Unheard, rahmat scandalous

Nalika urang balik deui ka Perjanjian Lama, ka 1st buku Samuel, anjeun bakal mendakan, nuju tungtung kitab, yén urang Israil (urang Israil) deui dina perang sareng musuhna, urang Pelisti. 

Dina kaayaan anu tangtu, aranjeunna anu keok. Kanyataanna, aranjeunna katukang tibatan tibatan di stadion maén bal Oklahoma, éta Orange Bowl. Éta goréng; sabab dina poe khusus ieu, dina gelut khusus ieu, raja maranéhanana, Saul, kedah maot. Kalayan anjeunna, putrana, Jonathan, pupus dina perang ieu. Carita urang dimimitian sababaraha bab salajengna, dina 2 Samuel 4,4 (GN-2000):

"Ku jalan éta, masih aya salah sahiji incu Saul, putra Jonathan katelah Merib-Baal [ogé disebut Mefiboschet], tapi anjeunna lumpuh dina dua suku éta. Anjeunna lima taun nalika bapak sareng akina maot. Nalika béja sumping ti Jesésis, perawat na parantos ngajak anjeunna kabur ku anjeunna. Tapi dina rurusuhan dirina, anjeunna némbalan. Anjeunna parantos kantos lumpuh ti saprak éta. " Ieu mangrupikeun drama Mefiboshet. Kusabab nami ieu hese ngucapkeun, kami masihan nami dina énjing énjing, urang nyebatna "Schet" kanggo pondok. Tapi dina carita ieu, kulawarga kahiji sigana parantos dibunuh. Nalika wartosna dugi ka ibukota sareng sumping di istana, panik sareng huru-hara kaget - kusabab anjeun terang yén sering nalika raja dibunuh, anggota kulawarga ogé dibales pikeun mastikeun yén teu aya pemberontakan hareup. Janten kajadian anu di jurus huru-hara umum si adi lanceuk nyandak Shet sareng kabur ti istana. Tapi dina hustle sareng bustle anu kagum di tempat éta, anjeunna némbalan. Salaku Kitab Suci nyarioskeun ka urang, anjeunna tetep lumpuh pikeun sesa hirupna. Ngan pikir anjeunna tina séks karajaan, sareng dinten sateuacanna, sapertos budak lalaki umur lima taun, anjeunna ngalih sareng teu hariwang. Anjeunna leumpang di sabudeureun karaton tanpa hariwang. Tapi dina poé éta sadayana nasibana robih. Bapana parantos dibunuh. Oyangna geus dibunuh. Anjeunna turun sareng lumpuh pikeun sésana dinten na. Upami anjeun neraskeun maca Alkitab, anjeun moal mendakan anu seueur anu bakal dilaporkeun dina Schet dina 20 taun ka hareup. Sadaya anu leres pisan ngeunaan anjeunna nyaéta yén anjeunna cicing di tempat anu ngalamun, diisolasi sareng nyeri na.

Kuring tiasa ngabayangkeun yén sawaréh aya anu mimiti naroskeun patarosan anu kuring sering naroskeun ka diri kuring nalika kuring ngadangu pesen: "Oge, kumaha?" Janten naon anu gaduh hubunganana sareng abdi? Dinten kuring badé ngangkat jawaban tina "Janten kumaha?" Ieu jawaban anu kahiji.

Urang ngejat tibatan rasa urang

Suku anjeun bisa jadi teu lumpuh, tapi pikiran anjeun ogé. Suku anjeun bisa jadi teu rusak, tapi, sakumaha Kitab Suci nyarios, jiwa anjeun. Tur éta kaayaan dulur di rohangan ieu. Éta mangrupikeun kaayaan umum. Nalika Paulus nyarioskeun perkawis kaayaan sepi urang, anjeunna angkat saléngkah deui.

Tingali Efesus 2,1:
"Anjeun ogé milu dina kahirupan ieu. Anjeun maot anu baheula; sabab anjeun henteu patuh ka Allah sareng dosa ”. Anjeunna langkung peupeus kanggo nembé lumpuh. Saur anjeunna yén kaayaan anjeun dipisahkeun ti Kristus tiasa dijelaskeun salaku 'maot spiritual'.

