Teater Trinitas, Téologi anu berpusat ka Kristus

Teologi anu berpusat di Kristus Misi Garéja Ti Dunya Allah (WKG) nyaéta pikeun digawé sareng Yesus hirup sareng ngahutbah Injil. Pangertosan kami ngeunaan Yesus sareng warta saé anu hadé parantos dirobih sacara dasar ngaliwatan réformasi ajaran kami dina dékade ka abad ka-20. Hasilna, kapercayaan anu aya ngeunaan WKG ayeuna ogé saluyu sareng doktrin alkitab kepercayaan Kristen-orthodox.

Ayeuna urang ayeuna dina dasawarsa munggaran abad ka-21, transformasi WKG diteruskeun ku fokus kana réformasi teologis. Reformasi ieu dikembangkeun dina yayasan anu masihan sadayana piwulang WKG diréupikeun teguh - éta mangrupikeun jawaban kana patarosan teologis anu penting pisan:

Saha jesus

Saha kecap konci tina patarosan ieu. Dina manah teologi henteu konsép atanapi sistem, tapi jalma anu hirup, Yesus Kristus. Saha jalma ieu Anjeunna lengkep Gusti, janten hiji sareng Rama sareng Roh Suci, jalmi kadua Tritaul, sareng anjeunna leres-leres manusa, janten hiji sareng sadaya umat manusa ngalangkungan nitis-na. Yesus Kristus mangrupakeun union unik tina Gusti Allah sareng manusa. Sanés ngan ukur museurkeun panilitian akademik urang, Isa mangrupikeun kahirupan urang. Kami percaya dumasar kana jalma-Na jeung teu aya ideu atanapi kapercayaan ngeunaan anjeunna. Pertimbangan teologis kami kabiasaan ti kalakuan heran anu jero sareng adja. Memang teologi mangrupikeun kapercayaan milarian pamahaman.

Sanaos kami parantos diajarkeun naon anu urang sebut Trinitarian, teologi anu dipusatkeun sareng Kristus dina taun-taun ayeuna, pamahaman kami ngeunaan dasar-dasar urang ngaréputasi diréparasi parantos lega. Tujuan kami ayeuna nyaéta pikeun ngawartosan para da'wah sareng anggota WKG ngeunaan réformasi teologis anu terus-terusan di komunitas agama sareng ngagero aranjeunna pikeun aktip sacara aktip. Ngalangkungan kami lumampah sareng Yesus, pangaweruh urang tumuwuh sareng langkung jero sareng urang nyuhunkeun petunjuk-Na pikeun unggal léngkah anu salajengna.

Nalika urang langkung jero kana bahan ieu, urang nyarios yén teu sampurna pamahaman sareng kamampuan pikeun nyarioskeun kebenaran anu jero. Di hiji sisi, tanggapan anu paling luhung sareng mangpaat pikeun kabeneran teologi anu nyababkeun ka Yesus anu ngan ukur nempatkeun leungeun urang kana sungut urang sareng tetep dina jempé jempé. Di sisi anu sanés, urang ogé nampi sauran Roh Suci pikeun ngumumkeun bebeneran ieu - pikeun tarompét tina atap, henteu dina sombong atanapi kondoméntasi, tapi dina cinta sareng sadayana kajelasan anu sayogi pikeun kami.

ku Ted Johnston


pdf Brosur ti WKG Swiss