Wéal

112 Injil

Injil mangrupikeun warta anu hadé ngeunaan kasalametan ngalangkungan rahmat Allah ku jalan iman ka Yesus Kristus. Éta pesen yén Al Masih pupus pikeun dosa-dosa urang, yén anjeunna dikubur, numutkeun tulisan suci, diangkat dina dinten katilu teras némbongan ka murid-muridna. Injil mangrupikeun warta anu saé yén urang tiasa lebet ka Karajaan Allah ngalangkungan padamelan Yesus Kristus. (1 Korinta 15,1: 5-5,31; Rasul 24,46:48; Lukas 3,16: 28,19-20; Yohanes 1,14: 15; Mateus 8,12: 28,30-31; Markus; Rasul; -)

Naha anjeun lahir

Éta diciptakeun pikeun tujuan! Allah nyiptakeun masing-masing pikeun alesan - sareng urang paling bahagia nalika urang hirup harmoni sareng tujuan anu masihan Anjeunna. Anjeun kedah terang naon éta.

Seueur jalma anu teu terang kumaha kahirupan sadayana. Aranjeunna hirup sareng aranjeunna maot, aranjeunna milari sababaraha jinis hartosna sareng heran naha hirupna ngagaduhan tujuan, dimana aranjeunna milik, upami aranjeunna leres-leres ngagaduhan hartos dina skéma agung. Éta panginten tiasa ngahijikeun kumpulan botol pangsaéna, atanapi meunang pangajén popularitas di SMA, tapi sadayana rencana ngalamun sareng impian ngora teuing kabur ku prihatin sareng frustrasi ngeunaan kasempetan anu teu luput, hubungan gagal atanapi teu kaétung "Upami ngan ukur" atanapi "Naon anu tiasa".

Seueur jalma hirup dina kahirupan anu kosong, henteu katetepkeun kalayan henteu aya tujuan sareng artina anu tetep dilangkungan paseuran jangka pondok artos, awewe atawa lalaki, kakuatan, hormat, atanapi popularitas anu hartosna euweuh, utamana nalika gelap maot ngadeukeutan. Tapi hirupna tiasa janten langkung ti kitu sabab Allah nawiskeun langkung seueur ka unggal urang. Anjeunna nawiskeun urang arti nyata sareng artos anu nyata dina kahirupan - kabagjaan janten anu diciptakeun pikeun urang.

Bagian 1: Manusia diciptakeun dina gambar Allah

Bab kahiji tina Kitab Suci nyarioskeun yén urang Allah nyiptakeun manusa "dina gambar-Na" (Nomer 1:1,27). Lalaki jeung awéwé "diciptakeun dina gambar Allah" (ayat anu sami).

Jelas kami henteu dilakukeun dina citra Allah dina hal jangkungna atanapi beurat atanapi warna kulit. Gusti mangrupikeun sumanget, sanes makhluk anu diciptakeun, sareng urang didamel tina masalah. Tapi, Allah ngadamel umat manusa dina gambar-Na, anu hartosna yén anjeunna ngajantenkeun urang dasarna sami sareng anjeunna. Kami boga kapercayaan diri, urang tiasa komunikasi, ngarencanakeun, mikir sacara kreatif, ngararancang sareng ngawangun, méréskeun masalah sareng janten kakuatan pikeun anu saé di dunya. Sareng urang tiasa bogoh.
 

Urang kedah diciptakeun "saatosna Allah, leres sareng kasucian" (Efesus 4,24). Tapi sering jalma-jalma henteu gusti sapertos Gusti dina hal ieu. Nyatana, jalma sering-sering henteu dewa. Sanajan teu kafir, tapi, aya sababaraha hal anu bisa urang ngandelkeun. Anu kahiji, yén Allah bakal salawasna satia dina asih-Na pikeun urang.

Conto anu sampurna

Perjangjian Anyar ngabantuan urang ngartos naon éta hartosna tiasa diciptakeun dina gambar Allah. Rasul Paulus nyarioskeun ka urang yén Gusti Allah ngarobih urang kana hal anu sampurna sareng saé - gambar Yesus Kristus. "Kusabab anjeunna milih, anjeunna ogé ngiringan yén aranjeunna kedah sami sareng gambar putrana, ku kituna anjeunna bakal janten anak sulingan diantara seueur barayana" (Roma 8,29). Dina basa sanésna, Gusti dimaksudkeun ti mimiti yén urang kedah janten sapertos Putra Allah dina daging sapertos Yesus.