Teras anjeunna nyebatkeun dina Rum 5 ayat 6:
»Asih ieu ditingalikeun kanyataan yen Kristus masihan nyawana pikeun kami. Dina waktos anu leres, nalika kami masih aya dina kakawasaan dosa, anjeunna maot pikeun urang anu teu kafir. ”

Naha anjeun ngartos? Kami henteu aya gunana sareng naha anjeun resep atanapi henteu, naha anjeun tiasa mastikeun atanapi henteu, percanten deui atanapi henteu, Alkitab nyebatkeun kaayaan anjeun (kecuali anjeun aya hubungan sareng Kristus) anu maot spiritual. Sareng di dieu sesa warta goréng: aya nanaon anu tiasa anjeun lakukeun pikeun ngabéréskeun masalah na. Éta henteu kedah dianggo damel langkung saé atanapi pikeun ningkatkeun. Urang ngejat tibatan rasa urang.

Rencana Raja

Kalakuan ieu dimimitian ku raja anyar dina tahta Yerusalem. Naminya Daud. Anjeun panginten kedah nguping ngeunaan anjeunna. Anjeunna saurang budak angon anu ngajagaan domba. Ayeuna anjeunna raja nagara. Anjeunna sahabat, sobat saé bapak Schet. Ngaran bapa Schet nyaéta Jonatan. Tapi Daud teu ngan ukur nyandak tahta sareng janten raja, anjeunna ogé ngawasa manah jalma. Nyatana, anjeunna ngalegaan karajaan tina 15.500 kilométer pasagi ka 155.000 kilométer pasagi. Anjeun hirup dina waktos katenangan. Perekonomian nuju berjalan saé, pendapatan pajeg tinggi. Upami éta demokrasi, éta bakal meunang istilah kadua. Hirup ngan ukur teu tiasa saé langkung saé. Kuring ngabayangkeun David bangun awal isuk ieu ti saha waé di istana. Anjeunna leumpang kaluar kana palataran, ngantepkeun pikirna ngumbara dina hawa isuk anu séréh sateuacan tekanan dina sapinuhna nyandak pikiran na. Pikiranina mundur, anjeunna mimitian ngémutan kasétna ti baheula. Dina dinten ieu, band ieu henteu eureun dina hiji acara anu tangtu, tapi eureun dina hiji jalma. Éta mangrupikeun balad lawas Jonatan anu anjeunna teu acan lami tingali; anjeunna parantos tiwas dina tarung. Daud emut ka anjeunna, sobatna pohara caket. Anjeunna émut-emut waktos. Tuluy Daud emut ka anu diajak kaluar tina langit biru. Dina waktos éta, Daud kagulig ku kahadean sareng kurnia Allah. Kusabab tanpa Jonatan euweuh ieu bakal mungkin. David kantos janten budak angon sareng ayeuna anjeunna janten raja sareng cicing di istana sareng pikirna ngumbara deui ka sobat lami Jonatan. Anjeunna émut paguneman anu aranjeunna nalika parantos ngadamel perjanjian. Di dinya, aranjeunna ngajangjikeun unggal-unggal anu kedah ngurus kulawarga anu sanés, di mana waé ogé éta bakal ngajalan perjalanan hirup séwang-séwangan. Dina waktos éta Daud mundur, balik deui ka istana sareng ucap (2 Samuel 9,1): «Naha kulawarga Saul masih hirup? Abdi badé nunjukkeun nikmat ka jalma anu prihatin - demi kabogoh kuring Jonatan? » Anjeunna mendakan hamba anu namina Ziba, anu ngawalon anjeunna (V. 3b): «Aya putra sanés Yonatan. Anjeunna lumpuh dina dua suku. » Naon anu kuring pikaresepeun nyaéta yén Daud henteu naros, "aya anu pantes?" atanapi "aya anu politik anu teu tiasa ngawula dina kabinét pamaréntahan kuring?" atawa "aya batur sareng pangalaman militer anu tiasa ngabantosan kuring mingpin tentara?" Anjeunna ukur naros: "Naha aya saha?» Patarosan ieu mangrupikeun ekspresi kaéndahan, sareng Ziba ngajawab: "Aya jalma anu lumpuh." Tina jawaban Ziba, saurang ampir tiasa nguping: "Anjeun terang, David, kuring teu yakin yén anjeun leres-leres hoyong anjeunna caket anjeun . Anjeunna leres-leres henteu sapertos urang. Éta henteu cocog sareng urang. Kuring teu yakin yén anjeunna gaduh kualitas karajaan. » Tapi Daud teu tiasa ditarik sareng nyarios: "Bejakeun ka kuring di mana anjeunna." Éta kahiji waktos anu Alkitab nyarioskeun Shet tanpa nyebut cacadna.

