Injil - Berita Warta!

442 Injil Injilna Sadayana ngagaduhan pamanggih anu leres sareng salah, sareng sadaya jelema parantos ngalakukeun anu salah - malah dumasar kana ideu sorangan. "Kaapna mangrupikeun manusa," saur paribasa anu kaceluk. Sadayana parantos kuciwa ka babaturan, ngiringan janji, ngilu parasaan batur. Sadayana terang kasalahan.

Ku sabab éta jalma henteu daék ngagaduhan nanaon sareng Gusti. Aranjeunna henteu kéngingkeun dinten kiamat kusabab aranjeunna terang yén aranjeunna moal tiasa nangtung di payuneun Allah kalayan nurani anu écés. Aranjeunna terang yén aranjeunna kedah nurut anjeunna, tapi ogé terang yén aranjeunna henteu. Anjeun ngarasa isin sareng ngarasa kaliru.

Kumaha hutangna tiasa ditebus? Kumaha mupus pikiran? "Pangapunten nyaéta ketuhanan," cik kecap konci. Gusti Allah sorangan dihampura.

Seueur jalma terang ieu paribasa, tapi aranjeunna henteu percanten yén Gusti cukup ilahi pikeun ngabantosan S maranéhna ü pikeun dilélér. Anjeun tetep ngarasa kaliru. Aranjeunna masih sieun penampilan Gusti sareng dinten kiamat.

Tapi Allah parantos muncul sateuacan - di jalmi Yesus Kristus. Anjeunna henteu sumping pikeun ngahukum, tapi pikeun ngahémat. Anjeunna ngadamel pesen pangapunten sareng anjeunna maot dina salib pikeun ngajamin yén urang tiasa dihampura.

Pesen Yesus, pesen salib, mangrupakeun warta alus pikeun sadaya anu rumasa kaliru. Yesus, manusa anu ilahi, parantos nampi hukuman kami. Pangapunten dipasihan ka sadaya anu ngan ukur hina pikeun percaya kana Injil Yesus Kristus.

Urang peryogi warta anu saé ieu. Injil Kristus nggawa karapihan tina pikiran, kabagjaan sareng kameunangan pribadi. Injil anu leres, wartos anu saé, nyaéta Injil anu diajarkeun ku Kristus. Injil anu sami ogé diajarkeun ku rasul-rasul: Yesus Kristus, anu disalib (1 Kor. 2,2), Yesus Kristus dina urang Kristen, ngarepkeun kamulyaan (Kol. 1,27), tangtosna tina maot, pesen tina pangarep-arep sareng kasalametan pikeun umat manusa nyaéta Injil Karajaan Allah.

Gusti parantos maréntahkeun garéja-na ngahutbah pesen ieu ü sareng Roh Suci pikeun ngalaksanakeun tugas ieu. Dina surat ka Korinta Paulus ngajelaskeun Injil anu Yesus masihan ka garéja-na: «Tapi uing anjeun, Br ü hiji anu ngumumkeun Injil anu ku abdi parantos ngawartosan ka anjeun, yén anjeun ogé nampi, dimana anjeun ogé nangtung, dimana anjeun ogé bakal disalametkeun, upami anjeun ngarekam sareng pidato anu mana anu ku kuring parantos ngabahas ieu, upami anjeun parantos percaya kana sia-sia. Pikeun luhur sadayana Kuring parantos dikirimkeun ka anjeun naon anu kuring parantos nampi ogé: yén Kristus pikeun S urang ü maot nurutkeun kitab suci; sareng yén anjeunna dikubur sareng yén anjeunna digedékeun dina dinten katilu saatos kitab suci; sareng yen anjeunna tampil ka Kephas, teras ka dua belas. Lajeng anjeunna némbongan langkung ti f ü lima ratus Br ü dina hiji waktos, kalolobaan anu tetep tebih ieu, tapi aya ogé anu ogé bobo. Mangka anjeunna muncul ka Yakobus, teras ka rasul-rasul; dina tungtungna, sadaya, sabab éta parantos lahir sateuacanna, anjeunna ogé tampil ka kuring " (1 Kor. 15,1: 8 Eberfeld Alkitab).

Paulus "di luhur sadayana" nekenkeun yén numutkeun Suci Suci Isa Al Masih atanapi Al Masih anu anjeunna pikeun S urang ü maot, dikubur sareng naros deui. Anjeunna ogé nekenkeun seueur anu tiasa ngabuktikeun kabangkitan Kristus upami aya anu ragu.

Paulus ngajelaskeun yén Injil éta "anu anjeun ogé bakal disimpen". Tujuan urang kedah kumaha Paulus kedahkeun perkawis anu kami nampi sareng naon "luhureun sadayana" anu sanés.

