Iman di Allah

116 percanten ka dewa

Iman ka Allah mangrupikeun kado ti Gusti, dumasar kana Putra-Na anu ngajelma sareng terang ku kecap-Na anu langgeng ngalangkungan kasaksian tina Roh Suci dina kitab suci. Iman ka Allah ngajadikeun haté jeung pikiran manusa narima kana kurnia rahmat, kasalametan Gusti. Ngaliwatan Yesus Kristus sareng Roh Suci, iman ngamungkinkeun urang pikeun komunal sacara rohani sareng satia ka Allah Rama urang. Yesus Kristus mangrupikeun panulis sareng panungtung iman urang, sareng ngalangkungan iman, sanés jalan, urang kéngingkeun kasalametan ngalangkungan rahmat. (Epesus 2,8: 15,9; Rasul 14,27: 12,3; 1,1.4:3,16; Roma 10,17: 11,1; Yohanes 5,1: 2, 1,17; Rasul 3,21: 28; Roma 11,6:3,12; Ibrani 1: 2,5; Roma 12,2; ;;; Epesus; Korinta; Ibrani)

Némbalan ka Gusti Allah dina iman

Gusti nu agung sareng saé. Allah nganggo kakuatan-Na pikeun ngamajukeun jangji-Nya ngeunaan cinta sareng rahmat ka umat-Na. Anjeunna hipu, asih, lambatna ambek, sareng beunghar rahmat.

Éta saé, tapi kumaha éta relevan pikeun urang? Naon bédanana dilakukeun dina kahirupan urang? Kumaha cara urang ngaréspon ka hiji Gusti anu maha kuat sareng lemah lembut? Urang réaksi sahenteuna dua cara.

kapercayaan

Upami urang sadar yén Tuhan ngagaduhan sagala kakuatan pikeun ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong sareng yén Anjeunna salawasna nganggo kakuatan éta pikeun ngaberkahan umat manusa, maka urang tiasa gaduh kayakinan mutlak yén urang aya dina panangan anu saé. Anjeunna gaduh kamampuan sareng tujuan anu nyatakeun damel pikeun kasalametan urang sadaya hal, kalebet pemberontakan urang, benci urang, sareng panghianat urang ka anjeunna sareng silih bentang. Anjeunna leres-leres dipercanten - pantes ku amanah urang.

Nalika urang aya di tengah-tengah percobaan, panyakit, kasiksa, sareng sakarat, urang tiasa yakin yén Allah masih aya sareng urang, yén anjeunna paduli ka urang sareng yén anjeunna gaduh sadayana dikendali. Bisa jadi teu siga kieu, sareng urang pasti bakal ngontrol, tapi urang yakin yén Allah moal kaget. Anjeunna tiasa kéngingkeun unggal kaayaan, unggal cacad pikeun kautaman urang sorangan.

Urang moal pernah kedah ragu asih Gusti urang. "Tapi Allah nunjukkeun nyaah ka urang dina kanyataan yén Kristus maot pikeun urang nalika urang masih ngalakukeun dosa" (Roma 5,8). "Ieu kumaha kami ngakuan cinta yén Yesus Kristus ngorbankeun nyawana pikeun urang" (1 Yohanes 3,16). Urang tiasa ngandelkeun ka Gusti anu teu nyidemkeun putrana pikeun masihan urang sadaya anu diperyogikeun pikeun kabagjaan abadi ngalangkungan putrana.

Pangéran henteu ngintunkeun saha waé: Putra Allah, penting pikeun Ketuhanan, janten manusa, ku kituna anjeunna tiasa maot pikeun kami sareng bangkit deui ti nu maot (Ibrani 2,14). Kami henteu ditebus ku getih sato, sanés ku getih manusa anu hadé, tapi ku getih Allah anu janten manusa. Unggal waktos nyandak orakram urang, urang ngingetan ngeunaan asih-Na pikeun urang. Urang tiasa yakin yén anjeunna mikacinta ka urang. Anjeunna
parantos ngagaduhan amanah kami.

"Gusti satia," saur Paulus, "anu henteu ngantepkeun anjeun nyobian kana kakuatan anjeun, tapi nyababkeun panggoda anu saéna supados anjeun tiasa nanggung" (1 Korinta 10,13). «Tapi PANGERAN anu satia; éta bakal nguatkeun anjeun sareng nangtayungan anjeun tina jahat » (2 Tesalonika 3,3). Sanaos "urang henteu setia, anjeunna tetep satia" (2 Timotius 2,13). Anjeunna moal ngarobah pikir ngeunaan kersa ngaharepkeun urang, nyauran kami, rukun pikeun urang. "Hayu urang nambut kana pangakuan pangharepan sareng henteu édék; sabab anjeunna satia anu jangji na » (Ibrani 10,23).

