Buta buta

amanat buta Isuk ieu kuring nangtung di hareupeun eunteung sareng naroskeun patarosan: kaca spion, kaca spion dina témbok, saha anu paling geulis di sadayana nagara? Maka eunteung saurna ka kuring: Naha anjeun kersa nyungkeun?

Kuring naroskeun patarosan: «Naha anjeun percanten kana anu anjeun tingali atanapi anjeun percanten ambek? Dinten ayeuna urang caket pisan kana iman. Kuring hoyong ngajelaskeun hiji kanyataan: Gusti aya hirup, anjeunna euweuh, percaya atanapi henteu! Gusti henteu gumantung kana kapercayaan anjeun. Éta henteu hirup deui nalika urang nyauran sadayana urang percanten. Anjeunna oge moal janten Allah anu kirang upami urang henteu hoyong terang nanaon tentang anjeunna!

Naon kapercayaan?

Urang cicing dina dua zona waktos: Dina basa sanés, urang hirup dina dunya anu katénjo sacara fisik, dibandingkeun sareng zona waktos ephemeral. Dina waktos anu sami, urang ogé cicing di dunya anu teu kawih, dina zona waktos anu abadi sareng sawarga.

"Tapi iman mangrupikeun kapercayaan dina naon anu anjeun ngarepkeun sareng anu sanés naon anu teu katingali" (Ibrani 11,1).

Naon anu anjeun tingali nalika ningal eunteung? Ningali awak anjeun lalaunan remuk. Naha anjeun ningali kedutan, tilep atanapi buuk bohong dina tilelep? Naha anjeun katingali diri salaku jalma anu dosa sareng sagala kalepatan sareng dosa? Atanapi anjeun ningal wajah anu pinuh ku kabagjaan, harepan sareng kayakinan?

Lamun Yesus maot dina salib pikeun dosa anjeun, manéhna maot pikeun dosa sadaya umat manusa. Kalayan korban Yesus anjeun dileupaskeun tina hukuman anjeun sareng ka Yesus Kristus anjeun nampi kahirupan anyar. Aranjeunna dilahirkeun ti luhur ngalangkungan kakuatan Roh Suci pikeun hirup dina ukuran spiritual anu anyar.

"Upami anjeun ayeuna diangkat sareng Al Masih, milari naon anu di luhur, dimana Kristus aya, linggih di sisi katuhu Gusti. Milarian naon anu di luhur, henteu naon di bumi. Kusabab anjeun maot, sareng hirup anjeun disumputkeun sareng Al Masih di Allah. Tapi upami Al Masih, kahirupan anjeun, dikedalkeun, maka anjeun ogé bakal diungkabkeun sareng Anjeunna dina kamulyaan » (Kolose 3,1: 4).

Kami cicing sareng Kristus di karajaan sawarga-Na. Anu lami kuring maot sareng kuring anu anyar hirup. Kami ayeuna mahluk anyar dina Kristus. Naon hartosna "janten mahluk anyar dina Kristus?" Anjeun gaduh kahirupan anyar dina Kristus. Anjeun sareng Yesus mangrupikeun hiji. Anjeun moal pernah leupas ti Kristus deui. Hirup anjeun disumputkeun sareng Al Masih di Allah. Anjeun dicirikeun sareng Al Masih liwat-liwat. Hirup anjeun aya dina éta. Anjeunna hirup anjeun. Anjeun henteu ngan ukur pangeusi bumi di bumi, tapi ogé pangeusi sawarga. Naha anjeun pikir kitu?

Naon anu kudu ku panon anjeun?

Ayeuna anjeun parantos janten mahluk anyar, anjeun peryogi sumanget hikmah:

"Kukituna, saatos kuring nguping kapercayaan anjeun ka Pangéran Yesus sareng kadeudeuh anjeun ka sadaya para wali, kuring moal bakal ngucap matur nuhun anjeun sareng nginget anjeun dina doa abdi" (Efesus 1,15: 17).