Anu ku anu parantos nampi sareng ku kituna saleresna leres sareng anu ditampi ku Paulus sareng rasul-rasul anu sanés - anu nangtung sateuacan sadayana - "éta Kristus pikeun S urang ü maot nurutkeun kitab suci; sareng yén anjeunna dikubur sareng yén anjeunna dibangkitkeun dina dinten katilu saatos kitab suci ... ".

Sadaya ajaran anu sanés dina Alkitab dumasar kana bebeneran dasar ieu. Ngan Putra Allah anu tiasa ngabantosan S urang ü sareng paeh kusabab anjeunna ngirangan sareng naros tina maot, urang tiasa ngarep-ngarep balik sareng warisanana, hirup abadi, sareng kayakinan anu teu kagok.

Ku sabab kitu John tiasa nyerat: "Upami urang nampi kasaksian manusa, maka kasaksian Gusti langkung langkung ageung, sabab éta mangrupikeun kasaksian na Gusti anu nyaksian ngeunaan putrana. Saha waé anu percaya ka putra Allah gaduh kasaksian na ka Anjeunna. Saha Gusti henteu percanten, anjeunna ngajantenkeun anjeunna L ü gner; sabab anjeunna henteu percanten kana kasaksian anu masihan Gusti tina putrana.

«Sareng ieu anu kasaksian yén Gusti masrahkeun hirup anu langgeng, sareng hirup ieu aya di putra. Saha anu gaduh putra gaduh hirup; Saha anu teu ngagaduhan Putra Allah henteu gaduh hirup " (1 Yohanes 5,9: 12).

Injil anu diwartakeun ku Yesus

Sababaraha, sigana, ü panas kana ramalan Alkitab, tapi milarian sesah pikeun f ü r mere ilham pesen sentral tina Alkitab - kasalametan ngalangkungan Yesus Kristus! Allah parantos masihan umat Kristen anu paling berharga tina sagala hadiah sareng parantos masihan aranjeunna kawajiban ngajual batur ü kumaha aranjeunna tiasa nampi kado ieu!

Nalika Petrus ngajelaskeun tugas para rasul ka Kaptén Kornelius, anjeunna nyarios: "Sareng anjeunna [Yesus] paréntah kami nginjil ka masarakat sareng nyaksian yén anjeunna ditunjuk ku Gusti janten hakim hirup sareng anu maot. Sadaya kasaksian ieu Nabi-nabi éta ku namina saha waé anu percaya ka Mantenna bakal ngahampura kana S ü kedah nampi " (Kisah 10,42: 43).

Ieu mangrupikeun pesen utama; warta alus anu diturunkeun ka para rasul mangrupikeun pesen anu utami sadaya nabi - yén Gusti ngadili Yesus Kristus ü perkawis hirup sareng anu maot sareng saha waé anu percaya ka anjeunna S ü hampura ngalangkungan namina!

Anu kaleresan sentral

Lukas nyerat yén Isa kagungan J na ü teu lami sateuacan naékna ka langit, nuju ka tengah G ü Pesan pesen-Na ngingetkeun ka anjeunna: "Lajeng anjeunna muka pamahaman ka aranjeunna supados aranjeunna ngartos Kitab Suci, sareng nyarios ka aranjeunna: Hal anu ditulis yén Kristus bakal sangsara sareng bakal naékna tina maot dina dinten katilu; sareng yén namina manéh bakal diajarkeun [Kaduhung] pikeun pangampura S ü diantara sadaya bangsa. Mimitian di Yerusalem sareng janten aya ü saksi " (Luk. 24,45-48).

Naon anu kudu dibuktikeun para rasul ngeunaan eusi Kitab Suci nalika Yésus ngartos kana éta? ü r dibuka? Dina basa sanésna, numutkeun Yesus, naon anu kabeneran anu penting sareng paling penting anu kahartos tina kitab-kitab Perjanjian Lama?

Yén Kristus sangsara sareng bakal gugah tina mayit dina dinten katilu sareng penitén éta [pangapunten] pikeun pangapunten tina S ü diajarkeun ka sadaya bangsa ku namina!

"Sareng henteu kasalametan sanés, sareng henteu aya nami sanés handapeun handapeun langit anu dipasihkeun pikeun lalaki anu ku urang bakal disalametkeun", Petrus ngajarkeun (Kisah 4,12).

Tapi naon anu manéh Injil Karajaan Allah? Naha Yesus teu ngajarkeun Injil Karajaan Allah? Nat ü real!

Injil Karajaan Allah bénten sareng Paulus, Petrus sareng Yohanes ü da'wah ngeunaan kasalametan dina Yesus Kristus? Teu pisan!

