Idéntitas anyar kuring

663 idéntitas anyar kuring Festival bermakna Pentakosta ngingetkeun urang yén garéja Kristen munggaran disegel ku Roh Suci. Roh Suci masihan ka jalma-jalma anu percanten ti harita sareng kami idéntitas anu leres-leres anyar. Kuring nyarioskeun identitas anyar ieu dinten ayeuna.

Sababaraha urang naros ka dirina: Naha kuring tiasa ngupingkeun sora Gusti, sora Yesus, atanapi kasaksian tina Roh Suci? Urang mendakan jawaban dina Rum:

«Kusabab anjeun henteu nampi sumanget kasundaan anu anjeun kedah takwa deui; tapi anjeun parantos nampi sumanget budak leutik anu ku kami ceurik: Abba, bapa anu dipikacinta! Roh Allah nyalira nyakseni sumanget manusa urang yén urang téh putra-putra Gusti » (Roma 8,15: 16).

Idéntitas kuring anu ngabédakeun kuring

Kusabab henteu sadayana jalma terang kami, perlu ngagaduhan kartu idéntitas anu valid (KTP) kanggo gaduh sareng anjeun. Éta masihan kami aksés ka jalma, nagara sareng ogé artos sareng barang. Kami mendakan idéntitas aslina di Taman Éden:

«Sareng Allah nyiptakeun manusa dina gambar-Na, dina gambar Allah anjeunna nyiptakeun anjeunna; salaku lalaki sareng awéwé anjeunna nyiptakeun aranjeunna » (Kajadian 1:1,27 Injil tukang daging).

Sakumaha Adam diciptakeun ku Gusti Allah, anjeunna mirip, khas sareng unik. Idéntitas aslina nyirian anjeunna salaku putra Gusti. Ku sabab kitu anjeunna tiasa nyarios ka Gusti: Abba, bapa anu dipikacinta!

Tapi urang terang carita ngeunaan karuhun kahijina, Adam sareng Hawa, anu tapak na urang nuturkeun aranjeunna. Adam anu munggaran sareng saatos anjeunna sadayana manusa kaleungitan anu hiji ieu, idéntitas spiritual liwat tukang tipu licik, bapak tukang bohong, Sétan. Salaku hasil tina maling identitas ieu, sadaya manusa kaleungitan tanda anu ngabédakeun aranjeunna, saha waé barudakna. Adam, sareng urang sareng anjeunna, kaleungitan sasaruaan Gusti, identitas spiritual sareng kaleungitan - kahirupan.

Kusabab kitu urang sadar yén hukuman, maot, dilarapkeun ka urang ogé, anu diparéntahkeun ku Gusti nalika Adam sareng urang, turunanana, henteu taat kana sorana. Dosa sareng pangaruhna, maot, parantos ngarampok urang tina idéntitas ketuhanan urang.

«Anjeun ogé maot kusabab ngalanggar hukum sareng dosa-dosa anjeun, dimana anjeun sateuacanna ngalaksanakeun cara dunya ieu, dina kaayaan anu kawasa anu maréntah di hawa, nyaéta roh, nyaéta Sétan, anu nuju damel di jaman ayeuna Barudak nurut » (Efesus 2,1).

Sacara spiritual, maling identitas ieu ngagaduhan pangaruh anu serius.

"Adam yuswa 130 taun sareng ngagaduhan putra, sapertos anjeunna sareng gambarna nyalira, sareng namina Set" (Nomer 1:5,3).

Set didamel saatos bapakna Adam, anu ogé parantos kaleungitan rupa sareng Gusti. Sanaos Adam sareng Patriarchs parantos sepuh pisan, aranjeunna sadayana maot sareng jalmi-jalmi sareng aranjeunna dugi ka ayeuna. Sadayana leungit kahirupan sareng kasaruaan spiritual Gusti.

Ngalaman kahirupan anyar dina gambar Gusti

Ngan nalika urang nampi kahirupan anu anyar dina sumanget urang maka urang diciptakeun deui sareng dirobih janten gambar Gusti. Ku ngalakukeun éta, urang meunangkeun deui idéntitas spiritual anu dipidangkeun ku Gusti pikeun urang.

"Entong silih bohong, kumargi anjeun parantos nyabut baju kolot ku polah na sareng narik jalma anu anyar anu diperbarui élmu, dina gambar anu nyiptakeun anjeunna" (Kolosa 3,9: 10 Alkitab tukang daging).

