Nu kadua anu kedalur sareng Kristus

128 anu kadua datang Kristus

Sakumaha anu dijanjikeun, Yesus Kristus bakal mulang ka bumi pikeun nangtoskeun sareng ngalaksanakeun sagala bangsa di Karajaan Allah. Datangna anu kadua dina kakuatan sareng kamulyaan bakal katingali. Acara ieu ngamimitian kebangkitan sareng pahala para wali. (Yohanes 14,3; Wahyu 1,7; Mateus 24,30; 1 Tesalonika 4,15:17 - 22,12; Wahyu)

Bakal Kristus Mulang?

Kumaha saur anjeun janten acara panggedéna anu tiasa kajantenan di panggung dunya? Perang Dunya Lain? Kapanggihan ubar pikeun panyakit anu dahsyat? Damai dunya, sakaligus sareng sadaya? Atanapi hubungan sareng intelektual extraterrestrial? Kanggo jutaan Kristen, jawaban kana patarosan ieu basajan: kajadian pangpentingna anu kantos kajantenan nyaéta kadatangan Yesus Kristus anu kadua.

Pesen sentral tina Alkitab

Carita Alkitab sadayana museurkeun kana datangna Yesus Kristus salaku Jurusalamet sareng Raja. Di Taman Éndén, kolot urang anu sepuh ngarobih hubunganna sareng Allah ngalangkungan dosa. Tapi Allah prédiksi datangna Panebus anu bakal ngabiayaan istirahat spiritual ieu. Pikeun oray anu ngagoda Adam sareng Hawa ka dosa, saur Gusti: «Sareng kuring bakal nempatkeun permusuhan di antara anjeun sareng awéwé sareng antara turunan anjeun sareng turunanana; anjeunna bakal naksir sirah anjeun sareng anjeun bakal tusuk anjeunna dina keuneung » (Nomer 1:3,15).

Ieu nubuat Injil Alkitab anu pangheulana anu bakal naksir kakuatan dosa anu dosa sareng maot ngalahirkeun jalma ("Anjeunna kedah naksir sirah anjeun"). Kumaha? Ngaliwatan maotna Juru Salamet ("Anjeun bakal tusuk anjeunna dina keuneung"). Yesus ngahontal ieu nalika anjeunna mimiti sumping. Yohanes Pembaptis mikawanoh anjeunna salaku "Anak Domba Allah anu nanggung dosa ka dunya" (Yohanes 1,29).

Kitab Suci ngungkabkeun pentingna pentingna Wujud Insan nalika Kristus mimiti sumping. Alkitab ogé ngumumkeun yén Yesus ayeuna parantos ngalebetkeun kahirupan para mukmin. Sareng Alkitab ogé nyatakeun kalayan pasti yén anjeunna bakal datang deui, katingali sareng kakuatan. Mémang, Yesus asalna dina tilu cara anu béda:

Yesus parantos sumping

Urang manusa butuh kasalametan Allah - kasalametan -na - sabab Adam sareng Hawa dosa sareng mendatangkeun pati ka dunya. Yesus ngalaksanakeun kasalametan ieu ku maot di tempat urang. Paulus nyerat dina Kolosina 1,19: 20: "Kusabab nikmat Allah yén sadaya limpah kudu cicing di Anjeunna sareng ngalangkungan anjeunna anjeunna ngarencanakeun sadayana ka dirina, janten di bumi atanapi di sawarga, ku cara nyieun perdamaian ngalangkungan getih-Na Semplak. » Yesus nyageurkeun putus anu mimiti kajantenan di Taman Eden. Lumantar pangorbananana, umat manusa tiasa didamel deui sareng Allah.

Nubuat Prajanjian Lama disebut Karajaan Allah di hareup. Tapi Perjangjian Anyar dimimitian sareng Yesus ngajarkeun Injil Allah: "Parantos sumping parantos ... sareng Karajaan Allah parantos sumping," saurna (Tandaan 1,14-15). Yesus, raja karajaan, leumpang di antara jalma-jalma! Yesus "ngadamel korban kanggo dosa" (Ibrani 10,12). Urang kedah henteu ngémutan pentingna nitis Yesus, tina kahirupan sareng karyana kirang langkung 2000 sababaraha taun ka pengker.

