Entong henteu nyiksa rahmat Allah

Naha anjeun kantos ningali anu sapertos kieu? Ieu mangrupikeun anu disebat kai-nikel [potongan 5-sentimén]. Nalika Perang Sipil Amérika, kiripik kai sapertos dikaluarkeun ku pamaréntah tibatan koin anu biasa. Beda sareng koin normal, ieu henteu ngagaduhan nilai anu saleresna. Nalika ékonomi Amérika kaluar tina krisis na, éta leungit tujuanana. Sanaos aranjeunna gaduh segel sareng ukuran anu sami sareng koin anu valid, saha waé anu masih gaduh hiji ogé terang yén aranjeunna henteu berharga.

Kuring sadar yén hanjakalna urang tiasa ningali rahmat Gusti ku cara kitu ogé. Kami terang kumaha rasana hal-hal nyata sareng naha éta berharga, tapi kadang-kadang urang netepkeun naon waé anu tiasa disebut bentuk rahmat anu murah, teu aya artina, lusuh. Rahmat anu urang ditawarkeun ngalangkungan Al-Masih hartosna kabébasan lengkep tina penilaian anu pantes. Tapi Peter ngingetkeun urang: Hirup bébas sareng henteu saolah-olah anjeun ngagaduhan kabébasan salaku panutup pikeun jahat (1 Petrus 2,16).

Anjeunna nyarioskeun ngeunaan rahmat kai-nikel ”. Ieu mangrupikeun bentuk rahmat anu dijantenkeun alesan pikeun menerkeun dosa anu pengkuh; éta sanés sual ngaku kana Gusti pikeun nampi kurnia panghampura, atanapi henteu sumping dina tobat payuneun Gusti, nyungkeun bantosanna sahingga nolak godaan sareng parobihan sareng kabébasan anu anyar ngalangkungan kakawasaanana Ngalaman. Rahmat Allah mangrupikeun hubungan anu nampi duanana sareng anu ngabarukeun urang dina gambar Kristus ngalangkungan karya Roh Suci. Gusti kalayan murah haté masihan kurnia-Na. Kami henteu kedah mayar anjeunna naon-naon pikeun panghampura. Tapi panarimaan kurnia-Na bakal janten dear kami; khususna, éta bakal ngarugikeun kareueus urang.

Dosa urang bakal teras aya akibatna dina kahirupan urang sareng kahirupan jalma-jalma di sakuriling urang, sareng ngarugikeun urang urang teu maliré. Dosa salawasna ngaganggu karaharjaan urang dina silaturahim anu bungah sareng perdamaian sareng ukhuwah sareng Gusti. Dosa ngarahkeun urang alesan rasional sareng ngarah kana pembenaran diri. Ngagunakeun rahmat anu teu cocog sareng neraskeun hirup dina hubungan kahadean Allah anu dilakukeun ku anjeunna pikeun urang Kristus. Sabalikna, éta ditungtungan ku rahmat Gusti ditolak.

Anu paling parah, anugerah murah ngarendahkeun nilai kurnia anu saleresna, anu mangrupikeun hal anu paling berharga di jagad raya. Saéstuna, kurnia anu ditawarkeun ka urang ngalangkungan kahirupan énggal di Yesus Kristus éta berharga pisan ku Gusti nyalira masihan kahirupan-Na salaku tebusan pikeun éta. Biayana anjeunna sadayana, sareng nalika urang dianggo salaku alesan pikeun ngalakukeun dosa, éta sapertos resep jalan-jalan sareng kantong anu pinuh ku kayu-nikel anu nyebut diri urang jutawan.

Naon waé anu anjeun lakukeun, tong nganggo rahmat murah! Rahmat anu leres pisan berharga.

ku Joseph Tkach


pdfEntong henteu nyiksa rahmat Allah