiji "Poé Gusti", aya langkung ti hiji kebangkitan. Gulung dibuka pikeun ngungkabkeun detil kumaha rencana Allah dilaksanakeun.

Dina tungtung koméntar anu diselapkeun dina anu sanésna, ayat 5-6 wangsul deui kana jaman alaf na: «Ieu kebangkitan kahiji. Rahayu sareng suci nyaéta anjeunna anu ngiringan dina jadian kahiji. Pupusna anu kadua teu gaduh kakuatan dina aranjeunna; tapi aranjeunna bakal janten imam sareng Gusti sareng Kristus sareng mrentah sareng anjeunna salami sarébu taun. »

Visi nunjukkeun yén bakal aya langkung ti hiji kebangkitan - hiji dina awal milénium sareng anu sanésna dina tungtung. Jalma bakal janten imam sareng raja di Karajaan Kristus nalika bangsa-bangsa henteu deui kagoda ku Iblis.

Ayat 7-10 ngajelaskeun hiji hal dina akhir alaf: Iblis bakal dibebaskeun, anjeunna bakal ngagoda jalma deui, aranjeunna bakal nyerang umat Allah sareng musuh-musuhna bakal dielehkeun deui sareng dialungkeun ka kolam renang.

Ieu mangrupikeun léngkah anu sateuacanna. Iblis ayeuna ngagoda jalma sareng ngadani Gareja. Tapi warta anu saé téh nyaéta anu nyiksa para Garéja anu bakal éléh, pangaruh Iblis bakal dieureunkeun, umat Suci bakal diangkat sareng mrentah sareng Kristus salami sarébu taun. Saatos éta
Iblis dileupaskeun pikeun singget teras dibuang ka kolam renang anu murub. Teras bakal aya kebangkitan non-Kristen.

Ieu sigana mangrupikeun pandangan anu paling dipercaya ku garéja awal, khususna di Asia Minor. Upami Kitab Wahyu dimaksudkeun pikeun nepikeun sudut pandang sanés, éta gagal henteu masihan pangaruh ka pamiarsa tiheula. Aranjeunna katingalina percanten yén pamaréntahan millennial Kristus bakal nuturkeun nalika uih deui.

Arguméntasi pikeun amillennialism

Upami premillennialism jelas pisan, naha seueur umat Kristen anu percaya-Alkitab percaya ka anu sanés? Aranjeunna henteu aya pamacana atanapi hinaan ngeunaan masalah ieu. Aranjeunna henteu gaduh tekanan luar anu jelas pikeun percanten lain, tapi aranjeunna atoh. Aranjeunna ngaku percanten kana Kitab Suci, tapi aranjeunna ngaku yén alaf Alkitabiah ditumpes nalika Kristus balik, henteu dimimitian. Saha waé anu nyarios heula, sigana leres dugi ka kadua nyarios (Siloka 18,17). Urang teu tiasa ngajawab patarosan dugi ka kami nguping dua belah na.

Waktos Wahyu 20

Ngeunaan sudut pandang amillennial, urang hoyong ngamimitian ku patarosan ieu: Kumaha upami Wahyu 20 teu acan katetepkeun sacara kronologis numutkeun Bab 19? John ningali visi bab 20 saatos ningali visi dina bab 19, tapi kumaha upami visi henteu dugi kana tatanan anu aranjeunna leres-leres dicumponan? Kumaha upami Wahyu 20 ngajurung urang ka waktos anu sanés tibatan Bab 19?

Ieu conto kabébasan ieu pikeun maju atanapi mundur dina waktuna: Bab 11 ditungtungan ku tarompét katujuh. Bab 12 teras nyandak urang deui ka hiji awéwé anu ngalahirkeun anak lalaki sareng dimana éta awéwé dijaga salami 1260 dinten. Ieu biasana dipasihkeun pikeun nunjukkeun kalahiran Yesus Kristus sareng panyiksa ti Garéja. Tapi hal ieu nyusul dina aliran sastra saatos tarompét katujuh. Visi John ngalaksanakeun anjeunna dina waktosna pikeun ngagariskeun aspék sajarah sanés.

Janten pertanyaanna nyaéta: ieu ogé kajadian dina Wahyu 20 ogé? Dupi éta nyandak kami dina waktosna? Sareng langkung khusus, aya bukti dina Alkitab yén ieu mangrupikeun interpretasi anu saé tina anu diturunkeun ku Gusti?