Marilah urang jelas yén asup ka Karajaan Allah mangranti panebusan. Disalametkeun sareng dugi ka Karajaan Allah sami! Narima hirup anu langgeng sami sareng ngalaman kasalametan [atanapi kasalametan] sabab kasalametan sinonim sareng kasalametan ti S fatal ü nd.

Aya hirup dina Yesus - hirup langgeng. Hirup abadi butuh pangampura tina S ü nd. Sareng pangapunten tina S ü Hiji mendakan, atanapi leresan, ngan ukur ku percaya ka Yesus Kristus.

Yesus boh hakim sareng juru ngluwari. Anjeunna ogé raja kakaisaran. Injil Karajaan Allah mangrupikeun Injil kawilujengan dina Yesus Kristus. Yesus sareng rasul-rasulna ngajarkeun pesen anu sami - Yesus Kristus Putra Allah sareng hiji-hijina jalan pikeun ngahontal kasalametan, karahayon, hirup abadi sareng asup ka Karajaan Allah.

Sareng nalika indra dibuka pikeun ngartos nubuat ngeunaan Perjanjian Lama, sakumaha Yesus ngabuka pamahaman ka para rasul (Luk 24,45), janten jelas yén pesen sentral para nabi ogé Yesus Kristus (Kisah 10,43).

Hayu urang maju. John nulis: "Saha anu percaya ka putra boga hirup anu langgeng. Tapi sing saha anu henteu nurut ka putra moal hirup hirup, tapi murka Gusti bakal tetep ü luhur anjeunna " (Yohanes 3,36). Éta mangrupikeun basa anu jelas!

Saur Isa: "... Kami jalan sareng kabeneran sareng kahirupan; teu aya anu datang ka Bapa tapi ngalangkungan kuring" (Yohanes 14,6). Naon anu leres pisan urang kedah ngartos ngeunaan Firman Allah ü nyaéta jalma anu tanpa Isa Al Masih teu tiasa sumping ka Bapa atanapi henteu kenal ka Gusti, henteu ngawariskeun hirup abadi atanapi sumping kana Karajaan Allah.

Dina serat ka Kolosal, Paul nyerat: "Hatur nuhun kalayan nuhun ka Bapa anu t ü parantos ngawasa warisan para wali dina lampu. Anjeunna nyalametkeun urang tina kakawasaan gelap sareng nempatkeun urang di alam kakasih na, anu urang ngagaduhan kasalametan, nyaéta pangapunten tina S ü ditungtungan " (Kol. 1,12-14).

Perhatoskeun kumaha pusaka para wali, Karajaan cahaya, Karajaan putra, panebusan sareng pangampura tina S ü ngabentuk jubah anu teu soca tina Kaleresan Kaleresan, Injil.

Dina ayat 4, Paulus nyarioskeun ngeunaan "iman [Kolosal] ka Kristus Yesus sareng cinta anjeun pikeun sadaya umat suci". Anjeunna nyerat yén kapercayaan sareng cinta éta timbul tina "harepan ... anu f ü r siap pikeun anjeun di sawarga. Anjeun parantos uninga langkung sateuacanna ngalangkungan sabda bebeneran, Injil anu parantos sumping ka anjeun ... " (Ayat 5-6). Sakali deui, Injil aya di tengah-tengah harepan kasalametan langgeng di Karajaan Allah ku iman ka Yesus Kristus, Putra Allah, anu ku urang ditebus.

Dina ayat 21 ka 23 Paul neraskeun, "Malah ka anjeun, anu kantos asing sareng musuhan dina perbuatan-perbuatan jahat, anjeunna ayeuna direncanakeun ku maotna awak fana, ku kituna anjeunna tiasa nempatkeun anjeun sateuacan nyanghareupan suci sareng teu sampurna sareng sampurna; anjeun ngan tetep dina iman, gr ü mendakan sareng teguh, sareng henteu angkat tina pangajaran Injil anu anjeun parantos uninga sareng anu diwartakeun ka sadaya makhluk di handapeun langit. Abdi parantos janten abdi-abdi, Paulus. "

Dina ayat 25 ka 29, Paul terus ngajelaskeun Injil yén anjeunna ngaladin sareng tujuanana pikeun ngajarkeun éta ü ditungtungan. Anjeunna nyerat: "Kuring janten abdi anjeun ngalangkungan kantor anu parantos dipasihkeun ku Gusti pikeun ngahartikeun firman-Na ka anjeun kalolobaanana, nyaéta rusiah anu disumputkeun pikeun umur sareng generasi, tapi ayeuna parantos diungkabkeun Para suci-na, anu ku Allah hoyong terangkeun naon kabeungharan kamulyaan misteri ieu di antawis kabir, nyaéta Al Masih di anjeun, ngarep kamulyaan ü urang mungkas sareng ngajarkeun sadaya jalma sareng ngajarkeun sadayana jalma dina sagala hikmat sahingga urang ngajantenkeun unggal jalma sampurna dina Kristus. Daf ü rm ü Abdi ogé angkat sareng gusti kakuatan kakuatan hiji anu damel kuat di kuring. "

