Teuing saé janten leres

Anjeun moal nyandak nanaon gratis Kaseueuran umat Kristen henteu percanten kana Injil - aranjeunna ngémutan kasalametan ngan ukur tiasa dihontal upami aya kéngingkeun ngalangkungan iman sareng kahirupan anu sampurna. "Anjeun moal nyandak nanaon dina kahirupan." "Upami éta saé leres pisan, leres sigana mah leres." Ieu kanyataan kahirupan anu dipikanyaho diulang-ulang diinstal di unggal urang liwat pangalaman pribadi. Tapi pesen Kristen nyaéta ngalawan. Injil leres pisan langkung saé. Éta nawiskeun kado.

Ahli teologi Trinit Almarhum Thomas Torrence netepkeun ku cara kieu: "Yesus Kristus tilar dunya pikeun anjeun kusabab anjeun dosa sareng leres pisan henteu leres anjeunna anu janten anjeun nyalira, malah sateuacan na henteu paduli kapercayaan anjeun ka Anjeunna geus ngabeungkeut anjeun pisan ka anjeun ngalangkungan cinta-Na anu anjeunna moal kantos ngantep anjeun. Sanajan anjeun nampik anjeunna sareng ngirim diri ka naraka, cinta na moal pernah eureun ". (The Mediation of Christ, Colorado Springs, CO: Helmers & Howard, 1992, 94).

Mémang, disada teuing saé pikeun leres! Panginten sababna kalolobaan urang Kristen henteu percaya-leres percaya. Panginten panginten panginten umat Kristen mikir yén kasalametan ngan ukur asalna ti jalma anu kéngingkeun iman sareng iman anu hadé.

Nanging, Kitab Suci nyarioskeun yén Allah parantos masihan kami sadaya - rahmat, kabenaran, sareng kasalametan - ngalangkungan Yesus Kristus. Urang teu tiasa ngalakukeun naon waé ngeunaan éta. Komprési anu lengkep pikeun urang, ieu cinta anu teu kaharti, rahmat saratna ieu, urang sanés pisan tiasa ngaharepkeun sadayana ieu hasil dina diri sarébu kahirupan.

Kaseueuran urang masih nganggap yén injil sacara utamina nyaéta nyaéta pikeun ningkatkeun perilaku urang. Kami yakin yén Allah ngan ukur mikacinta ka jalma anu "ngaluruskeun sareng jalan anu bener". Tapi numutkeun Alkitab, Injil henteu ngeunaan ningkatkeun perilaku. 1 Yokanan 4,19 nyarioskeun yén Injil nyaéta ngeunaan cinta - sanés yén urang nyaah ka Gusti, tapi Anjeunna mikanyaah ka urang. Urang sadayana terang yén cinta moal tiasa dilaksanakeun ku kakuatan atanapi kakuatan, atanapi ku hukum atanapi kontrak. Éta ngan ukur tiasa dirumuskeun sareng ditampi sacara sukarela. Gusti hoyong masihan aranjeunna sareng hoyong urang sacara terbuka narima yén Al Masih cicing di urang sareng nyandak urang nyaah ka Anjeunna sareng anu sanés.

Dina 1 Kor. 1,30 nangtung Yesus Kristus mangrupikeun kabeneran urang, kasucian kami sareng panebusan urang. Urang moal tiasa nawiskeun kaadilan. Sabalikna, urang percanten ka anjeunna janten sagalana pikeun diri urang dimana urang teu aya kakuatanana. Kusabab anjeunna dipikacinta tiheula, urang parantos dibebaskeun tina manah egois pikeun mikanyaah ka aranjeunna sareng silih.

Allah dipikacinta ku anjeun sateuacan anjeun malah dilahirkeun. Anjeunna mikanyaah anjeun sanaos anjeun dosa. Anjeunna moal pernah lirih mikacinta anjeun, sanaos gagal pikeun hirup sareng kabiasaan anu adil sareng pikaresepeun unggal dinten. Éta mangrupikeun warta saé - kabeneran Injil.

ku Joseph Tkach


pdfAnjeun ngagaduhan nanaon dina kahirupan!