Leres, saur panempoan Amillennial. Aya bukti dina Kitab Suci yén Karajaan Allah parantos dimimitian, yén Iblis parantos kabeungkeut, yén ngan ukur aya hiji kebangkitan, yén Kristus sumping deui bakal nyababkeun langit sareng bumi anyar tanpa pas-pas. Kasalahan hermeneutik ngabandingkeun sareng Kitab Wahyu, sareng sadaya simbol sareng kasusah tafsiranna, sareng Kitab-kitab sesa. Kami kedah nganggo Kitab Suci anu jelas pikeun napsirkeun anu henteu jelas tibatan cara sanés. Dina hal ieu, Kitab Wahyu mangrupikeun bahan anu teu jelas sareng kontroversial, sareng ayat-ayat Perjanjian Anyar sanésna jelas dina masalah ieu.

Nubuat mangrupikeun simbolis

Luks 3,3: 6 nunjukkeun kami, salaku conto, kumaha urang kedah ngartos wangsit Perjanjian Daérah: «Sareng Yohanes Pembaptis sumping di seluruh Yordan sareng ngawartosan baptisan tina beus pikeun pangapunten tina dosa, sakumaha anu ditulis dina buku pidato nabi Yésaya: éta téh sora khotbah di gurun: nyiapkeun jalan PANGERAN sareng ngadamelkeun! Sadaya lebak bakal diangkat, sareng sadaya gunung sareng bukit kedah diturunkeun; sareng naon anu bengkok kedah janten lempeng, sareng anu henteu rata kedah janten jalur tingkat. Sareng sadaya jalma bakal ningali Juru Salamet ka Gusti. »

Dina basa sanés, nalika Yesaya nyarioskeun ngeunaan gunung, jalan, sareng gurun, anjeunna nyarios dina cara anu jelas. Nubuat Perjanjian Old dipasihkeun dina basa simbolis pikeun ngagambarkeun kajadian kasalametan ngalangkungan Kristus.

Sakumaha Yesus parantos nyarios ka Emmaus, para nabi Old Testament ngarujuk ka anjeunna. Upami urang ningali tekenan utamiana dina hiji mangsa masa depan, urang moal ningali wangsit ieu dina cahaya Yesus Kristus. Éta ngarobih cara maca sadayana nubuat. Éta mangrupikeun fokus. Anjeunna mangrupikeun bait anu nyata, anjeunna mangrupikeun Daud anu nyata, anjeunna mangrupikeun Israil anu asli, alam realmina nyaéta karajaan.

Kami ningali sami sareng Peter. Petrus nyarios yén hiji ramalan dieusi ku Joel dina waktosna. Cacak Kita Kisah 2,16: 21: «Tapi éta téh anu disarioskeun ku nabi Joel: Sareng bakal kajadian dina dinten-dinten terakhir, saur Allah, nalika kuring tuang roh kuring dina sadaya daging; jeung putra sareng putri anjeun bakal nubuat, sareng pamuda anjeun kedah ningali pameunteu, sareng para sepuh anjeun kedah ngimpi; sareng dina dinten-dinten abdi bakal tuang roh kuring dina abdi-abdi sareng abdi-abdi, sareng aranjeunna kedah nubuat. Sareng kuring bakal ngalakukeun mukjijat di langit sareng tanda ka bumi, getih sareng seuneu sareng haseup haseup; panonpoé parantos ngancik kana gelap sareng bulan janten getih sateuacan dinten hébat wahyu Gusti sumping. Sareng bakal kajantenan: saha waé anu nyebut ngaran Gusti bakal disalametkeun. »

Janten seueur tina wangsit Perjanjian Lama anu leres ngeunaan umur Garéja, jaman anu ayeuna urang ayeuna. Upami aya millénium anu badé sumping, urang henteu panginten ayeuna. Teu aya dua ayat ti sababaraha dinten anu pangker. Nalika nabi-nabi nyarioskeun kaajaiban di langit sareng tanda-tanda anéh dina panonpoe sareng bulan, nubuat sapertos kitu tiasa dicumponan dina cara anu teu disangka-sangka - sapertos anu teu disangka-sangka salaku tuang kaluar tina Roh Suci dina umat Allah sareng diomongkeun dina basa.

Urang kedah henteu otomatis nampik interpretasi simbolis tina nubuatan Old Testament sabab Perjangjian Anyar nunjukkeun yén urang tiasa ngartos nubuat ngeunaan Perjanjian Lama sacara simbolik. Nubuat Prajanjian Lama boh tiasa dicumponan ngaliwatan minuhan simbolis dina jaman garéja, atanapi ku cara anu langkung saé dina langit anyar sareng bumi saatos Kristus mulang. Sagala jangji nabi-nabi yén urang gaduh Yesus anu langkung saé, ayeuna atanapi di langit sareng bumi anyar. Nabi-nabi Old Testament ngajelaskeun Karajaan anu moal pernah mungkas, karajaan anu abadi, jaman abadi. Aranjeunna henteu nyarios ngeunaan "yuswa emas" dugi éta bumi bakal ancur sareng diwangun deui.