Paulus nyarioskeun yén Yesus nyalira mangrupikeun "gambar Allah" (2 Korinta 4,4). «Anjeunna mangrupikeun gambar kawih Gusti» (Kolose 1,15). Ieu mangrupikeun conto anu sampurna tina naon anu urang ciptana. Kami putra Allah dina kulawargana sareng urang ningal Yesus, Putra Gusti, pikeun ningali naon hartosna.

Salah sahiji murid Yesus naros ka anjeunna: "Tunjukkeun kami ka Bapa" (Yohanes 14,8). Yesus ngawaler: "Saha anu ningali kuring ningali Bapa" (V.9). Dina basa sanésna, Isa nyarios: Naon anu saleresna kedah terang ngeunaan Allah tiasa katingali ku kuring.

Anjeunna henteu ngobrol ngeunaan warna kulit, gaya pakean atanapi kaahlian tukang kayu - anjeunna ngobrolkeun ngeunaan sumanget, sikep sareng tindakan. Gusti téh kanyaah, wrote John (1 Yohanes 4,8), sareng Yesus nunjukkeun ka urang naon cinta sareng kumaha urang kedah bogoh salaku jalma anu robih janten rupa-Na.

Kusabab jalma dilakukeun dina gambar Allah sareng Yesus mangrupikeun citra Allah, éta henteu heran yén Allah ngawangun urang dina citra Yesus. Éta kedah nyandak "wujud" di urang (Galata 4,19). Tujuan kami nyaéta "ngahontal ukuran pinuh ku Kurnia Kristus" (Efesus 4,13). Nalika urang reshaped dina gambar Yesus, gambar Gusti Allah di urang disimpen deui sareng urang janten naon anu kami nyiptakeun.

Panginten anjeun teu siga ayeuna Yesus. Éta henteu kunanaon Gusti parantos terang ngeunaan éta, sareng sababna anjeunna tiasa dianggo sareng anjeun. Upami anjeun ngantepkeun anjeunna, anjeunna bakal ngarobih anjeun - ngarobih anjeun - janten anjeun janten langkung seueur sapertos Kristus (2 Korinta 3,18). Éta butuh kasabaran - tapi prosés ngeusi kahirupan ku hartos sareng tujuan.

Naha Gusti henteu ngalakukeun sagala instan? Kusabab éta henteu tumut kana kanyataan, pamikiran sareng jalma anu dipikanyaah anjeun kedah dihendak-Na. Parobihan dina pikiran sareng haté, kaputusan pikeun ngarobih sareng Gusti sareng percanten ka Allah ukur tiasa masihan sakedap, sapertos kaputusan jalan ka jalan anu tangtu. Tapi perjalanan anu saleresna sapanjang jalan nyandak waktos sareng tiasa pinuh halangan sareng kasusah. Dina cara anu sami, butuh waktu pikeun ngarobih kabiasaan, paripolah, sareng sikep anu jero.

Allah ogé mikanyaah ka anjeun sareng hoyong anjeun bogoh ka Anjeunna. Tapi cinta ngan ukur cinta nalika dipasihkeun sacara bébas, sanés diperyogikeun nalika diperyogikeun. Kapaksa dipaksa henteu nyaah pisan.

Nya janten hadé sareng langkung saé

Tujuan Allah pikeun anjeun henteu ngan janten sapertos Yesus 2000 taun ka pengker - tapi ogé janten sapertos anjeunna ayeuna - bangkit, abadi, ngeusi kamulyaan sareng kakuatan! Anjeunna bakal "ngarobih awak urang anu sia-sia, yén anjeunna bakal geuwat janten badan kamulyaan na numutkeun kakuatan anu mana anjeunna tiasa ngirimkeun kana sagala hal" (Filipi 3,21). Upami urang parantos ngahiji sareng Kristus dina kahirupan ieu, "urang bakal sapertos Anjeunna dina kebangkitan" (Roma 6,5). "Kami bakal sapertos anjeunna," jaminan ka Johannes (1 Yohanes 3,2).