Naon Injilna nyaéta

Sakabéh Injil nyaéta ngeunaan Yesus Kristus. Éta ngurus ngeunaan jati diri sareng karyana salaku Putra Allah (Yohanes 3,18), salaku hakim hirup sareng jalma-jalma paéh (2 Tim. 4,1) sakumaha Kristus (Kisarian 17,3), salaku Juru Salamet (2 Tim. 1, 10), janten Imam Agung (Ibr. 4,14) nalika F ü narasumber (1 Yohanes 2,1), salaku Raja Raja sareng Lord Lords (Pdt. 17, 14), salaku cikal di antawis seueur Br ü tukang (Roma 8,29), salaku réréncangan (Yohanes 15,14: 15).

Éta ngeunaan anjeunna salaku angon jiwa urang (1 Petr.   2,25), salaku Domba Allah, anu S. ü nyandak jauh dunya (Joh. 1,29), sakumaha f ü r Paska domba dikurbankeun pikeun urang (1. Kor. 5,7), salaku gambar ti Allah anu teu katingali sareng salaku cikal sateuacan sadayana diciptakeun (Kol. 1,15), salaku kapala komunitas sareng salaku awal ogé cikal ti nu maraot (Ayat 18), salaku réfléksi tina kamulyaan Allah sareng gambar wujudna (Hebr. 1,3), salaku panyingkepan Rama (Mat. 11,27), sakumaha ogé, bebeneran jeung kahirupan (Joh. 14,6), salaku T ü r (Yohanes 10,7).

Injil ngeunaan Kristus salaku pamula sareng panungtung iman urang (Hebr. 12,2), salaku penguasa ü Ngeunaan ciptaan Allah (Wahyu 3,14), salaku anu kahiji sareng anu terakhir, awal sareng akhir (Wahyu 22,13), salaku scion (Yer. 23,5), salaku batu juru (1. Petr. 2,6), salaku kakuatan Gusti sareng hikmah Allah (1. Kor. 1,24), sakumaha exp ü sadaya bangsa (Hag. 2,7).

Éta ngeunaan Kristus, anu satia sareng saksi anu sajati (Wahyu 3,14), ahli waris tina sagala hal (Hebr. 1,2), tanduk kasalametan (Luk. 1,69), cahaya dunya (Yohanes 8,12), roti anu hirup (Joh. 6,51), akar Isai (Yes. 11,10), kasalametan urang (Luk. 2,30), panonpoe kabeneran (Mal. 3,20), kecap kahirupan (1. Joh. 1, 1), Putra Allah anu ditunjukkeun ku Anjeunna dihirupkeun deui tina maot (Rom. 1,4) - sareng sajabina.

Paul nyerat, "Teu aya anu tiasa nyiapkeun yayasan sanés anu parantos ditetepkeun, nyaéta Isa Al Masih" (1 Kor. 3,11). Yesus Kristus mangrupikeun fulcrum, téma pusat, pondasi injil. Kumaha carana urang tiasa ngahutbah hal-hal sanésna bari teu percanggahan sareng Alkitab?

Isa nyarios ka F ü Dangukeun urang Yahudi, "Anjeun milarian dina Kitab Suci sabab pikir anjeun gaduh hirup langgeng di jerona; sareng anjeunna anu nyaksian ngeunaan kuring; tapi anjeun henteu hoyong sumping ka kuring yén anjeun tiasa ngagaduhan kahirupan" (Yohanes 5,39: 40).

Pesen kasalametan

Pesen anu ngumumkeun urang Kristen ü disebut nyaéta ngeunaan kasalametan, nyaéta ngeunaan kahirupan anu langgeng di Karajaan Allah. Kasalametan abadi atanapi karajaan Allah ngan ukur tiasa kahontal liwat hiji T anu leres. ü r, hijina jalan leres - Yesus Kristus. Anjeunna raja di alam éta.

Yohanes nyerat: "Saha anu nolak anakna ogé henteu gaduh bapa ogé; saha waé anu ngaku putra ogé ngagaduhan bapa" (1 Yohanes 2,23). Rosul Paulus nyerat ka Timoteus: "Kusabab aya hiji Allah sareng hiji perantara antara Gusti sareng manusa, nyaéta manusa Kristus Yesus, anu masihan dirina f ü urang sadayana pikeun kasalametan yen ieu tiasa diwartosan dina waktosna " (1 Tim. 2: 5-6).