Kuring mikir ngeunaan éta, sareng anjeun terang, kuring mikir yén dina sakumpulan ukuran ieu aya seueur di antara urang anu ngalaksanakeun stigma kalayan aranjeunna. Aya anu kapungkur teu aya anu mampat tongkat anklet sareng bal. Sareng aya jalma anu tetep nuduh kami kana éta; aranjeunna henteu kantos ngantep aranjeunna maot. Teras anjeun nguping paguneman sapertos, "Naha anjeun kantos nguping nanaon deui ti Susana? Susan, anjeun terang, éta anu ditinggalkeun salakina." Atanapi: "Kuring nyarios ka Jo lain dintenna. Anjeun terang saha waé anu kuring hartosna, wah, nyandu." Sareng sababaraha urang naroskeun ka diri sorangan: "Naha aya anu ningali kuring sacara kapisah ti jaman baheula sareng gagal kuring dina jaman baheula?»

Ziba nyarios: "Kuring terang dimana anjeunna. Anjeunna cicing di Lo Debar." Cara anu saé pikeun ngajelaskeun Lo Debar badé salaku "Barstow" (lokasi jauh di kidul California) di Palestina kuno. [Seuri]. Nyatana, nami sacara harfiah hartosna "tempat anu subur". Anjeunna matuh didinya. David locates Schet. Bayangkeun waé: raja ngudag lumpat. Ieu jawaban anu kadua pikeun "sumur, sareng?"

Anjeun nuju dituturkeun langkung intensif tibatan anu dipikirkeun

Éta luar biasa. Kuring hoyong anjeun ngareureuhkeun sakedap sareng mikir ngeunaanana. Anu sampurna, suci, soleh, pangeran, maha kawijaksanaan, Gusti anu kawipta sajagad, ngiringan kuring sareng ngiringan anjeun. Urang nyarioskeun anu milarian, jalma dina perjalanan spiritual pikeun ngajari kanyataan spiritual.

Nanging upami urang angkat ka Alkitab, urang tingali yén kanyataanna Gusti Allah anu tadina anu milarian [kami ningali ieu dina Kitab Suci]. Balik deui ka awal Alkitab ngeunaan carita Adam sareng Hawa mimiti adegan dimana aranjeunna nyumput ti Allah. Disebutkeun yén Allah datang dina sonten énjing teras milarian Adam sareng Hawa. Anjeunna naroskeun: "Dimana anjeun?" Saatos ngadamel kasalahan tragis pikeun maéhan hiji urang Mesir, Nabi Musa kedah sieun pikeun nyawana salami 40 taun sareng ngungsi ka gurun, dimana Allah ngadatangan anjeunna dina bentuk rungkun anu ngaduruk sareng ngadamel rapat sareng anjeunna.
Nalika Yunus dipanggil pikeun ngahutbah nganggo nami Gusti di kota Niniwe, Yunus lumpat ka arah anu sabalikna sareng Gusti ngudag. Upami urang angkat ka Perjanjian Anyar, naha urang ningal Yesus pendak sareng dua belas urang lalaki, tepuk dina tonggong sareng nyarios: "Naha anjeun hoyong ngiringan tujuan kuring"? Nalika kuring mikirkeun Peter saatos anjeunna nolak Al Masih tilu kali sareng ninggali karirna salaku murid teras ngancik deui ka mancing - Yesus sumping sareng milari anjeunna di pantai. Malah dina kagagalanana, Gusti ngudag anjeunna. Anjeun dituturkeun, anjeun dituturkeun ...

Hayu urang ningali ayat salajengna (Efesus 1,4: 5): »Bahkan sateuacan anjeunna nyiptakeun dunya, anjeunna ngémutan urang salaku jalma anu kagolong ka Kristus; dina Anjeunna anjeunna milih kami pikeun nangtung payun anjeunna anu suci sareng sampurna. Pikeun kanyaah anjeunna parantos urang di payuneun panonna:: sacara harfiah anjeunna ngagaduhan urang (Al Masih) dipilih. Anjeunna parantos ditangtukeun ka urang janten putra-putrina sareng putri - ngalangkungan Yesus Kristus sareng anu dipandang ku Anjeunna. Ieu mangrupikeun bakalna sareng anjeunna resep. ” Muga anjeun ngarti yén hubungan kami sareng Yesus Kristus, kasalametan, dipasihan ku urang Allah. Nya dikawasa ku Gusti. Hal ieu diurus ku Gusti. Ieu diciptakeun ku Gusti. Anjeunna urang nuturkeun.

