jaminan kasalametan

118 kapastian kasalametan

Kitab Suci negeskeun yén sadaya anu tetep iman ka Yesus Kristus bakal disalametkeun sareng teu aya anu bakal merobek aranjeunna deui tina panangan Kristus. Alkitab nekenkeun kasatiaan Gusti anu teu aya watesna sareng kacukupan absolut Yesus Kristus pikeun kasalametan urang. Anjeunna ogé nekenkeun kaasih Allah anu langgeng pikeun sadaya jalma sareng ngajelaskeun Injil salaku kakuatan Allah pikeun kasalametan sadayana anu percanten. Ngagaduhan jaminan kasalametan ieu, anu percanten diseru tetep teguh dina iman sareng tumuh dina rahmat sareng élmu Gusti sareng Jurusalamet urang Yesus Kristus. (Yohanes 10,27: 29-2; 1,20 Korinta 22: 2-1,9; 1 Timoteus 15,2: 6,4; 6 Korinta 3,16: 1,16; Ibrani 4,14: 2-3,18; Yohanes; Roma; Ibrani,; Petrus)

Naon ngeunaan "kaamanan langgeng?"

Doktrin "kaamanan anu langgeng" disebat "katekunan umat suci" dina basa teologis. Dina parlance umum éta dijelaskeun sareng ungkapan "sakali disimpen, salawasna disimpen", atanapi "sakali jadi Kristen, sok Kristen".

Seueur naskah anu masihan kapastian yen urang parantos kasalametan, sanaos urang kedah ngantosan kebangkitan pikeun tungtungna ngawaris hirup anu langgeng sareng karajaan Allah. Ieu sababaraha istilah anu nganggo Perjangjian Anyar:

Saha waé anu percaya, boga hirup langgeng (Yohanes 6,47) ... saha waé anu ningali putra sareng percanten ka Anjeunna gaduh hirup anu langgeng; sareng kuring bakal naékkeun anjeunna dina dinten terakhir (Yohanes 6,40) ... sareng abdi masihan aranjeunna hirup langgeng, sareng aranjeunna moal binasa, sareng teu aya anu ngoyak aranjeunna tina leungeun kuring (Yohanes 10,28) ... Maka henteu aya anu ngahukum pikeun jalma anu aya dina Kristus Yesus (Rum 8,1) ... [Henteu aya] anu tiasa misahkeun urang tina cinta Allah, anu aya dina Kristus Yesus, Gusti urang (Rum 8,39) ... [Kristus] ogé bakal tetep anjeun pageuh dugi ka tungtung (1 Korinta 1,8) ... Tapi Gusti satia, anu henteu ngantepkeun anjeun nyobian kakuatan anjeun (1 Korinta 10,13) ... anu parantos ngamimitian damel saé dina anjeun, anjeunna ogé bakal nyampurnakeunana (Filipi 1,6) ... Urang terang yén urang sumping kana kahirupan ti maot (1 Yohanes 3,14).

Doktrin kaamanan anu langgeng didasarkeun kana jaminan. Tapi aya sisi sanés anu nyangking kasalametan. Aya ogé peringatan yén urang Kristen tiasa luhung tina rahmat Allah.

Urang Kristen pareng ngingetkeun: "Saha waé anu nyangka anjeunna nangtung bakal ningali yén anjeunna teu murag" (1 Korinta 10,12). Saur Isa: "Awas sareng ngado'a supados anjeun moal kagoda!" (Markus 14,28), sareng «asih bakal niiskeun pisan» (Mateus 24,12). Rasul Paulus nyerat yén sababaraha urang dina garéja anu "percaya ka

Parantos ngalaman kapal tulis » (1 Timotius 1,19). Garéja di Epesus diingetkeun yén Kristus bakal ngaleupaskeun lilinna sareng nyalurkeun hawa Laodicean ku lukisan. Peringatan dina Ibrani 10,26: 31 hususna pikasieuneun:

«Kusabab upami urang ngalakukeun dosa sacara saksama saatos nampi pangaweruh bebeneran, urang henteu ngagaduhan korban sanésna pikeun dosa, tapi henteu langkung ti ngantosan pangadilan anu pikasieuneun sareng seuneu anu rakus anu bakal dikonsumsi para musuh. Upami aya anu ngalanggar hukum Musa, maka anjeunna kedah maot tanpa welas atanapi dua atanapi tilu saksi. Sakumaha seueur hukuman anu langkung saé saur anjeun bakal kéngingkeun jalma-jalma anu trample kana Putra Allah sareng ngira yén getih tina perjanjian najis, ku anjeunna disucikeun, sareng ngahirupkeun roh rahmat? Kusabab kami terang anjeunna anu ngadawuh: Dendam nyaéta milik kuring, kuring badé mayar, sareng deui: PANGERAN bakal ngadili umat-Na. Éra ragrag kana tangan Allah anu hirup. »

Ibrani 6,4: 6 ogé masihan kami pikeun mikirkeun:
«Kusabab teu mungkin pikeun jalma anu pernah disalametkeun sareng dirasa, dipasihkeun kanikmatan sawarga sareng ngabagi dina Roh Suci sareng sakedik kecap anu alus sareng kakuwasaan dunya ka hareup lajeng parantos kabur pikeun ngoméan deui pikeun tobat , ku sabab ngalibkeun Putra Gusti deui pikeun dirina sorangan sareng ngahenangkeunana. »

Janten aya dualitas dina Perjangjian Anyar. Seueur ayat anu positip ngeunaan kasalametan langgeng anu aya dina Kristus. Kasalametan ieu sigana pasti. Tapi ayat sapertos ieu bakal ngaruksak ku sababaraha peringatan anu katingali nyebutkeun yén urang Kristen tiasa leungit kasalametanna ku kaayaan teu percaya.

Kusabab sual kasalametan anu langgeng atanapi naha Nasrani aman - nyaéta, nalika disimpen, aranjeunna salawasna disimpen - biasana timbul kusabab tulisan-tulisan sapertos Ibrani 10,26: 31, ku kituna hayu urang caketkeun dina petikan ieu. Pertanyaanana kumaha urang kedah napsirkeun ayat-ayat ieu. Ka saha panulis nyerat, sareng naon sifat "kafir" jalma sareng naon anu aranjeunna angkat?

Hayu urang tingali pesen tina hurup ka Ibrani sakabéhna. Hakekat buku ieu mangrupikeun peryogi percanten ka Kristus salaku kurban anu cukup pikeun dosa. Teu aya pesaing. Iman kedah didasar kana waé. Ayat anu terakhir tina bab ieu netelakeun sual kamungkinan leungitna kasalametan ayat 26 anu nyarios: "Tapi kami henteu jalma anu mundur sareng dikutuk, tapi jalma anu iman sareng nyalametkeun jiwa" (V.26). Sababaraha mundur, tapi jalma anu tetep aya dina Kristus moal kaleungitan.

Jaminan anu sami pikeun satia tiasa dipasihkeun dina ayat-ayat sateuacan Ibrani 10,26. Nasrani yakin yén ayana di payuneun Gusti ngaliwatan getih Yesus (V.19). Urang tiasa ngadeukeutan ka Gusti kalayan iman anu sampurna (V.22). Panulis ngabahas urang Kristen kana kecap-kecap di handap ieu: "Hayu urang caket kana pangakuan pangharepan sareng henteu édék; sabab anjeunna satia anu jangji na » (V.23).

Salah sahiji cara pikeun ngartos ayat ieu dina Ibrani 6 sareng 10 ngeunaan "ragrag" nyaéta masihan skéma pamiarsa hipotétik pikeun ngadorong aranjeunna nangtung teguh dina kapercayaanana. Salaku conto, hayu urang tingali Ibrani 10,19: 39. Ngaliwatan Kristus, jalma-jalma anjeunna nyarios ngagaduhan "kabébasan pikeun ngalebetkeun ka tempat suci" (V.19). Anjeun tiasa "ngaléngkah ka Allah" (V.22). Panulis ningali jalma ieu salaku "anu nyepengkeun kana pangakuan pangharepan" (V.23). Anjeunna hoyong ngadorong aranjeunna langkung cinta sareng percanten (V.24).

