Alesan pikeun harepan

212 harepan Prajanjian Lama mangrupikeun carita ngeunaan frustasi. Dimimitian ku wahyu yén jalma diciptakeun dina gambar Allah. Tapi éta henteu lami sateuacan urang ngalakukeun dosa sareng diusir kaluar surga. Tapi kalayan kecap pangadilan sumping kecap jangji - saur Allah ka Iblis yén salah sahiji turunan Eva bakal naksir sirahna (Nomer 1:3,15). Anu ngabébaskeun datang.

Eva sigana ngaharepkeun yén anak kahijina bakal jadi solusi. Tapi éta Kain - sareng anjeunna mangrupikeun bagian tina masalah éta. Dosa terus sareng beuki parah. Aya solusi parsial dina dinten Nuh, tapi kakawasaan dosa terus. Kamanusaan terus ngagaduhan masalah, ngaharepkeun hal anu langkung saé, tapi henteu kantos tiasa ngahontalna.

Sababaraha janji anu penting dilakukeun ka Abraham. Tapi anjeunna maot sateuacan anjeunna nampi sagala jangji. Anjeunna ngagaduhan anak tapi henteu aya nagara sareng anjeunna henteu acan kaberkahan pikeun sadaya bangsa. Tapi janji tetep. Éta ogé dipasihkeun ka Ishak, saatosna ka Yakub.

Yakub sareng kulawargana ngalih ka Mesir sareng janten bangsa anu saé, tapi aranjeunna ngalambatkeun. Tapi Allah tetep leres kana jangji na. Anjeunna nyangking Gusti kaluar ti Mesir kalayan kaajaiban anu luar biasa.

Tapi bangsa Israil teu jauh tina jangji na. Ajaib henteu ngabantosan. Hukum henteu ngabantosan. Terus maranéhna ngalakukeun dosa, aranjeunna terus cangcaya, sareng nuluykeun leumpang di gurun salami 40 taun. Tapi Allah tetep leres kana janjina, Anjeunna dibawa ka tanah Kanaan jangji sareng masihan aranjeunna tanah di handapeun mukjijat.

Tapi éta henteu ngalereskeun masalahna. Éta kénéh jalma dosa anu sami sareng Kitab Hakim masihan kami ngeunaan sababaraha dosa parah. Gusti tungtungna ngadamel suku-suku kalér tawanan ngalangkungan Asyura. Hiji bakal mikir yén ieu bakal tobat urang Yahudi, tapi éta teu masalahna. Jalma gagal gagal deui sareng ngawenangkeun aranjeunna bakal direbut.

Dimana jangji ayeuna? Jalma-jalma éta deui ka tempat di mana Nabi Ibrahim ngamimitian. Dimana jangji éta? Jangji éta dina Gusti anu henteu tiasa ngabohong. Anjeunna bakal minuhan jangji na, euweuh masalah kumaha goréngna jalma-jalma gagal.

Anu gumujeng harepan

Gusti parantos ngamimitian dina cara pangleutikna - salaku cikal di parawan. Ningali, abdi bakal masihan anjeun tanda, saurna saliwat Yésaya. Parawan bakal hamil sareng ngalahirkeun hiji anak sareng aranjeunna bakal dipasihkeun nami Immanuel, anu hartosna "Gusti sareng urang". Tapi Anjeunna janten Yesus anu pangheulana (Yeshua), hartosna "Gusti bakal nyalametkeun urang".

Gusti mimiti ngalaksanakeun jangji na liwat hiji anak anu dilahirkeun kawin. Hal ieu aya hubunganana sareng stigma sosial - bahkan 30 taun ti harita, pamimpin Yahudi masihan koméntar fitnah ngeunaan asal-usul Yesus (Yohanes 8,41). Saha anu bakal percaya carita Maryam ngeunaan malaikat sareng konsepsi gaib?

Gusti mimiti ngalaksanakeun harapan umat-Na ku cara aranjeunna henteu mikawanoh. Teu aya anu bakal ngaduga yén orok "haram" ieu bakal dijantenkeun kana harepan bangsa. Orok moal tiasa ngalakukeun nanaon, teu aya anu tiasa ngajar, teu aya anu tiasa ngabantosan, teu aya anu tiasa ngahemat. Tapi murangkalih berpotensi.

Malaikat sareng pangangon ngalaporkeun yén Juru Salamet hiji dilahirkeun di Bètléhé (Lukas 2,11). Anjeunna Juru Salamet, juru salamet, tapi anjeunna henteu ngahémat saha dina waktos éta. Anjeunna malah kedah disimpen nyalira. Kulawarga kedah ngungsi pikeun nyalametkeun éta budak tina Hérodus, raja urang Israil.

Tapi Allah nyauran orok anu teu aya gunana ieu Jurusalamet. Anjeunna terang naon anu bakal dilakukeun ku orok ieu. Sakabéh harepan Israél ditataan dina orok ieu. Ieu lampu pikeun kapir; didieu mangrupikeun berkah kanggo sadaya bangsa; didieu mangrupikeun putra Daud anu bakal maréntah dunya; didieu mangrupikeun anak Hawa anu bakal ngancurkeun musuh sadaya umat manusa. Tapi anjeunna ngan ukur orok, dilahirkeun dina stabil, hirupna aya dina bahaya. Tapi sadayana dirobih sareng kalahiranna.

Nalika Yesus ngalahir teu aya panyebaran kapir ka Yerusalem diajarkeun. Teu aya tanda kakuatan politik atanapi ékonomi - henteu aya tanda sanés ti éta parawan anu ngalahirkeun sareng murangkalih - tanda yén teu aya di Yéhuda anu bakal percaya.