Balik deui kana carita kami. David ayeuna parantos ngintun sakelompok lalaki pikeun milarian Shet sareng aranjeunna mendakan anjeunna di Lo Debar. Aya Schet hirup diisolasi sareng anonimitas. Anjeunna henteu hoyong mendakan. Nyatana, anjeunna henteu hoyong kapendak supados anjeunna tiasa hirup sésana waktosna. Tapi anjeunna kapendak, sareng jalma-jalma ieu nyandak Shet sareng nungtun anjeunna ka mobil, teras aranjeunna nempatkeun anjeunna dina mobil sareng ngajalankeun anjeunna deui ka ibukota, ka karaton. Kitab Suci nyarioskeun ka urang sakedik atanapi nanaon ngeunaan numpak kreta ieu. Tapi kuring yakin urang sadayana tiasa ngabayangkeun naon éta badé linggih di lantai mobil. Naon anu émosina Schet parantos karaos dina perjalanan ieu, kasieun, panik, kateupastian. Ngaraos siga kieu tiasa janten dinten pangahirna dina bumi. Tuluy manéhna ngamimitian nyieun rencana. Perencanaan ieu nyaéta: nalika kuring muncul sateuacan raja sareng anjeunna ningal ka kuring, anjeunna sadar yén kuring henteu ancaman ka anjeunna. Abdi murag ka payuneun anjeunna sareng nyauran rahmat na, sareng meureun anjeunna bakal ngantep kuring cicing. Kitu teras mobilna angkat di hareup karaton. Prajurit-prajuritna nyandak éta di tempat sareng di tengah rohangan. Sareng anjeunna kumaha waé anu bajoang sareng sukuna sareng Daud sumping.

Nu sapatemon sareng rahmat

Perhatoskeun naon anu terjadi dina 2 Samuel 9,6: 8: "Nalika Merib-Baal, putra Jonathan sareng putu Saul, sumping, anjeunna sujud di payuneun Daud, muka bumi, sareng mayar kiridit na sababna. "Janten anjeun Merib-Baal!" Saur Daud ka anjeunna sareng anjeunna ngawaler: "Leres, hamba anjeun anu patuh!" "Habakuk, ulah sieun," saur Daud, "Kuring bakal nunjukkeun ka anjeun nikmat pikeun bapana anjeun Jonatan. Abdi bakal masihan anjeun balik sadayana tanah anu baheulana kapala Saul. Sareng anjeun tiasa tuang di méja kuring. "" Sareng ningali David, anjeunna naroskeun kapaksa masal patarosan ieu. Merib-Baal ngabuang diri kana taneuh deui sareng saur, "Abdi henteu pantes nampi rahmat anjeun. Abdi henteu langkung ti anjing paéh! ""

Naon patarosan! Démo anu teu kaduga ieu rahmat ... Anjeunna sadar yén anjeunna lumpuh. Anjeunna taya sahijieun. Anjeunna teu nganggo nanaon kanggo Daud. Tapi éta naon kurnia. Karakter, sifatna Gusti, mangrupikeun kemajengan sareng kabiasaan pikeun ngalakukeun hal-hal anu alus sareng jalma anu henteu pantes. Anu, réréncangan abdi, mangrupikeun rahmat. Tapi hayu urang jujur. Ieu sanés dunya anu kalolobaan urang cicing di. Urang hirup dina dunya anu nyarios, "Kuring hoyong leres na." Kami hoyong masihan jalma naon anu pantes. Sakali kuring kedah janten anggota juri, sareng hakim nyarios ka urang, "Salaku anggota juri, éta mangrupikeun padamelan anjeun pikeun milarian kanyataan sareng ngalarapkeun hukum ka aranjeunna. Teu langkung-langkung. Henteu kurang. Milari fakta sareng nerapkeun hukum ka aranjeunna." Hakim henteu museurkeun rahmat sareng pasti henteu dina rahmat. Anjeunna miharep kaadilan, sareng kaadilan diperyogikeun di pengadilan supaya hal-hal éta henteu dipeungpeuk. - tapi abdi henteu hoyong kaadilan. Kuring terang naon anu pantes. Kuring terang naon Kami. Kuring hayang rahmat sareng kuring hoyong rahmat. David nembongkeun rahmat ngan ukur ku nyalametkeun kahirupan Schet. Seueur raja bakal ngalaksanakeun calon ahli waris pikeun tahta. Ku nyalametkeun nyawana, Daud nunjukkeun rahmat, tapi Daud langkung jauh tibatan rahmat sareng ningalikeun anjeunna ka rahmat ku nyarios, "Kuring dibawa anjeun ka dieu kusabab kuring hoyong nunjukkeun rahmat ka anjeun." Di dieu asalna jawaban katilu. ka "Tah, sareng?"

