Kalurahan ka Allah

304 teu resep di allah Masarakat jaman ayeuna, khususna di dunya industrialisasi, dina kaayaan ningkat tekanan: seuseueurna jalma karasa terus dina tekenan tina hiji hal. Masarakat kakurangan tina kakurangan waktos, tekenan pikeun ngalakukeun (Pagawean, sakola, masarakatna), kasusah kauangan, teu aman, umum, terorisme, perang, bencana cuaca parna, katiisan, harepan, jsb, jsb anu sanésna sareng sanésna janten kecap sapopoé, masalah, panyawat. Sanaos kamajuan ageung di seueur daérah (Téknologi, kasehatan, pendidikan, budaya) jalma sigana ngagaduhan kasusah langkung ageung dina kahirupan hirup normal.

Sababaraha dinten kapengker kuring saluyu dina counter bank. Sateuacan kuring nyaéta bapa anu janten budak awéwé na (meureun umur 4 taun) sareng anjeun. Budak ucul-ucul teu weléh ati-ati, teu ati-ati sareng pinuh kabagjaan. Dulur-dulur, iraha terakhir waktos urang ngaraos sami?

Meureun urang ukur ningali budak ieu sareng ucapkeun (rada timburu): «Leres, anjeunna henteu resep pisan sabab anjeunna henteu terang naon anu bakal diarepkeun dina kahirupan ieu!» Dina hal ieu, kumaha, urang gaduh pandangan négatip anu dasar dina kahirupan!

Salaku urang Kristen, urang kedah naroskeun tekanan masarakat sareng pikeun ngarepkeun kahareup sacara positif sareng percaya diri. Hanjakalna, urang Kristen sering ngalaman kahirupan sapertos négatip, sesah, sareng nyéépkeun kahirupan salatna nyuhungkeun Gusti pikeun ngabebaskeun aranjeunna tina kaayaan anu tangtu.

Tapi hayu urang balik ka anak urang di bank. Naon hubunganna jeung kolotna? Budak lalaki pinuh ku kapercayaan sareng kapercayaan, sahingga pinuh ku semangat, joie de vivre sareng panasaran! Naha urang tiasa diajar ngeunaan anjeunna? Gusti ningali urang salaku murangkalih sareng hubungan urang sareng Anjeunna kedah ngagaduhan naturalness anu sami anu ngagaduhan ka kolotna.

"Sareng nalika Yesus parantos nyauran murangkalih, anjeunna nempatkeunna di tengah-tengahna sareng saurna: Sabalikna, kuring nyarioskeun ka anjeun, upami anjeun henteu mundur sareng janten sapertos murangkalih murangkalih, anjeun moal deui asup ka Karajaan Sawarga. bakal hina saperti ieu murangkalih anu pangsaéna di Karajaan langit » (Mateus 18,2: 4).

Gusti ngarepkeun urang nyéwa murangkalih anu masih dipasihan deui ka sepuh. Barudak biasana henteu depresi, tapi pinuh ku kabagjaan, sumanget sareng percaya diri. Éta mangrupikeun padamelan urang pikeun merendahkeun diri urang di payuneun Gusti.

Gusti ngarepkeun sikep anak pikeun kahirupan tina unggal urang. Anjeunna henteu hoyong urang ngaraos atanapi ngarobih tekanan masarakat, tapi Anjeunna ngarepkeun urang ngadeukeutan kahirupan urang ku percaya diri sareng amanah ka Allah:

«Salawasna girang di Gusti! Deui kuring badé nyarios: girang! Hormat anjeun kedah dipikanyaho ku sadaya jalma; tuan caket. [Filipi 4,6] Tong prihatin nanaon, tapi dina sagala hal ku doa sareng nyuhunkeun kalayan syukur syukur anjeun kedah disebat ku Gusti; sareng karapihan Gusti, anu ngalangkungan sagala pikiran, bakal ngajaga haté sareng pikiran anjeun dina Kristus Yesus » (Pilipus 4,4-7).

Naha kecap-kecap ieu bener-bener ngagambarkeun pandangan urang dina kahirupan atanapi henteu kitu?

Dina hiji tulisan ngeunaan manajemén setrés, kuring maca ngeunaan hiji indung anu parantos nganjang kana korsi gigi pikeun tungtungna tiasa ngagolér teras bersantai. Kuring ngaku ieu parantos kajadian ka kuring. Teu aya anu lepat upami urang tiasa "bersantai" di handapeun bor dokter gigi!

Pertanyaanna nyaéta: kumaha ogé masing-masing urang Filipi 4,6 ("Tong hariwang naon waé")? Di tengah dunya stres ieu?

Pengendali kahirupan urang milik Allah! Kami barudak sareng wartoskeun ka anjeunna. Urang ngan ukur ngalaman tekanan lamun urang nyobian ngatur diri urang sorangan, pikeun ngarengsekeun masalah sareng ngarobihkeun urang sorangan. Istilah sanésna, upami urang museurkeun badai sareng leungiteun payuneun Yesus.

