Unser vernünftiger Gottesdienst

368 ibadah anu masuk akal urang «Kuring ayeuna ngadesek ka anjeun, dulur-dulur sareng saderek, ku rahmat Gusti, yén anjeun nawiskeun awak anjeun salaku korban anu hirup, suci sareng pikaresepeun ku Gusti. Éta jasa akal anjeun " (Rum 12,1). Éta anu janten pokok tina hutbah ieu.

Anjeun leres-leres merhatoskeun yén hiji kecap teu aya. Teras langkung wajar Ibadah, ibadah urang hiji langkung logis . Kecap ieu asalna tina basa Yunani "logiken". Ngabdi pikeun kahormatan Allah logis, munasabah, tur bermakna. Abdi ngajelaskeun naha.

Tina sudut pandang manusa, urang ningali sagala rupa ku logika manusa. Salaku conto, nalika abdi ngawula ka Gusti, kuring tiasa ngarepkeun naon-naon ti anjeunna. Logika Allah béda pisan. Gusti mikanyaah anjeun sareng kuring tanpa sarat. Jasa ilahi anu logis numutkeun pandangan Gusti mangrupikeun jasa kaasih ka urang manusa tanpa urang tiasa pantes. Sareng jasa kuring? Anjeunna nyalira anu kedah ngahormat ka Gusti Pangeran. Ibadah kuring kedah ngagungkeun anjeunna sareng nyungkeun nuhun kuring ka anjeunna. Paul nelepon justru jasa sapertos kitu masuk akal sareng logis . Jasa anu teu masuk akal, henteu logis meine Pasang kapentingan pribadi sareng kareueus kuring ka payuneun. Abdi bakalan nyalira. Éta bakal nyembah berhala.

Anjeun tiasa langkung ngartos ibadah logis ku ningali kahirupan Yesus. Anjeunna masihan anjeun conto anu sampurna.

Nyembah hirup Putra Allah

Kahirupan Yesus di bumi dipinuhan ku pipikiran sareng kalakuan, pikeun masihan kamuliaan ka Gusti nyalira, pikeun minuhan kersa Rama sareng ngawula ka urang manusa. Salami perkalian roti anu saé, Yesus siga anu nyugemakeun kalaparan rébuan ku roti sareng lauk. Yesus waspada anu lapar pikeun mendakan di anjeunna kadaharan anu leres anu bakal salamina nyugemakeun lapar spiritualna. Yesus ogé damel kaajaiban ieu pikeun ngajantenkeun anjeun sadar sareng bagja pikeun Allah sareng karajaanna. Kalayan kasenangan éta, anjeunna nungtun anjeun hirup sareng anjeunna sareng ngalakukeun naon anu dipidamel ku Bapa Surgawi. Anjeunna masihan kami conto anu kuat ku kahirupan praktis na. Anjeunna ngawula ka Gusti Allah, Bapana, logis atanapi sanésna, unggal dinten kusabab kaasih, kabagjaan sareng hormat.

Nyembah logis ka Yesus kaasup kasangsaraan na di akhir hirupna. Anjeunna henteu resep kana kasangsaraan éta nyalira, tapi anu kasiksa ku anjeunna salaku ibadah logis bakal nunjukkeun parobihan di seueur jalma. Ieu nyababkeun kabagjaan anu gumbira dina kabangkitan anjeunna sareng anjeun tiasa nyandak bagian dina éta.

"Kristus, Yesus parantos gugah salaku buah anu pangpayunna", sakumaha anu dicarioskeun dina 1 Kor. 15,23!

Anjeunna leres-leres gugah, anjeunna hirup sareng masih ngawula ayeuna! Kahirupan Yesus, pupusna dina kayu salib, kabangkitanana, hirupna di sisi katuhu Bapana masih ayeuna "ibadah anu hirup tur logis ngeunaan Putra Allah" ka urang manusa. Sawaktos-waktos, Yesus ngahargaan Bapana. Naha anjeun ngartos ieu? Pangertosan ieu ngagagaskeun parobihan anu jero dina anjeun.

"Dina waktos éta Yesus mimitian sareng nyarios: Kuring muji anjeun, Rama, Gusti langit sareng bumi, sabab anjeun parantos nyumputkeun ieu ti anu bijaksana sareng palinter sareng parantos ngungkabkeunana ka budak leutik" (Mateus 11,25).