Kami dipikacinta langkung ti anu disangka

Leres, urang ngejat sareng kami nuju dituturkeun. Sareng sabab Gusti mikanyaah ka urang.
Rum 5,1: 2: »Ayeuna yen kami parantos katampi ku Gusti kusabab iman urang, urang ngagaduhan karapihan sareng Gusti. Kami ngahutang éta ka Yesus Kristus Gusti urang. Anjeunna dibuka jalan amanah pikeun urang sareng nganggo aksés ka rahmat Allah, dimana urang ayeuna parantos ngadegkeun. "

Sareng di Epesus 1,6: 7: »... supados pujian kamulyaan tiasa kadenge: pujian rahmat anu Anjeunna parantos nunjukkeun ka kami liwat Yesus Kristus, putra tercinta. Kami disimpen ku getih na:
Sadayana kalepatan urang dihampura. [Punten bacakeun ieu kalayan tarik pisan sareng kuring] Mangka Allah nunjukkeun kajahatan rahmat-Na. " Saatos hébat sareng beunghar rahmat Gusti.

Kuring henteu terang naon anu aya dina haté anjeun. Abdi henteu terang naon jinis stigma anjeun nganggo. Abdi henteu terang label mana anu aya dina anjeun. Abdi henteu terang dimana anjeun gagal anu baheula. Abdi henteu terang naon tindakan anu éra anjeun nyumput di jero. Tapi kuring tiasa nyarioskeun yén anjeun henteu kedah nganggo aranjeunna. Tanggal 18 Désémber 1865, Amandemen ka-13 kana Konstitusi ditandatanganan di Amérika Serikat. Dina amandemen ka-13 ieu, perbudakan di Amérika Serikat dileungitkeun salamina. Ieu hiji dinten anu penting pikeun bangsa urang. Janten dina tanggal 19 Désémber 1865, téknisna, moal aya deui budak. Masih, seueur anu tetep tetep aya dina perbudakan - sababaraha salami taun dua alesan:

  • Sababaraha henteu kantos ngupingkeun éta.
  • Sababaraha urang nampik percanten yén éta bébas.

Sareng kuring curiga, nyarios rohani, bilih aya sababaraha urang di kamar ieu dinten anu dina kaayaan anu sami.
Hargana parantos dibayar. Jalanna parantos disiapkeun. Éta ngeunaan ieu: naha anjeun henteu acan nguping kecap atanapi anjeun ngan ukur nolak yakin yén éta tiasa leres.
Tapi éta leres. Kusabab anjeun dipikacinta sareng Gusti parantos ngiringan anjeun.
Sababaraha waktos anu kamari kuring masihan voucher ka Laila. Laila henteu pantes. Anjeunna henteu damel kanggo éta. Anjeunna henteu pantes anjeunna. Anjeunna henteu ngeusian formulir pendaptaran pikeun éta. Anjeunna sumping sareng ngan saukur reuwas kalayan kado anu teu kaduga ieu Kado anu sanés dibayar. Tapi ayeuna ngan ukur padamelan masing-masing - sareng henteu aya tongkat rahasia - nyaéta pikeun narima hal ieu sareng mimiti ngahargaan hadiah.

Dina cara anu sami, Allah parantos mayar harga kanggo anjeun. Sadaya anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta nampi hadiah anu anjeunna nawiskeun. Salaku mukmin kami ngagaduhan patepungan rahmat. Hirup urang dirobih ngalangkungan cinta ka Kristus sareng urang bogoh ka Yesus. Kami henteu pantes. Kami henteu patut éta. Tapi Kristus nawiskeun ka urang kado anu paling éndah ieu kahirupan urang. Kusabab éta kahirupan urang béda ayeuna.
Hirup urang rusak, urang ngalakukeun kasalahan. Tapi raja ngiringan urang kusabab anjeunna mikacinta ka urang. Raja moal ambek ka urang. Carita Schet tiasa mungkas langsung di dieu, sareng janten carita anu saé. Tapi aya bagian anu sanés - abdi henteu daék anjeun sono, éta éta adegan anu ka-4.