Tapi Allah sumping ka urang sabab anjeunna satia kana jangji na sareng anjeunna mangrupikeun dasar tina sagala harapan urang. Urang moal tiasa ngahontal tujuan Gusti ngalangkungan usaha manusa. Allah henteu ngalakukeun perkara-jalan ku cara mikir, tapi dina cara Anjeunna terang tiasa dianggo. Urang pikir dina hal sapertos hukum sareng nagara sareng karajaan dunya ieu. Gusti nyangka dina kategori alit, awal awal, teu rohani tinimbang kakuatan fisik, kameunangan di kalemahan tinimbang kakuatan.

Nalika Gusti maparin ka urang Yesus, anjeunna nedunan janji sareng ngalaksanakeun sagala anu diparioskeun. Tapi urang henteu langsung ningali minuhan éta. Seueur jalma henteu percanten ka dinya, bahkan jalma anu dipercaya ngan ukur bisa ngaharepkeun.

Katenepan

Urang terang yén Isa janten dewasa pikeun masihan nyawana salaku panebusan pikeun dosa urang, ngahampura ka urang, janten lampu pikeun kapir, ngelehkeun Iblis, sareng ngalahirkeun maot dirina ngalangkungan pupus sareng jadianana. Urang tiasa ningali kumaha Yesus mangrupikeun janji-janji Gusti.

Urang tiasa ningali langkung seueur ti urang Yahudi tiasa ningali 2000 taun ka pengker, tapi urang tetep henteu ningali sadaya anu aya. Kami henteu ningali yén unggal jangji anu parantos dibina. Kami henteu ningali yén Iblis kabeungkeut ku kitu anjeunna henteu tiasa deui ngagoda jalma-jalma. Kami henteu ningali yén sadaya jalma terang Gusti. Kami henteu ningali tungtung tangisan, lawon, nyeri, maot sareng maot. Kami tetep panjang kanggo jawaban ahir - tapi dina Yesus urang gaduh harepan sareng kapastian.

Kami ngagaduhan janji anu dijamin ku Allah ngalangkungan Putra-Na, disegel ku Roh Suci. Kami percanten yén sagala anu sanés bakal kalaksanakeun, yén Kristus bakal ngalaksanakeun padamelan anu Anjeunna dimimitian. Kami tiasa yakin yén sagala janji bakal dilaksanakeun - henteu kedah dina cara anu diarepkeun, tapi dina cara anu parencanaan.

Anjeunna bakal, sakumaha jangji, ngalangkungan Putra-Na, Yesus Kristus. Urang teu resep ningali ayeuna, tapi Gusti parantos parantos ngarobih sareng Gusti malah damel di tukangeun pamandangan pikeun nedunan wasiat sareng rencana na. Ngan sakumaha urang ngagaduhan harepan sareng janji kasalametan dina Yesus salaku orok, jadi ayeuna urang gaduh harepan sareng jangji kasampurnaan dina Yesus wungu. Kami ogé ngagaduhan harepan ieu pikeun kamekaran Karajaan Allah, pikeun padamelan Gereja sareng pikeun kahirupan pribadi urang.

Asa pikeun diri urang sorangan

Nalika jalma sumping ka percanten, karyana mimiti tumuwuh di aranjeunna. Saur Isa nyarios yén urang kedah lahir deui sareng nalika urang percaya yén Roh Suci ngabayangkeun urang sareng nyiptakeun kahirupan anu anyar dina diri urang. Ngan sakumaha anu Yesus janji, Anjeunna datang ka urang pikeun cicing di urang.

Aya saur sakali: "Yesus tiasa lahir 1000 kali sareng éta henteu aya gunana upami anjeunna henteu lahir di kuring." Harepan anu Yesus bawa ka dunya teu aya gunana kanggo urang kajaba urang nampi Mantenna salaku harepan urang. Kami kudu ngantep Yesus cicing di urang.

Kami resep ningali ka diri urang sareng pikir: «Kuring henteu ningali seueur di ditu. Abdi henteu langkung saé tibatan kuring 20 taun ka tukang. Kuring tetep bajoang sareng dosa, cangcaya sareng kasalahan. Kuring masih egois jeung nekad. Abdi langkung hadé tibatan jalma ilahi tibatan urang Israil kuno. Teu heran naha Gusti leres-leres damel di kahirupan kuring. Sigana mah tos aya kamajuan naon waé. »

Jawabanana téh émut ka Yesus. Permulaan anu anyar spiritual urang tiasa henteu nyandak bédana positip dina waktos ayeuna - tapi hungkul, kusabab kitu Gusti nyarios kitu. Naon anu kami di diri nyaéta ngan ukur mayar. Mangrupikeun anu awal sareng mangrupikeun jaminan ti Pangéran Mantenna. Roh Suci ngadamel pamayaran anu kamulyaan anu atos sumping.

Isa nyarioskeun ka urang yén malaikat surak unggal-unggal jalma nu ngalakukeun dosa dirobih. Aranjeunna nyanyi ngeunaan unggal jalma anu percanten ka Kristus sabab orok ngalahir. Orok ieu tiasa henteu ngalakukeun hal-hal anu hébat. Aya meureun perjuangan, tapi éta murangkalih Gusti sareng Gusti bakal ningali yén karyana dilaksanakeun. Anjeunna bakal ngurus urang. Sanaos kahirupan spiritual urang teu sampurna, anjeunna bakal neraskeun damel sareng urang dugi karyana réngsé.

Cukup sapertos harepan Yesus sapertos orok, ngagaduhan harepan gede orok Kristen. Henteu paduli sabaraha lami anjeun janten Kristen, aya harepan anu saé pikeun anjeun sabab Gusti parantos investasi dina anjeun - sareng anjeunna henteu bakal nyerah padamelan anu dimimitian.

ku Joseph Tkach


pdfAlesan pikeun harepan