Salaku bagian tina dorongan ieu, anjeunna ngagambar gambar tina naon anu bakal kajantenan - sacara hipotétis numutkeun téori anu disebat - anu "ngahaja keukeuh kana dosa" (V.26). Sanaos kitu, jalma-jalma anu diajukeun nyaéta jalma-jalma anu "pencerahan" sareng anu tetep setia salami kasusah (Vv. 32-33). Aranjeunna nempatkeun "amanah" aranjeunna ka Kristus sareng panulis nyorong aranjeunna pikeun terus iman (Vv. 35-36). Akhirna anjeunna nyarioskeun ngeunaan jalma-jalma anu ka anjeunna nyerat yén kami sanés jalma anu mundur sareng dikutuk, tapi jalma anu iman sareng nyalametkeun jiwa » (V.39).

Hayu urang ogé perhatikeun kumaha panulisna ngeureunkeun peringatanna ngeunaan "ragrag tina iman" dina Ibrani 6,1: 8: "Sanaos urang nyarios sapertos kitu, sayang, kami tetep yakin yén éta bakal langkung saé sareng anjeun sareng anjeun bakal disimpen . Kusabab Gusti henteu adil pikeun hilap damel sareng cinta anjeun anu parantos nunjukkeun dina namina ku ngaladénan sareng tetep ngaladénan para wali » (Vv. 9-10). Panulis nyarios yén anjeunna parantos nyarios ka aranjeunna ka aranjeunna supados "nunjukkeun karep anu sami pikeun tetep ngarep ka tungtung" (V.11).

Janten sacara hipotesis tiasa nyarios tina kaayaan dimana jalma anu ngagaduhan iman anu asli ka Yesus tiasa kaleungitan. Tapi upami éta henteu mungkin, peringatan éta luyu sareng efektif?

Naha urang Kristen leungiteun iman di dunya nyata? Urang Kristen tiasa "kabur jauh" dina artosna aranjeunna ngalakukeun dosa (1 Yohanes 1,8: 2,2). Aranjeunna tiasa janten lembur mental dina kaayaan anu tangtu. Tapi naha ieu kadang ngakibatkeun "ragrag" kanggo jalma anu ngagaduhan iman ka Kristus? Ieu henteu sapinuhnya jelas tina Kitab Suci. Mémang, urang tiasa naros kumaha batur tiasa "nyata" dina Kristus sareng "tumbang" dina waktos anu sareng.

Posisi Garéja, sakumaha anu dinyatakeun dina kapercayaan, nyaéta jalma-jalma anu ngagaduhan iman anu langgeng anu ku Gusti parantos maparin ka Kristus henteu kantos disumpah tina panangan na. Dina basa sanésna, nalika iman hiji jalma ditumpes kana Kristus, anjeunna moal tiasa kaleungitan. Salami urang Kristen ngayakeun pengakuan ieu harepan, kasalametanna pasti.

Patanyaan ngeunaan doktrin "sakali disimpen, salawasna disimpen" aya hubunganana sareng naha urang tiasa kaleungitan iman ka Kristus. Sakumaha anu disebat sateuacana, surat ka Ibrani sigana ngajelaskeun jalma-jalma anu ngagaduhan "iman" awal-awal tapi anu tiasa dina bahaya kaleungitanna.

Tapi ieu ngabuktikeun titik anu urang dilakukeun dina paragrap saméméhna. Hiji-hijina jalan ka leungit kasalametan nyaéta nampik hiji-hijina jalan pikeun kasalametan - kapercayaan ka Yesus Kristus.

Huruf ka Ibrani hususna sareng dosa henteu percanten kana karahayon kawilujengan Allah, anu anjeunna kalebet Yesus Kristus (tingali e.g. Ibrani 1,2: 2,1; 4: 3,12-14; 3,19: 4,3; 4,14;). Ibrani, Bab 10, sacara dramatis ngucapkeun patarosan ieu dina ayat 19, kalayan nyatakeun yén urang ngagaduhan kabébasan sareng kapercayaan lengkep ngalangkungan Yesus Kristus.

Ayat 23 ngadorong urang pikeun nahan pangakuan urang kana pangarep-arep. Urang terang ieu sapertos pasti: salami kami tanggel waler sareng pangakuan kami, kami leres-leres pasti sareng teu tiasa kaleungitan kasalametan urang. Pangakuan ieu kalebet kapercayaan urang dina rekonsiliasi Kristus pikeun dosa-dosa urang, harepan urang pikeun kahirupan anyar ka Anjeunna, sareng kasatiaan konstan ka anjeunna dina kahirupan ieu.