Upami urang ngitung diri urang diantara jalma caang sareng wijaksana di dunya ieu, urang bakal ngagaduhan masalah. Aranjeunna keukeuh kana hikmah sareng kapinteranna sorangan sahingga sono kana wahyu Allah.

Nanging, urang nyarioskeun perkawis umur di dieu. Naon anu dimaksud nyaéta jalma anu ngaku leres-leres ngandelkeun Gusti sareng ngandelkeun pitulung-Na sareng anu henteu hoyong ngalakukeun nanaon nyalira. Nyimpen kalayan saé, barudak anu dipikacinta ku Allah mangrupikeun karesep-Na. Anjeun percanten ka anjeunna ku kahirupan anjeun. Aranjeunna ngartos yén Yesus ngawula ka urang manusa, sadayana, kalayan hirupna sareng masih dina prosés ngalayanan urang langkung jauh. Babarengan sareng anjeunna urang tiasa ngahontal hal-hal anu hébat kusabab urang nuturkeun kahoyong Gusti sareng ngantepkeun kakawasaanana tiasa dianggo dina urang.

Éta hartosna, upami anjeun henteu ngantep Gusti ngawula ka anjeun nalika anjeunna nawiskeun dirina ka anjeun dina kahirupan anjeun, anjeun henteu acan parantos asak, lengkep gumantung ka anjeunna. Anjeun kakurangan daék janten rendah haté ka anjeunna sareng siap ngawula kalayan wani. Jasa cinta-Na ka anjeun, jasa ibadah logis na bakal nyanyi sareng tanpa sora ngalirkeun anjeun.

Anjeun ngantosan Yesus nyarios ka anjeun sacara pribadi. Kuring yakin anjeun bakal nguping panggero Gusti. Ku rahmat ibadahna anu wajar, anjeunna tiasa narik anjeun ka anjeunna, saha waé anu disaur ku Bapa. Anjeun nguping sorana lirih, sapertos angin ngahiliwir atanapi ku oyag anu telenges. Urang dugi ka titik anu kadua.

Kami mah

Leres urang sayang kuring sareng kuring deui. Abdi henteu hoyong ngalemeskeun saha waé sareng pernyataan ieu. Éta mangrupikeun kanyataan yén masing-masing urang, tanpa glossing kana éta, mangrupakeun egois. Anu alit atanapi anu ageung. Hiji, sakumaha ceuk Paul dina Epesus 2,1, éta maot dina dosa-dosana. Alhamdulillah, anjeunna ngantepkeun anjeun sareng kuring ngupingkeun sorana. Ngan ku nyembah logika na yén urang ditebus, disalametkeun, tina kasalahan sareng beungbeurat dosa.

Abdi nguping sorana ngalangkungan indung kuring salaku budak leutik. Anjeunna masihan sora Yesus rupa sareng haté. Teras kuring nguping sorana dina jalur anu salah sareng dina jalur anu salah, dugi ka kuring, salaku egois, tétéla ditilar ku sadaya roh anu saé, nuju jalan-jalan ka palung babi putra anu murangkalih sareng nyababkeun anjeunna duka. Ieu hartosna:

Kuring nyarios ka nyalira, kuring yakin sorangan sareng henteu peryogi keprok atanapi teguran ti saha waé. Abdi milarian pangakuan. Digawe ampir beurang peuting pikeun nyumpingan kulawarga, tapi saluareun éta, ngalakukeun ieu atanapi tambahan anu dipikahoyong ku haté. Tangtosna, sok sareng alesan anu leres.

Teu aya anu tiasa ngoyagkeun kuring. Iwal Gusti! Nalika anjeunna ngayakeun eunteung ka kuring, anjeunna nunjukkeun ka kuring kumaha kuring ningali tina pandanganana. Titik sareng keriput. Abdi mésér ieu kanggo kuring. Aranjeunna henteu tiasa dilalajoanan. Gusti Yesus mikanyaah kuring sanaos salah laku ieu. Teu langkung teu kirang. Sorana ngagerakeun kuring pikeun ngarobah kahirupan. Wengi-wengi, saatos damel, nalika maos Injil sareng siang damel, anjeunna alon-alon ngarebut leungeun baju kuring, nungtun jalan pikeun ngarobah kahirupan kuring salaku ibadah logis. Jauh tina gaya hirup anu biasa sareng kasir sora, jauh tina komitmen pikeun kanikmatan profesional tina sagala kamungkinan ngeunah, jauh tina langkung anu teu cekap. Abdi maot! Urang sadayana ngagaduhan sababaraha "kacau dina iteuk" sareng ngarep-ngarep urang tiasa ngantepkeun seueur pisan anu teu kaémutan. Singketna, ieu anu katingalina ego urang, dina basa sejen, urang sadayana maot dina pelanggaran urang (Efesus 2,1). Tapi Gusti nyandak anjeun sareng kuring kedah wareg ku naon anu urang gaduh sareng naon anu dipilampah ku Anjeunna. Anjeun bakal ngalaman heula-tangan naon parobihan jasa logis anu bakal diterangkeun anjeun.