Yesus sumping. Salajengna - Isa parantos sumping ayeuna

Aya warta anu saé pikeun jalma anu iman ka Kristus: «Anjeun ogé tiwas ngalanggar dosa anjeun sareng dosa dimana anjeun biasa hirup di alam dunya ieu ... Tapi Allah, anu maha asih, ngagaduhan cinta anu hébat sareng saha Anjeunna dipikacinta ka urang, ogé kami, anu maot dina dosa, hirup sareng Kristus - ku rahmat anjeun parantos kasalametan » (Efesus 2,1-2; 4-5).

Gusti ayeuna parantos ngangkat urang spiritual sareng Kristus! Ku Rahmat-Na, "Anjeunna ngangkat urang sareng nempatkeun ka surga ka Al Masih Yesus supaya dina waktos anu datang anjeunna bakal nunjukkeun kabeungharan rahmat-Na ngaliwatan kautaman-Na ka kami dina Kristus Yesus." (Ayat 6-7). Ayat ieu ngajelaskeun kaayaan urang ayeuna salaku pengikut Yesus Kristus!

Allah parantos lahir deui "saatosna rahmat-Na pikeun anu hirup hirup ngalangkungan kabangkitan Yesus Kristus tina maot, nepi ka pusaka anu abadi sareng kaleungitan anu dijaga di surga pikeun anjeun" (1 Petrus 1,3:4 -). Yesus hirup di urang ayeuna (Galata 2,20). Kami parantos lahir sacara rohani sareng tiasa ningali Karajaan Allah (Yohanes 3,3).

Nalika dipenta nalika Karajaan Allah bakal sumping, Yesus ngawaler: «Karajaan Allah henteu dugi ku cara anu tiasa ditingali; moal salah ogé bakal nyarios: lah, ka dieu aya! atanapi: teu aya! Kusabab ningal, Karajaan Allah aya dina jeroeun anjeun » (Lukas 17,20-21). Yesus aya di satengahing urang Parisi, tapi anjeunna hirup di Kristen. Yesus Kristus nggawa Karajaan Allah dina jalma-jalma.

Dina cara anu sami sareng Yesus hirup di urang ayeuna, Anjeunna ngenalkeun Karajaan. Kadatangan Yesus hirup di urang nunjukkeun wahyu akhirna Karajaan Allah di bumi nalika Yesus sumping pikeun kadua kalina.

Tapi naha Yesus cicing di urang? Kami perhatikeun: «Kanggo anjeun parantos disalametkeun ku rahmat ku iman, sareng henteu ti anjeun: éta mangrupikeun kurniaan Allah, henteu tina karya-karya, supados teu aya anu tiasa sombong. Kusabab urang hasil karyana, diciptakeun dina Kristus Yesus pikeun karya-karya anu saé anu Allah parantos nyiapkeun heula yén urang kudu leumpang di dinya » (Efesus 2,8: 10). Allah nyalametkeun urang ku rahmat, sanes ku usaha urang sorangan. Tapi sanaos urang henteu tiasa milari kasalametan ngalangkungan karya, Yesus hirup dina diri urang ku kituna ayeuna urang tiasa ngalaksanakeun amal anu saé sareng ku cara ngamulyakeun Gusti.

Yesus sumping. Yesus sumping. Sareng - Yesus bakal sumping deui

Saatos jadian Yesus nalika murid-murid ningal anjeunna naek, dua malaikat naroskeun patarosan éta:
«Naon anu anjeun nangtung di dinya ningali langit? Ieu Yesus anu dicandak ka surga ku anjeun bakal wangsul sapertos anjeun ningali anjeunna angkat ka surga » (Kisah 1,11). Sumuhun, Yesus datang deui.

Nalika anjeunna mimiti sumping, Yesus ngantunkeun sababaraha ramalan messianic anu henteu acan kahontal. Éta mangrupikeun alesan naha urang Yahudi nampik anjeunna. Aranjeunna ningali Manten salaku pahlawan nasional anu bakal ngabebaskeun aranjeunna tina pamaréntahan Romawi.

Tapi Al Masih kedah sumping heula maot pikeun sadayana umat manusa. Ngan kadieunakeun Kristus bakal janten raja anu jago teras henteu ngan ukur angkat ka Israil tapi bakal ngadamel karajaan-karajaan sadunya dina kakawasaan na. "Teras malaikat anu katujuh nyebakeun tarompétna; sareng sora-sora anu hébat naék di sawarga, paribasan: Rumaja dunya Pangéran urang sareng Al Masih-Na parantos janten, sareng anjeunna bakal ngasta salamina teras » (Wahyu 11,15).