Naon anu doa Paulus? Kaayaan hirup sanés, nyageurkeun, damel? Henteu! "Anu Allah Gusti urang Yesus Kristus, Rama kamulyaan, masihan anjeun Roh Hikmah sareng Wahyu pikeun mikawanoh anjeunna".

Naha Gusti masihan anjeun sumanget hikmah sareng wahyu? Kusabab anjeun buta spiritual, Allah masihan anjeun paningalan anyar ku kituna anjeun tiasa mikawanoh Gusti.

«Anjeunna masihan anjeun panon anu terang ka payuneun supados anjeun tiasa ningali naon anu anjeun diingetkeun ku anjeunna, kumaha kabeungharan kamulyaan na pikeun para wali» (Efesus 1,18).

Panon anyar ieu ngantepkeun anjeun ngarepkeun harepan anu hadé sareng kamulyaan tina pusaka anjeun anu parantos ditampi.

«Kumaha hebatna kakuatan-Na dina urang, anu ku urang percanten tina pangaruh kakuatan-kakuatan na» (Efesus 1,19).

Anjeun tiasa ningali kalayan panon spiritual anjeun yén anjeun tiasa ngalakukeun sadayana anu ngaliwatan anu ngajantenkeun anjeun kawasa, Yesus Kristus!

"Kalayan dirina, kakuatan anu kuat, anjeunna damel di Kristus nalika anjeunna ngangkat anjeunna ti maot sareng dianggo di sisi katuhu na di surga pikeun sadaya kakawasaan, kakawasaan, kakawasaan, aturan sareng unggal ngaran anu disebut, lain ngan ukur ieu Dunya tapi ogé di masa depan » (Efesus 1,20: 21).

Yesus dipasihan sagala kakuatan sareng kamulyan tina sadaya kakaisaran, kakuatan, kakawasaan sareng pamaréntahan. Dina nami Yesus anjeun bagikeun kakuatan ieu.

«Sareng anjeunna ngalakukeun sadayana dina kaayaan sukuna sareng ngadamel anjeunna janten kepala masarakat di luhur sadayana anu aya awakna, nyaéta kasampurnaan jalma anu ngalaksanakeun sadayana di sadayana» (Efesus 1,22: 23).

Éta hakekat iman. Upami anjeun tiasa ningali kanyataan anyar ieu saha anjeun dina Kristus, éta ngarobih pamikiran anjeun sadayana. Naon anu anjeun ngalaman sareng ogé ngalaman anu ayeuna kéngingkeun kaayaan hirup anjeun ayeuna artos anu énggal, ukuran anyar. Yesus ngeusi kahirupan anjeun sareng sadayana pinuh.

Contoh pribadi abdi:
Aya kaayaan hirup sareng jalma dina kahirupan kuring anu ngusik kuring émosional. Teras kuring angkat ka tempat karesep kuring, di tiiseun sareng ngobrol bapak spiritual sareng Isa kuring. Kuring ngajelaskeun ka anjeunna kumaha pikasieuneun kuring sareng sabaraha kuring ngahargaan yén anjeunna ngeusi kuring ka sadaya mahlukna.

«Éta naha urang teu bosen; tapi upami jalma luar urang ogé terputus, batinna diperbutkeun ti dinten ka poé. Kusabab kasusah urang, anu temporal sareng cahaya, nyiptakeun kamulyaan anu langgeng sareng anu nyalira, urang anu teu katingali ku anu katingali, tapi dina kawih. Kusabab naon anu katingali mangrupikeun temporal; tapi anu teu kawih nyaéta langgeng » (2 Korinta 4,16: 18).

Anjeun gaduh hirup ngalangkungan Yesus Kristus. Anjeunna nyaéta kahirupan anjeun. Anjeunna sirah anjeun sareng anjeun bagian tina awak spiritualna. Kasusahan anjeun ayeuna sareng urusan anjeun ayeuna hirup ngadamel kamulyaan beurat pikeun kalanggengan.

Nalika anjeun nangtung di hareup eunteung deui, moal katingali di luar anjeun, anu katingali, tapi dina kawih anu salamina salamina!

ku Pablo Nauer