Prajanjian Anyar henteu ngajelaskeun unggal ramalan Prajanjian Lawas. Aya ngan ukur conto minuhan anu nunjukeun yén naskah asli ditulis dina basa simbolis. Ieu henteu ngabuktikeun tampilan Amillennial, tapi ngaleungitkeun halangan. Kami mendakan langkung seueur bukti dina Perjangjian Anyar anu nyababkeun seueur urang Kristen percanten kana Amillennial.

Daniel

Mimiti, hayu urang tingalikeun Daniel 2 Éta henteu ngadukung premillenialisme, sanaos asumsi anu diturutan ku sababaraha sabab. "Tapi dina waktu raja-raja ieu Allah langit bakal ngadegkeun karajaan anu henteu bakal musnah; sareng karajaan na moal aya jalma sanés. Éta bakal naksir jeung ngancurkeun sagala karajaan ieu; tapi bakal tetep salawasna » (Daniel 2,44).

Daniel nyatakeun yén Karajaan Allah bakal ngaleungitkeun sagala karajaan manusa sareng bakal tetep salamina. Henteu aya indikasi dina ayat ieu yén karajaan Allah asalna dina fase umur gereja anu ampir dihancurkan ku kasusahan anu hébat, teras umurna millennial anu ampir musnah ku ngabebaskeun Iblis sareng anu tungtungna dituturkeun ku Yerusalem anyar. bakal. Henteu, ayat ieu ngan saukur nyebutkeun yén Karajaan Allah bakal ngalahirkeun sadaya musuh sareng tetep salamina. Teu aya anu kedah dielehkeun sadaya musuh dua kali atanapi ngawangun kakaisaran tilu kali.

Yesus

Nubuat Gunung Zaitun nyaéta ramalan anu paling rinci anu masihan ka Yesus. Upami millénium penting pikeun anjeunna, urang kedah mendakan petunjuk anu aya. Tapi ieu teu masalahna. Sabalikna, urang tingali kumaha Yesus ngajelaskeun datangna na, dituturkeun geuwat ku putusan sareng pahala ganjaran. Mateus 25 henteu ngan ukur ngagambarkeun jalma-jalma anu soleh kana pangadilan - éta ogé nunjukkeun kumaha jalma jahat nyanghareupan hakimna sareng nyerah kana kasiksa. Teu aya bukti didieu dina jarak sarébu taun antara domba sareng domba.

Yesus masihan tanda sanés ngeunaan pamahaman-ramalanna di Mateus 19,28: «Tapi Yesus nyarios ka aranjeunna: Sabalikna, kuring ngucapkeun ka anjeun: Anjeun anu ngiringan kuring bakal dilahirkeun deui nalika Putra Manusa calik dina tahta kamulyaan na, ogé calik dina dua belas tahta sareng pareng dua welas kaom Israil. »

Yesus henteu nyarios di dieu ngeunaan bentang sarébu taun dimana dosa kénéh sareng anu Iblis ngan ukur kabeungkeut samentawis. Nalika anjeunna ngobrolkeun ngeunaan nyageurkeun sagala hal, anjeunna hartosna pembaruan sagala hal - langit anyar sareng bumi anyar. Anjeunna henteu nyarios nanaon
salami periode sarébu taun di antara. Konsep ieu sanes Yesus nyarios sahenteuna
penting sabab henteu nyarios nanaon tentang éta.

Peter

Hal anu sami kajantenan di garéja awal. Dina Kisah 3,21, Petrus nyarios yén "Kristus kedah tetep aya di sawarga dugi kana waktos nalika sagala hal anu parantos disarioskeun ku Allah dibawa deui ngalangkungan sungut nabi-nabi suci ti mimiti." Al Masih bakal ngabalikeun sadayana nalika anjeunna wangsul, sareng Petrus ujar yén ieu mangrupikeun interpretasi anu leres tina ramalan Prajanjian Lama. Kristus henteu ngantunkeun dosa saatos ngabalukarkeun krisis anu saé dina sarébu taun ka hareup. Anjeunna ngalereskeun sadayana sakaligus - langit anu parantos deui sareng bumi, sakaligus, sadayana uih deui Kristus.