Anjeunna ngagaduhan komitmen ka urang, perjanjian pikeun nebus urang, masihan urang hirup langgeng, nyaah ka urang salamina. Anjeunna henteu hoyong tanpa urang. Anjeunna dipercaya, tapi kumaha urang kedah ngabales anjeunna? Kami hariwang? Naha urang bajoang janten pantes nyaah? Atanapi naha urang percanten ka anjeunna?

Urang henteu kedah meryogikeun kakuatan Tuhan. Ieu dipidangkeun dina jadian Yesus tina maot. Éta mangrupikeun Allah anu gaduh kakuatan pikeun maot sorangan, kakawasaan sadaya mahluk anu diciptakeun, kakuatan dina sagala kakuatan anu sanés (Kolose 2,15). Anjeunna triign sadayana ngalangkungan salib, sareng ieu dibuktikeun ku kebangkitan Na. Pupusna teu tiasa nahan anjeunna sabab anjeunna pangeran hirup (Kisah 3,15).

Daya anu sami anu digedekeun ku Yesus tina maot ogé bakal masihan kahirupan abadi (Roma 8,11). Urang tiasa yakin yén anjeunna gaduh kakuatan sareng kahayang pikeun ngalaksanakeun sagala jangji-Na pikeun urang. Urang tiasa percanten ka anjeunna dina sagala hal - sareng éta saé kusabab éta bodo percanten ka anu sanés.

Urang bakal gagal dina urang nyalira. Nyalira, bahkan panonpoe bakal gagal. Hiji-hijina harepan aya dina hiji allah anu gaduh kakuatan anu langkung ageung tibatan matahari, langkung ageung tibatan alam semesta, anu langkung satia tibatan waktos sareng ruang, pinuh ku cinta sareng kasatiaan ka urang. Kami gaduh harapan anu pasti ieu dina Juru Salamet urang.

Iman sareng amanah

Sadayana anu iman ka Yesus Kristus bakal disalametkeun (Kisah 16,31). Tapi naon hartosna percanten ka Yesus Kristus? Malah Iblis percaya yén Yésus nyaéta Kristus, Putra Allah. Anjeunna teu resep éta, tapi anjeunna terang éta leres. Salaku tambahan, Iblis terang yén Allah wujud sareng yén anjeunna ngaganjar saha anu milari Mantenna (Ibrani 11,6).

Janten naon bedana kapercayaan sareng kapercayaan Iblis? Seueur urang terang jawaban ti Yakobus: Iman leres nunjukkeun ngalangkungan lampah (Yakub 2,18-19). Naon anu urang lakukeun nunjukkeun naon anu urang leres-leres percaya. Paripolah tiasa janten bukti kapercayaan, sanaos sababaraha jalma nurut kana alesan anu salah. Malah Iblis beroperasi dina larangan anu ditungtut ku Gusti.

Janten naon kapercayaan sareng kumaha éta bénten sareng "nyekel bener"? Pikir anu paling sederhana nyaéta nyimpen nyimpen iman nyaéta amanah. Kami percanten ka Gusti pikeun miara kami, ngalaksanakeun urang alus tinimbang anu goréng, pikeun ngorbankeun hirup anu abadi. Amanah artina terang yén Tuhan aya, yén anjeunna alus, yén anjeunna gaduh kakuatan pikeun ngalakukeun naon anu dipikahoyong, sareng amanah yén anjeunna bakal ngagunakeun kakuatan éta pikeun ngalakukeun naon anu paling hadé pikeun urang. Amanah hartosna kaanggotaan anu urang kirimkeun kana eta sareng siap nurut - henteu kusabab kasieun tapi ku kanyaah. Upami urang percanten ka Allah, urang kanyaah anjeunna.

Amanah nunjukkeun naon anu urang laksanakeun. Tapi akta henteu amanah sareng teu ngahasilkeun amanah - mangrupikeun hasil tina amanah. Intina kana, iman sajati mangrupikeun amanah ka Yesus Kristus.