Tempat di papan tulis

Bagian anu terakhir dina 2 Samuel 9,7: 15 maca: "Kuring bakal masihan anjeun balik ka sadayana tanah anu pernah ka akina Saul. Sareng anjeun tiasa tuang di méja kuring. ” Dua puluh taun saméméhna, budak anu sami kedah ngalaman tragedi anu dahsyat dina yuswa lima taun. Anjeunna henteu ngan ukur kaleungitan kulawargana sadayana, tapi lumpuh sareng rujit, teras tinggal di pengelompokeun 20 ka taun katukang. Sareng ayeuna anjeunna ngupingkeun raja saurna: "Kuring badé sumping ka dieu." Sareng opat ayat salajengna Daud nyarios ka anjeunna: "Kuring hoyong anjeun tuang sareng abdi di méja kuring sapertos salah sahiji anak lalaki kuring". Abdi resep ayat ieu. Schet ayeuna mangrupikeun bagian tina kulawarga. Daud henteu nyarios, "Anjeun terang, Shet. Kuring badé masihan anjeun aksés ka istana sareng anjeun didatangan unggal-teras ayeuna." Atanapi: "Upami urang ngagaduhan liburan nasional, kuring bakal ngantep anjeun calik dina kotak karajaan sareng kulawarga karajaan". Henteu, anjeun terang naon saurna? "Schet, kami bakal mesen anjeun tempat dina méja unggal sore kusabab anjeun ayeuna bagian tina kulawarga kuring". Ayat anu terakhir dina sajarah nyarios kieu: "Anjeunna cicing di Yerusalem kumargi anjeunna tamu biasa dina méja raja. Anjeunna lumpuh dina dua suku. ” (2 Samuel 9,13). Kuring resep cara cariosan sabab éta sigana panulisna parantos nahan saeutik tulisan dina ahir carita. Aya cariosan kumaha Schet ngalaman rahmat ieu sareng ayeuna kedah cicing sareng raja sareng anjeunna tiasa tuang di méja raja. Tapi anjeunna henteu hoyong urang hilap naon anu kedah diatasi. Sarua sami pikeun urang. Naon éta hargana urang kedah ngagaduhan anu mendesak sareng ngalaman patepungan rahmat. Sababaraha taun ka pengker Chuck Swindol nyerat carita ieu sacara sopan. Abdi ngan ukur hoyong maca ayat ka anjeun. Saur anjeunna: "Bayangkeun pamandangan di handap ieu sababaraha taun saatos. Tukang lindung disada di karaton raja, sareng David sumping ka méja utama sareng calik. Teu lami saatosna, Amnon, licik, licik Amnon, netep di sisi kénca Daud. Teras Tamar, awéwé ngora anu geulis sareng ramah, tampil sareng netep di gigireun Amnon, di sisi sanésna, Suléman lalaunan kaluar tina pangajaran na - Suléman anu dewasa, sarwa, teu dipikiran, Absalom kalayan ngalir, geulis, rambut panjang taktak nyandak korsi Dina sonten Yoab, pahlawan gagah sareng komandan tentara, ogé diajak tuang, tapi hiji korsi masih teu aya anu santai, sahingga sadayana ngantosan, ngupingkeun kaki ngaung sareng rumpuh béruk, bonggol, bumponan kru ngajadikeun jalan kana méja. Anjeunna nyéngkél kana korsi na, taplak mejana nutupan sampéan. " Naha anjeun pikir Schet ngartos naon sih rahmat na? Anjeun terang, anu ngajelaskeun adegan masa depan nalika sakumna kulawarga Gusti bakal ngumpul dina meja pésta gedé di surga. Sareng dina dinten éta tablecloth tina rahmat Allah nyertakeun kabutuhan urang, nyertakeun jiwa urang. Anjeun tingali, cara urang asup ka kulawarga nyaéta ku rahmat sareng urang teruskeun dina kulawarga ku rahmat. Unggal dinten mangrupikeun kado ti rahmat-Na.

Ayat urang anu salajengna aya dina Kolose 2,6 "Anjeun nampi Yesus Kristus salaku Gusti; janten hirup ayeuna di komunitas sareng anjeunna sareng numutkeun jalanna! " Anjeun nampi Kristus ku rahmat. Ayeuna anjeun dina kulawarga, anjeun aya dina éta ku anugerah. Sababaraha urang nyangka yén pas urang janten urang Kristen ku rahmat, ayeuna urang kedah berusaha sareng mastikeun yén Tuhan ngalaksanakeun sagala anu leres pikeun mastikeun yén anjeunna terus resep sareng cinta urang. Leres, teu aya anu tiasa dijauhkeun tina kaleresan. Salaku bapak, kanyaah pikeun budak kuring henteu gumantung kana naon padamelan atanapi kumaha suksesna atanapi naha aranjeunna ngalakukeun sadayana leres. Sakabéh cinta kuring kagolong ku aranjeunna, ngan saukur kusabab aranjeunna barudak kuring. Sarua sami pikeun anjeun. Anjeun teras-terasan ngalaman kadeudeuh Allah ngan saukur kusabab anjeun salah sahiji budakna. Wios kuring anu pangahirna "Jadi kumaha?" ngajawabna.