Perhatoskeun naon anu diserat ku Peter dina 2 Petrus 3,10:12: «Poé Gusti bakal datang sapertos maling; tuluy langit bakal ngalembereh kalayan kacilakaan anu gedé; tapi unsur bakal ngalembereh sareng panas, sareng bumi sareng padamelan na bakal aya pertimbanganana. » Kolam renang anu ngabersihkeun bumi di bumi uih deui. Éta nyarios nanaon tentang periode sarébu taun. Ayat 14 dibaca: "... dimana langit bakal ngalembereh sareng unsur-unsur bakal ngalembereh tina panas. Tapi urang ngantosan langit anyar sareng bumi énggal saatos jangji na, dimana keadilan ditetepkeun. Ku sabab kitu, ku anu dipikacinta, nalika anjeun ngantosan, anjeun bakal usaha pikeun mendakan diri dina karapihan di payuneun anjeunna beresih sareng suci beresih. »

Kami henteu ngarepkeun milénium, tapi ka langit anyar sareng bumi anyar. Nalika urang nyarioskeun warta anu saé pikeun dunya anu énjing, anu kedah ditumpukeun sacara sanés mangrupikeun periode samentawis dimana dosa sareng maot tetep aya. Urang gaduh warta anu langkung saé pikeun difokuskeun: urang kedah ngarepkeun ngalereskeun sadayana di langit sareng bumi anyar. Sadaya ieu bakal aya dina dinten Gusti nalika Kristus balik.

Lantal

Paul nampilkeun pandangan anu sami dina 2 Tesalonika 1,6: 7-8: «Demi Gusti leres pikeun ngabales jalma anu kasiksa anjeun, tapi anjeun anu kasiksa bakal diganjar ku istirahat, upami Pangéran Yesus aya sareng kami bakal ngungkabkeun diri ti surga kalayan malaikat kakuatanana. » Gusti bakal ngahukum panyiksa abad ka-10 nalika anjeunna wangsul. Ieu hartosna kebangkitan ku kafir, teu ngan ukur iman, nalika Kristus mulang. Éta hartosna kabangkitan tanpa jaman anu pas. Saur anjeunna deui dina ayat-ayat: "... dina seuneu api, ngabales ngalawan jalma-jalma anu teu kenal ka Allah sareng anu henteu patuh kana Injil Gusti urang Yesus. Aranjeunna bakal sangsara hukuman, karusakan anu abadi, ti payuneun Gusti sareng tina kakuatan kamulyaan-Na, nalika anjeunna sumping, yén anjeunna bakal dipulihkeun ku para wali-na sareng muncul heran ka sadaya mukmin anu dina; pikeun naon anu ku kami geus kasaksian ku anjeun, anjeun percanten. »

Ieu ngajelaskeun kabangkitan, sadayana dina waktos anu sami, dina dintenna Kristus balik. Nalika kitab Wahyu nyarioskeun dua jadianana, éta bertentangan sareng anu diserat ku Paulus. Paulus nyarios yén anu saé sareng anu goréng digedékeun dina dinten anu sami.

Paul ngan saukur ngulang naon anu dicarioskeun dina Yohanes 5,28: 29: "Tong kedah reuwas. Pikeun jam bakal sumping nalika sadayana anu aya di kuburan bakal nguping sora na bakal kaluar anu parantos damel hadé, kebangkitan hirup, tapi anu parantos dilakukeun, kana kebangkitan penghakiman. » Yesus nyarioskeun kebangkitan anu saé sareng anu goréng dina waktos anu sami - sareng upami saha waé anu paling hadé ngajelaskeun masa depan, éta Yesus. Upami urang maca Kitab Wahyu pikeun nentang kecap Yesus, urang nyalahkeun éta.

Marilah urang tingalikeun Hurup ka Roma, anu jelasna paling panjang patarosan ngeunaan patarosan doktrin. Anjeunna ngajelaskeun kamulyaan masa depan urang di Rum 8,18: 23: «Kusabab kuring yakin yén sangsara dina waktos ieu henteu kaétang kamulyaan anu bakal diturunkeun ka urang. Kusabab ngaraosan kasieun makhluk ngantosan diturunkeun putrana Gusti. Ciptaan tunduk kana keunisan - tanpa wasiatna, tapi ngalangkungan anu ngirimkeun - tapi kalayan harepan; pikeun nyiptakeun teuing bakal bébas tina perbudakan anu teu kabébasan pikeun kabébasan anu saé pikeun barudak Allah » (Vv. 18-21).

Naha ciptaan ngadagoan barudak Allah nalika aranjeunna nampi kamulyaanna? Kusabab ciptaan ogé bakal dibébaskeun tina tindakan budakna - sigana dina waktos anu sami. Nalika anak-anakna Gusti diturunkeun kalayan kamulyaan, ciptaan moal ngantosan deui. Ciptaan bakal diperyogikeun - bakal aya langit sareng bumi anyar nalika Kristus mulang.