Kado ti Allah

Dimana kapercayaan sapertos kieu asalna? Teu hal anu urang tiasa kaluar tina diri urang. Urang teu tiasa nyarioskeun diri kana éta atanapi nganggo logika manusa pikeun ngawangun hal anu halus sareng padet. Kami moal pernah gaduh waktos pikeun ngatasi sadaya bantahan anu mungkin, sadaya bantahan filosofis ngeunaan Gusti. Tapi urang kapaksa nyieun kaputusan unggal dinten: bakal urang percanten ka Allah atanapi henteu? Nyobian nempatkeun kaputusan ngeunaan tukang burner nyaéta kaputusan téa - urang henteu percanten ka anjeunna ayeuna.

Unggal Kristen parantos nyandak kaputusan sanés atanapi sanés pikeun percanten ka Kristus. Kanggo sababaraha, éta kaputusan anu dianggap leres. Pikeun batur, éta kaputusan anu teu asup kaakal pikeun alesan salah - tapi éta pasti kaputusan anu leres. Kami teu tiasa percanten ka batur anu sanés, henteu ogé urang sorangan. Dina urang sorangan urang bakal ngarobih kahirupan urang. Kami henteu tiasa percanten otoritas manusa sanésna ogé. Kanggo sababaraha urang, iman mangrupikeun pilihan anu urang dilakukeun ku putus asa - urang henteu tiasa angkat ka tempat sanés ngan ukur ka Kristus (Yohanes 6,68).

Hal ieu normal pikeun kapercayaan awal urang janten kapercayaan anu henteu usik - tempat anu saé pikeun ngamimitian, tapi sanés tempat anu saé parantos eureun. Urang kudu tumuwuh dina iman urang. Salaku lalaki ceuk Yesus:
«Kuring pikir; bantosan teu percaya ku kuring! » (Markus 9,24). Murid-murid sorangan ngagaduhan sababaraha mamang, bahkan saatos aranjeunna nyembah ka Yesus anu parantos na (Mateus 28,17).

Janten ti mana kapercayaan asalna? Hadiah éta ti Allah. Epesus 2,8 nyarioskeun yén kasalametan mangrupikeun kado ti Gusti, anu hartosna iman anu tumuju kasalametan kedah ogé kado.
Kami nyarios dina Kisah 15,9 yén Gusti ngabersihan hate para mukmin ku iman. Gusti parantos damel di jeroeun. Anjeunna mangrupikeun anu muka "panto iman" (Kisah 14,27). Pangéran ngalakukeun éta sabab anjeunna anu ngamungkinkeun urang percanten.

Urang moal bakal percanten ka Allah upami anjeunna henteu masihan kamampuan pikeun percanten ka Anjeunna. Dosa parantos ngaruksak jalma pikeun percaya atanapi percanten ka Allah ku kakuatan atanapi hikmah sorangan. Éta mangrupikeun alesan naha iman sanés "padamelan" anu ngalaksanakeun urang pikeun kasalametan. Urang teu ngahontal Kinérja kusabab urang cocog - kapercayaan saukur hartosna nampi hadiah, janten bersyukur pikeun kado. Allah masihan kami kamampuan pikeun nampi kado, teras nampi kanikmatan.

Dipercanten

Gusti gaduh alesan anu alus pikeun percaya ka urang sabab aya jalma anu dipercaya pisan percanten sareng disimpen ku anjeunna. Iman anu dipasihkeun ku urang dumasar kana putrana, anu janten daging pikeun kasalametan urang. Urang ngagaduhan alesan anu hadé pikeun iman, sabab urang ngagaduhan anu Juru Salamet anu ngagaduhan mésér kasalametan pikeun urang. Anjeunna parantos ngalaksanakeun sagala hal anu diperyogikeun, sakali pikeun sadayana, ditandatanganan, disegel sareng dikirimkeun. Iman urang gaduh yayasan anu tegas: Yesus Kristus.

Yesus mangrupikeun awal sareng parantosan iman (Ibrani 12,2), tapi anjeunna henteu ngalakukeun padamelan waé. Yesus ngan ukur naon anu dipikahoyong Bapa, sareng anjeunna damel di ati urang ngalangkungan Roh Suci. Roh Suci ngajarkeun urang, ngahukum urang sareng masihan iman (Yohanes 14,26; 15,26; 16,10).

Ku kecap

Kumaha carana Gusti masihan urang? (Bapa, Putra sareng Roh Suci) Iman? Biasana kajadian ngalangkungan hutbah. "Janten iman asalna tina da'wah, tapi da'wah asalna tina Kecap Kristus" (Roma 10,17). Khutbahna aya dina kecap tinulis Tuhan, Alkitab, sareng éta aya dina kecap anu diomongkeun ku Tuhan, naha dina hutbah di garéja atanapi kasaksian sederhana tina hiji jalma anu sanés.

