Kasalametan pikeun sakabéh jalma

357 kasalametan kanggo sadayana Mangtaun-taun ka pengker kuring mimiti nguping pesen anu ngahibur kuring sababaraha kali ti saprak éta. Kuring masih nganggap éta pesen anu penting pisan dina Alkitab ayeuna. Éta pesen yén Allah badé nyalametkeun sadaya manusa. Gusti parantos nyiapkeun jalan dimana sadaya manusa tiasa disalametkeun. Anjeunna ayeuna dina prosés ngalaksanakeun rencana na. Hayu urang mimiti milarian jalan kasalametan babarengan dina Firman Allah. Di Rum, Paul ngajelaskeun kaayaan dimana jalma-jalma mendakan dirina sapertos kieu:

"Sadayana parantos dosa sareng gagal tina kamuliaan anu kedah dipiboga ku aranjeunna sateuacan Gusti" (Rum 3,23 tukang daging 2000).

Gusti dimaksudkeun kamulyaan pikeun jalma. Ieu ngajelaskeun naon anu urang manusa pikahoyong salaku kabagjaan, minuhan sadaya kahoyong urang. Tapi urang manusa parantos kaleungitan atanapi sono kana kamuliaan ieu kusabab dosa. Dosa mangrupikeun halangan hébat anu parantos misahkeun urang tina kamuliaan, halangan anu urang moal tiasa ngungkulan. Tapi Gusti ngahapus halangan ieu ngalangkungan Putra-Na Isa.

"Sareng janten jalma saleh tanpa kahormatan ku karunia-Na ku panebusan anu sumping liwat Kristus Yesus (Ayat 24).

Janten kasalametan mangrupikeun jalan anu parantos disayogikeun ku Gusti pikeun jalma-jalma pikeun masihan aranjeunna aksés kana kamuliaan Gusti deui. Gusti ngan ukur nyayogikeun hiji aksés, hiji jalan, tapi jalma-jalma nyobian nawiskeun sareng milih jalan-jalan sareng cara sanésna pikeun ngahontal kasalametan. Éta salah sahiji alesan kunaon urang terang seueur agama. Yesus nyarios ngeunaan dirina dina Yohanes 14,6: " Abdi jalanna ». Anjeunna henteu nyarios yén anjeunna salah sahiji tina sababaraha cara, tapi caranya. Ieu anu dikonfirmasi ku Peter sateuacan majelis:

"Sareng dina henteu sanés kasalametan (Kasalametan), ogé euweuh ngaran séjén dipasihkeun ka lalaki handapeun langit, anu ngalangkungan urang bakal disalametkeun janten (disimpen) » (Kisah 4,12).

Paul nyerat ka garéja di Epesus:

«Anjeun ogé maot tina palanggaran sareng dosa-dosa anjeun. Ku sabab éta émut yén ku kalahiran anjeun pernah musyrik jeung disebut disunat ku jalma anu jasmani disunat, yén anjeun aya dina waktu éta tanpa Kristus, kaasup ti kawarganagaraan Israél jeung urang asing di luar perjanjian jangji; kumargi kitu anjeun kagungan euweuh harepan sareng kuring aya di dunya tanpa Gusti » (Epesus 2,1: 11 sareng 12).

Kami milarian jalan kaluar sareng alternatif dina kaayaan sesah. Éta leres. Tapi nalika ngeunaan dosa, urang ngan ukur hiji pilihan: kasalametan ngalangkungan Yesus. Teu aya jalan anu sanés, teu aya alternatip, teu aya harepan anu sanés, teu aya kasempetan sanés kajabi ti anu parantos disayogikeun ku Gusti ti saprak mimiti: Kasalametan ngalangkungan Putra-Na Isa Al Masih .

Nalika urang tetep nyatet kanyataan ieu, éta bakal timbul patarosan. Patarosan anu seueur urang Kristen naros ka diri sorangan sateuacan urang:
Kumaha upami saderek kuring anu angkat anu teu acan parobih?
Kumaha upami jutaan anu henteu kantos nguping nami Yesus dina kahirupan aranjeunna?
Kumaha upami seueur murangkalih polos anu maot tanpa terang ka Yesus?
Naha jalma-jalma ieu kedah ngalaman penderitaan kusabab henteu kantos nguping nami Yesus?

Seueur waleran anu parantos dipasihkeun pikeun patarosan ieu. Sababaraha yakin yén Allah ngan ukur hoyong nyalametkeun sababaraha jalma anu parantos dipilih sareng dihaja dilakukeun sateuacan didirikeun dunya. Anu sanés yakin yén Gusti tungtungna bakal nyalametkeun sadayana, naha aranjeunna resep atanapi henteu, yén Gusti henteu kejem. Aya seueur rupa antara dua pendapat ieu anu kuring henteu diskusikeun ayeuna. Kami bakti diri kana pernyataan Firman Allah. Gusti hoyong kasalametan pikeun sadaya jalma. Ieu karepna anu dikedalkeun, anu jelas ditulis anjeunna.

