Gusti moal eureun mikacinta urang!

300 dewa henteu pernah liren micinta urang

Naha anjeun terang yén kaseueuran jalma anu percanten ka Gusti Allah hésé pikeun yakin yén Allah mikanyaah aranjeunna? Jalma-jalma gampang gampang ngabayangkeun Allah salaku Pencipta sareng Hakim, tapi hésé pisan ningali Gusti salaku Anu mikanyaah aranjeunna sareng paduli pisan ka aranjeunna. Tapi kanyataanna nyaéta Gusti anu maha asih, kreatif sareng sampurna urang henteu nyiptakeun naon-naon anu ditentang ku anjeunna, anu sabalikna tina dirina. Sagala anu diciptakeun ku Gusti Allah saé, mangrupikeun wujud anu sampurna di jagad raya kasampurnaan, kreativitas sareng kaasihna. Dimana waé urang mendakan anu sabalikna - benci, mentingkeun diri sorangan, sarakah, sieun, sareng sieun - éta henteu kusabab Allah nyiptakeun hal-hal sapertos kitu.

Naon jahat tapi perversion tina hal anu tadina alus? Sagala anu diciptakeun ku Gusti, kaasup manusa, saé pisan, tapi panyalahgunaan ciptaan anu ngahasilkeun kajahatan. Éta aya kusabab urang nyalahgunakeun kabébasan anu hadé anu dipasihkeun ku Gusti pikeun urang ngalih, daripada ngadeukeutan, Gusti, sumber mahluk urang.

Naon hartosna éta pikeun urang pribadi? Kantun ieu: Gusti nyiptakeun urang tina bojong cinta-Na anu teu mentingkeun diri, kaluar tina kasempurnaan anu teu aya watesna sareng kakuatan kréatipna. Ieu ngandung harti yén urang sampurna sapinuhna sareng saé sakumaha anjeunna ngadamel urang. Tapi kumaha upami masalah, dosa sareng kasalahan urang? Ieu sadayana mangrupikeun hasil tina kanyataan yén urang parantos ngajauhkeun diri ti Gusti, yén urang ningali diri salaku sumber mahluk urang tibatan Gusti, anu nyiptakeun urang sareng ngajaga kahirupan urang.

Upami urang parantos ngajauhan Gusti sareng milampah arah urang sorangan, jauh tina kaasih sareng kaalusanana, maka urang moal tiasa ningali saha saleresna Anjeunna. Kami ningali anjeunna salaku hakim anu pikasieuneun, batur anu kedah sieun, anu ngantosan nganyenyeri urang atanapi males dendam pikeun naon waé kasalahan anu urang parantos laksanakeun. Tapi Gusti henteu sapertos kitu. Anjeunna salawasna alus sareng anjeunna salawasna mikanyaah ka urang.

Anjeunna hoyong urang terang anjeunna, yén urang ngalaman katengtreman, kabagjaan, kaasihna anu beunghar. Jurusalamet urang Yesus mangrupikeun gambar alam Allah sareng anjeunna nyandak sagala rupa ku pangandika-Na anu kuat (Ibrani 1,3). Yesus nunjukkeun ka urang yen Allah sareng urang, yén anjeunna mikanyaah ka urang sanaos upaya édan urang kabur ti anjeunna. Rama Surgawi urang ngarepkeun urang pikeun tobat sareng sumping ka bumi-Na.

Yesus nyarioskeun carita ngeunaan dua putra. Salah sahijina sapertos anjeun sareng kuring. Anjeunna hoyong janten pusat jagat raya sareng nyiptakeun dunya na nyalira. Janten anjeunna ngaku satengah pusaka sareng lumpat sajauh-jauhna, hirup ngan ukur nyenangkeun dirina. Tapi dedikasi na pikeun nyenangkeun dirina sareng hirup pikeun dirina sorangan henteu hasil. Langkung seueur anjeunna nganggé artos pusaka kanggo nyalira, langkung parah anjeunna rumaos sareng sangsara.

Tina jero hirupna anu dianggurkeun, pipikiranana malik ka bapak sareng bumi na. Pikeun waktos anu singget sareng anu cerah anjeunna ngartos yén sagala anu anjeunna pikahoyong, sagala anu anjeunna peryogikeun pisan, sagala anu ngajantenkeun anjeunna raoseun sareng bahagia tiasa dipendakan langsung di bumi sareng ramana. Dina kakuatan moment anu kaleresan ieu, dina kontak anu teu aya halangan pikeun haté bapakna, anjeunna nyebatkeun dirina tina palung babi sareng mimiti angkat ka bumi, bari bari panasaran naha ramana ngagaduhan bakal nyandak deui jelema bodo sareng éléh anjeunna parantos janten.

Anjeun terang sesa carita - éta dina Lukas 15. Bapana henteu ngan ukur nyandak anjeunna deui, anjeunna ningal anjeunna sumping nalika anjeunna masih jauh; anjeunna parantos ngantosan pisan ka putrana anu leuir. Sareng anjeunna lumpat patepang sareng anjeunna, nangkeup anjeunna, sareng mandi anjeunna ku cinta anu sami anu kantos dipiboga pikeun anjeunna. Kabagjaan anjeunna hébat pisan anu kedah dirayakeun.

Aya lanceuk anu sanés, anu langkung sepuh. Jalma anu cicing sareng bapakna, anu henteu kabur, sareng anu henteu ngaraihkeun hirupna. Nalika lanceuk ieu ngadangu ngeunaan perayaan éta, anjeunna ambek sareng pait sareng lanceuk sareng bapakna sareng henteu hoyong lebet. Tapi bapakna ogé angkat ka anjeunna sareng tina cinta anu sami anjeunna nyarios sareng anjeunna sareng nyungkeun anjeunna ku cinta anu teu aya watesna anu sami sareng anjeunna parantos mandi putra jahat na.

Naha lanceuk akhirna tos sareng miluan hajatan? Yesus henteu ngawartosan éta. Tapi sajarah nyaritakeun naon anu urang sadayana kedah terang - Gusti henteu pernah liren micinta urang. Anjeunna ngarepkeun urang pikeun tobat sareng uih deui ka anjeunna, sareng éta henteu kantos janten patarosan naha anjeunna bakal ngahampura, nampi sareng mikanyaah ka kami sabab anjeunna téh Allah Rama urang, anu cinta anu teu aya watesna salawasna sami.

Naha waktuna anjeun lirén ngaji ti Gusti sareng mulih ka bumi-Na? Gusti ngajantenkeun urang sampurna sareng sadayana, ungkapan anu saé di jagad raya anu indah na tentang cinta sareng kreativitasna. Sareng urang tetep aya. Urang kedah waé mundur sareng hubungan deui sareng Nu Nyiptakeun urang, anu masih bogoh ka urang ayeuna, sapertos anjeunna mikanyaah ka urang nalika anjeunna nyauran urang janten.

ku Joseph Tkach


pdfGusti moal eureun mikacinta urang!