Arsitéktur manajemén gareja

126 struktur kapamimpinan garéja

Kapala garéja nyaéta Yesus Kristus. Anjeunna ngungkabkeun Garéja kana kersa Rama ku Roh Suci. Ngaliwatan tulisan suci, Roh Suci ngajar sareng masihan kakuatan ka garéja pikeun nyayogikeun kabutuhan masarakat. Garéja Allah di Seluruh Dunya narékahan pikeun nuturkeun kapamingpinan Roh Suci dina ngurus jamaah-jamaahna sareng ogé dina pengangkatan sesepuh, diakon sareng diakon sareng pamingpina. (Kolosa 1,18:1,15; Epesus 23: 16,13-15; Yohanes 4,11: 16; Epesus)

Kapamingpinan dina garéja

Kusabab éta leres yén unggal Kristen ngagaduhan Roh Suci sareng Roh Suci masihan urang masing-masing, naha aya peryogi pedoman dina Garéja? Teu tiasa janten langkung Kristen ningali diri salaku grup sakaligus, dimana sadayana sanggup peranna?

Rupa-rupa ayat Alkitab, sapertos 1 Yohanes 2,27, sigana mastikeun konfirmasi ieu - tapi ngan ukur upami aranjeunna kaluar tina kontéks. Salaku conto, nalika John nyerat yén urang Kristen henteu peryogi saurang ngajar aranjeunna, naha anjeunna hartosna teu matak diajarkeun ku anjeunna? Naha anjeunna henteu nengetan naon anu kuring nyerat kusabab anjeun henteu butuh kuring atanapi saha waé salaku guru? Tangtosna anjeunna henteu hartosna éta.

John nulis surat ieu kusabab jalma-jalma ieu kedah diajar. Anjeunna ngingetkeun pamiarsa ngeunaan Gnosticism, ngeunaan kapercayaan yén kasalametan bisa dihontal ngaliwatan ajaran rahasia. Anjeunna nyarioskeun bebeneran Kristen anu parantos dikenal di garéja ieu. Anu percanten moal meryogikeun pangaweruh rahasia saluareun naon Roh Suci anu parantos dibawa ka gareja. Jajang teu acan nyarios yén urang Kristen tiasa ngalakukeun tanpa pamimpin sareng guru.

Unggal Kristen ngagaduhan tanggung jawab pribadi. Sarerea kedah percanten, nyandak kaputusan ngeunaan kumaha hirup, mutuskeun naon anu bakal dipercaya. Tapi Perjangjian Anyar ngajelaskeun yén kami henteu ngan ukur individu. Kami bagian tina komunitas. Garéja opsional dina akal anu sami janten tanggung jawab opsional. Gusti nyungkeun urang milih naon anu urang laksanakeun. Tapi éta henteu hartosna yén unggal pilihan disarengan mantuan pikeun urang atanapi yén sarimbag sami sareng karsaning Allah.

Naha Kristen kedah guru? Sakabeh Prajanjian Anyar nunjukkeun yén urang peryogi éta. Garéja Antioki ngagaduhan guru salaku salah sahiji tulisan kapamimpinan na (Kisah 13,1).

Guru mangrupikeun salah sahiji kado anu dipasihkeun ku Roh Suci pikeun Garéja (1 Korinta 12,28; Efesus 4,11). Paulus nyauran salaku guru (1 Timoteus 2,7; Titus 1,11). Malahan sanggeus mangtaun-taun iman, iman masih peryogi guru (Ibrani 5,12). James ngingetkeun yén sadaya murid mangrupikeun guru (Yakobus 3,1). Firman-Na nunjukkeun yén Garéja biasana ngagaduhan jalma-jalma anu ngajar.

Kristen kedah ngajarkeun séhat dina kapercayaan. Gusti terang yén urang tumbuh dina laju anu béda sareng gaduh kakuatan urang dina sababaraha daérah. Anjeunna terang sabab anjeunna mangrupikeun anu masihan kakuatan ieu di tempat munggaran. Anjeunna henteu masihan sadayana kado anu sami (1 Korinta 12). Anjeunna nyebarkeun aranjeunna langkung seueur ambéh urang tiasa damel babarengan pikeun anu saé, silih bantosan tinimbang silih ngasingkeun sareng ngudag urusan urang sorangan (1 Korinta 12,7).

Sababaraha urang Kristen langkung sanggup nunjukkeun rahmat, sawaréh pikeun bédana spiritual, aya anu pikeun ngawula sacara fisik, sababaraha pikeun ngawartosan, koordinasi, atanapi ajaran. Sadaya urang Kristen gaduh nilai anu sami, tapi kasaruaan henteu hartosna sami. Kami dibéré keterampilan anu béda, sareng sanajan aranjeunna sadayana penting, henteu sadayana anu sami. Salaku anaking Gusti, salaku ahli waris kasalametan, urang sami. Nanging, urang henteu sadaya ngagaduhan tugas anu sami dina Garéja. Gusti nganggo jalma sareng nyebarkeun kado-Na sakumaha anu dipikahoyong, sanes numutkeun harepan manusa.