Paul masihan pandangan anu sami dina 1 Korinta 15. Anjeunna saurna dina ayat 23 yén jalma anu kagungan ka Kristus bakal kabangkitan nalika Kristus deui. Ayat 24 teras nyarioskeun ka urang: "Engké tungtungna ...", nyaéta nalika tungtungna bakal datang. Nalika Kristus sumping pikeun ngangkat umat-Na, anjeunna bakal ngancurkeun sadayana satru-musuhna, mulangkeun sadayana, sareng pasrahkeun karajaan ka Bapa.

Teu aya anu peryogi jaman millennial antara ayat 23 sareng ayat 24. Sahenteuna urang tiasa nyarios yén upami aya waktos kalebet aub, éta henteu penting pisan ka Paulus. Mémang, sigana éta période sapertos kitu bakal ngabantosan naon anu nyerat anjeunna di tempat sanés sareng bakal ngabantosan naon anu dicarioskeun ku Isa sorangan.

Rum 11 nyarioskeun perkawis Karajaan saatos mulang Kristus. Naon éta nyarios tiasa cocog kana waktos sapertos kitu, tapi teu aya nanaon ogé aya dina Roma 11 nyalira anu tiasa ngagagas urang pikeun ngabayangkeun waktos sapertos kitu.

wahyu

Ayeuna urang kedah ningal visi anu aneh sareng simbolis John, anu nyababkeun sakabeh kontroversi. Kalayan sato sakapeung sareng simbul-simbulna anu matak aneh, naha Jajang ngabuktikeun hal-hal anu henteu kaungkap para rasul sanés, atanapi naha anjeunna ngirangan kerangka sunah anu sami dina sababaraha cara?

Hayu urang mimitian dina Wahyu 20,1: 12. Utusan [malaikat] asalna tina surga pikeun ngabeungitkeun Iblis. Saha waé anu terang ajaran Kristus sigana bakal nyangka yén ieu parantos kajantenan. Dina Mateus, Yesus dituduh ngusir roh jahat ngaliwatan pangeran maranéhna. Yesus ngawaler:

"Nanging upami kuring tuang roh-roh jahat ngalangkungan Roh Allah, maka Karajaan Allah parantos sumping ka anjeun" (V.28). Kami yakin yén Yesus ngusir setan ngaliwatan Roh Allah; sahingga urang ogé yakin yén Karajaan Allah sumping ka jaman ieu.

Yesus teras nambihan dina ayat 29: «Atanapi kumaha carana asupkeun batur lalaki anu kuat sareng ngarampog barang-barang rumah tangga upami henteu mimitina ngabeungkeut jalmi anu kuat? Ngan teras anjeunna tiasa ngarampog imahna. » Yesus tiasa mesen sétan-sétan sakitar kumargi anjeunna parantos masukan sareng ngabeungitkeun dunya Iblis. Kasarua éta sami sareng Wahyu 20. Iblis kalah sareng kabeungkeut. Ieu langkung seueur bukti ieu:

  • Dina Yohanes 12,31, Yesus nyarios: "Ayeuna pangadilan diserahkeun ka dunya ieu; ayeuna pangeran dunya ieu bakal diusir. » Iblis diusir bari Yesus damel.
  • Kolosas 2,15 nyarioskeun yén urang Yesus parantos ngaleungitkeun musuh-musuh na kakawasaanana sareng "menangkeun aranjeunna ngaliwatan salib".
  • Ibrani 2,14: 15 nyarioskeun yén urang Yesus ngancurkeun Iblis ku cara maotna dina salib - éta mangrupikeun kecap anu kuat. "Kusabab barudak ayeuna daging sareng getih, anjeunna nampi sami sareng kitu, ku ku maotna anjeunna bakal nyandak kakawasaan kaluar tina jalma anu ngagaduhan kadali maot, nyaéta Iblis."
  • Dina 1 Yohanes 3,8 éta nyarios: "Putra Allah parantos muncul pikeun ngancurkeun karya-karya iblis."

Minangka petikan anu terakhir dina Yudas 6: "Malah para malaikat, anu henteu ngajaga pangkat sawargana tapi tetep tinggal tempatna, anjeunna ngayakeun pangadilan dina dinten anu hébat kalayan ikatan abadi dina gelap."

Iblis parantos kaiket. Kakuatanana parantos diatasi. Janten upami Wahyu 20 nyarios yén Yohanes ningali Iblis kabeungkeut, urang tiasa dicindekkeun yén ieu mangrupikeun tiheula, hiji hal anu parantos kajantenan. Kami timed ningali bagian tina gambar anu visi anu sanés nunjukkeun ka kami. Urang nempo yén sanaos pangaruh na terus, Iblis parantos éléh musuh. Anjeunna henteu tiasa deui ngajaga rahayatna kagoda. Simbut kasebut dipiceun sareng jalma-jalma ti sadaya bangsa parantos ngupingkeun manéh sareng sumping ka Kristus.