Dina Ibrani 2,3 urang diperingatkeun: "... kumaha urang kabur upami urang henteu ngahargaan kasalametan anu hébat, anu dimimitian ku da'wah Gusti sareng negeskeun di urang ku anu ngupingkeunana?" Pesen kasalametan mimiti dinyatakeun ku Yesus nyalira ü Éta pesen Yesus nyalira ti Bapa.

Yohanes nyerat naon anu Dirina Diri ü Nyakseni ngeunaan Putra-Na: "Sareng ieu kasaksian yen Allah parantos masihan ka urang hirup langgeng, sareng kahirupan ieu aya dina Putra-Na. Saha anu ngagaduhan Putra ngagaduhan kahirupan; sing saha anu henteu ngagaduhan Putra Allah ngagaduhan hirup. Sanés " (1 Yohanes 5,11: 12).

Dina Yohanes 5,22: 23, Yohanes deui negeskeun pentingna putra: "Pikeun bapa henteu ngahukum saurang ogé, tapi ngagaduhan sagala kaputusan pikeun putra ü nunjukkeun yen aranjeunna sadayana tiasa ngahargaan Putra sakumaha aranjeunna ngahargaan ka Rama. Anjeunna anu henteu ngahargaan ka Putra sanés ngahargaan ka Rama anu ngutus anjeunna. "Ieu sababna Garéja ngawartakeun sacara konsisten ü Ngeunaan Yesus Kristus! Yesaya ngaramal: "Ieu sababna Gusti Allah Ren nyarios: Tingali, kuring nempatkeun batu di Sion, batu anu parantos diusahakeun sareng diuji, batu dasar anu berharga, dasar. Saha anu percaya moal isin" (Yes. 28:16 ZB).

Nalika urang leumpang dina kahirupan anyar anu urang disebat Yesus Kristus, percanten ka anjeunna salaku tempat anu aman sareng harepan urang sapopoe pikeun balikna dina kamashuran sareng kakawasaan, urang tiasa ngarepkeun warisan anu langgeng sareng pangharepan sareng kayakinan.

Nelepon pikeun hirup mangsa ka hareup di dieu sareng ayeuna

Tapi saatos Yohanes ditawan, Yesus sumping ka Galilea sareng ngahutbah Injil Allah sareng nyarios, "Waktosna parantos sumping ü Bakal, sareng karajaan Allah parantos caket. Tobat [tobat] sareng percanten Injil! " (Tandaan 1: 14-15).

Injil ieu anu dibawa ku Isa mangrupikeun "berita anu saé" - pesen anu kuat anu ngarobah sareng ngarobah kahirupan. Injil ü réq ü Henteu ngan ukur nguping sareng ngarobih, tapi tungtungna sadayana bakal langkung saé ü Naha dokter anu nolak anjeunna ü salamet.

Injil mangrupikeun "kakawasaan Gusti anu nyalametkeun sadayana anu percanten" (Rom 1:16). Injil mangrupikeun uleman Gusti pikeun urang hirup dina tingkat anu lengkep ü ngadangukeun. Éta mangrupikeun warta anu saé yén urang ngagaduhan warisan anu ngantosan urang anu bakal dipiboga sadayana nalika Kristus mulih. Éta ogé mangrupikeun uleman pikeun kanyataan spiritual anu nyegerkeun anu tiasa janten milik urang ayeuna.

Paul nyebut Injil "Injil Kristus" (1 Kor. 9:12), "Injil Allah" (Rom 15:16) sareng "Injil Damai" (Ef. 6: 15). Dimimitian ti Yesus, anjeunna ngamimitian j ü ngartikeun deui pandangan anu caket tina karajaan Allah, fokus kana hartos universal tina datangna Kristus anu munggaran.

Yesus anu ü Ngumbara di sapanjang jalan anu berdebu di Yudea sareng Galiléa, Paul ngajar yén anjeunna ayeuna janten Al Masih anu gugah, anu lenggah di sisi katuhu Allah sareng "sirah sadaya kakuatan sareng otoritas" (Kol. 2:10).

Numutkeun ka Paul, pupusna sareng dihirupkeunana Yesus Kristus sumping "pangheulana" dina injil; aranjeunna Schl ü acara-acara khusus dina rencana Gusti (1 Kor. 15: 1-11). Injil mangrupikeun warta anu hadé f ü r jalma miskin sareng tertindas ü cicked. Carita na boga tujuan. Tungtungna, hukum bakal hasil, sanés kakuatan.

Leungeun ditusuk gaduh ü Digjaya dina tinju bajuna. Karajaan jahat masihan jalan ka karajaan Isa Al Masih, urutan hal-hal anu urang Kristen parantos ngalaman sawaréh.