Ibadah logis kuring

Éta ditulis dina basa Romawi. Di jerona, dina panungtun Roh Suci, Paul nyerat doktrin tina sabelas bab sateuacan anjeunna ngalih kana prakték dina bab 12, sareng ieu kalayan urgent anu salah sareng teu salah.

«Kuring ayeuna ngadesek ka anjeun, dulur-dulur anu dipikacinta, ku rahmat Gusti, yén anjeun nawiskeun awak anjeun salaku kurban anu hirup, suci sareng pikaresepeun ku Gusti. Éta jasa akal anjeun " (Roma 12,1).

Ayat ieu mangrupikeun pangéling-ngéling sareng dilarapkeun di dieu sareng ayeuna. Kami henteu tiasa nempatkeun pamundut dina burner tukang ayeuna. Éta dumasar kana sabelas bab. Ieu nyatakeun kumaha Gusti ngawula ka anjeun. Tina pandanganana, sacara logis - henteu aya saratna. Kalayan ieu anjeunna hoyong ngahontal éta Rahmat-Na, karep manah-Na, kurnia-Na, sadaya ieu mangrupikeun kado anu teu pantes, ngarah anjeun ngarobih kahirupan anjeun sacara radikal. Anjeun tiasa nampi sadayana ieu ngalangkungan Yesus nyalira. Candak kado ieu. Anjeun bakal disucikeun ku ieu, nyaéta, anjeun milik Gusti sacara holistik sareng hirup sareng anjeunna dina kahirupan anu énggal. Ieu ibadah anu logis sareng wajar anjeun. Ogé teu aya saratna, ngan ukur pikeun kiriditna, kalayan sagala pikiran sareng tindakan anjeun.

Pengikut Kristus hirup dina bahaya sepanjang waktos dianiaya sareng dibunuh salaku saksi imanna. Tapi henteu ngan ukur ieu, tapi dipoyok salaku pengikut mazhab, dipoyok salaku alim khususna sareng dikaluarkeun tina padamelan dina kahirupan. Éta mangrupikeun bebeneran anu hanjelu. Paul nuju nyarios ka urang Kristen di dieu, anu nyembah ngalangkungan kahirupan aranjeunna, cara hirup anu mikanyaah aranjeunna.

Kumaha anjeun tiasa langkung masuk akal. katingali ibadah logis?

Éta patarosan anu saé? Paul masihan urang waleran kana ieu:

"Sareng ulah disaruakeun sareng dunya ieu, tapi robih diri anjeun ku cara nganyarkeun akal, sahingga anjeun tiasa nalungtik naon kahoyong Allah, nyaéta anu saé sareng pikaresepeun sareng sampurna" (Roma 12,2).

Kuring ngalaman ibadah anu logis dimana kuring ngantepkeun Yesus ngarobih kahirupan kuring undak-usuk. Gusti masihan urang panebusan tina maot sakali, tapi sakedik-sakedik anjeunna ngagaleuh anjeun sadayana tina diri anjeun anu lami. Éta henteu kajantenan sapeupeuting.

Kuring ayeuna langkung merhatoskeun léngkah-léngkah alit ieu dimana kuring tiasa ngokolakeun silaturahim sareng silaturahmi. Dimana kuring gaduh waktos kanggo ngadangukeun naon anu anjeun hoyong carioskeun, dimana kuring tiasa ngabantosan sareng mil tambahan sareng anjeun. Kuring ngantepkeun diri anu lami sacara sukarela sareng dina prosés ngararasakeun waktos sareng réréncangan, Yesus.

Pamajikan anu dipikacinta, murangkalih sareng incu ogé henteu kedah dianggurkeun ogé. Kuring ayeuna ngagaduhan Ceuli anu langkung kabuka sareng haté anu langkung kabuka pikeun ekspektasi sareng masalah anjeun. Abdi ningali kabutuhan tatangga kuring langkung saé.