Teras urang dijurung dibalikkeun pamandangan pikeun ningali yén para syuhada parantos aya sareng Kristus. Sanaos aranjeunna dipancung atanapi dibunuh, aranjeunna sumping sareng hirup sareng Kristus. Aranjeunna ayeuna aya di surga, pandangan amillennial nyarios, sareng ieu mangrupikeun kebangkitan anu munggaran dimana aranjeunna datang pikeun kahirupan anu mimiti. Kebangkitan kadua bakal janten kebangkitan awak; anu pangheulana ngan saukur éta dina waktos ayeuna urang hirup sareng Kristus. Sadayana anu ngiringan kabangkitan ieu kaberkahan sareng suci.

Maot kahiji béda ti kadua. Ku sabab eta, teu realistis pikeun nganggap yén kebangkitan kahiji bakal sapertos anu kadua. Aranjeunna panggih dina hakekat. Ngan sakumaha musuh Allah maot dua kali, maka anu ditebus bakal hirup dua kali. Dina visi ieu, para syuhada parantos aya sareng Kristus, aranjeunna maréntah sareng anjeunna, sareng ieu butuh pisan waktos, dina frasa "sarébu taun".

Nalika waktos ieu lami, Iblis bakal dileupaskeun, bakal aya kasangsaraan anu hébat, sareng Iblis sareng kakawasaanna bakal kasoran salamina. Bakal aya pengadilan, kolam renang anu murub, sareng langit anyar sareng bumi.

Titik anu pikaresepeun tiasa dipendakan dina téks asli Yunani ayat 8: Iblis ngumpul jalma-jalma henteu ngan ukur pikeun perang, tapi pikeun perang - dina Wahyu 16,14:19,19 sareng. Katiluna ayat ngajelaskeun perjuangan anu pikasieuneun dina kamulyaan Kristus.

Upami urang teu kagungan anu ngan ukur tina Kitab Wahyu, urang sigana bakal nampi pandangan literal - yén Iblis dijanten sarébu sarébu taun, yén aya langkung ti hiji kebangkitan, yén aya sahenteuna tilu fase dina Karajaan Allah, yén sahenteuna aya dua péstasi anu atos sareng. aya leuwih ti hiji kalimat tina "dinten terakhir".

Tapi Kitab Wahyu henteu sadaya anu urang ciptana. Urang ngagaduhan seueur naskah anu sanés
anu jelas ngajarkeun kabangkitan sareng ngajar yén tungtungna bakal sumping nalika Isa parantos mulih. Kukituna, upami urang nyumponan hiji hal dina buku apokaliptik ieu anu sigana bertentangan sareng sabalikna tina Perjangjian Anyar, urang henteu kedah nampi anu anéh kusabab éta anu terakhir [Kitab Injil]. Sabalikna, urang tingali kontéksna dina buku tina visi sareng simbol, sareng urang tiasa ningali kumaha simbol-simbolna tiasa diinterpretasi dina cara anu henteu ngabantosan sesa Alkitab.

Urang teu tiasa ngadamel sistem teologis anu rumit dina buku anu teu jelas dina Kitab Suci. Éta bakal ngajak masalah sareng mindahkeun perhatian urang tina naon Perjanjian Anyar. Talatah Alkitab henteu fokus dina karajaan samentawis saatos wangsulna Kristus. Éta museurkeun kana naon anu dilakukeun ku Kristus nalika anjeunna mimiti sumping, naon anu anjeunna lakukeun dina garéja ayeuna, sareng salaku klimaks anu hébat kumaha sadayana tungtungna di kalanggengan na.

Jawaban kana Amillennialism

Panempoan Amillennial henteu ngagaduhan dukungan Alkitab. Éta teu tiasa dipecat tanpa diajar. Ieu sababaraha buku anu tiasa ngabantosan anjeun diajar ngeunaan Milénium.

  • Maksud Milénium: Opat Pidangan, diédit ku Robert Clouse, InterVarsity, 1977.
  • Wahyu: Opat Pamandangan: Sawijining Komentar
    Sehat Komentari], ku Steve Gregg, Nelson Publisher, 1997.
  • The Maze Millenium: Ngurutkeun Kalayan Pilihan Evangelical
    Urut Pilihan], ku Stanley Grenz, InterVarsity, 1992.
  • Tilu Panitia ngeunaan Milenium sareng Cicih, ku Darrell Bock, Zondervan, 1999.
  • Millard Erickson parantos nyerat buku ngeunaan milénium sareng bab anu saé ngeunaan éta dina Teologi Kristen-Na. Anjeunna masihan gambaran langkung seueur pilihan sateuacan mutuskeun hiji.