Jadi Gusti nganggo guru-guru di Garéja, jalma-jalma anu tiasa ngabantosan batur diajar. Leres, kuring ngaku yén, salaku organisasi kadudukan bumi, ulah sok milih anu paling bakat, sareng kuring ogé ngaku yén guru kadang-kadang ngalakukeun kasalahan. Tapi éta henteu ngabatalkeun kasaksian jelas Perjangjian Anyar yén Garéja Allah saéstuna ngagaduhan guru, yén ieu mangrupikeun peran anu tiasa urang ngarepkeun dina komunitas anu beriman.

Sanaos urang henteu ngagaduhan pelayanan urang nyebat "guru", urang ngarepkeun bakal aya guru gareja, kami ngarepkeun pendeta urang terang kumaha ngajar (1 Timoteus 3,2: 2; 2,2 Tim.). Dina Epesus 4,11, Paul nyusun pastor sareng guru babarengan, namikeun aranjeunna gramatis saolah-olah peran ieu ngagaduhan dua tanggung jawab: kana kandang domba sareng ngajar.

A hierarki?

Perjanjian Anyar henteu resep hirarki kapemimpinan khusus pikeun Garéja. Garéja Yerusalem kagungan rasul sareng sesepuh. Garéja di Antioko kagungan nabi sareng guru (Rasul 15,1; 13,1). Sababaraha petikan dina Perjangjian Anyar nyebat para pamimpin sesepuh, anu sanés nyebat aranjeunna pramugari atanapi uskup, aya anu nyebatkeun aranjeunna deacon (Kisah 14,23:1,6; Titus 7: 1,1-1; Filipi 3,2: 13,17; Timotius; Ibrani). Ieu sigana béda kecap pikeun tugas anu sami.

Perjangjian Anyar henteu ngajelaskeun hirarki rinci ti rasul ka nabi-nabi ka para penginjil pikeun pastor ka para sesepuh pikeun deacon anggota. Kecap "ngeunaan" moal janten pangsaéna, sabab sadaya ieu fungsi jasa anu didamel pikeun ngabantosan Garéja. Tapi, Perjangjian Anyar meryogikeun jalma pikeun nurut pamingpin Garéja pikeun digawé sareng pamimpin maranéhanana (Ibrani 13,17). Sanes anu taat henteu cocog, atanapi sanés skeptis atanapi tahan.

Paul ngajelaskeun hirarki sederhana nalika anjeunna masihan Timotius pikeun milih sesepuh di gereja-gereja. Salaku rasul, pendiri garéja sareng mentor, Paul disimpen di luhur Timotius, sareng pikeun bagian na, Timoténa ngagaduhan wewenang mutuskeun saha anu kedah janten sesepuh atanapi deacon. Tapi ieu mangrupikeun pedaran Epesus, sanés sarat pikeun sadayana organisasi garéja anu bakal datang. Urang ningali usaha henteu ngabeungkeut unggal garéja ka Yerusalem atanapi ka Antioki atanapi Roma. Anu bakal janten teu praktis dina abad kahiji baé.

Janten naon anu tiasa disarioskeun ngeunaan garéja ayeuna? Urang tiasa nyebatkeun yén Gusti ngarepkeun Garéja ngagaduhan pamingpin, tapi Anjeunna henteu netepkeun naon anu disebut pamimpin ieu atanapi kumaha aranjeunna kedah terstruktur. Anjeunna ngantepkeun detil-detil ieu kabuka supados aranjeunna tiasa netep dina kaayaan parobihan anu garéja anu nyalira. Kami sakuduna ngagaduhan pamimpin di gereja-gereja lokal. Tapi henteu masalah naon anu disebut aranjeunna: Pastor Pierce, Sepuh Ed, Pastor Matson, atanapi abdi garéja Sam tiasa janten sami ditarima.

Dina Garéja Sedunia Jagat Allah, kusabab kaayaan anu urang karep, kami nganggo modél anu tiasa disebat "épisopal" model kapamimpinan (Kecap episkopal asalna tina kecap Yunani pikeun pembina Episkopos, anu sakaligus ditarjamahkeun jadi uskup). Kami nganggap ieu mangrupikeun cara anu paling saé pikeun masarakat urang ngagaduhan atikan sareng stabilitas anu séhat. Modél kapamimpinan episopal kami ngagaduhan masalah sapertos model sanés, sabab jalma anu aranjeunna sadayana ngandelkeun anu pédah. Kami yakin yén dina kaayaan sajarah sareng géografis, gaya organisasi urang tiasa ngawula anggota-anggota urang langkung saé tibatan kongrasionalis atanapi modél kapamimpinan Presbyterian.