Upami urang barudak Gusti, nyerat Paulus, maka urang tiasa yakin "yén urang ogé bakal kaluhureun kamulyaan sareng anjeunna" (Roma 8,17). Kami bakal nampi kamulyaan sapertos Yesus - badan anu abadi anu teu aya parah, badan anu spiritual. Kami bakal kabangkitan dina kamulyaan, urang bakal kabangkitan kakuatan (1 Korinta 15,42: 44). "Sareng urang parantos ngalaksanakeun gambar bumi, urang ogé bakal nyandak gambar sawarga" - urang bakal sapertos Kristus! (V.49).

Naha anjeun hoyong kamulyaan sareng kalanggengan? Allah nyiptakeun anjeun kanggo tujuan ieu! Kado mangrupikeun kado anu saé anjeun hoyong masihan anjeun. Mangrupikeun masa depan anu saé sareng éndah - sareng éta masihan arti sareng arti pikeun kahirupan.

Nalika urang ningali hasil ahir, prosés anu ayeuna urang raoskeun. Anu kasusah, cobaan sareng ngilu dina kahirupan, ogé kasenangan, janten langkung raos nalika urang terang kumaha kahirupan naon. Upami urang terang naon kamulyaan anu bakal nampi, penderita dina kahirupan ieu langkung gampang tahan (Roma 8,28). Allah maparin jangji anu luar biasa sareng berharga.

Naha aya masalah didieu?

Tapi antosan menit, anjeun tiasa pikir. Kuring moal pantes cukup pikeun kamulyaan sareng kakawasaan nanaon ieu. Kuring ngan jalma biasa. Upami langit mangrupikeun tempat anu sampurna, abdi henteu milik; hirup kuring kacau.

Teu kunanaon - Gusti terang, tapi moal bakal nahan anjeunna. Anjeunna ngagaduhan rencana pikeun anjeun, teras anjeunna parantos nyiapkeun masalah sapertos kitu supados tiasa direngsekeun. Kusabab sadaya jalma ngaco éta; Hirup dulur urang dicucuk sareng teu aya anu pantes nampi kamulyaan sareng kakawasaan.

Tapi Gusti terang kumaha nyalametkeun jalma-jalma anu dosa - sareng henteu sabaraha sering aranjeunna merebak sadayana, Anjeunna terang kumaha ngahémat aranjeunna.

Rencana Allah dituju nuju ka Yesus Kristus - anu henteu dosa di tempat urang sareng menderita dosa urang di tempat urang. Anjeunna ngagambarkeun urang sateuacan Gusti sareng nawiskeun urang kado hirup abadi upami urang hoyong anu nampi ti anjeunna.

Bagian 2: Kurnia Gusti

Urang sadayana gagal, saur Paulus, tapi kami diyakinkeun ku rahmat Allah. Éta mangrupikeun! Urang moal tiasa pantes - Allah masihan kami tina rahmat sareng rahmat-Na.

Jalma anu tiasa ngarobih hirup nyalira henteu kedah disalametkeun - éta jalma anu aya dina masalah anu kedah disalametkeun. Lifeguards henteu "ngahemat" jalma anu tiasa ngojay sorangan - aranjeunna nyalametkeun jalma anu lemas. Sacara rénten, kami sami-sami lemut. Teu aya anu urang caket kana kasampurnaan Kristus, sareng tanpa éta urang sacara praktis maot.

Seueur jalma sigana mikir yén urang kedah "cekap" pikeun Gusti. Carios urang naros sababaraha: "Naon anu nyangka anjeun bakal asup ka sawarga atanapi anjeun bakal ngagaduhan hirup anu langgeng di Karajaan Allah?" Seueur anu ngawaler: «Kusabab kuring parantos saé. Kuring parantos ngalakukeun ieu atanapi anu. »

Bebeneran nyaéta euweuh urusan kumaha anu saé anu urang dilakukeun pikeun milari tempat di dunya anu sampurna, urang moal pernah "cukup alus" kusabab urang henteu sampurna. Kami parantos gagal, tapi urang diyakinkeun ku kurnia Gusti, ku naon anu dilakukeun ku Yesus Kristus pikeun urang.

Henteu ngalangkungan damel hadé

Gusti nyalametkeun urang, nyebutkeun Alkitab "henteu dumasar kana karya urang, tapi numutkeun nasihat sareng rahmatna" (2 Timotius 1,9). Anjeunna ngajantenkeun urang beatified henteu pikeun hasil kaadilan anu ku urang parantos dilakukeun, tapi pikeun rahmat-Na » (Titus 3,5).

