Naha Kristus di mana Kristus ditulis?

367 nyaéta kristus dimana Kristus ditulis dina diri Mangtaun-taun kuring nahan tina ngadahar daging babi. Abdi ngagaleuh "sosis daging sapi" di pasar swalayan. Aya anu nyarios ka kuring: "Aya daging babi dina sosis daging sapi ieu!" Kuring meh teu percaya. Dina cetak leutik, Nanging, éta dina warna hideung bodas. "The Kassensturz" (acara TV Swiss) diuji sosis daging sapi sareng nyerat: Sosis veal kasohor pisan di barbecue. Tapi henteu unggal sosis anu katingalina sapertos sosis daging sapi ogé hiji. Éta sering ngandung langkung daging babi tibatan daging sapi. Aya ogé bénten rasa. Juri para ahli diuji sosis pedet terlaris pikeun "Kassensturz". Sosis daging sapi paling saé ngandung ngan 57% daging pedet sareng dipeunteun sakumaha ngeunah. Dinten ieu kami ningali sacara sakedik kana labél "Kristen" sareng naros ka diri urang sorangan: "Naha aya Kristus di jerona dimana cenah Kristus?"

Naha anjeun terang jalma anu Kristen anu saé? Kuring ngan ukur terang hiji jalma anu kuring leres-leres tiasa sebutkan Kristen anu saé. Yesus Kristus nyalira! Anu sanésna urang Kristen dugi ka aranjeunna ngantepkeun Kristus cicing di jerona. Anjeun jenis Kristen naon? 100% Kristen? Atanapi naha kalolobaanana kalebet diri anjeun sareng kumargi éta ngan ukur maskapai anu ngagaduhan tanda: "Kuring Kristen"! Naha anjeun kamungkinan panipuan labél?

Aya jalan kaluar tina dilema ieu! Anjeun sareng kuring janten urang Kristen 100% ngalangkungan tobat, penance, dina kecap sanés, tobat ka Yesus! Éta tujuan urang.

Dina titik anu munggaran urang nganggap "tobat"

Yesus nyarioskeun jalan anu leres kana kandang domba na (ka karajaanna) ngarahkeun ngaliwatan panto. Yesus nyarios ngeunaan dirina: Kuring panto ieu! Sababaraha hoyong naék kana tembok pikeun asup ka Karajaan Allah. Éta moal ngalakukeun. Jalan kana kasalametan anu parantos disayogikeun ku Gusti pikeun urang manusa diwangun ku Tobat sareng iman ka Gusti Yesus Kristus. Ieu hiji-hijina jalan. Gusti moal tiasa nampi jalma anu nyobian ku cara anu sanés pikeun naék kana karajaanna. Yohanes Baptis ngawartakeun tobat. Ieu mangrupikeun prasyarat pikeun urang Israil pikeun nampi Yesus salaku Jurusalamet aranjeunna. Éta pikeun anjeun sareng kuring ayeuna!

«Tapi saatos Yohanes ditahan, Yesus sumping ka Galilea sareng ngahutbah Injil Allah sareng nyarios, Waktosna parantos waktos sareng karajaan Gusti parantos caket. Tobat sareng percanten ka Injil » (Markus 1,14: 15)!

Firman Allah jelas pisan di dieu. Kaduhung sareng kaimanan numbu ka teu kaitung. Upami kuring henteu kuciwa, sadaya yayasan abdi henteu stabil.

Urang sadayana terang hukum patalimarga jalan. Sababaraha taun ka pengker kuring nyetir ka Milan. Kuring buru-buru teuing sareng nyetir 28 km per jam gancang teuing di kota. Abdi untung. SIM kuring henteu dicabut. Pulisi masihan kuring denda anu ageung sareng peringatan yudisial. Nyetir sibuk hartosna mayar jumlah sareng ngajaga urutan.

Saprak waktu dosa sumping ka dunya ngalangkungan Adam sareng Hawa, jalma-jalma parantos aya dina kakandungan dosa. Hukuman pikeun dosa nyaéta maot langgeng! Sadayana mayar hukuman ieu dina akhir umur. Tobat hartosna ngancik dina kahirupan. Pikeun tobat tina kahirupan anu dipuseurkeun sareng ngalih ka Gusti.