«Éta saé sareng pikaresepeun ku Gusti, Jurusalamet urang anu bakal anu Allen Jalma-jalma dibantuan sareng aranjeunna terang kana bebeneran. Kusabab aya hiji Allah sareng hiji perantara antara Gusti sareng manusa, nyaéta manusa Kristus Yesus, anu masihan dirina pikeun lle pikeun panebusan » (1 Timoteus 2,3: 6).

Gusti jelas nunjukkeun yén Anjeunna hoyong nyiptakeun kasalametan pikeun sadayana. Dina kecap na anjeunna ogé ngungkabkeun wasiat na yén teu aya anu kedah leungit.

«Gusti henteu reureuh jangji sabab sabagian nganggap éta reureuh; tapi anjeunna kasabaran sareng anjeun na entong aya anu leungit , tapi sing saha waé kedah mendakan tobat » (1 Peter 3,9).

Kumaha cara Gusti ngalaksanakeun kersa-Na? Gusti henteu nekenkeun aspek temporal dina Firman-Na, tapi kumaha pangorbanan Putra-Na pikeun panebusan sadaya umat manusa. Kami bakti diri kana aspek ieu. Nalika Yesus dibaptis, Yohanes Baptis nunjukkeun kanyataan penting:

«Isukna Yohanes ningali yén Yesus datang ka anjeunna sareng nyarios: Lah, éta Domba Allah, éta tina dunya Dosa mawa » (Yohanes 1,29).

Yesus nyandak sadaya dosa dunya, henteu ngan ukur bagian tina dosa éta. Anjeunna parantos nyandak ka dirina sagala ketidakadilan, jahat, jahat, licik sareng sadaya kabatilan. Anjeunna nyandak beban dosa anu ageung pisan ieu di panjuru dunya sareng sangsara maot pikeun sadaya manusa, hukuman pikeun dosa.

«Sareng anjeunna nyaéta panebusan dosa urang, henteu ngan ukur pikeun dosa urang, tapi ogé pikeun aranjeunna sakabeh dunya » (1 Yohanes 2,2).

Ngaliwatan kalakuan hébat na Yesus muka panto pikeun kasalametan aranjeunna pikeun sakabeh dunya, pikeun sadaya jalma. Sanaos beurat beungbeurat dosa anu ditanggung ku Yesus sareng sanaos kasusah sareng kasangsaraan anjeunna kedah tahan, Yesus nyandak sadayana ka dirina nyalira ku cinta anu jero pikeun urang, kusabab cinta ka sadaya jalma. Tulisan anu kawéntar di in nyarioskeun ka kami:

«Janten Gusti parantos dipikacinta dunya yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na supaya sadayana anu percanten ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng » (Yohanes 3,16).

Anjeunna tumaros pikeun urang kusabab "kasenangan". Sanés ngalaunan perasaan sadis, tapi ku rasa cinta anu jero pikeun sadaya jalma.  

"Kusabab éta ridho Gusti ogé anu di anjeunna (Yesus) sagala kaayaanana kedah cicing, sareng anjeunna ngalangkungan anjeunna sagalana rukun jeung dirina naha di bumi atanapi di surga, damel perdamaian ngalangkungan getihna dina kayu salib » (Kolosa 1,19: 20).

Naha urang sadar saha ieu Isa? Anjeunna sanés "ngan ukur" panebus sadaya umat manusa, anjeunna ogé anu nyiptakeun sareng ngadukungana. Anjeunna kapribadian anu nyauran urang sareng dunya janten liwat kecap-Na. Éta ogé anu ngajaga urang hirup, anu nyayogikeun urang tuangeun sareng pakéan, anu ngajaga sadaya sistem dina rohangan sareng di bumi jalan sahingga urang aya pisan. Paul nunjukkeun kanyataan ieu:

"Kusabab di anjeunna sagalana diciptakeun naon anu di surga sareng di bumi, anu katingali sareng anu henteu katingali, naha éta singgasana atanapi kakawasaan atanapi kakuatan atanapi otoritas; sagalana diciptakeun ngalangkungan anjeunna sareng ka arah anjeunna. Sareng luhur sadayana, sareng sagalana aya di anjeunna » (Kolosa 1,16: 17).

Jesus the Redeemer, Creator and Sustainer ngadamel pernyataan khusus henteu lami sateuacan pupusna.