Sanaos padamelan urang saé pisan, aranjeunna sanés alesan naha Gusti ngahemat urang. Kami kedah disimpen alatan karya-karya anu saé henteu cekap pikeun ngahémat urang. Urang butuh rahmat sareng rahmat, sareng Gusti ngan ukur masihan ka Yesus Kristus.

Upami éta mungkin pikeun urang mikaresep hirup langgeng ngalangkungan paripolah anu hadé, maka Allah bakal nyarios kumaha ka urang. Upami ngiringan paréntah tiasa masihan kami hirup anu langgeng, Allah pasti bakal dilakukeun ku cara éta, Paulus nyarios.

"Kusabab ngan upami aya undang-undang anu tiasa nyangking kahirupan, maka keadilan bener-bener asalna tina hukum Torét" (Galata 3,21). Tapi hukum henteu tiasa masihan kami hirup langgeng - sanaos urang tiasa ngajaga éta.

"Upami upami kaadilan dilaksanakeun ku Torét, Kristus maot sia-sia" (Galata 2,21). Upami jalma tiasa hasil kasalametanna, urang moal peryogi penyelamat pikeun nyalametkeun urang. Teu kedah dipikabutuh pikeun Yesus sumping ka bumi atanapi maot sareng janten kabangkitan.

Tapi Yesus sumping ka bumi pikeun tujuan éta - maot pikeun kami. Yesus saur yén anjeunna sumping "masihan nyalametkeun nyalira pikeun seueur anu" (Mateus 20,28). Hirupna mangrupikeun pambayaran panebusan anu dibere gratis sareng nebus kami. Alkitab sababaraha kali nunjukkeun yén "Kristus maot pikeun urang" sareng yén anjeunna maot "pikeun dosa-dosa urang" (Roma 5,6: 8-2; 5,14 Korinta 15,3;; Gal
1,4; 2 Tesalonika 5,10).

"Dosa dosa mangrupikeun tilar dunya," saur Paulus di Rum 6,23, "tapi kurnia Allah mangrupikeun hirup langgeng di Kristus Yesus Gusti urang". Urang pantes maot, tapi urang disalametkeun ku rahmat Yesus Kristus. Urang teu pantes hirup sareng Allah sabab urang henteu sampurna, tapi Gusti nyalametkeun urang ngaliwatan Putra-Na Isa Al Masih.

Katerangan kasalametan

Alkitab ngajelaskeun kasalametan urang ku sababaraha cara - sakapeung nganggo istilah kauangan, sakapeung kecap anu ngarujuk ka korban, kulawarga, atanapi babaturan.

Istilah kauangan nunjukkeun yén anjeunna mayar harga pikeun ngosongkeun kami. Anjeunna nyandak hukuman (pupus) urang hasil dina diri urang sareng mayar hutang anu urang utang. Anjeunna nyandak dosa sareng maot urang sareng masihan kami kaadilan sareng hirup balikan.

Allah nampi korban Yesus pikeun urang (barina ogé anjeunna mangrupikeun anu ngutus Yesus masihan) sareng anjeunna nampi kaadilan Yesus keur urang. Kukituna, kami anu baheulana nolak Gusti anu ayeuna parantos rerencangan (Roma 5,10).

«Anjeunna ogé parantos nyampurkeun anjeun, anu kantos asing sareng mumusuhan ka anjeun dina karya jahat, ngalangkungan pupus awakna anu saé, ku sabab anjeun bakal nempatkeun anjeun sateuacanna suci sareng teu sampurna sareng sampurna» (Kolose 1,21: 22).

Kusabab maot Kristus urang suci tina sudut pandang Allah. Dina buku Allah urang angkat tina hutang anu ageung kana kiridit anu ageung - henteu dumasar kana naon anu ku urang laksanakeun, tapi didasarkeun kana naon anu ku Gusti.

Allah ayeuna nyauran urang anak-anakna - anjeunna parantos angkat ti urang (Efesus 1,5). "Kami Barudak Allah" (Roma 8,16). Terus Paulus ngajelaskeun hasil éndah urang nyoko: "Tapi upami kami barudak, urang ogé ahli waris, nyaéta ahli waris Allah sareng ahli waris Kristus" (V.17). Kasalametan dijelaskeun salaku pusaka. «Anjeunna tos ngajantenkeun anjeun cekap pikeun paninggalan para wali dina lampu» (Kolose 1,12).