Kecap injil nyarioskeun ka urang ngeunaan Yesus, firman Allah, sareng Roh Suci nganggo kecap ieu kanggo ngajingan sareng urang sareng ku sababaraha cara anu ngamungkinkeun urang percanten diri kana kecap ieu. Ieu kadangkala disebut salaku "kasaksian ngeunaan Roh Suci," tapi éta henteu sapertos saksi anu urang tiasa naroskeun pananya.

Ieu leuwih siga saklar batin anu digentog sareng ngamungkinkeun urang nampi warta anu saé anu diajarkeun. Éta raos alus; sanaos urang masih gaduh patarosan, kami yakin yén urang tiasa hirup ku pesen ieu. Urang tiasa ngawangun kahirupan urang ka dinya, urang tiasa nyandak kaputusan dumasar kana éta. Éta janten akal. Éta pilihan pangalusna anu mungkin. Gusti masihan urang kamampuhan pikeun percanten ka Anjeunna. Éta ogé masihan kami kamampuan pikeun tumuwuh iman. Deposit iman mangrupikeun siki anu tumuh. Hal ieu nguatkeun sareng ngamungkinkeun pikiran sareng émosi urang pikeun paham beuki seueur manéh. Anjeunna ngabantuan urang ngartos langkung seueur ngeunaan Allah ku ngungkabkeun diri ka urang liwat Yesus Kristus. Pikeun ngagunakeun gambar Perjanjian Lawas, urang mimitian leumpang sareng Gusti. Urang hirup di Anjeunna, urang mikir dina anjeunna, urang percanten ka Anjeunna.

Zweifel

Tapi kaseueuran urang Kristen bajoang sareng iman dina waktos. Tumuwuh urang mah henteu lancar sareng mantap - éta kajantenan ngalangkungan ujian sareng patarosan. Kanggo sababaraha, mamang timbul alatan tragedi atanapi penderita serius. Pikeun anu sanés, éta kamakmuran atanapi waktos anu saé anu subliminally nyobian dipercanten hal-hal material ti Allah. Seueur urang bakal ngadangukeun duanana jinis tantangan pikeun iman urang.

Jalma miskin sering ngagaduhan iman langkung ti jalma beunghar. Jalma-jalma anu ditujukeun kana percobaan malar terang yén sajaba ti Gusti aranjeunna henteu gaduh harepan, yén aranjeunna henteu gaduh pilihan tapi percanten ka Mantenna. Statistik nunjukkeun yén jalma miskin masihan persentase anu panghasilan anu langkung luhur pikeun garéja ti jalma anu beunghar. Sigana yén kapercayaan na (sanaos teu sampurna) langkung konsisten.

Musuh iman anu paling hébat, sigana, nalika kabeh bakal mulus. Jalma digoda yakin yén éta ngaliwatan kakuatan intelijen aranjeunna ngalaksanakeun pisan. Aranjeunna kaleungitan sikap bubudakeun pikeun gumantungna ka Allah. Aranjeunna ngandelkeun naon anu aranjeunna gaduh tibatan ka Gusti.

Jalma-jalma miskin aya dina kaayaan anu langkung saé pikeun neuleuman yén kahirupan di planét ieu pinuh ku patarosan sareng Gusti anu paling saeutik ditanyakeun. Aranjeunna percanten ka anjeunna sabab sadayana anu parantos kabuktian henteu dipercaya. Duit, kaséhatan sareng réréncangan - aranjeunna sadayana gampang turun. Urang moal tiasa ngandelkeun aranjeunna.

Anjeun ngan ukur tiasa ngandelkeun ka Allah, tapi sanaos éta, éta urang henteu salawasna gaduh bukti anu urang hoyong. Janten urang kedah percanten ka Anjeunna. Sakumaha ceuk Ayub: Sanaos anjeunna maéhan kuring, kuring hoyong percanten ka anjeunna (Ayub 13,15). Anjeunna ngan ukur masihan harepan pikeun hirup langgeng. Ngan anjeunna anu masihan harepan yén hirup ngajadikeun akal atanapi gaduh tujuan.

Bagian kamekaran

Tapi, urang kadang gelut sareng mamang. Kieu waé ukur prosés ngembang dina iman ku cara diajar percanten ka Allah langkung seueur dina kahirupan. Urang ningali pilihan anu aya payuneun, sareng deui kami milih Gusti salaku solusi anu pangsaéna.