Kami langkung bencong ti urang pikir

Gusti henteu ngan ukur nyimpangkeun kahirupan urang, tapi ayeuna parandian nguatan kahirupan-Na. Ngadangu kecap ieu tina Roma 8, Paul nyarios:
»Naon anu tinggaleun dicarioskeun ngeunaan sadaya ieu? Gusti anu nyalira kanggo urang [sareng anjeunna], saha anu terasna hoyong ngalawan kami? Anjeunna henteu nyayogikeun putrana nyalira, tapi ngantosan anjeunna maot pikeun sadayana urang. Tapi upami anjeunna masihan kami putra, bakal anjeunna ngajaga naon waé ti kami? ” (Roma 8,31: 32).

Anjeunna henteu ngan ukur masihan ka Kristus supaya urang tiasa sumping kana kulawargana, tapi ayeuna anjeunna masihan anjeun sadayana anu peryogi pikeun hirup kahirupan nikmat sakali anjeun aya di kulawarga.
Tapi kuring resep frasa ieu: "Allah kanggo urang." Hayu atuh ngulang: "Gusti mangrupikeun kanggo anjeun.» Sakali deui, teu aya ragu yén sababaraha urang anu ayeuna di dieu henteu percanten pisan, henteu pernah kajadian pikeun urang yén aya dina kurva kipas kami pikeun stadion.

Kuring maén baskét di SMA. Biasana urang henteu aya pemirsa nalika urang maén. Tapi, dina hiji poé gimana pinuh. Kuring engké diajar yén aranjeunna parantos ngarencanakeun dana dana dinten éta anu bakal mésér jalan kaluar kelas saparapat dollar. Sateuacan éta anjeun kedah sumping ka buruan baseball. Di tungtung kalimat katilu, aya sora anu kuat, sakola dipecat, sareng gym langsung dikosongkeun. Tapi aya di dinya, di tengah bangku panongton, calik dua urang anu cicing di dinya dugi ka akhir pertandingan. Éta éta indung sareng nini kuring. Anjeun terang teu? Éta pikeun kuring sarta kuring henteu kantos terang yén kuring aya.
Sakapeung butuh anjeun lila saatos saha waé anu énggal-énggalna - dugi ka anjeun sadar yén Gusti aya di sisi anjeun dina unggal cara. Nuhun, bener, sareng anjeunna ningali anjeun.
Carita Schet ngan ukur hébat, tapi kuring hoyong ngajawab pananya anu sanés sateuacan urang, éta: ogé, sareng?

Marilah urang mimitian ku 1 Korinta 15,10:22: "Tapi ku rahmat Allah mah parantos di dinya, sareng pipilueun-Na henteu janten sia-sia." Ayat ieu sigana nyarios, "Nalika anjeun gaduh patepungan rahmat, perobih perobahan." Nalika kuring masih leutik sareng dewasa, kuring lumayan saé sakola sareng kalolobaan hal anu kuring diusahakeun suksés. Teras kuring angkat ka kuliah sareng seminary sareng padamelan anu munggaran janten pastor dina yuswa taun. Kuring henteu terang naon-naon, tapi panginten kuring terang sadayana. Kuring di seminari sareng ngalayang-teras unggal sabtu minggu ka kota anu langkung désa di tengah Arkansas. Ayeuna bakal kirang kejutan budaya pikeun mancanagara tibatan saatosna puseur kulon Arkansas.
Béda ieu dunya anu béda sareng jalma-jalma na aya anu indah. Kami dipikacinta aranjeunna sareng aranjeunna dipikacinta urang. Tapi kuring angkat ka dinya sareng ngadamel garéja sareng janten pastor anu épéktip. Abdi hoyong ngémutan sagalana pikeun latihan anu kuring parantos diajar di seminari. Tapi, jujur, saatos aya sakitar dua satengah taun, kuring didamel. Abdi henteu terang naon anu kudu dilakukeun.
Gareja parantos ningkat. Kuring émut naros ka Gusti: Punten kirimkeun kuring ka tempat anu sanés. Abdi ngan hoyong angkat ti dieu. Sareng émut kuring calik nyalira di méja kuring di kantor sareng moal aya anu sanés di sadayana garéja. Kakuatan staf kuring ngan kuring mimiti ceurik sareng hariwang pisan sareng karasa aya kagagalan sareng dirasa hilap sareng didoakeun ku perasaan yén teu aya anu nguping waé.