Ku sabab kamurahanan Gusti, kusabab rahmat-Na, urang bakal nampa kabeungharan - kami bakal ngintip alam semesta sareng Kristus. Atanapi henteu, anjeunna bakal ngabagikeunana ka urang, sanes kusabab urang tos ngalakukeun nanaon, tapi kusabab anjeunna dipikacinta ka urang sareng anjeunna hoyong pasihkeun ka urang.

Ditampi ku iman

Yesus mumpuni kami; anjeunna henteu ngan mayar hukuman kanggo dosa-dosa urang, tapi pikeun dosa sadayana jalma (1 Yohanes 2,2). Tapi seueur jalma-jalma anu teu acan terang. Panginten jalma-jalma ieu masih teu acan nguping pesen kasalametan, atanapi aranjeunna parantos ngupingkeun versi distértip anu teu raoseun aranjeunna. Kanggo sababaraha alesan, aranjeunna henteu percanten kana pesen.

Siga Yesus mayar hutangna, masihan aranjeunna rekening bank ageung, tapi aranjeunna henteu acan nguping deui, atanapi henteu percanten pisan, atanapi henteu nyangka aranjeunna ngagaduhan hutang. Atanapi éta sapertos Yesus ngalungkeun pésta anu gedé sareng anjeunna masihan aranjeunna tikét éntri, sareng sababaraha urang milih henteu dugi.

Atanapi aranjeunna budak anu damel dina kokotor, sareng Isa sumping sareng nyarios: "Kuring nuju kabébasan anjeun." Sawatara jalma henteu ngadangu pesen ieu, sawaréh anu henteu percanten, sareng sababaraha bakal langkung cicing di kokotor tinimbang terang naon kabébasan. Tapi batur ngadangu pesen, aranjeunna percanten, sareng angkat kaluar tina kokotor pikeun ningali kumaha hirup anyar sareng Al Masih katingalina.

Surat kasalametan anu katampi ku iman - ku percanten ka Yesus, ku nyandak kecap-kecap pikeun éta, ku percaya kana warta hadé. "Percaya ka Pangéran Yesus, anjeun sareng imah anjeun bakal disimpen" [disimpen] (Kisah 16,31). Injilna mujarab pikeun "sadayana anu iman di dinya" (Roma 1,16). Upami urang henteu percanten kana pesen éta, éta moal langkung saé urang.

Tangtosna, kapercayaan henteu ngan ukur percaya kana sababaraha fakta anu leres ngeunaan Yesus. Kanyataanna ngagaduhan implikasi dramatis pikeun urang - urang kedah nyingkir tina kahirupan anu ku urang nyiptakeun gambar urang nyalira na pikeun tobat ka Allah anu parantos ngajantenkeun gambar na.

Urang kedah ngaku yén urang pendosa, yén urang henteu pantes hak hirup langgeng, sareng yén urang henteu pantes janten ahli waris ka Kristus. Urang kedah ngaku yén urang moal pernah "cekap" pikeun Surga - sareng urang kedah percanten yén tikét Yesus anu masihan ka kami memang saé pikeun pésta. Urang kedah percanten yén dina pupusna sareng kabangkitan anjeunna henteu cekap mayar hutang spiritual urang. Urang kudu ngandelkeun rahmat sareng rahmat sareng ngaku yén teu aya deui jalan pikeun asup.

Panawaran gratis

Hayu urang balik kana hartos kahirupan dina sawala urang. Gusti nyarioskeun yén anjeunna ngadamel urang pikeun tujuan, sareng tujuan éta urang janten sapertos Anjeunna. Urang kedah ngahiji sareng kulawarga Allah, barayana sareng Yesus, sareng urang bakal meunang bagian tina harta kulawarga! Ieu mangrupikeun tujuan anu saé sareng jangji anu saé.

Tapi urang henteu ngalakukeun bagian kami. Kami teu acan saé sapertos Yesus - nyaéta, kami henteu acan sampurna. Maka naon anu nyababkeun urang percaya yén urang ogé bakal nampi bagian "bisnis" - kamulyaan langgeng? Jawabanna nyaéta yén urang kedah percanten ka Gusti Allah yén anjeunna salaku welas asih sareng anggun nalika anjeunna nagih. Anjeunna damel urang kanggo tujuan ieu sareng anjeunna bakal ngalakukeun! Kami tiasa percanten, saur Paulus, yén "anjeunna anu ngamimitian damel saé di anjeun ogé bakal nyampurnakeun éta dugi ka dinten Kristus Yesus" (Filipi 1,6).