Kusabab urang nuturkeun Yesus, kaleresan, teu aya patarosan anu urang hoyong ngabohong. Dua ayat ieu janten negeskeun yén nalika kaluar tina alam manusa kuno urang disalib sareng Yesus sareng dipakena sipat ilahi ngalangkungan Yesus. Roh Suci masihan kasaksian pikeun arwah urang yén urang parantos diperbaharui dina gambar Yesus. Kami ditelepon sareng disegel ku Roh Suci. Salaku ciptaan anyar urang parantos hirup sapertos Kristus dina sumanget manusa urang sareng, sapertos anjeunna, hirup kaluar musuh Allah. Identitas anyar urang aya dina bebeneran anu diperbarui sareng anu leres nyarioskeun saha urang anu leres-leres aya dina haté. Putra-putri anu dipikacinta ti Allah sasarengan sareng Isa anu cikal.

Kelahiran urang balikkeun pamahaman manusa tibalik. Kelahiran deui ieu parantos nempatan Nicodemus dina pamikiranana sareng ngadorong Yesus pikeun naroskeun. Dina pipikiran urang urang ngagantung sapertos ulat lajeng sapertos kepompong tibalik dina kotak kai. Kami ngalaman kumaha kulit lami urang janten teu cocog sareng ketat teuing. Salaku ulat manusa, bonéka sareng kepompong, kami sapertos kamar ganti alam: di jerona urang ngarobah tina hileud kana kukupu anu hipu atanapi tina alam manusa kana sipat ketuhanan, kalayan idéntitas ketuhanan.

Ieu pisan anu kajantenan dina kasalametan urang ngalangkungan Yesus. Mangrupikeun awal anu seger. Anu sepuh henteu tiasa dilebetkeun kana urutan; éta ngan ukur tiasa diganti sadayana. Anu lami ngaleungit lengkep sareng anu anyar sumping. Kami dilahirkeun deui dina gambar spiritual Allah. Ieu mangrupikeun kaajaiban anu urang alami sareng sohor sareng Yesus:

"Kanggo Kristus hirup abdi sareng maot mangrupikeun kauntungan kuring" (Filipi 1,21).

Paul mekarkeun pamikiran ieu dina serat ka Korinta:

«Upami saha waé aya di Kristus, anjeunna mangrupikeun mahluk anyar; anu lami parantos kalangkung, tingali, anu anyar parantos sumping. " (2 Korinta 5,1).

Warta ieu pikaresepeun sareng ngarep-ngarep sabab urang ayeuna aman ka Yesus. Salaku kasimpulan tina naon anu lumangsung, urang maca:

«Kanggo anjeun pupus nalika Kristus pupus, sareng kahirupan leres anjeun disumputkeun sareng Kristus di Gusti. Nalika Kristus, anu hirup anjeun, bakal dipikaterang ku sakabeh dunya, éta ogé bakal katingali yén anjeun ngabagi kamulyaan sareng anjeunna » (Kolosa 3,3: 4 Alkitab Anyar Kahirupan).

Kami sasarengan sareng Kristus, janten tiasa nyarios, dibungkus ku Gusti sareng nyumput di anjeunna.

"Tapi sing saha anu nempel ka Gusti mangrupakeun hiji sumanget sareng anjeunna" (1 Korinta 6,17).

Mangrupikeun kabagjaan anu luar biasa pikeun ngadangu kecap sapertos kitu ti pangandika Gusti. Aranjeunna masihan kami dorongan, kanyamanan, sareng perdamaian anu lumangsung anu urang teu tiasa mendakan dimana waé. Kecap-kecap ieu ngumumkeun warta hadé. Éta ngajantenkeun kahirupan urang janten berharga sabab bebeneran nyimpulkeun naon anu nyatakeun idéntitas anyar urang.

«Sareng urang parantos mikawanoh sareng percanten ka cinta anu dipasihkeun ku Gusti pikeun urang: Gusti cinta; sareng sing saha anu tetep dina kanyaah tetep ka Allah sareng Gusti ka dirina (1 Yohanes 4,16).

Narima hikmah liwat Roh Suci

Gusti anu loma. Sifatna nunjukkeun yén anjeunna mangrupikeun masihan anu bagja sareng masihan kami kado anu euyeub:

"Tapi kami nyarioskeun hikmah Gusti anu disumputkeun dina misteri anu parantos ditangtukeun ku Gusti pikeun kamulyaan urang sateuacan sadaya waktos; Éta sumping, sakumaha anu parantos ditulis (Yesaya 64,3): Naon anu henteu katingali ku panon, teu nguping nguping, sareng naon anu henteu acan lebet kana manah saha waé, naon anu parantos disiapkeun ku Gusti pikeun jalma anu mikanyaah ka anjeunna. Tapi Allah ngungkabkeunana ka urang ku Roh; pikeun roh maluruh sagala hal, kalebet jero Gusti » (1 Korinta 2,7; 9-10).

