sawarga

132 surga

"Surga" salaku istilah Alkitabiah ngajelaskeun tempat kediaman Allah anu dipilih, kitu ogé takdir anu abadi sadaya umat Allah anu ditebus. "Kanggo di surga" hartosna: tetep sareng Gusti Allah dina Al Masih, dimana teu aya deui maot, kanalangsaan, nangis sareng nyeri. Surga didadarkeun salaku "kabagjaan langgeng", "Bliss", "katentreman" sareng "kabeneran Allah". (1 Raja 8,27: 30-5; Pamindo 26,15:6,9; Mateus 7,55; Kisah 56-14,2; Yohanes 3-21,3; Wahyu 4-22,1; 5-2; 3,13 Petrus).

Urang bakal angkat ka surga nalika urang maot?

Sababaraha nyenangkeun ide "bade ka surga". Tapi Paulus nyarios yén urang parantos aya di sawarga (Efesus 2,6) - sareng anjeunna langkung milih ninggalkeun dunya janten sareng Kristus anu aya di sawarga (Filipi 1,23). Bade ka surga henteu jauh béda ti anu nyarioskeun Paulus. Urang panginten milih cara anu sanés pikeun ngémutan éta, tapi éta sanés kedah urang nyempad atanapi nguay Nasrani anu sanés.

Nalika kalolobaan jalma nyarioskeun sorga, aranjeunna nganggo istilah ieu salaku sinonim pikeun kasalametan. Salaku conto, sababaraha penginjil Kristen naroskeun: "Naha anjeun bakal asup ka sawarga upami anjeun maot wengi ayeuna?" Titik nyata dina kasus ieu sanés waktos atanapi dimana aranjeunna sumping - aranjeunna ngan saukur naros upami aranjeunna aman ti kasalametan.

Sababaraha urang panginten langit sapertos tempat dimana awan, harpa, sareng jalan anu dipasang sareng emas. Tapi hal-hal sapertos sanés mangrupikeun bagian tina sawarga - aranjeunna idiom anu nunjukkeun katenangan, kageulisan, kamulyaan, sareng hal-hal anu sanés. Aranjeunna mangrupikeun usaha anu ngagunakeun istilah fisik anu terbatas pikeun ngajelaskeun realitas spiritual.

Sawarga anu spiritual, henteu fisik. Éta mangrupikeun "tempat" dimana Allah cicing. Kipas fiksi ilmiah tiasa nyarios yén Gusti hirup dina ukuran anu sanés. Kitu tiasa dimana waé dina sadaya dimensi, tapi "surga" mangrupikeun daérah dimana aranjeunna leres hirup. [Kuring hapunten kurangna pas dina kecap kuring. Theologians bisa gaduh kecap anu langkung tepat pikeun konsep-konsep ieu, tapi kuring ngarepkeun bisa nepikeun ide umum dina kecap anu sederhana]. Intina nyaéta: janten di "surga" hartosna janten di payuneun Gusti kalayan cara langsung sareng khusus.

Kitab Suci ngajelaskeun yén urang bakal aya dimana Gusti (Yohanes 14,3; Filipi 1,23). Cara anu sanés pikeun ngajelaskeun hubungan urang anu deukeut sareng Allah dina waktos ieu nyaéta yén urang bakal "ningali anjeunna nyanghareupan" (1 Korinta 13,12:22,4; Wahyu 1: 3,2; Yohanes). Ieu mangrupikeun gambar anu ku urang sareng anjeunna dina cara anu heureut. Janten upami urang ngartos istilah "surga" salaku tempat pangélingan Allah, éta henteu salah ngomong yén urang Kristen bakal di sawarga dina jaman anu bakal datang. Kami bakal sareng Gusti Allah, sareng sareng Gusti leres leres pisan saurna di "surga."

Dina hiji visi, John ningali ayana Gusti Allah anu tungtungna datang ka bumi - sanés bumi ayeuna, tapi "bumi anyar" (Wahyu 21,3). Henteu janten masalah naha urang "sumping" ka surga atanapi "datang" ka urang. Baktos, urang bakal aya di sawarga salamina, di payuneun Allah, sareng éta saé bakal mimpi. Kumaha cara kami ngajelaskeun kahirupan jaman anu bakal datang - salami katerangan kami téh alkitabiah - henteu ngarobih kanyataan yén urang ngagaduhan iman ka Kristus salaku Gusti sareng Jurusalamet urang.

Naon anu disimpen dina Allah pikeun urang saluareun imajinasi urang. Bahkan dina kahirupan ieu cinta ka Gusti langkung ngalangkungan urang (Efesus 3,19). Katentreman Gusti nglangkungan alesan urang (Filipi 4,7) sareng kabagjaan ngaleuwihan pangabisa urang pikeun ngémutan éta ku kecap-kecap (1 Peter 1,8). Maka kumaha langkung seueur anu mustahil pikeun ngagambarkeun kumaha saé éta bakal hirup sareng Allah salamina?

Panulis Alkitab henteu masihan kami seueur rinci. Tapi urang terang hiji hal anu pasti - éta bakal janten pangalaman anu paling éndah anu kantos urang kantos. Éta leuwih hadé tibatan lukisan anu paling indah, langkung saé tibatan tuangeun anu langkung saé, langkung saé tibatan olahraga anu paling pikaresepeun, langkung saé tibatan parasaan anu pangsaéna sareng pangalaman anu kantos urang milari. Éta langkung hadé tibatan naon waé di bumi. Éta bakal badag
Janten ganjaran!

ku Joseph Tkach


pdfsawarga