Yesus mayar harga sareng ngalakukeun pagawean, sareng pesen-Na - pesen Injil - nyaéta kasalametan urang asalna tina naon anu Anjeunna lakukeun pikeun urang. Pangalaman (ogé Kitab Suci) nyatakeun yén urang moal tiasa ngandelkeun diri. Hijina harepan kasalametan, kanggo kahirupan, janten anu parantos dilakukeun ku Gusti pikeun percanten ka Kristus. Urang tiasa janten sapertos Kristus sabab anjeunna anu terang sadayana kasalahan sareng gagal urang nyarios yén anjeunna bakal ngalakukeun éta!

Hirup henteu aya gunana tanpa Kristus - urang dina kokotor. Tapi Isa nyarioskeun ka urang yén anjeunna ngagaleuh kabébasan, anjeunna tiasa ngabersihan urang, anjeunna nawiskeun kami tikét gratis ka pésta sareng pinuh ku kabegayaan kulawarga. Kami tiasa nampi tawaran ieu atanapi urang tiasa ngilangkeun éta sareng tetep di kokotor.

Bagian 3: Anjeun diulem kana pésta!

Yesus katingalna kawas tukang kayu kalintang di désa anu kakurangan di bagian anu kakurangan ti Kakaisaran Romawi. Tapi ayeuna anjeunna seueur dianggap salaku jalma anu paling penting anu kantos cicing. Bahkan kafir henteu nyarios yén anjeunna nyerah nyawana pikeun ngawula ka batur, sareng idéal diri pikeun ngasorkeun diri janten lebet kana jiwa manusa sareng nyabak gambar Allah anu aya di urang.

Anjeunna ngajarkeun yén jalma-jalma tiasa mendakan kahirupan anu nyata sareng pinuh lamun éta sanggup ngantepkeun nyalira masing-masing dina ngayakeun sareng ngiringan anjeunna kana kahirupan Karajaan Allah.
«Saha waé leungitna nyawana pikeun kuring bakal manggihan éta» (Mateus 10,39).

Kami henteu ngagaduhan anu leungit kecuali kahirupan anu teu aya artos, kahirupan anu matak frustasi, sareng Yesus masihan kami kahirupan anu matuh, bungah, pikaresepeun sareng melalap - pikeun kalanggengan. Anjeunna ngajak anjeunna nyerah kareueus sareng salempang, sareng urang kéngingkeun katenangan sareng kabagjaan di jero ati.

Jalanna Yesus

Yesus ngajak urang ngiluan anjeunna dina kamulyaan-Na - tapi perjalanan ka kamulyaan butuh hinaan ku masihan leuwih sering resep ka jalma sanés. Urang kedah ngaleupaskeun genggam dina hal-hal dina kahirupan ieu sareng nguatkeun urang ka Yesus. Upami urang hoyong ngagaduhan kahirupan énggal, urang kedah siap ngantepkeun anu lami.

Kami didamel janten sapertos Yesus. Tapi urang henteu ngan ukur niron pahlawan anu terhormat. Kekristianan henteu ngeunaan ritual agama atanapi malah cita-cita agama. Éta ngeunaan cinta Gusti pikeun manusa, kasatiaan ka umat manusa, sareng asih sareng kasatiaan anu katingali dina wujud manusa dina Yesus Kristus.

Allah nunjukkeun rahmat-Na dina Yesus; anjeunna terang yén euweuh urusan kumaha urang nyobian, urang moal pernah cekap nyalira. Dina Yesus Gusti Allah masihan kami pitulung; Anjeunna ngirimkeun Roh Suci dina nami Yesus pikeun cicing di urang, pikeun ngarobih kami ti jero. Gusti nyiptakeun urang janten sapertos anjeunna; urang henteu nyobian janten sapertos Gusti anu nyalira.

Yesus nawiskeun urang kalanggengan kabagjaan. Masing-masing jalmi, salaku murangkalih dina kulawarga Allah, ngagaduhan tujuan sareng artina - hirup anu langgeng. Kami dilakukeun kanggo kamulyaan langgeng, sareng jalan ka kamulyaan nyaéta Yesus, anu dirina jalan, kabeneran sareng kahirupan (Yohanes 14,6).