« Jaga kabutuhan para wali . Prakték silaturahmi » (Roma 12,13).

Kalimah leutik - tangtangan gedé! Éta ibadah logis . Ieu tugas kuring. Abdi tiasa, tina logika manusa, tina kanyamanan, nyumput di sakitar anjeunna. Kasimpulan anu logis pikeun ieu nyaéta: Kuring henteu minuhan palayanan anu wajar, henteu malire kana kahoyong Gusti sareng sakali deui nempatkeun jabatan anu sami sareng dunya ieu.

Hiji deui kacindekan logis: Abdi teu tiasa nyebatkeun yén prosés ieu gancang sareng gampang. Kumaha kaayaan Yesus di kebon Getsemani. Nalika anjeunna ngesang sareng tetes késang na sapertos getih. «Jaga kabutuhan para wali. Laksanakeun silaturahmi. " Éta sanés usaha anu gampang, teu paduli, éta mangrupikeun jasa ibadah anu logis anu ngaluarkeun kesang tina pori-pori urang. Tapi upami kuring merhatoskeun parobihan dina kahirupan kuring, abdi hoyong ngurus kabutuhan sasama manusa ku saluruh haté kuring kusabab teu bogoh. Parobihan kuring masih lumangsung. Yesus masih damel sareng kuring sareng kuring bahagia yén kuring tiasa masihan kamulyaan ka Allah ku sababaraha cara.

Sugan anjeun rumaos sapertos Yesus di kebon Getsemani. Yesus ngadoa sareng ngadesek murid-murid na anu pangcaketna:

"Doakeun sing moal kagoda." (Lukas 22,40).

Tanpa solat, kontak raket sareng Yesus, hal-hal tiasa waé henteu lancar. Silaturahmi, ibadah anu masuk akal tiasa janten perjalanan anu sesah pikeun anjeun sareng kuring, sareng sanés ngan ukur licking madu. Ku alatan éta, do'a terus-terusan pikeun hikmah, hidayah sareng kakuatan penting, sapertos anu diserat dina Rum 12,12 di akhir. Paul nyebatkeun hal anu sanés:

«Entong bales jahat pikeun jahat ka saha waé. Janten émut kana kasaéan saréréa. Upami dimungkinkeun, dugi ka terserah anjeun, badé sareng sadayana jalmi » (Roma 12,17: 18).

Anjeun cicing sareng tatangga anjeun. Aranjeunna masihan anjeun jarum jarum rupa anu nganyenyeri intina. Anjeun panginten sesah ngahampura. Batin anjeun nyeri! Upami anjeun henteu ngahampura sareng nyungkeun dihapunten, haté anjeun bakal nyeri mangtaun-taun sareng puluhan taun. Anjeun dipenta pikeun kalayan pitulung Yesus, ku namina, pikeun ngahampura tina jero haté kuring sareng males kajahatan ku kasaéan! Upami teu kitu anjeun bakal nyusahkeun hirup anjeun sareng anjeun bakal nyeri pisan sabab henteu tiasa kaluar tina spiral handap ieu. - «Hapunten, ieu kumaha kuring nyiptakeun katengtreman. Kuring ngalakukeun léngkah munggaran ieu tanpa syarat! " Domba Yesus nguping sorana. Éta kalebet anjeun. Aranjeunna ngudag perdamaian salaku ibadah anu logis

Tungtungna:

Yesus sumping ka bumi pikeun ngalayanan anjeun tanpa sarat kusabab cinta. Ibadahna sampurna. Anjeunna hirup sampurna numutkeun kahoyong bapakna. Éta anu dikersakeun ku Allah nyaéta saé, pikaresepeun, sareng sampurna. Yesus hoyong anu saé pikeun anjeun.

Hayu cinta nungtun anjeun pikeun milampah sakumaha anu dipikahoyong ku Yesus pikeun kahirupan anjeun. Ieu ibadah tanpa sarat anu logis sareng waleran anu diarepkeun ku Gusti ti barudak-Na anu dipikacinta. Anjeun ngawula ka Gusti nyalira, masihan anjeunna ngahargaan sareng syukur, sareng ngabdi ka tatangga anjeun. Gusti ngaberkahan anjeun dina ibadah logis anu wajar.

ku Toni Püntener


pdfUnser vernünftiger Gottesdienst