khotbah

139 diajarkeun

Anjeun tiasa naros, "Naon khutbah?"
Jawab pangbasajanna: biantara. Hiji deui omongan sareng seueur anu ngadangukeun. Tujuan tina biantara ieu nyaéta ngajantenkeun naskah-naskah kuno Alkitab kuno. Ieu kalebet ngawalon patarosan: Naon hubungan téks kuno sapertos kuring sareng kahirupan kuring? Saha waé anu serius nanyakeun sual ieu bakal kaget kumaha up-to-date Alkitab. Ieu biantara ogé hoyong masihan dorongan, sapertos kahirupan urang (kalayan Gusti) tiasa langkung saé.

Kumaha maksudna? Ieu ngabandingkeun: Upami anjeun ngagaleuh alat téknis ayeuna, éta disarengan ku petunjuk pikeun dianggo. Éta ngajelaskeun kumaha carana ngajalankeun layar datar atanapi alat navigasi. Tanpa manual pitunjuk manual anjeun tiasa katingali lami. Hirupna langkung rumit tibatan alat-alat téknis. Naha anjeun henteu kéngingkeun pitulung sareng saran ti waktos ka waktos supados langkung hadé?

Wikipedia masihan definisi ieu ngeunaan khutbah:
hutbah (lat. praedicatio) nyaéta biantara dina kontéks upacara kaagamaan, biasana nganggo eusi agama. Khutbah ngagaduhan tempat anu khusus dina Perjangjian Anyar sareng dina ibadah Kristen. Dina teologi Kristen, pangajaran da'wah disebut homiletik. Khutbah dina basa Inggris sareng Perancis hartosna "Khutbah" (ti lat. sermo: robih pidato, percakapan; ceramah).

Bryan Chapell nulis dina bukuna "da'wah anu berpusat ka Kristus":
Unggal téks Kitab Suci disauran aya hubunganana sareng rahmat Allah ngalangkungan Kristus. Sababaraha teks nyiapkeun Yesus ku ngagambarkeun perluna kasalametan. Téks anu sanés ngaramalkeun datangna Kristus. Masih batur ngagambarkeun aspék kasalametan dina Kristus. Tapi acan sanés téks anu ngagambarkeun akibat tina panebusan dina Kristus, nyaéta berkah anu berkah ngalangkungan rahmat Yesus. Hubunganna ka Kristus tiasa katingal upami ditingali tina perspektif Prajanjian Anyar.