Tobat hartosna: «Kuring ngakuan dosa kuring sorangan sareng ngaku! «Kami jelema anu ngalakukeun dosa sareng kuring pantes maot langgeng! »Cara hirup egois kuring nempatkeun kuring dina kaayaan maot.

«Anjeun ogé maot tina pelanggaran sareng dosa-dosa anjeun, anu anjeun pernah cicing dina cara dunya ieu, dina kaayaan Anu Maha Kawasa anu maréntah di awang-awang, nyaéta Roh anu keur digawé di barudak anu henteu patuh ayeuna-ayeuna. Diantara aranjeunna urang sadayana kantos hirup dina kahoyong daging sareng ngalakukeun kahoyong daging sareng indera, sareng anak murka ku alam, sapertos anu sanés. (Efesus 2,1: 3).

Kacindekan kuring:
Kuring maot kusabab palanggaran sareng dosa. Abdi henteu tiasa sampurna sacara rohani nyalira. Salaku jalma maot kuring teu ngagaduhan kahirupan di kuring sareng teu tiasa ngalakukeun nanaon nyalira. Dina kaayaan maot, kuring leres-leres gumantung kana bantosan Yesus Kristus, Jurusalamet kuring. Ngan Yesus anu tiasa ngahirupkeun jalma-jalma anu maot.

Naha anjeun terang carita ieu? Nalika Yesus ngadangu yén Lasarus gering, anjeunna ngantosan dua dinten lengkep sateuacan angkat ka Lasarus di Betania. Naon anu Yesus ngantosan? Kanggo waktos dugi ka Lasarus henteu tiasa deui ngalakukeun nanaon ka nyalira. Anjeunna ngantosan konfirmasi maotna. Abdi ngabayangkeun kumaha parasaan nalika Yesus nangtung di kubur na. Saur Isa, "Candak batu na!" Marta, adina almarhum, ngawaler: "Anjeunna bau, anjeunna parantos maot salami 4 dinten"!

Hiji patarosan:
Naha aya naon-naon dina kahirupan anjeun anu bau, hal anu anjeun henteu hoyong yén Yesus ngalaan "ku ngagugulung batu?" Balik kana carita.

Aranjeunna ngagugulung batu sareng Yesus ngadoa sareng ngagorowok sora «Lasarus, kaluar!» Almarhum kaluar.
Waktosna parantos dongkap, sora Yesus ogé sumping ka anjeun. Karajaan Allah parantos caket ka anjeun. Yesus ngagero ku sora tarik: "Kaluar!" Patarosan na, kumaha anjeun kaluar tina cara mikir sareng polah anu egois, egois, bau? Kunaon anjeun peryogi? Anjeun peryogi anu ngabantosan anjeun ngagulung batu éta. Anjeun peryogi batur anu ngabantosan anjeun nyandak baju kauburan. Anjeun peryogi batur pikeun ngabantosan anjeun ngubur cara mikir sareng kalakuan anu bau anu lami.

Ayeuna urang dugi ka titik salajengna: "The old man"

Halangan pangageungna dina kahirupan kuring nyaéta sipat dosa kuring. Alkitab nyarioskeun ngeunaan "lalaki kolot" dina kontéks ieu. Éta kaayaan abdi tanpa Gusti sareng tanpa Kristus. Sagala rupa anu bertentangan sareng kahoyong Gusti kagungan abdi sepuh: cabul kuring, najis abdi, nafsu anu ngerakeun, kahoyong jahat kuring, kahoyongan kuring, penyembahan berhala abdi, amarah kuring, amarah kuring, niat jahat kuring, niat jahat kuring, pitenah abdi, kecap éraan kuring, milik kuring Tungtutan kaleuleuwihi sareng tipu daya kuring. Paul nunjukkeun solusi pikeun masalah kuring:

«Kami terang yén jalma sepuh kami disalib sareng anjeunna sahingga awak dosa tiasa musnah, sahingga urang henteu deui ngalayanan dosa. Pikeun sing saha anu maot parantos leupas tina dosa » (Roma 6,6: 7).