«Sareng kuring, nalika kuring diangkat tina bumi, kuring bakal sadaya ngalih ka kuring. Tapi anjeunna nyarios yén pikeun nunjukkeun maot naon anu bakal maotna " (Yohanes 12,32).

Ku "Maha Suci" Yesus hartosna nyalibkeunana, anu nyababkeun pupusna. Anjeunna prédiksi yén anjeunna bakal narik sadayana ka maot ieu. Nalika Yesus nyarios sadayana, hartosna sadayana, sadayana. Paul nyandak pamikiran ieu:

"Kanggo kaasih Kristus ngadesek ka urang, khususna sabab urang yakin yén lamun hiji maot pikeun sadayana, maka aranjeunna sadayana maot" (2 Korinta 5,14).

Kalayan pupusna Kristus dina kayu salib, anjeunna nyandak maot ka sadayana jalma dina hiji hal, sabab anjeunna narik aranjeunna sadayana ka dirina dina kayu salib. Sadayana maot ku pupusna Jurusalamet aranjeunna. Panarimaan maot vicarious ieu sayogi pikeun sadaya jalma. Nanging, Yesus henteu tetep maot, tapi diangkat tina maot ku Bapana. Dina jadianana, anjeunna ogé ngiringan sadayana. Sadayana jalma bakal dihirupkeun deui. Éta mangrupikeun pernyataan anu mendasar dina Alkitab.

«Entong héran ku éta. Pikeun waktosna bakal datang dimana sadayana anu aya di kubur bakal ngupingkeun sorana, sareng bakal kaluar, anu parantos ngalakukeun anu saé pikeun kabangkitan hirup, tapi anu parantos ngalakukeun jahat, pikeun kiamat tina pangadilan » (Yohanes 5,28: 9).

Yesus henteu masihan waktos pikeun pernyataan ieu. Yesus henteu nyebatkeun didieu naha dua pihudangeunana ieu lumangsung dina waktos anu sami atanapi dina waktos anu sanés. Urang bakal maca sababaraha tulisan suci ngeunaan pangadilan. Di dieu diturunkeun ka urang saha anu bakal janten hakim.

«Pikeun bapa nangtoskeun teu saurang ogé, tapi ngagaduhan sadayana pikeun nangtoskeun dipasrahkeun ka putra sahingga sadayana tiasa ngahormat ka Putra. Anu henteu ngahargaan ka Putra henteu ngahargaan ka Rama anu ngutus anjeunna. Sareng anjeunna masihan anjeunna kawenangan pikeun nahan pengadilan, sabab anjeunna Putra Manusa » (Yohanes 5, ayat 22-23 sareng 27).

Hakim, anu sateuacanna saha waé anu kedah diwaler, nyaéta Yesus Kristus nyalira, panyipta, panyokong sareng panebus unggal manusa. Hakim mangrupikeun kapribadian anu sami anu ngalaman maot pikeun sadaya jalma, jalma anu sami anu ngahasilkeun rekonsiliasi pikeun dunya, jalma anu sami anu masihan kahirupan fisik unggal jalma sareng ngajaga aranjeunna hirup. Naha urang tiasa nyungkeun hakim anu langkung saé? Gusti masrahkeun putusanana ka Putra-Na sabab anjeunna Putra Manusa. Anjeunna terang naon hartosna janten manusa. Anjeunna terang urang manusa heula, mangrupikeun salah sahiji urang. Anjeunna terang sacara langsung kakawasaan dosa sareng tipu daya Iblis sareng dunya-Na. Anjeunna terang émosi sareng dorongan manusa. Anjeunna terang kumaha kuatna aranjeunna damel, sabab anjeunna nyiptakeun manusa sareng janten manusa sapertos urang, tapi tanpa dosa.

Saha anu henteu hoyong curhat ka hakim ieu? Saha anu henteu hoyong ngaréspon kecap hakim ieu, sujud ka payuneunana sareng ngaku kalepatanana?

«Satemenna, saéstuna, kuring nyarios ka anjeun: Anu ngadangu kecap kuring sareng percanten anu ngutus kuring anjeunna ngagaduhan hirup anu langgeng sareng henteu diadili, tapi anjeunna parantos ngalih ti maot kana kahirupan » (Ayat 24).

Putusan anu dilaksanakeun ku Yesus bakal adil. Éta dicirikeun ku teu pilih kasih, asih, ngahampura, welas sareng welas asih.

Sanaos Gusti sareng Putra-Na Isa Al Masih nyiptakeun kaayaan anu pangsaéna pikeun unggal manusa kéngingkeun hirup anu abadi, sababaraha jalma moal nampi kasalametan-Na. Gusti moal ngajadikeun anjeun bagja. Aranjeunna bakal metik naon anu sown. Nalika pangadilan parantos réngsé, ngan ukur bakal aya dua kelompok jalma, sabab CS Lewis nempatkeun kana salah sahiji bukuna:

Hiji kelompok bakal nyarios ka Gusti: Kersa anjeun bakal laksanakeun.
Ka kelompok anu sanésna, Gusti Allah badé nyarios: Kersa anjeun bakal laksanakeun.