Paul ngaguratkeun aspek injil ieu ngalawan ü Ngeunaan Kolosa: "Kalayan bagja, hatur nuhun ka Rama anu t anjeun ü parantos ngawasa warisan para wali dina lampu. Anjeunna nyalametkeun urang tina kakawasaan gelap sareng nempatkeun urang di alam kakasih na, anu urang ngagaduhan kasalametan, nyaéta pangapunten tina S ü ditungtungan " (Kol. 1,12-14).

F ü Pikeun sadaya urang Kristen Injil aya sareng aya kanyataan sareng pikahareupeun ü harepan kahareup. Al Masih anu gugah anu janten Gusti ü Ngeunaan waktos, rohangan sareng sagala rupa anu kajantenan di dieu nyaéta pesaing f ü r urang Kristen. Anjeunna anu parantos diangkat ka surga mangrupikeun sumber kakuatan sadaya-daya (Ef. 3,20: 21).

Warta anu saé nyaéta Yesus Kristus ngagaduhan sagala halangan dina kahirupan sadunya ü parantos ngungkulan. Jalan salib mangrupikeun cara anu sesah tapi meunang kameunangan dina Karajaan Allah. Ieu sababna Paul tiasa nyimpulkeun Injil dina singgetna, "Kusabab kuring nyimpen éta f ü leres henteu terang nanaon diantara anjeun tapi Yesus Kristus, disalib " (1 Kor. 2,2).

Ngabalikeun anu hébat

Nalika Yesus némbongan di Galilea sareng ngupayakeun nguarkeun Injil, anjeunna ngantosan jawaban. Anjeunna ogé ngarepkeun jawaban ti kami ayeuna.

Tapi uleman Yesus pikeun lebet ka karajaan henteu dicekel dina waktos kosong. Telepon Yesus f ü Karajaan Allah dipirig ku tanda-tanda sareng kaajaiban anu matak ngajantenkeun nagara anu sangsara dina kakawasaan Romawi lungguh sareng perhatoskeun.

Ieu salah sahiji alesan Yesus kedah jelaskeun naon anu dimaksud ku Karajaan Allah. Urang Yahudi jaman Yesus ngantosan F ü anu bakal mulangkeun bangsa aranjeunna kamuliaan jaman Daud sareng Suleman ü rde. Tapi pesen Yesus mangrupikeun "dua kali répolusionér," salaku panulis Oxford sarjana NT Wright. Mimiti, anjeunna nyandak ekspektasi umum yén j ü discher superstate buang yoke Romawi w ü rde, sareng ngajantenkeunana janten hal anu lengkep. Anjeunna ngarobih harepan anu lega pikeun pembebasan politik janten pesen kasalametan spiritual: injil!

"Karajaan Allah parantos sumping, anjeunna sigana bakal nyarios, tapi sanés anu anjeun pikahoyong." (NT Wright, Saha Éta Yesus?, Kc. 98).

Yesus ngajempolan jalma-jalma ku akibat tina warta hadéna. "Tapi seueur anu pangpayunna bakal janten anu terakhir sareng anu terakhir bakal janten anu pangpayunna" (Mateus 19,30).

"Bakal aya ceurik sareng huntu galecok," saur na ka j ü Sabangsa Denmark, "nalika anjeun ningali Ibrahim, Ishak sareng Yakub sareng sadaya nabi di Karajaan Allah, tapi anjeun dibuang" (Lukas 13:28).

Dahareun anu hébat nyaéta f ü r sadayana aya (Luk. 14,16-24). Bangsa-bangsa kapir ogé diajak ka Karajaan Allah. Sareng hiji kadua henteu kirang révolusionér.

Nabi ieu ti Nasaret sigana seueur waktos f ü r ngagaduhan jalma teu patuh hukum - ti jalma kusta sareng Kr ü ppeln ka tukang pajeg sarakah - komo sok f ü r penindasan Romawi anu dibenci ü cker

Warta anu saé anu dibawa ku Yesus sabalikna tina sadayana anu diarepkeun, bahkan pikeun anu satia ka J. ü langkung lami (Luk. 9,51-56). Sakali-kali Yesus nyarios yén karajaan anu diarepkeunna kahareupna parantos dinamis dina karyana. Saatos episode anu dramatis, anjeunna nyarios: "Tapi upami kuring ngusir roh-roh jahat nganggo ramo-ramo Gusti, karajaan Allah parantos sumping ka anjeun" (Lukas 11,20). Dina basa sanés, jalma-jalma anu ningalikeun karya Yesus ngalaman ka masa depan. Yesus ngancik ekspektasi populér tibalik sahenteuna tilu cara:

  1. Yesus ngajarkeun warta hadé yén Karajaan Allah mangrupikeun kado murni - kakawasaan Gusti anu nyageurkeun. Maka Yesus ngalaksanakeun "taun rahmat Gusti" (Luk. 4,19; Yes. 61,1-2). Nanging, M ü diberkahan sareng sarat, jalma miskin sareng pengemis, murangkalih nakal sareng tukang mulung pajeg anu tobat, sundana sareng jalma luar anu tobat. F. ü r domba hideung domba leungit sacara rohani anjeunna nyatakeun yén dirina angon aranjeunna.
  2. Warta anu saé Yesus ogé f ü r jalma-jalma anu siap nyaah ka Gusti Allah ngalangkungan panyucian tobat anu leres. S. ieu anu tulus tobat. ü nder w ü rden di Gusti a grossz ü Milarian bapak anu saé anu milarian cakrawala pikeun putra-putri na anu ngumbara sareng ningali aranjeunna nalika aranjeunna "masih jauh" (Luk. 15,20). Warta anu hadé tina Injil hartosna yén saha waé anu nyarios tina haté: "Gusti, Janten abdi S. ü nder marahmay " (Luk 18,13) tmd tulus mikirkeun bagikeun sareng Gusti ü kanggo didangukeun w ü rde. Salawasna. "Ménta, maka bakal dipasihkeun ka anjeun; milarian, anjeun bakal mendakan; sambel, sareng éta bakal dibuka kanggo anjeun" (Lukas 11,9). F ü Pikeun aranjeunna anu percanten sareng ngalieuk tina cara dunya, ieu mangrupikeun warta anu pangsaéna anu tiasa didangukeun.
  3. Injil Yesus ogé ngandung hartos yén teu aya anu tiasa ngeureunkeun kameunangan karajaan anu dibawa ku Isa, sanaos katingalina tibalik. Alam ieu w ü rde sapatemon pait, résistansi tanpa ampun, tapi tungtungna w ü rde eta di ü bernat ü kajayaan kakuatan nyata sareng kamuliaan. Kristus nyarios J na ü nag: "Tapi nalika Putra Manusa sumping dina kamulyaan-Na, sareng sadaya malaikat sareng anjeunna, maka anjeunna bakal linggih dina singgasana kamulyaan-Na, sareng sadaya jalma bakal karumpul di payuneun Anjeunna. Sareng anjeunna bakal misahkeun aranjeunna ti anu hiji deui sapertos angon domba ti embé " (Matthum 25,31-32).

Warta anu saé Yesus ngagaduhan tegangan anu dinamis antara "parantos ayeuna" sareng "henteu acan". Injil karajaan nuduhkeun pamaréntahan Allah anu parantos aya - "Anu buta ningali sareng anu lumpuh, anu kusta ngabersihkeun sareng anu nguping, anu maot naék, sareng anu miskin diwartakeun ka Injil" (Mateus 11,5). Tapi karajaan éta "henteu acan" aya dina hartos hasilna lengkep ü lling masih caket. Ngartos Injil hartosna ngartos kana dua aspek ieu: di hiji sisi, ayana raja anu dijanjikeun, anu parantos hirup di rayatna, sareng, di sisi anu sanésna, balikna anu dramatis.

Warta anu saalamanana karahayon anjeun

Misionaris Paul ngabantosan narik gerakan hébat kadua injil - sumebar ti Yudea alit ka dunya Greco-Romawi anu berbudaya dina abad pertengahan kahiji. Paul, penganiayaan Kristen anu dirobah, ngarahkeun cahaya Injil anu buta ngeunaan prisma kahirupan sapopoe. Nalika anjeunna muji ka Kristus anu dimulyakeun, anjeunna ogé paduli kana konsékuansi praktis tina injil.

Sanaos oposisi anu fanatik, Paulus ngalantarankeun urang Kristen anu sanés hartosna anu matak hirup Yesus, maot sareng dihirupkeun deui:

"Anjeun ogé, anu pernah asing sareng mumusuhan dina padamelan jahat, anjeunna ayeuna parantos badé ngalangkungan pupusna awak fana na, sahingga anjeunna tiasa ngajantenkeun anjeun suci sareng tanpa cacad sareng tanpa cacat sateuacanna; upami anjeun ngan ukur iman, didirikeun sareng teguh sareng entong nyimpang tina harepan Injil, anu parantos anjeun déngékeun sareng anu parantos diwartakeun ka sadaya mahluk handapeun langit. Kuring, Paul, parantos janten pelayanana " (Kol. 1,21-23).

Dileupaskeun. Suci beresih. Rahmat. Ngageburkeun. Ampun. Tur henteu ngan di masa depan, tapi di dieu na ayeuna. Éta Injil Paulus.