Supados kuring hirup dina hubungan anu caket sareng Yesus, jalmi sepuh kedah maot. Éta kajantenan nalika kuring dibaptis. Yesus henteu ngan ukur nyandak dosa kuring nalika anjeunna maot dina kayu salib. Anjeunna ogé ngantep "jalma sepuh" kuring maot dina palang ieu.

«Atanapi anjeun henteu terang yén urang sadayana anu dibaptis kana Kristus Yesus dibaptis kana pupusna? Janten urang dikubur sareng anjeunna ngalangkungan baptisan kana maot sahingga, sapertos Kristus dibangkitkeun tina maot ku kamulyaan Rama, urang ogé tiasa hirup dina kahirupan anyar » (Roma 6,3: 4).

Martin Luther nyebat jalma kolot ieu "Adam lawas". Anjeunna terang yén jalma sepuh ieu tiasa "ngojay". Deui-deui kuring masihan "jalma sepuh" hak hirup. Kuring kokotor suku ku. Tapi Yesus siap ngumbah aranjeunna deui sareng deui pikeun kuring! Tina pandangan Gusti, kuring dikumbah bersih ku getih Yesus.

Kami mertimbangkeun titik salajengna «Hukum»

Paul nyaruakeun hubunganana kana hukum ka perkawinan. Kuring mimitina ngalakukeun kasalahan tina nikah hukum Levitik tinimbang Yesus. Kuring milarian kameunangan tina dosa ku kakuatan kuring nyalira ku ngajaga hukum ieu. Hukum mangrupikeun pasangan anu hadé, patuh sacara moral. Kusabab kitu kuring nyalahkeun hukum pikeun Yesus. Pasangan kuring, hukum, henteu pernah pencét atanapi nganyenyeri kuring. Kuring henteu mendakan salah sahiji klaim na. Hukum na adil sareng saé! Nanging, hukum mangrupikeun "salaki" anu nungtut pisan. Anjeunna ngarepkeun kasampurnaan ti kuring di unggal daérah. Anjeunna naros ka abdi supados bumi tetep bersih. Buku, baju sareng sapatu sadayana kedah aya dina tempat anu pas. Dahareun kudu disiapkeun dina waktos sareng sampurna. Dina waktos anu sasarengan, hukum henteu ngangkat ramo pikeun ngabantosan kuring dina padamelan kuring. Anjeunna henteu ngabantosan kuring di dapur atanapi dimana waé. Abdi hoyong ngeureunkeun hubungan ieu sareng hukum kusabab éta sanés hubungan cinta. Tapi éta henteu jalan.

«Pikeun awéwé kabeungkeut ka salakina ku hukum salami salaki hirup; tapi upami lalaki éta maot, anjeunna bébas tina hukum anu ngabeungkeut anjeunna ka lalaki éta. Upami anjeunna sareng lalaki sanés salami salakina hirup, anjeunna disebat zina; tapi upami salakina maot, anjeunna bébas tina hukum sahingga upami nyandak salaki sanés moal janten salingkuh. Kitu ogé anjeun, dulur-dulur, parantos dipaéhan ku hukum ku awak Kristus, janten anjeun janten milik anu sanés, nyaéta ka Anjeunna anu diangkat tina maot, supaya urang tiasa ngahasilkeun buah pikeun Gusti » (Roma 7,2: 4).

Kuring ditempatkeun "dina Kristus" nalika anjeunna maot dina kayu salib, janten kuring maot sareng anjeunna. Maka hukumna kaleungitan hak hukumna pikeun kuring. Yesus minuhan hukum. Abdi aya dina pipikiran Gusti ti mimiti sareng anjeunna ngahijikeun kuring sareng Kristus sahingga anjeunna tiasa rahmat ka kuring. Hayu atuh ngadamel koméntar ieu: Nalika Yesus pupus dina kayu salib, naha anjeun maot sareng anjeunna ogé? Urang sadayana maot sareng anjeunna, tapi éta henteu akhir carita. Dinten ayeuna Yesus hoyong cicing di masing-masing urang.