Nalika Yesus aya di bumi, anjeunna nyarioskeun naraka, seuneu anu langgeng, ngeunaan lolong sareng omongan huntu. Anjeunna nyarios siksa sareng hukuman anu langgeng. Kami nganggo ieu salaku peringatan ambéh urang henteu ngubaran janji kasalametan Gusti sacara gagabah. Dina pangandika Allah, laknat sareng naraka henteu dilebetkeun ka payuneun, kaasih sareng kaasih Gusti pikeun sadaya jalma aya di payuneunana. Gusti hoyong kasalametan pikeun sadaya jalma. Tapi sing saha waé anu henteu kersa nampi kacintaan sareng pangampura Gusti ieu, Gusti nurunkeun kersa-Na ka anjeunna. Tapi moal aya anu sangsara hukuman anu langgeng anu henteu sacara tegas hoyong éta nyalira. Gusti henteu ngutuk saha waé anu henteu kantos kagungan kasempetan pikeun diajar ngeunaan Yesus sareng padamelan na.

Dina Alkitab urang mendakan dua adegan kiamat Anu Terakhir ditulis. Kami mendakan hiji dina Mateus 25 sareng anu sanés dina Wahyu 20. Kuring ngajak anjeun maca ieu. Aranjeunna nunjukkeun ka urang sudut pandang kumaha Yesus bakal nangtoskeun. Pengadilan diwakilan di tempat-tempat ieu salaku acara anu diayakeun dina hiji waktos anu ditangtoskeun. Cobi urang tingali kana tulisan suci anu nunjukkeun yén pangadilan tiasa kalebet waktos anu langkung lami.

«Pikeun waktuna parantos sumping pikeun pangadilan dimimitian di bumi Allah. Tapi upami urang mimiti, naon jinis anu bakal datang ka jalma-jalma anu henteu percanten Injil Allah? (1 Peter 4,17).

Bait Allah dianggo di dieu salaku nami kanggo garéja atanapi jamaah. Anjeunna aya di pangadilan dinten ayeuna. Umat ​​Kristen di jamanna nguping sareng ngaréspon panggilan Gusti. Anjeun kedah terang Yesus salaku Pencipta, Pendukung sareng Penebus. Pikeun aranjeunna pengadilan ayeuna dilaksanakeun. Bait Allah henteu pernah dinilai anu sanés. Yesus Kristus nganggo standar anu sami pikeun sadaya jalma. Ieu dicirikeun ku cinta sareng welas asih.

Bait Allah parantos dipasihan tugas ku Pangéranna pikeun damel dina kasalametan sadaya umat manusa. Kami disebat ngahutbah warta anu hadé ngeunaan karajaan Allah ka sasama urang. Henteu sadayana jalma ngupingkeun pesen ieu. Seueur anu nganggap hina sabab pikeun aranjeunna éta kabodoan, teu pikaresepeun atanapi sia-sia. Urang kedah henteu mopohokeun yén padamelan Gusti pikeun nyalametkeun jalma. Kami pagawé na sareng urang sering ngalakukeun kasalahan. Hayu urang ulah pundung upami padamelan urang sigana moal hasil. Gusti salawasna damel sareng nelepon sareng ngiringan jalmi-jalmi nyalira. Yesus mastikeun yén jalma-jalma anu disauran bakal ngahontal tujuanana.

«Teu aya anu tiasa sumping ka kuring kajaba Rama anu ngutus kuring narik anjeunna sareng kuring bakal ngangkat anjeunna dina dinten terakhir. Sagala rupa anu dipasihkeun ku bapak ka kuring; sareng saha waé anu datang ka kuring, kuring moal nyurung anjeunna kaluar. Pikeun kuring sumping ti sawarga sanés ngalampahkeun kahoyong sorangan, tapi kersa anjeunna anu ngutus kuring. Tapi éta mangrupakeun kersa anu ngutus kuring, yén kuring moal kaleungitan nanaon tina naon anu anjeunna pasihkeun ka kuring, tapi éta kuring naékkeun dina dinten terakhir » (Yohanes 6,44:37 sareng 39).

Hayu urang nyungkeun sadaya pangharepan ka Gusti. Anjeunna Juru Salamet, Jurusalamet sareng Panebus sadaya jalma, khususna anu iman. (1 Timoteus 4,10) Hayu urang tetep pageuh kana jangji ieu ti Allah!

ku Hannes Zaugg


pdfKasalametan pikeun sakabéh jalma