Pikeun Yesus éta hartosna salib. Anjeunna ogé nyauran urang ka ngiluan ieu bagian tina perjalanan. "Maka saur anjeunna ka sadayana: Sing saha waé anu badé ngiringan kuring, kufur diri sareng nyandak salibna dina dirina unggal dinten sareng nuturkeun kuring" (Lukas 9,23). Tapi salib éta kabangkitan ka kamulyaan.

Jamuan anu sohor

Dina sababaraha carita, Yesus ngabandingkeun kasalametan pikeun pésta. Dina perumpamaan putra prodigal, bapa masihan pésta pikeun putrana réa putra, anu antukna dugi ka bumi. "Bawa sapi sapi gendut sareng meuncit éta; hayu urang tuang sareng senang! Kusabab ieu putra lalaki kuring tiwas sareng hirup deui; anjeunna leungit sareng dipendakan » (Lukas 15,23-24). Yesus nyarioskeun carita pikeun ngagambarkeun titik yén surga bagja nalika aya jalma anu tobat ka Gusti (V.7).

Yesus ngawartoskeun pasemon anu sanés ngeunaan jalma (anu ngalambangkeun gusti) anu "nyiapkeun sakramen anu hadé sareng ngajak seueur tamu" (Lukas 14,16). Tapi heran, seueur jalma teu dipalire undangan ieu. "Sareng aranjeunna ngahaturkeun panginten ka sadayana ogé" (V.18). Sababaraha prihatin ngeunaan artos atanapi damel; batur henteu ngaganggu kana urusan kulawarga (Vv. 18-20). Janten tuan ngawasa ngajak jalma miskin (V.21).

Sahingga ogé disalametkeun. Yesus ngajak sadayana, tapi sababaraha urang sibuk teuing kana hal-hal di dunya ieu kanggo ngajawab. Tapi jalma anu "miskin", anu sadar yén aya hal anu langkung penting tibatan artos, jinis, kakuatan sareng kemasyhuran, hoyong pisan ngagungkeun kahirupan nyata Perjamuan Gusti.

Yesus ngawartoskeun carita anu sanésna anjeunna disimpen sareng lalaki (ngawakilan Yesus) anu angkat dina lalampahanana. "Kanggo éta sapertos jalma anu angkat ka luar nagara: anjeunna nyauran hamba-hamba sareng dipercayakeun kabeungharanna ka aranjeunna; anjeunna masihan lima quintals perak ka hiji, dua anu kadua, anu katilu, masing-masing numutkeun kamampuan na, teras angkat » (Mateus 25,14: 15). Duit tiasa ngalambangkeun sababaraha hal anu masihan Kristus urang; hayu urang nganggap hal di dieu salaku perwakilan pesen kasalametan.

Sanggeus lila, tuan sumping deui sareng naroskeun. Dua budak abdi nunjukkeun yén aranjeunna parantos ngahontal hiji artos sareng uang master, sareng aranjeunna diganjar: "Maka tuanna nyarios ka anjeunna: Bener, anjeun hamba cekap sareng satia, anjeun parantos setia perkawis sakedik, abdi hoyong anjeun di luhur langkung seueur nempatkeun; lebet kana kabagjaan Gusti anjeun! » (Lukas 15,22).

Anjeun diulem!

Yesus ngintunkeun urang bagikeun kabahagiaan, bagikeun anjeunna kalayan kabagjaan abadi anu kagungan Allah pikeun urang. Anjeunna nyauran urang janten sapertos anjeunna, janten abadi, teu kaampikeun, Maha Suci sareng teu aya dosa. Kami bakal boga kakuatan gaib. Kami bakal gaduh daya tarik, intelijen, kreativitas, kakawasaan sareng cinta anu langkung tebih ku naon anu urang terang ayeuna.

Urang moal tiasa ngalakukeun ieu ku nyalira - urang kedah ngijinkeun Gusti pikeun ngalakukeun ka urang. Urang kudu nampi ulemanana pikeun kaluar tina kokotor sareng kana pésta kendang na.

Naha anjeun parantos nampi nampi ulemanana? Upami kitu, anjeun panginten henteu langsung ningali hasil anu luar biasa, tapi kahirupan anjeun pasti bakal nyandak artos sareng tujuan anu énggal. Anjeun bakal mendakan artos, anjeun bakal ngartos dimana anjeun badé, sareng anjeun bakal meunang kakuatan anyar, wani sareng katengtreman.

Yesus ngajak urang ka pésta anu salamina. Dupi anjeun nampi pangunjung?

Michael Morrison


pdfWéal