Sadaya buku ieu nyobian ngagariskeun kakuatan sareng kalemahan unggal konsep ngeunaan alén. Dina sababaraha, pangarang nyempad pandangan silih. Sadaya buku ieu nunjukkeun yén patarosan rumit sareng yén analisa ayat-ayat khusus tiasa cekap sacara rinci. Éta mangrupikeun alesan naha debatna terus.

Jawaban tina premillialist

Kumaha carana suporter preillennialism ngaréaksikeun kana tampilan amillennial? Jawabanna tiasa ngalebetkeun opat titik ieu:

  1. Kitab Wahyu mangrupikeun bagian tina Kitab Suci sareng urang henteu tiasa teu padamelan ajaran-ajaranna ngan saukur kusabab hésé pikeun napsirkeun atanapi kusabab ieu literatur apokaliptik. Urang kedah nampi éta salaku Kitab Suci, sanaos upami parobihan cara urang ningali petikan anu sanés. Kami kedah ngantepkeun pikeun ngungkabkeun hal anu énggal, henteu ngan ukur deui hal-hal anu parantos ka kami béjakeun. Urang moal tiasa nganggap sateuacanna yén éta moal nembongkeun anu énggal atanapi béda.
  2. Wahyu salajengna sanés kontradiksi sareng wahyu anu sateuacana. Memang leres bilih Yesus nyarioskeun hiji jadian, tapi teu aya kontradiksi dina kanyataan yén anjeunna tiasa digedékeun sateuacan sadayana. Janten urang parantos ngagaduhan dua kebangkitan tanpa ngabantosan Kristus, sareng éta teu janten kontradiksi pikeun nganggap yén hiji kebangkitan kabagi dua atanapi langkung waktos. Intina nyaéta unggal jalma dibangkitkeun sakali sakali.
  3. Perkara fase tambahan ti Karajaan Allah. Urang Yahudi nungguan Al Masih anu bakal geuwat ngenalkeun jaman emas, tapi anjeunna henteu. Aya bédana waktos anu ageung pikeun minuhan nubuat. Ieu dipedar ku wahyu engké. Istilah sanésna, nambihan période anu teu pernah terjadi sanés kontradiksi - éta anu kajelasan. Kaayaan tiasa sareng parantos dilakukeun dina fase sareng sela anu henteu acan diumumkeun. 1 Korinta 15 nunjukeun fase sapertos kitu, sareng ogé buku Wahyu anu paling alami. Kami kedah ngantep kamungkinan yén perkawis bakal berkembang saatos kéngingkeun Kristus.
  4. Pandangan amillennial sigana henteu cekap merhatikeun kana basa Wahyu 20,1: 3. Sanés ngan ukur Sétan anu kaiket, anjeunna ogé dikonci sareng disegel. Gambar éta salah sahiji tempat anu henteu deui ngagaduhan pangaruh, bahkan sawaréh. Éta leres yén Isa nyarioskeun ngariung Iblis sareng leres yén anjeunna ngalahir Iblis dina salib. Tapi kameunangan Yesus Kristus ngalawan Iblis teu acan sadar. Sétan masih aktif, anjeunna tetep ngarayu jumlah anu ageung. Pamiarsa anu asli anu dianiaya ku karajaan sato sato moal gampang nganggap yén Sétan parantos kabeungkeut, ku kituna anjeunna henteu tiasa deui ngagoda jalma. Pamiarsa terang pisan yén seuseueurna karajaan Kakaisaran Romawi aya dina kaayaan seduction.

Pondokna, pengikut sudut pandang Amillennial tiasa ngajawab: Leres, urang tiasa ngijinkeun Gusti pikeun ngungkabkeun hal-hal anu anyar, tapi urang henteu tiasa nganggap ti mimiti yén unggal hal anu teu biasa dina Kitab Wahyu memang mangrupakeun hal anu énggal. Rada, éta tiasa janten ideu kolot dina pakéan énggal. Gagasan yén kebangkitan bisa dipisahkeun ku sela waktos henteu hartosna éta. Sareng ideu urang naon anu dirasa yén pamaca asli ngeunaan Iblis kedah aya tafsiran urang ngeunaan naon
Simbolis apokaliptik ngandung harti kadali. Urang tiasa ngadamel gambaran subyektif
tina buku anu ditulis dina basa simbolis, moal ngawangun rencana anu rumit.

kacindekan

Ayeuna naon anu kedah urang saurkeun saatos ningali dua pandangan anu paling umum ngeunaan alaf na? Urang tiasa nyatakeun kalayan pasti yén "sababaraha tradisi Kristen nerjemén milénium janten saleresna 1000 taun anu sateuacanna atanapi ngiringan kembalan Kristus, sedengkeun anu sanésna bukti yén Kitab Suci nunjukkeun interpretasi simbolis: periode anu teu aya watesna anu kabeneran sareng Kebangkitan Kristus dimimitian sareng réngsé nalika anjeunna wangsul. »

Milénium sanés ajaran anu ngabédakeun saha urang anu leres-leres Kristen sareng anu sanés. Kami henteu hoyong ngabagi Kristen dumasar kana pilihanna kumaha cara napsirkeun topik ieu. Kami ngakuan yén Kristen anu sanés, sasarengan, sareng sasarengan sareng satia tiasa sumping kana kasimpulan anu béda ngeunaan doktrin ieu.