Sakumaha Blaise Pascal nyarios abad ka tukang, sanaos urang henteu percanten kusabab alesan anu sanés, sahenteuna kedah urang percanten sabab Allah mangrupikeun bet paling saé. Upami urang ngiringan anjeunna sareng henteu aya, maka urang leungiteun nanaon. Tapi upami urang henteu ngiringan anjeunna sareng anjeunna aya, urang kaleungitan sadayana. Janten urang teu ngagaduhan anu rugi, tapi sadayana aya kauntungan lamun urang percaya ka Allah ku hirup sareng mikiran yén Anjeunna mangrupikeun kanyataan anu paling nyata di alam semesta.

Ieu henteu hartosna yén urang bakal ngartos sadayana. Henteu, urang moal pernah ngartos sadayana. Caya percanten nyaéta percanten ka Allah, sanaos urang henteu biasa ngartos. Urang tiasa ibadah ka Anjeunna sanajan urang gaduh mamang (Mateus 28,17). Kasalametan sanés mangrupikeun kompetisi intelijen. Iman anu ngahemat urang éta henteu asalna tina dalil filosofis anu ngagaduhan jawaban kana mamang naon. Iman datang ti Allah. Upami urang ngandelkeun terangkeun jawaban ka unggal patarosan, urang henteu ngandelkeun Gusti.

Hiji-hijina alesan urang tiasa di Karajaan Allah nyaéta ngalangkungan rahmat, ngalangkungan iman ka Juru Salamet urang Yesus Kristus. Nalika urang ngandelkeun taat, urang ngandelkeun anu salah, anu teu dipercaya. Kami kedah ngarobih iman urang ka Kristus (Ngidinan Gusti pikeun ngarobih iman urang) sareng ka Anjeunna waé. Hukum, bahkan undang-undang anu saé, henteu tiasa dijadikeun dasar kasalametan urang. Patuh kana paréntah Prajanjian Anyar henteu tiasa janten sumber kaamanan urang. Ngan Kristus anu tiasa dipercaya.

Nalika urang tumuwuh dina kadatangan spiritual, urang sering janten langkung sadar kana dosa sareng dosa. Urang sadar jauh tina Kami ti Gusti, sareng éta ogé tiasa nyababkeun urang yakin yén Gusti leres-leres bakal ngutus Putra-Na pikeun tiwas pikeun urang sapertos rusak.

Cangcaya, sanaos hébat, kedah ngiringan urang deui kana iman anu langkung ageung ka Kristus, sabab ngan ukur di Anjeunna urang ngagaduhan kasempetan pisan. Teu aya tempat séjén pikeun helok. Dina kecap sareng tindakan na urang ningali yén anjeunna terang pisan kumaha koruptor urang sateuacan anjeunna sumping ka maot pikeun dosa-dosa urang. Langkung saé ningali diri urang, beuki ningali urang kedah nyerah ka rahmat Allah. Ngan anjeunna anu cekap pikeun nyalametkeun urang tina diri urang, sareng anjeunna ngan ukur bakal ngabebaskeun urang tina mamang urang.

masarakat

Ieu ngalangkungan kapercayaan yén urang ngagaduhan hubungan anu parah sareng Gusti. Éta ku percanten yén urang ngadoakeun, ku percanten yén urang nyembah, ku percanten yén urang nguping kecap-Na dina hutbah sareng di masarakat. Iman ngamungkinkeun urang pikeun ngiringan komuni sareng Bapa, Putra sareng Roh Suci. Ngaliwatan iman urang tiasa ngucapkeun kasatiaan ka Allah, ku Juru Salamet urang Yesus Kristus, ngalangkungan Roh Suci anu damel di ati urang.

Ieu ngalangkungan kapercayaan yén urang tiasa mikacinta jalma sanés. Iman ngabebaskeun urang tina kasieun hinaan sareng tampian. Urang tiasa bogoh ka batur tanpa hariwang kana naon anu bakal dilakukeun ka urang sabab urang percanten ka Al Masih pikeun ngabébaskeun ganjaran. Ku percanten ka Allah urang tiasa béréhan ka batur.

Ku percanten ka Allah urang tiasa nempatkeun Anjeunna anu munggaran dina kahirupan urang. Upami urang yakin yén Gusti saé sakumaha Anjeunna nyarios, urang bakal ngahargakeun Anjeunna di luhur sadaya anu sanés sareng urang bakal daék ngadamel berkorban anu ditungtut ti urang. Kami bakal percanten ka Anjeunna, sareng ku kapercayaan yén urang bakal ngalaman kabagjaan kasalametan. Kahirupan Kristen mangrupikeun masalah amanah ka Allah ti mimiti nepi ka ahir.

Joseph Tkach


pdfIman di Allah