(Émut yén sadaya modél kapamingpinan garéja, janten aranjeunna kongres, Presbyterian atanapi episcopal, tiasa nyandak bentuk anu béda. Bentuk kami tina model kapemimpinan episcopal béda sacara drastis tina éta tina Garéja Ortodok Wétan, Anglikanis, Garéja Episkopal, Katolik Roma atanapi Gereja Lutheran).

Kapala gareja nyaéta Isa Al Masih sareng sadayana pamingpin di garéja kedah narékahan pikeun ngupaykeun wasiatna dina sagala, dina kahirupan pribadi ogé dina kahirupan jamaah. Pamimpin kedah polah sapertos Kristus dina padamelan na, nyaéta, aranjeunna kedah narékahan pikeun ngabantosan batur, henteu ngabantuan diri. Garéja lokal sanés kelompok anu ngabantosan ngabantosan padamelan. Sabalikna, pendeta tindakan minangka sponsor anu ngabantosan anggota dina pagawéan - karya Injil, padamelan anu aranjeunna kedah dilakukeun numutkeun Yesus.

Pamingpin sepuh sareng spiritual

Paul ngabandingkeun garéja ka awak anu ngagaduhan seueur anggota anu béda. Kahijian na henteu diwangun dina saragam, tapi dina gawé bareng pikeun Gusti anu umum sareng tujuan anu umum. Anggota anu bénten gaduh kakuatan anu béda sareng urang kedah dianggo pikeun kapentingan sadayana (1 Korinta 12,7).

Garéja Di sakuliah dunya Tuhan netepkeun sesepuh jalu sareng awéwé pikeun janten pamimpin pastoral. Éta ogé nunjuk pamimpin lalaki sareng awéwé ku proksi (anu ogé tiasa disebat diakoni).

Naon bedana "ordinasi" sareng "otorisasina"? Peradaban umumna langkung umum sareng permanén. Otorisasi tiasa dipasihan sacara pribadi atanapi umum sareng tiasa dicabut sacara gampang. Otoritas kirang formal sareng henteu otomatis tiasa diénggal atanapi tiasa diénggo. Ordinasi ogé tiasa dicabut, tapi ieu ukur kajadian dina kasus anu luar biasa.

Dina Garéja Jagat Dunya Allah urang teu gaduh katerangan lengkep standar tina unggal kapemimpinan agama. Para sesepuh sering ngalaksanakeun salaku pastor dina sidang (kapala pastor atanapi asistén). Paling henteu ngajar sareng ngajar, tapi henteu sadayana. Sababaraha ngahususkeun dina administrasi. Sarerea ngaladénan handapeun pangawasan pastor (pembina bangsal atanapi episkopos) numutkeun kamampuan na.

Pimpinan jasa garéja nembongkeun kabébasan anu langkung ageung, sareng sadayana (urang ngarepkeun) numutkeun pangabisana pikeun ngaladénan kabutuhan masarakat. Pendeta anu tiasa ngajagaan pamimpin ieu pikeun tugas samentawis atanapi pikeun période anu teu ditangtukeun.

Pendeta kalakuan rada siga konduktor tina orkestra. Anjeun teu tiasa maksa saha waé pikeun maénkeun dina baton, tapi aranjeunna tiasa janten pedoman sareng koordinator. Jumplukan sacara sakabéhna bakal ngalakukeun padamelan anu langkung saé lamun pamaén ngagunakeun tanda-tanda anu aranjeunna dirumuskeun. Dina denominasi kami, anggota henteu tiasa ngahimpun pastorna. Pendeta dipilih sareng dipecat di tingkat régional, anu kalebet administrasi garéja di Amérika Serikat, dina kolaborasi sareng sesepuh masarakat lokal.

Naon anu terjadi upami anggapan ahli yén pastor henteu mampuh atanapi anu nyasabkeun domba? Ieu dimana struktur kapemimpinan episkopal kami sumping. Masalah ngajar atanapi kapamimpinan kedah dibahas sareng pendeta heula, teras nganggo pimpinan pastoral (pembina pastor atanapi episkopus di kabupaten).

Ngan sapertos anu garéja peryogi pamimpin sareng guru lokal, pendeta peryogi pamimpin sareng guru. Éta sababna urang percaya yén markas Gréja Jagat Dunya mangrupakeun peran anu penting dina ngaladénan garéja-gréja kami. Urang narékahan pikeun ngawula salaku sumber palatihan, ideu, dorongan, pengawasan sareng koordinasi. Kami pasti henteu sampurna, tapi urang ningali ieu salaku vokasi anu dipasihkeun ka urang. Éta pisan anu dimaksudkeun pikeun urang.

Panon urang kedah janten dina Yesus. Anjeunna ngagaduhan padamelan pikeun urang sareng seueur padamel anu parantos dilakukeun. Hayu urang muji anjeunna pikeun kasabaran-Na, pikeun kado-Na sareng kanggo padamelan anu nyumbang kana kamekaran urang.

Joseph Tkach


pdfArsitéktur manajemén gareja