Mangrupikeunana, klimaks anu dilaksanakeun sareng synoptists sareng Johannes pamiarsa   (Joh. 20,31), ngaleupaskeun kakuatan batin tina injil pikeun kahirupan sadidinten urang Kristen. Kebangkitan Kristus negeskeun Injil. Maka, Paulus ngajarkeun, kajadian-kajadian éta di Yudéa anu jauh méré harepan pikeun sadaya jalma:

«... Abdi henteu isin ku Injil; sabab éta mangrupikeun kakawasaan Gusti anu nyalametkeun sadayana anu percanten ka dinya, urang Yahudi mimitina ogé urang Yunani. Kusabab di jerona diturunkeun kabeneran anu sah payuneun Gusti, anu asalna tina iman kana iman ... " (Rom. 1,16-17).

Rosul Yohanes nambihan diménsi anu sanés pikeun Injil. Éta nunjukkeun Yesus kumaha "J. ü nger anjeunna dipikacinta " (Joh.19,26), ngingetkeun anjeunna, saurang lalaki anu ngagaduhan manah tukang ngangon domba, pamimpin garéja anu bogoh pisan ka jalma kalayan hariwang sareng kasieunan aranjeunna.

"Yesus parantos seueur tanda-tanda anu sanés sateuacan murid-muridna, anu henteu ditulis dina buku ieu. Tapi ieu dituliskeun supaya anjeun percaya yén Isa téh Al Masih, Putra Allah, sareng ku iman anjeun tiasa ngagaduhan kahirupan dina nami-Na. " (Yohanes 20,30: 31).

Penyajian Injil Yohanes ngagaduhan inti dina pernyataan anu luar biasa: "... sahingga ku jalan iman anjeun bakal ngagaduhan kahirupan."

John sacara ajaib ngalantarankeun aspék séjén tina injil: Yesus Kristus dina momen ka deukeut pribadi pribadi. Yohanes masihan akun hirup ngeunaan ayana pelayanan pribadi Al Masih.

Injil pribadi

Dina Injil Yohanes urang urang patepung sareng Al Masih anu mangrupikeun da'wah umum anu kuat (Yohanes 7,37: 46). Kami ningali Yesus haneut sareng marahmay. Tina uleman na anu ngundang "Kadieu tingali!" (Joh. 1,39) dugi ka tangtangan pikeun Thomas anu cangcaya nempatkeun ramo na dina tatu dina pananganna (Joh. 20,27), jalma anu janten daging sareng cicing di antara urang digambarkeun ku cara anu teu tiasa hilap (Yohanes 1,14).

Masarakat karasaeun wilujeng sumping sareng teu nyaman sareng Yesus anu aranjeunna kagungan tukeur meriah kalayan anjeunna (Yohanes 6,5: 8). Aranjeunna bohong di gigireun anjeunna tuang sareng tuang tina piring anu sami (Yohanes 13,23: 26).

Aranjeunna resep pisan ka anjeunna yén pas ningali anjeunna aranjeunna ngojay ka bank kanggo tuang lauk babarengan yén anjeunna parantos ngagoréng dirina (Yohanes 21,7: 14).

Injil Yohanes ngingetkeun urang tentang kumaha Injil berkilangkung ka Yesus Kristus, conto na, sareng hirup abadi anu nampi ku anjeunna (Yohanes 10,10). Éta ngingetan urang yén éta henteu cekap pikeun ngahutbah injil. Urang kedah hirup ogé. Rosul Yohanes ngadorong urang: anu sanés tiasa dimeunangkeun ku conto urang pikeun ngawartosan warta hadé ngeunaan karajaan Allah ka kami. Ieu kajantenan ka awéwé Samaria anu pendak sareng Yesus Kristus di sumur (Joh. 4,27-30), sareng Maria von Mandala (Yohanes 20,10: 18).

Anjeunna anu nangis di makam Lasarus, hamba hina anu masihan muridna F ü sse dikumbah, hirup ayeuna ogé. Anjeunna masihan urang ayana ku ayana Roh Suci:

"Saha anu mikanyaah ka kuring bakal tetep janji kuring; sareng bapak kuring bakal mikanyaah ka anjeunna, sareng kami bakal sumping ka anjeunna sareng cicing sareng anjeunna ... Entong sieun ku haté anjeun sareng f ü entong sieun " (Yohanes 14,23:27).

Yesus aktip mingpin umat-Na ayeuna ngalangkungan Roh Suci. Ondangan na sapertos pribadi sareng ngadorong sapertos biasa: "Kita Hayu sareng tingali!" (Yohanes 1,39).

Brosur Garéja Allah sadunya


pdfInjil - Berita Warta!