"Kuring badé nyiapkeun tempat anjeun." Saur Yesus. «Sareng nalika kuring badé nyiapkeun situs anjeun, abdi badé uih deui sareng nyandak anjeun dugi ka tempat kuring» (Yohanes 14,23).

Nubuat Yesus dina Gunung Olive (Mateus 24,1: 25.46.) nanyakeun patarosan sareng prihatin murid-murid ngeunaan akhir jaman ieu. Salajengna, rasul Paulus nyerat ka garéja kumaha "Gusti nyalira bakal sumping nalika paréntah disada, nalika sora malaikat sareng sora tarompét Allah, turun tina kahyangan, sareng mimiti anu maot anu maot dina Kristus bakal kabangkitan" (2 Tesalonika 4,16). Dina datangna kadua Yesus, anjeunna bakal ngangkat almarhum anu soleh kana kalanggengan sareng ngarobih para mukmin anu masih hirup ka kalanggengan, sareng aranjeunna bakal tepang anjeunna di hawa (Vv. 16-17; 1 Korinta 15,51: 54).

Tapi iraha?

Salila abad, spekulasi ngeunaan datangna kadua Kristus parantos nyababkeun rupa-rupa sengketa - sareng kuciwa-kuciwa nalika skénario anu béda-béda tina prékamér ngabuktikeun salah. Overemphasis nalika Yesus bakal uih tiasa ngaganggu urang tina fokus puseur Injil - karya redemptive Yesus pikeun sadaya jalma, ngalangkungan hirupna, pupusna, kabangkitan, sareng padamelan redemptive berterusan salaku imam luhur sawarga urang.

Urang tiasa janten katangkep ku lamunan kenabian anu urang gagal ngalaksanakeun peran sah umat Kristen salaku lampu di dunya ku nunjukkeun cara Kristen anu maha asih, welas asih sareng ngamulyakeun Gusti ku ngaladénan jalma sanés.

"Upami saha waé anu dipikaresep ku pengumuman alkitab ngeunaan hal-hal anu terakhir sareng anu kadua datang najis jadi subtly mendesain acara anu leres-leres diciptakeun, maka aranjeunna nyimpang jauh tina eusi sareng sumanget pernyataan nubuat Nabi Isa, New International Bible Commentary nyarios ngeunaan éta Injil Lukas »dina halaman 544.

fokus urang

Upami éta henteu mungkin pikeun paduli nalika Kristus bakal datang deui (sareng ku sabab éta henteu penting dibandingkeun naon anu bener-bener nyebatkeun Alkitab) naon anu kedah urang museurkeun énergi? Urang kedah difokuskeun siap-siap Yesus datang iraha waé éta kajadian!

"Kusabab anjeun ogé siap!" saur Yesus, "kanggo Putra Manusa datang dina sajam nalika anjeun henteu hartosna" (Mateus 24,44). "Tapi saha waé anu tetep ka tungtung bakal disimpen" (Mateus 10,22). Urang kedah siap pikeun anjeunna ku kituna anjeunna tiasa sumping kana kahirupan urang ayeuna sareng nuju hirup urang ayeuna.

Fokus Alkitab

Sakabeh Alkitab nyaéta ngeunaan datangna Yesus Kristus. Salaku urang Kristen, kahirupan urang ogé kedah kumaha ngeunaan datangna. Yesus sumping. Ayeuna kaseueuseun ngaliwatan Roh Suci. Sareng Yesus bakal uih deui. Yesus bakal datang dina kakuatan sareng kamulyaan "pikeun ngarobih awak urang anu sia-sia sahingga anjeunna tiasa janten awakna anu Maha Suci" (Filipi 3,21). Maka «ciptaan teuing bakal bébas tina perhambaan anu teu kabébasan pikeun kabébasan anu hadé pikeun barudak Allah» (Roma 8,21).

Leres, abdi badé sumping, saur Juru Salamet urang. Sareng salaku anu iman sareng murid-murid Kristus, urang sadayana tiasa ngajawab kalayan hiji sora: "Amin, enya, datang Gusti Yesus" (Wahyu 22,20)!

Kolam Norman


Nu kadua anu kedalur sareng Kristus