Sababaraha anggota gereja urang bagikeun acara anu sateuacanna, sababaraha artina, atanapi pandangan anu sanés. Tapi aya seueur hal anu urang tiasa satuju:

  • Urang sadayana yakin yén Allah gaduh sagala kakuatan sareng bakal nungtut sagala nubuat.
  • Kami yakin yén Yesus parantos dibawa ka karajaan na parantos di jaman ayeuna.
  • Kami percanten yén Kristus masihan kahirupan urang, yén urang bakal sareng Anjeunna nalika urang maot, sareng urang bakal naek ti anu maot.
  • Kami satuju yén Yesus ngalahkeun Iblis, tapi Sétan masih gaduh pangaruh di dunya ieu.
  • Kami satuju yén pangaruh Iblis bakal dibereskeun lengkep di hareup.
  • Kami yakin yén unggal jalma bakal naék sareng pareng ku Gusti anu maha welas.
  • Kami yakin yén Kristus bakal uih deui sareng kasuksésan kana sadaya musuh sareng nungtun kami ka kalanggengan sareng Gusti.
  • Kami percanten ka langit anyar sareng bumi dimana keadilan ditetepkeun, sareng dunya énjing anu éndah ieu bakal salamina.
  • Kami yakin yén kalanggengan bakal langkung saé tibatan milénium.

Urang gaduh seueur dimana kami tiasa cocog; urang henteu kedah misah dumasar kana bénten anu béda ngeunaan tatanan anu bakal dilakukeun ku Gusti.

Kronologi tina sababaraha dinten katukang sanés bagian tina misi Garéja anu diajarkeun. Injil ngeunaan kumaha urang tiasa asup ka Karajaan Allah, sanés babad nalika lumangsung. Yesus teu ngantebkeun kronologi; atanapi anjeunna henteu ngantebkeun hiji kakaisaran anu bakal ngan ukur pikeun waktos kawates. Tina 260 bab dina Perjangjian Anyar, ngan ukur aya ngeunaan Millenium.

Kami henteu ngajelaskeun interpretasi Wahyu 20 minangka artikel iman. Kami ngagaduhan hal anu langkung penting pikeun diwartakeun, sareng urang gaduh hal anu langkung saé pikeun diajarkeun. Kami ngahutbah yén liwat Yesus Kristus urang tiasa hirup teu ukur dina jaman ieu, sanés ngan ukur pikeun 1000 taun, tapi salamina di kabagjaan, katenangan sareng kamakmuran anu teu pernah réngsé.

Pendekatan anu saimbang kana millénium

  • Ampir sadaya urang Kristen satuju yén Kristus bakal uih sareng bakal aya pengadilan.
  • Perkara teu naon anu bakal dilakukeun ku Kristus saatosna mulang, teu aya anu percaya anu bakal kuciwa.
  • Umur anu abadi langkung mulia tibatan millenium. Pangalusna, Milénium mangrupikeun bagian kadua anu pangsaéna.
  • Urutan urutan kronologis henteu bagian penting tina Injil. Injil nyaéta ngeunaan cara asup ka Karajaan Allah, sanés rinci ngeunaan séksual sareng fase-fase karajaan anu tangtu.
  • Kusabab Perjangjian Anyar henteu ngantebkeun hakekat atanapi waktos milénium, urang nyimpulkeun yén sanés mangrupikeun bar pusat dina amanat misi Garéja.
  • Jalma tiasa disimpen tanpa kapercayaan anu pasti ngeunaan Milenium. Hiji ieu
    Titik henteu pusatna kana Injil. Anggota tiasa gaduh pendapat anu béda.
  • Entong naon waé anu dibagikeun anggota, anjeunna kedah ngaku yén Kristen sanésna yakin yén Alkitab ngajarkeun sanés. Anggota henteu kedah nangtoskeun atanapi ngahina jalma anu gaduh pandangan anu sanés.
  • Anggota tiasa ngadidik diri ngeunaan kapercayaan sanés ku cara maca hiji atanapi langkung tina buku di luhur.
  • ku Michael Morrison

pdfMilenium kahiji