Éta bakal tragis pisan upami urang nyobian nganggap enteng bebeneran ieu ku hikmah manusa. Hal-hal hébat naon anu parantos dilakukeun ku Yesus pikeun urang, urang henteu kedah ngirangan sareng nganggap lemah sareng kasalahpahaman. Terpulang ka urang pikeun syukur sareng paham nampi kurnia Gusti ku hikmah ilahi sareng ngalirkeun pangalaman ieu ka anu sanés. Yesus ngagaleuh urang pisan ku pangorbananana. Kalayan idéntitas anyar anjeunna parantos masihan kami kaadilan sareng kasucian nyalira, diasah sapertos baju.

"Anjeunna, Gusti, parantos nyayogikeun anjeun aya di Kristus Yesus, anu janten hikmah kami, nuhun ka Gusti, kaadilan sareng panyucian sareng panebusan urang" (1 Korinta 1,30 ZB)

Kecap sapertos: urang ditebus, dibenerkeun, sareng disucikeun tiasa gampang diturunkeun tina lambey urang. Tapi sesah pikeun urang ditebus, nampi kabeneran sareng kasucian, sakumaha anu dijelaskeun dina ayat anu urang baca, sacara pribadi sareng henteu ragu. Janten urang nyarios: Leres, tangtosna, di Al Masih, sareng ku kami hartosna yén ieu ngeunaan sababaraha kabeneran atanapi kasucian anu jauh, tapi anu teu aya pangaruh langsung, teu aya rujukan langsung kana kahirupan urang ayeuna.

Punten pikirkeun kumaha séhat anjeun nalika Yesus parantos dijantenkeun leres pikeun anjeun. Sareng kumaha suci anjeun nalika Yesus parantos janten kasucian anjeun. Urang ngagaduhan sipat-sipat ieu sabab Yesus hirup urang.

Kami disalib, dikubur sareng diangkat janten kahirupan anyar sareng Yesus. Kusabab kitu Gusti nyebat urang ditebus, soleh sareng suci. Anjeunna ngagunakeunana pikeun ngajelaskeun mahluk urang, idéntitas urang. Ieu jalan jauh saluareun ngan gaduh KTP anyar dina panangan anjeun sareng janten bagian tina kulawarga anjeun. Éta ogé tiasa dipikahartos pikeun pikiran urang pikeun ngahiji sareng anjeunna, sabab kami sapertos anjeunna, sasaruaanana. Gusti ningali urang sapertos urang, taqwa sareng suci. Deui, Gusti Rama ningali urang sapertos Yesus salaku Putra-Na, Putri-Na.

Naon anu Yesus nyarios:

Yesus nyarios ka anjeun: Kuring parantos nyandak pancegahan pikeun salawasna ngagaduhan anjeun sareng kuring di karajaan kuring. Anjeun dudung ngaliwatan tatu kuring. Anjeun dihampura salamina. Kuring mandi anjeun kalayan rahmat kuring. Janten anjeun moal hirup deui pikeun diri anjeun sorangan, tapi pikeun kuring sareng kuring salaku bagian tina ciptaan anyar kuring. Leres, anjeun masih diperbaharui nalika leres-leres kenal ka kuring, tapi jauh anjeun moal tiasa langkung anyar tibatan anjeun ayeuna. Kuring bagja anjeun museurkeun pikiran kana hal-hal anu di luhur, dimana anjeun diangkat sareng ngalih sareng kuring.

Anjeun diciptakeun pikeun nganyatakeun kahirupan ketuhanan kuring. Kahirupan anyar anjeun aman disumputkeun di kuring. Kuring parantos ngalengkepan anjeun ku sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun kahirupan sareng kagum ku kuring. Kalayan kahadéan sareng kahadéan haté kuring parantos kéngingkeun anjeun kanggo ngabagi rupa ilahiyah kuring. Kusabab anjeun lahir ti kuring, mahluk kuring cicing di anjeun. Dangukeun nalika sumanget kuring nyaksiankeun anjeun ngeunaan idéntitas saleresna.

Jawaban kuring:

Hatur nuhun pisan, Yesus, pikeun Injil anu kuring kantos nguping. Anjeun parantos ngahampura kuring sadaya dosa. Anjeun ngajantenkeun kuring anyar di jero. Anjeun parantos masihan kuring identitas anyar kalayan aksés langsung ka karajaan anjeun. Anjeun parantos masihan kuring bagian dina kahirupan anjeun sahingga kuring leres-leres tiasa hirup di anjeun. Kuring hatur nuhun yén kuring tiasa museurkeun pikiran kana bebeneran. Kuring hatur nuhun yén kuring hirup dina cara anu éksprési cinta anjeun beuki katingali ku kuring. Anjeun parantos masihan kuring kahirupan sawarga kalayan harepan sawarga dina kahirupan ayeuna. Hatur nuhun pisan, Yesus.

ku Toni Püntener