Hiji gareja, dilahirkeun deui

014 lahir garéja anyar Salami lima belas taun ka pengker, Roh Suci parantos ngaberkahan Garéja Allah di Seluruh Dunya sareng kamekaran anu teu acan pernah terjadi dina pamahaman doktrin sareng kapekaan pikeun dunya di sakuriling urang, khususna urang Kristen sanés. Tapi tingkat sareng kagancangan parobihan saprak pupusna pangadeg kami Herbert W. Armstrong parantos ngagumkeun para pendukung sareng lawan. Éta patut dieureunkeun sareng ningali naon anu urang rugi sareng naon anu urang peroleh.

Kapercayaan sareng prakték urang parantos dikembangkeun dina arahan Pastor Jéndral kami Joseph W. Tkach (Bapa kuring), anu ngagentoskeun Mr. Armstrong dina jabatan, tunduk kana prosés panilitian anu lumangsung. Sateuacan bapak kuring maot, anjeunna nunjuk kuring janten panerusna.

Kuring bersyukur pikeun gaya manajemén anu berorientasi dina tim anu ditepangkeun ku bapak kuring. Kuring ogé bersyukur pikeun persatuan di antara jalma-jalma anu nangtung sareng anjeunna sareng anu teras-terasan ngadukung kuring nalika urang tunduk kana wewenang Kitab Suci sareng padamelan Roh Suci.

Isro obsesi urang kana interpretasi légalistik tina Perjanjian Old, kapercayaan urang yén Britania Raya sareng Amérika Serikat turunan urang Israél "British Israelism", sareng keukeuh urang yén komunitas agama urang ngagaduhan hubungan ekslusif sareng Gusti. Ngalangkungan hukuman urang pikeun élmu médis, panggunaan kosmétik, sareng liburan tradisional Kristen sapertos Paskah sareng Natal. Pandangan urang anu parantos lami yén Allah mangrupikeun kulawarga mahluk roh anu teu kaétung anu tiasa dilahirkeun ku manusa parantos ditolak, digantikeun ku pandangan anu akurat tina Alkitab anu parantos aya salamina di tilu jalmi, Rama, Putra, sareng Roh Suci .

Urang ayeuna nganut sareng juara téma sentral dina Perjanjian Anyar: kahirupan, maot sareng kabangkitan Yesus Kristus. Karya panebusan Yesus pikeun umat manusa ayeuna janten fokus tina publikasi utama kami, The Plain Truth, tibatan spekulasi akhir jaman sunnat. Kami nyatakeun kabébasan pinuh tina pangorbanan Gusti urang pikeun nyalametkeun urang tina hukuman pati pikeun dosa. Kami ngajarkeun kasalametan ku kurnia dumasar kana iman nyalira, kalayan henteu aya jalan pikeun karya naon waé. Kami ngartos yén karya Kristen kami ngabentuk réspon anu syukur kana syukur pikeun karya Gusti pikeun urang - "Kami cinta sabab Anjeunna mikanyaah urang tiheula" (1 Yohanes 4:19) - sareng ngalangkungan karya-karya ieu kami henteu "nyayogikeun" diri pikeun naon waé, atanapi ogé henteu maksa Gusti Allah ngahalangan pikeun urang. Salaku William Barclay nyatakeun, "Kami disimpen kana karya anu saé, sanés padamel anu saé".

Bapa kuring ngucapkeun ajaran tulisan suci ka Garéja yén urang Kristen aya dina Perjanjian Anyar, sanés Perjanjian Anyar. Ajaran ieu nyababkeun urang ninggali sarat anu sateuacanna - yén urang Kristen ngajaga Sabat dina dinten katujuh salaku waktos anu suci, yén urang Kristen wajib niténan pésta taunan anu diparéntahkeun ku jalma-jalma dina Imamat sareng Ulangan yén urang Kristen wajib niténan pikeun masihan perpuluhan sapuluh sareng urang Kristen henteu kedah tuang tuangeun anu dianggap najis dina perjanjian anu lami.

Sadaya parobihan ieu ngan ukur sapuluh taun? Seueur ayeuna anu ngawartosan yén koréksi anu jero ngeunaan gedena ieu henteu aya sajajar sajarah, sahenteuna ti saprak Garéja Perjanjian Anyar.

Kapamingpinan sareng anggota satia Garéja Allah di Seluruh Dunya ngahatur nuhun pisan kana kurnia Gusti anu ngalangkungan urang diterangkeun kana cahaya. Tapi kamajuan urang henteu tanpa biaya. Panghasilan parantos turun, urang icalan jutaan dolar, sareng kapaksa ngusir ratusan pagawé jangka panjang. Jumlah anggotana turun. Sababaraha faksi ninggalkeun kami pikeun balik kana hiji atanapi anu sanésna posisi doktrin atanapi budaya anu langkung tiheula. Hasilna, kulawarga parantos pisah sareng sosobatan parantos ditingalkeun, sakapeung ku ambek, nyeri haté sareng tuduhan. Kami pisan sedih ku ieu sareng neneda mugia Gusti Allah masihan penyembuhan sareng rekonsiliasi.

Anggota henteu diperyogikeun ngadamel pernyataan kapercayaan pribadi ngeunaan kapercayaan anyar kami, ogé henteu diarepkeun anggota pikeun otomatis nganut kapercayaan anyar urang. Kami parantos nekenkeun kabutuhan iman pribadi ka Yesus Kristus, sareng kami parantos maréntahkeun ka pastor urang pikeun sabar sareng anggota sareng ngartos kasusah na dina néwak sareng ngarangkul parobihan doktrin sareng administrasi.

Sanaos rugi matérial, kami parantos ngasilkeun lumayan. Sakumaha Paulus nyerat, naon waé anu nguntungkeun pikeun urang dina naon anu parantos kami wakilan sateuacanna, urang ayeuna nganggap cilaka demi Kristus. Kami mendakan dorongan sareng panglipur ku terang ka Al Masih sareng kakuatan na kabangkitan sareng komuni tina panyiksa-Na, sahingga urang sesuai sareng pupusna sareng sumping ka dihirupkeun deui ti nu maraot (Pilipus 3,7-11).

Kami bersyukur pikeun sasama urang Kristen - Hank Hanegraaff, Ruth Tucker, David Neff, William G. Brafford, sareng réréncangan di Pazusa Pacific University, Fuller Theological Seminary, Regent College, sareng anu sanés - anu ngasongkeun tangan ukhuwah ka urang salaku urang tulus milari nuturkeun Yesus Kristus dina iman. Kami nganuhunkeun berkah yén kami bagian sanés ngan ukur hiji organisasi fisik anu leutik, tapi awak Kristus, komunitas anu mangrupikeun Garéja Allah, sareng yén urang tiasa ngalakukeun sadayana dina kakuatan urang pikeun nyumbang kana Injil Yesus Kristus bagikeun ka sakumna dunya.

Bapa kuring Joseph W. Tkach ngalebetkeun dirina kana bebeneran tina Kitab Suci. Dina nyanghareupan oposisi, anjeunna parantos maksa yén Yesus Kristus nyaéta Gusti. Anjeunna mangrupikeun hamba Yesus Kristus anu hina sareng satia anu ngantepkeun Gusti pikeun mingpin anjeunna sareng Garéja Allah di Seluruh Dunya kana kabeungharan rahmat-Na. Ku ngandelkeun ka Gusti ka iman sareng ka do'a, urang niatna pikeun ngajaga jalan anu ditetepkeun ku Isa Al Masih.

ku Joseph Tkack