Naon anu dinyatakeun ku Gusti mangaruhan pisan

054 naon anu dinyatakeun ku Gusti mangaruhan pisan kanggo urang sadaya Ieu sih rahmat leres upami anjeun disimpen. Anjeun nyalira henteu tiasa ngalakukeun nanaon tapi nampi kalayan yakin naon anu masihan Gusti. Anjeun teu acan hasilna ku ngalakukeun nanaon; sabab Gusti henteu hoyong ka saha waé tiasa ngandelkeun prestasi na nyalira (Surat ka Epesus 2,8-9 GN).

Saé pisan lamun urang Kristen diajar ngartos rahmat!
Pangertosan ieu ngaleungitkeun tekanan sareng setrés anu sering urang nanggungkeun ka diri urang sorangan. Éta ngajantenkeun urang santai sareng bungah Kristen anu aya di luar, henteu ka jero. Anugerah Allah hartosna: Sagala gumantung kana naon anu dilakukeun ku Kristus pikeun urang sareng henteu naon anu urang lakukeun atanapi henteu tiasa ngalakukeun pikeun urang. Kami moal tiasa nyandak kasalametan. Warta anu saé pisan yén urang moal tiasa ngagaleuh éta kusabab Kristus parantos dilakukeun. Anu kedah urang laksanakeun nyaéta nampi naon anu geus dilakukeun pikeun Kristus pikeun urang tur nunjukkeun syukur anu hébat pikeun éta.

Tapi urang ogé kedah ati-ati! Urang kedah henteu ngantep kasombongan alam manusa anu ngorondang ngarah urang mikir sombong. Rahmat Gusti henteu khusus pikeun urang. Éta henteu ngajantenkeun urang langkung saé tibatan urang Kristen anu henteu acan paham kana sipat rahmat, ogé henteu ngajantenkeun urang langkung saé tibatan anu sanés urang Kristen anu henteu terang perkawis éta. Pangertian anu nyata ngeunaan rahmat henteu ngakibatkeun sombong tapi pikeun hormat sareng ibadah ka Gusti anu jero. Utamana lamun urang sadar yén rahmat kabuka pikeun sadayana, sanés ngan ukur urang Kristen ayeuna. Éta lumaku pikeun saha waé, sanaos aranjeunna henteu terang nanaon tentang éta.

Yesus Kristus maot pikeun urang nalika kami masih dosa (Roma 5,8). Anjeunna pupus pikeun anu hirup anu ayeuna, pikeun sadayana anu parantos maot, pikeun sadayana anu masih lahir sareng henteu ngan ukur kanggo urang, anu urang nyebat diri urang Kristen ayeuna. Éta kedahkeun urang hina sareng ngahatur nuhun tina dasar haté urang pikeun kanyataan yén Gusti mikanyaah ka urang, paduli sareng nunjukkeun minat sadayana. Ku sabab kitu urang kedah ngarepkeun poé ka Kristus balik sareng sadayana bakal terang kana rahmat.

Naha urang ngobrol ngeunaan perhatian Allah sareng paduli ka jalma-jalma anu kami hubungi? Atanapi urang ngantepkeun diri urang kacau ku penampilan jalma, kasang tukangna, pendidikan atanapi ras sareng digebatkeun kana perebutan dina ngadili sareng ngahukum aranjeunna kurang penting sareng teu pati berharga ti anu dianggap diri urang? Ngan sakumaha rahmat Allah dibuka pikeun sadayana sareng mangaruhan sadayana, maka urang hoyong nyobian tetep haté sareng pikiran urang kabuka pikeun sadayana anu urang tepang dina jalur urang dina kahirupan.

doa

Rama anu saé, bantosan kami pikeun ngartos berkah hébat tina rahmat sareng pas dina sagala hubungan kami. Janten janten jalma anu urang resep ogé ogé anu nangtang urang sareng tés. Amin

ku Keith Hatrick


pdfRahmat anu diturunkeun ku Gusti mangaruhan pisan ka urang