"Kanggo kuring maot ku hukum hirup hukum. Kuring geus disalib jeung Kristus. Kuring cicing, tapi ayeuna henteu kuring, tapi Kristus cicing di kuring. Kusabab naon anu kuring ayeuna hirup dina daging, kuring hirup iman ka Putra Allah, anu dipikacinta kuring sareng masihan nyalira pikeun kuring » (Galata 2,19-20).

Saur Isa: «Teu aya anu ngagaduhan cinta anu langkung ageung tibatan anjeunna nyerahkeun hirupna pikeun babaturanana (Joh. 15,13) ». Kuring terang kecap ieu dilarapkeun ka Yesus Kristus. Anjeunna ngorbankeun nyawana pikeun anjeun sareng kuring! Nalika kuring masihan nyawa pikeun Yesus, éta mangrupikeun kaasih anu pangageungna anu kuring tiasa ungkapkeun pikeun anjeunna. Ku masrahkeun hirup kuring ka Yesus tanpa sarat, kuring ilubiung dina pangorbanan Kristus.

«Kuring ayeuna ngadesek ka anjeun, dulur-dulur anu dipikacinta, ku rahmat Gusti, yén anjeun nawiskeun awak anjeun salaku kurban anu hirup, suci sareng pikaresepeun ku Gusti. Éta jasa akal anjeun " (Roma 12,1).

Pikeun ngalakukeun pancegahan nyata hartosna:

  • Kuring sadar nyebutkeun enya maotna jalma kolot.
  • Kuring nyarios leres pikeun ngabébaskeun tina hukum hukum ku kamangkatan Yesus.

Iman hartosna:

  • Kuring nyarios leres dina kahirupan anyar dina Kristus.

"Ku alatan éta, lamun saha aya di Kristus, anjeunna mangrupakeun mahluk anyar; anu lami parantos kalangkung, tingali, anu anyar parantos sumping » (2 Korinta 5,17).

Intina penting: "kahirupan anyar dina Yesus Kristus"

Dina Galatia urang maca: "Kuring hirup, tapi ayeuna sanés kuring, tapi Kristus hirup dina diri kuring" . Kumaha kahirupan anyar anjeun dina Kristus? Naon standar anu parantos ditangtukeun ku Yesus pikeun anjeun? Anjeunna ngamungkinkeun anjeun ka bumi anjeun Ngajaga (haté anjeun) najis sareng kotor? Henteu! Yesus naros langkung seueur tibatan hukum anu dibutuhkeun! Yesus nyarios:

«Anjeun parantos ngadangu yén éta nyarios:» Anjeun teu kedah zinah. "Tapi kuring béjakeun ka anjeun: saha jalma anu ningali awéwé pikeun mikahayang dirina parantos parantos zinah sareng anjeunna dina haténa" (Mateus 5,27: 28).

Naon bedana Yesus sareng hukum? Hukum anu seueur naroskeun, tapi éta henteu masihan anjeun bantosan atanapi cinta. Syarat Yesus langkung luhur tibatan sarat hukum. Tapi anjeunna sumping pikeun ngabantosan anjeun sareng misi anjeun. Anjeunna nyarios: "Hayu urang ngalakukeun sadayana babarengan. Ngabersihan bumi babarengan, nempatkeun baju sareng sapatu di tempat anu leres babarengan ». Yesus henteu hirup pikeun dirina nyalira tapi ilubiung dina kahirupan anjeun. Éta hartosna anjeun henteu kedah hirup deui pikeun nyalira, tapi ilubiung dina hirupna. Anjeun ilubiung dina karya Yesus.

«Sareng sababna anjeunna pupus pikeun sadayana, sareng jalma-jalma anu hirup sateuacana ulah hirup ku nyalira tapi ka anjeunna anu maot sareng gugah kanggo anjeunna » (2 Korinta 5,15).

