Diadegkeun dina rahmat

157 didirikeun di rahmat Naha sadaya jalan nuju ka Allah? Sababaraha percaya yén sadaya agama mangrupikeun variasi dina subjek anu sami - lakukeun ieu atanapi anu teraskeun ka surga. Dina glance kahiji, sigana kitu carana. Agama Hindu ngajanjikeun kaseueuhan anu percaya sareng Tuhan anu teu aman. Laksanakeun kana nirvana ngabutuhkeun karya-karya anu saé salami réproduksi. Budha, anu ogé ngajanjikeun nirvana, nungtut yén opat bebeneran anu mulya sareng dalapan puluh jalan anu dituturkeun ku seueur rebirth.

Islam ngajanjikeun surga - kahirupan anu hirup pinuh ku kepuasan sareng kesenangan sensual. Pikeun dugi ka, para mukmin kedah matuh kana tulisan-tulisan iman sareng lima rukun Islam. Hirup anu hadé sareng hirup kana tradisi nyababkeun urang Israil kana hirup langgeng sareng Mesias. Henteu salah sahiji ieu tiasa nyalametkeun trailer. Aya waktos ageung upami - upami anjeun tiasa nuturkeun aturan, anjeun bakal nampi pahala anjeun. Aya ngan ukur hiji "agama" anu tiasa ngajamin hasilna anu saatos saatos maot tanpa dina waktos anu sami kalebet pahala pikeun amal soleh atanapi gaya hirup anu leres. Kekristenan mangrupikeun hiji-hijina agama anu janji sareng masihan kasalametan ku rahmat Allah. Yesus mangrupikeun hiji-hijina anu teu ngagaduhan kaayaan kasalametan kecuali iman ka Anjeunna salaku Putra Allah anu tilar dunya pikeun dosa-dosa dunya.

Sareng urang dugi ka pusat crossbar salib "Identity in Christ". Karya Kristus, anu mangrupikeun panebusan sareng ngagentos karya manusa, mangrupikeun rahmat, anu jadi puseur pikeun iman urang. Kurnia Allah dipasihkeun ka urang salaku kado, salaku kahadean khusus sareng henteu janten ganjaran pikeun naon waé anu ku urang dilakukeun. Kami conto anu luar biasa tina kasaimbangan sareng kahadean Allah ka urang, sakumaha anu kabuktikeun dina sagala hal anu dilakukeun pikeun urang liwat Kristus Yesus (Efesus 2).

Tapi éta tiasa sigana gampang teuing. Sok wé hoyong terang "naon nyekel"? "Naha urang kedah ngalakukeun hal anu sanés?" Dina 2.000 taun katukang, rahmat parantos salah paham, nyalahgunakeun, sareng seueur anu parantos langkung nambahan. Kusabab nyengking mamang sareng kacurigaan yén kasalametan ku rahmat teuing saé leres, hukumna tumbuh. Ieu sumping di awal [Kristen]. Paulus masihan nasihat ka Galatia ngeunaan masalah ieu. «Sadayana anu hoyong pisan katingali dina daging butuh anjeun disunat ngan ngarah henteu dikaniaya demi salib Kristus [éta ngaheéat ngan ukur]» (Galata 6,12).

Salaku percaya ka Yesus anu Juru Salamet, urang dina kaayaan sih-rahmat, henteu di handapeun hukum (Roma 6,14 sareng Efesus 2,8). Naon berkah anu moal bébas tina luncat ban sareng rintangan. Urang terang yén dosa sareng sipat jahat urang ogé katutupan ku kurnia Allah. Urang henteu kedah ngalakukeun demonstrasi pikeun Gusti, urang henteu kedah nampi kasalametan urang. Naha sadaya jalan nuju ka Allah? Aya seueur jalur, tapi ngan ukur hiji jalur - sareng dumasar kana anugerah.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfDiadegkeun dina rahmat