Kurnia Allah

276 rahmat Rahmat mangrupikeun kecap anu munggaran dina nami urang sabab paling ngagambarkeun ngajelaskeun perjalanan individu urang sareng babarengan ka Gusti Allah dina Yesus Kristus ngalangkungan Roh Suci. "Malahan, kami percaya yén ku rahmat ka Yesus urang bakal disalametkeun, sakumaha anu bakal aranjeunna" (Kisah 15:11). Kami "tanpa pantes soleh tina rahmat-Na ngaliwatan panebusan ku Kristus Yesus" (Roma 3:24). Ku rahmat nyalira Gusti ngantunkeun urang (ngalangkungan Kristus) ngabagi kabeneran na nyalira. Alkitab terus ngajarkeun yén pesen iman nyaéta pesen ngeunaan rahmat Allah (Rasul 14,3; 20,24; 20,32).

Dasar hubungan Tuhan sareng jalma séhat rahmat sareng kaleresan. Sedengkeun hukum mangrupikeun ekspresi nilai-nilai ieu, rahmat Allah sorangan manggihkeun ekspresi lengkep ku Yesus Kristus. Ku rahmat Allah urang disalametkeun ngan ku Yesus Kristus sareng teu ku hukum tetep. Hukum anu ku unggal jalma dikutuk nyaéta henteu kecap Allah anu terakhir pikeun urang. Kecap-Na anu terakhir pikeun urang téh Yesus. Wahyu anu sampurna sareng pribadi tina rahmat sareng kabeneran Allah anu Anjeunna bébas masihan ka umat manusa.

Kapercayaan urang handapeun hukum mangrupikeun sareng adil. Kami henteu nampi kabiasaan anu sah ti diri urang sorangan kusabab Allah sanés tawanan undang-undang sareng hukum-hukumna. Allah di urang dianggo dina kabébasan ketuhanan numutkeun karsanipun. Wasiat-Nya dihartikeun ku rahmat sareng panebusan. Rasul Paulus nyerat kieu: «Kuring henteu ngalungkeun rahmat Allah; sabab lamun kabeneran asalna ku Torét, Kristus maot sia-sia ” (Galata 2:21). Paul ngajelaskeun rahmat Allah salaku hiji-hijina alternatif anu anjeunna henteu hoyong maledog. Rahmat henteu mangrupikeun hal anu ditimbang sareng diukur sareng tiasa didagang. Rahmat mangrupikeun kahadéan anu hirup ku Gusti anu ngaluarkeun haté sareng pikiran manusa sareng parobihan duanana. Dina suratna ka garéja di Roma, Paul nyerat yén hiji-hijina hal anu urang cobi pikeun ngahontal usaha urang nyaéta dosa mayar, nyaéta maot téa. Éta mangrupikeun warta goréng. Tapi aya ogé anu saé anu hadé, sabab "kurnia Allah mangrupikeun hirup langgeng di Kristus Yesus Gusti urang" (Roma 6:24). Yesus mangrupikeun rahmat Allah. Ieu mangrupikeun panebusan Allah anu parantos dileupaskeun pikeun sadayana jalma.