Janten urang Kristen hartosna hirup dina hubungan anu raket pisan sareng Yesus. Yesus hoyong aub dina sadaya kaayaan hirup anjeun! Iman anu nyata, pangharepan anu nyata sareng kanyaah sorangan anu tumali ka Anjeunna. Yayasanna nyaéta Kristus nyalira. Leres Yesus cinta anjeun! Kuring naros ka aranjeunna: Saha Yesus pikeun anjeun, sacara pribadi?

Yesus hoyong ngeusian haté anjeun sareng janten pusat anjeun! Anjeun tiasa masihan hirup anjeun sapinuhna ka Yesus sareng hirup gumantung ka anjeunna. Anjeun moal kuciwa. Yesus cinta. Anjeunna masihan ka anjeun sareng anjeunna hoyong anu pangsaéna.

"Tapi tumuh dina rahmat sareng kanyaho Gusti sareng Juru Salamet urang Yesus Kristus" (2 Peter 3,18).

Kuring tumuh dina rahmat sareng ilmu, ngalangkungan pamahaman «Saha Kami ka Yesus Kristus»! Ieu ngarobih tingkah laku, sikep kuring sareng sagala hal anu kuring lakukeun. Éta hikmah leres sareng kanyaho. KABEH ANJEUN KASIH, hadiah anu teu pantes! Éta perkawis tambih beuki nambahan kana kasadaran ieu "KRISTUS DI AS". Kadewasaan nyaéta hirup dina "JADI DALAM KRISTUS" ieu dina harmoni anu sampurna.

Urang kana kacindekan «Tobat anu aya hubunganana sareng iman»

Urang maca «tobat sareng percanten ka Injil. Ieu mangrupikeun awal kahirupan anyar urang di Kristus sareng di karajaan Allah. Anjeun sareng kuring hirup di Kristus. Éta warta saé. Kapercayaan ieu mangrupikeun dorongan sareng tantangan. Anjeunna kabagjaan nyata! Kapercayaan ieu hirup.

  • Ningali asa dunya ieu. Pupusna, musibah sareng kasusah. Aranjeunna percanten firman Allah: "Gusti nungkulan jahat ku alus".
  • Anjeun ngalaman kabutuhan sareng kaprihatinan jalma di sakuriling anjeun, anjeun sadar yén anjeun teu ngagaduhan solusi pikeun aranjeunna. Naon anu anjeun tiasa nawiskeun pikeun aranjeunna nyaéta ngabimbing aranjeunna kana hubungan anu raket sareng akrab sareng Yesus. Anjeunna nyalira nyangking kasuksésan, kabagjaan sareng perdamaian. Anjeunna nyalira tiasa ngalakukeun mujijat tobat!
  • Anjeun nempatkeun unggal dinten kana panangan Gusti. Henteu janten masalah naon, anjeun aman dina pananganana. Anjeunna ngagaduhan kaayaan dina kaayaan anu terkendali sareng masihan anjeun hikmah pikeun nyandak kaputusan anu leres ».
  • Aranjeunna diremehkeun, dituduh sareng dituduh tanpa alesan. Tapi iman anjeun nyarios: "Kuring aya di YESUS KRISTUS". Anjeunna parantos ngaliwat éta sadayana sareng terang naon anu janten kahirupan kuring. Anjeun percanten pisan ka anjeunna.

Paul nempatkeun cara kieu dina bab iman ka urang Ibrani:

"Iman mangrupikeun kapercayaan anu mantep kana naon anu diarepkeun sareng anu henteu diragukeun kana naon anu henteu ditingali" (Ibrani 11,1)!

Éta tangtangan nyata dina kahirupan sapopoé sareng Yesus. Anjeun nempatkeun kapercayaan pinuh ka anjeunna.

Pikeun kuring, kanyataan ieu penting:

Yesus Kristus hirup 100% di kuring. Anjeunna ngajaga sareng minuhan kahirupan kuring.

Kuring yakin pisan ka Yesus. Kuring miharep anjeun ogé!

ku Pablo Nauer