Sering henteu jelas ka jalma anu nganggo slogan "sakali disimpen, salawasna disimpen" naon éta hartosna ku éta. Kecap-kecap ieu henteu hartosna yén jalma éta disimpen sacara saé kusabab anjeunna nyarios sababaraha kecap ngeunaan Kristus. Jalma disimpen nalika nampi Roh Suci, nalika aranjeunna dilahirkeun deui kana kahirupan anu anyar dina Kristus. Iman anu leres anu dipidangkeun ku kasatiaan ka Kristus, anu hartosna yén urang moal hirup deui pikeun diri urang tapi pikeun Panebus.

Dasarna nyaéta yén urang aman dina Kristus salami urang tetep hirup dina Yesus (Ibrani 10,19: 23). Kami ngagaduhan kapastian iman ka Anjeunna kusabab Anjeunna anu ngahémat urang. Urang henteu kedah hariwang sareng naroskeun patarosan. "Naha kuring bakal ngadamelna?" Dina Kristus urang gaduh kaamanan - urang kagungan anjeunna sareng urang disalametkeun, sareng teu aya anu tiasa dicandak tina panangan-Na.

Hiji-hijina cara urang kéngingkeun kaleungitan nyaéta ngalucur getih sareng mutuskeun yén urang henteu peryogi anjeunna di tungtungna sareng anu kami cekap pikeun diri. Upami éta mangrupikeun masalahna, urang moal bakal merhatikeun saha waé pikeun nyalira. Salami urang tetep satia dina Kristus, urang gaduh jaminan yén Anjeunna bakal ngalaksanakeun pagawean anu Anjeunna dimimitian di urang.

Hal anu pikaresepeun nyaéta: urang henteu kedah hariwang ngeunaan kasalametan urang sareng nyarios, "Naon anu terjadi upami kuring gagal?" Kami parantos gagal. Nya éta Yesus anu ngahemat urang sareng anjeunna henteu gagal. Naha urang tiasa nampi éta? Leres, tapi salaku pimpinan Kristen anu dipimpin, urang henteu gagal pikeun narimaana. Sakali urang nampi Yesus, Roh Suci cicing di urang, anu ngajantenkeun urang kana gambar na. Kami gaduh kabungah, sanes kasieun. Kami tengtrem, henteu sieun.

Upami urang percaya ka Yesus Kristus, urang ngeureunkeun hariwang ngeunaan naha urang "tiasa ngalakukeun". Anjeunna "ngadamel" kanggo urang. Urang istirahat di jerona. Urang lirén hariwang. Kami ngagaduhan iman sareng percanten ka Anjeunna, sanes ka diri urang sorangan. Kukituna, sual naha urang tiasa leungit kasalametan urang henteu deui kasiksa. Naha? Kusabab urang percaya pagawean Yesus dina salib sareng jadianana sadaya anu urang butuhkeun.

Gusti henteu butuh kasampurnaan urang. Kami peryogi nya, sareng anjeunna masihan ka kami salaku kado gratis ku iman ka Kristus. Kami moal gagal sabab kasalametan urang henteu gumantung ka urang.

Kasimpulanna, Garéja percaya yén jalma-jalma anu tetep ka Kristus moal kaleungitan. Anjeun "salamet salamina". Nanging gumantung kana naon hartosna jalma nalika nyarios "sakali disimpen, salawasna disimpen".

Sakumaha ogé doktrin prédiksi diperhatoskeun, urang tiasa nyimpulkeun posisi Garéja dina sababaraha kecap. Kami henteu percanten yén Allah parantos netepkeun saha anu bakal leungit sareng saha anu henteu. Mangrupikeun pandangan Garéja yén Tuhan bakal nyayogikeun sakedik sareng adil pikeun sadaya anu henteu nampi Injil dina kahirupan ieu. Jalma sapertos kitu bakal diadili dina dasar anu sami sareng urang, nyaéta, naha aranjeunna nempatkeun kasatiaan sareng iman ka Yesus Kristus.

Paul Kroll


pdfjaminan kasalametan