Pusaka henteu kabayang

289 warisan anu teu kaharti Naha anjeun kantos ngaharepkeun batur bakal ngetok panto anjeun sareng ngawartosan yén paman euyeub anu anjeun henteu kantos nguping bakal maot sareng ngantunkeun anjeun betah anu ageung? Gagasan yén artosna kaluar tina tempat anu matak pikaresepeun, impian ku réa jalma sareng premis buku sareng film. Naon anu anjeun lakukeun ku kabeungharan karek anjeun? Naon pangaruhna bakal di kahirupan anjeun? Naha anjeunna bakal ngalereskeun sadaya masalah anjeun sareng ngantep anjeun jalan-jalan di jalan kamakmuran?

Ieu ngaharepkeun henteu dipikabutuh pikeun anjeun. Parantos aya anu kajantenan. Anjeun gaduh dulur anu beunghar anu parantos maot. Anjeunna ngantunkeun wasiat di mana anjeunna dianggo anjeun salaku ahli waris utama. Ieu moal tiasa ditantang atanapi digulingkeun di pengadilan mana waé. Henteu aya anu ieu disayurkeun pikeun pajak atanapi pengacara. Éta sadayana milik anjeun.

Unsur akhir idéntitas urang dina Kristus nyaéta janten ahli waris. Kami ayeuna parantos ngahontal tungtung puncak identitas urang - ayeuna urang aya dina acara pinunjul: "Kami putrana Gusti sareng ahli waris Kristus anu ngabagi warisan sareng kami" (Gal. 4,6-7 sareng Rom 8,17).

Perjangjian Anyar janten efektif sareng pupusna Yesus. Kami ahli waris na sareng sagala janji anu dilakukeun ku Allah ka Abraham nyaéta milik anjeun (Gal. 3,29). Janji-janji dina wasiat Yesus teu tiasa dibandingkeun janji bumi di bumi ku pamanna: artos, bumi atanapi mobil, gambar atanapi antik. Kami gaduh masa depan anu pangsaéna sareng paling terang anu tiasa dibayangkeun ku saha waé. Tapi teu kéngingkeun pikeun urang naon anu leres-leres hartosna tetep di payuneun Gusti, ngajalajah kalanggengan, pikeun wani teras terang ka tempat anu teu kantos kantos icalan!

Nalika urang muka wasiat, urang henteu kedah naroskeun ka diri urang naon épisién anu ditinggalkeun ka urang. Urang tiasa yakin tina pewaris kami. Urang terang yén urang bakal nampa hirup langgeng (Titus 3,7), tambah éta Karajaan Allah jangji ka sadaya anu mikanyaah Anjeunna ” (Yak. 2,5). Kami parantos dipasihkeun Roh Suci salaku jaminan yén urang bakal aya hiji dinten nampi sadayana anu dijanjikeun ku urang di wasiat (Ef. 1,14); bakal janten pusaka anu ageung sareng saé (Ef. 1,18). Paul nyarios dina Ep. 1,13: di anjeunna anjeun ogé, saatos ngadangu kecap anu leres, Injil kasalametan anjeun, di anjeun anjeun ogé, nalika anjeun percanten, disegel ku Roh Suci jangji. Dina hartos, urang parantos aya dina jalan kajembaran. Rekening bank pinuh.

Naha anjeun tiasa ngabayangkeun kumaha upami sapertos narima kabeungharan sapertos kitu? Panginten urang tiasa nampi raos upami urang ngabayangkeun sosok Disney anu miser McDuck. Karakter kartun ieu mangrupikeun jalma anu beunghar anu resep kana perbendaharaanana. Salah sahiji kagiatan favoritna nyaéta ngojay ka sadaya gunung emas. Tapi warisan urang sareng Kristus bakal langkung hebat ti batan kakayaan anu gedé pisan tina kasusah éta.

Saha kami Identitas urang aya dina Kristus. Kami geus disebut pikeun jadi anaking Gusti, dilakukeun ku anyar pikeun katutupan ku rahmat-Na. Kami diperkirakeun ngahasilkeun sareng nganyatakeun kahirupan Kristus, sareng pamustunganana urang sadaya bakal ngahirupkeun kabeungharan sareng kabagjaan anu ku urang ngan ukur gaduh rasa dina kahirupan ieu. Urang moal pernah naroskeun ka diri urang saha urang. Henteu kedah urang milarian idéntitas urang dina naon waé atanapi saha waé anu lain ti Isa.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfPusaka henteu kabayang