Sanaos éta langkung ti 20 taun ka pengker, kuring tetep émut waé. Sanaos éta pangalaman anu nyeri, éta mangpaat pisan sabab Allah dianggo dina kahirupan kuring pikeun ngarobih kapercayaan sareng bangga kuring sareng ngabantosan kuring ngartos yén naon waé anu rék dilakukeun dina kahirupan kuring , sadayana kajantenan kusabab rahmat na - sareng henteu kusabab kuring saé atanapi kusabab kuring berbakat atanapi kusabab kuring terampil. Sareng nalika kuring mikirkeun perjalanan kuring dina sababaraha taun ka pengker sareng ningali yén kuring tiasa nyandak padamelan siga kitu [sareng kuring sahenteuna pikeun mumpuni naon anu kuring lakukeun di dieu], kuring sering ngarasa teu cekap. Kuring terang hiji hal anu dimana waé kuring, naon waé anu dipikahoyong ku Gusti dina kahirupan kuring, ku kuring atanapi ngalangkungan kuring, sadayana dilakukeun ku rahmat-Na.
Sareng sakali anjeun kantos nangkep éta, nalika leres waé klelep, anjeun moal tiasa sami.

Pertanyaan kuring mimiti nanya ka diri kuring nyaéta, "Naha urang saha urang terang PANGERAN hirup hirup anu ngagambarkeun kurnia?" Naon sababaraha sipat anu nunjukkeun yén "Kuring hirup kahirupan kurnia?"

Hayu urang nyimpulkeun sareng ayat di handap ieu. Paul nyarios:
»Tapi naon éta ngeunaan kahirupan kuring! Ngan penting éta dugi ka akhir kuring ngalaksanakeun amanat yén Yesus PANGERAN anu parantos masihan ka kuring [anu mana?]: Ngabarkeun béja anu hadé [pesen tina rahmatna] yén Gusti karunya ka jalma ” (Kisah 20,24). Paulus nyarios: ieu mangrupikeun misi kahirupan abdi.

Ngan sapertos Schet, anjeun sareng kuring rusak spiritual, maot spiritual. Tapi sapertos Schet, kami dituturkeun kusabab raja mayapada mikanyaah urang sareng hoyong urang janten di kulawargana. Anjeunna hoyong pisan urang gaduh patepungan rahmat. Panginten naha éta anjeun didieu isuk-isuk ieu sareng anjeun henteu patuh naha anjeun sumping di dieu ayeuna. Tapi di jero anjeun perhatikeun yén salingkuh atanapi tarik dina haté anjeun. Ieu mangrupikeun Roh Suci anu nyarioskeun ka anjeun: "Kuring kersa di kulawarga abdi." Sareng, upami anjeun henteu nyandak léngkah pikeun ngamimitian hubungan pribadi sareng Kristus, kami bakal nawiskeun kasempetan ieu isuk-isuk ieu. Ngan ukur nyarios kieu: "Di dieu kuring. Kuring henteu nawiskeun abdi henteu sampurna. Upami anjeun leres-leres terang hirup kuring ayeuna, anjeun moal resep kuring." Tapi Allah bakal ngajawab anjeun: "Tapi kuring resep ka anjeun. Sareng ieu anu anjeun laksanakeun nyaéta nampi kurnia kuring". Janten kuring badé naros anjeun sujud sakedap sareng, upami anjeun henteu kantos nyandak léngkah ieu, kuring badé naroskeun ka anjeun ngan ngadoakeun sareng abdi. Kuring nyarioskeun hiji kalimat, anjeun ngan ukur kedah ngulang éta, tapi béjakeun ka Gusti.

"Sayang Yesus, sapertos Shet I terang yén kuring rusak sareng kuring terang yén kuring peryogi anjeun sareng kuring henteu ngartos pinuh tapi kuring percaya yén anjeun bogoh ka kuring sareng anjeun nuturkeun kuring sareng anjeun, Yesus maot dina salib sareng harga dosa na parantos dibayar. Sareng naha kuring naroskeun anjeun ayeuna nuju kana kahirupan kuring. Kuring hoyong terang sareng ngalaman rahmat anjeun ku kituna kuring tiasa hirup kahirupan kuciwa sareng sareng anjeun salawasna.

ku Lance Witt