Gusti bakal nyorong urang ka wates dugi ka sadar kumaha saeutik kontrol anu aya dina kahirupan urang. Dina waktos sapertos ieu, urang henteu gaduh pilihan tapi ngan saukur ngalungkeun diri urang ka rahmat Allah. Nyeri sareng penderitaan ngadorong urang ka Gusti. Ieu mangrupikeun waktos anu paling hese dina kahirupan Kristen. Nanging, momen anu hoyong janten dihargaan pisan sareng ogé kedah memicu kabagjaan spiritual anu jero:

"Anggap kuring kabagjaan murni, sadulur, upami anjeun mendakan diri ngagoda ku sababaraha cara ku sadar yén pangropéa iman anjeun nyababkeun Persib. Persib kitu, kedahna ngagaduhan karya anu sampurna, ku kituna anjeun sampurna sareng lengkep sareng teu ngagaduhan anu kakurangan" (Yakub 1,2-4).

Waktu susah dina kahirupan urang Kristen disauran ngahasilkeun buah spiritual, ngajantenkeun anjeunna sampurna. Gusti moal ngajangjikeun kahirupan urang tanpa masalah. "Jalanna sempit," saur Yesus. Kasulitan, uji coba sareng panyiksa henteu kedah nempatkeun Kristen dina setrés, sareng déprési. Rasul Paulus nyerat:

«Kami ditindas dina sagala hal, tapi henteu ditumbuk; manéh aya jalan kaluar, tapi teu kaburu tanpa jalan kaluar, tapi henteu nyésakeun; diroboh tapi henteu musnah » (2 Korinta 4,8: 9).

Nalika Gusti ngadalikeun kahirupan urang, urang henteu kantos ditinggalkeun, henteu kantos gumantung ka diri urang sorangan! Dina hal ieu, Isa Al Masih kedah janten panutan pikeun urang. Anjeunna sateuacan urang sareng masihan kami kawani:

"Kuring geus ngucapkeun ieu ka anjeun ku supaya anjeun ngagaduhan karapihan dina kuring. Anjeun kaserang di dunya; tapi janten bingah, abdi parantos ngatasi dunya » (Yohanes 16,33).

Yesus ditindas tina sadaya sisi, anjeunna ngalaman oposisi, kasusah, panyaliban. Anjeunna jarang ngagaduhan waktos anu sepi tur sering kedah kabur ti jalma. Yesus ogé kadorong ka wates.

«Dina dinten-na daging anjeunna nawiskeun boh nyuhunkeun sareng paménta kalayan tangisan kuat sareng duka ka anu tiasa nyalametkeun anjeunna tina maot, sareng uninga kusabab sieunna ka Allah sareng, sanaos anjeunna putra, anjeunna diajar tina naon anu anjeunna lakukeun sangsara ta'at; sareng sampurna, anjeunna parantos janten panulis kasalametan anu langgeng pikeun sadaya anu nurut ka Anjeunna, disambut ku Gusti salaku imam anu luhur dumasar kana tatanan Melkisedek » (Ibrani 5,7: 10).

Yesus cicing di handapeun setrés anu hébat tanpa kantos nyandak nyalira kana panangan nyalira sareng kaleungitan makna sareng tujuan hirupna. Anjeunna teras masrahkeun ka pangersa Gusti sareng nampi unggal kaayaan dina kahirupan anu dikidinan ku bapak. Dina hal ieu, urang maos pernyataan anu pikaresepeun ti Yesus nalika anjeunna leres-leres didesain:

«Ayeuna jiwa ku kaget. Sareng naon anu kuring tiasa nyebatkeun? Bapa, nyalametkeun kuring tina jam ieu? Tapi éta naha kuring sumping ka jam ieu » (Yohanes 12,27).

Kami ogé nampi kaayaan ayeuna urang dina kahirupan (Ujian, Panyawat, Kasusahan, jeung sajabana)? Kadang-kadang Allah ngamungkinkeun kaayaan anu pikaresepeun dina kahirupan urang, bahkan taun-taun cobaan anu henteu salah urang, sareng ngarepkeun urang pikeun narima. Kami mendakan prinsip ieu dina pernyataan handap ku Peter:

"Kusabab éta rahmat nalika jalma tahan sangsara payuneun Gusti kusabab nurani ku sangsara sacara teu adil. Pikeun naon kamulyaan éta nalika anjeun tahan sapertos anu dosa sareng keok? Tapi upami anjeun sabar ngalaksanakeun kahadéan sareng kasangsaraan, éta rahmat ku Gusti. Pikeun ieu naon anu anjeun disebat ngalakukeun; sabab Kristus ogé sangsara pikeun anjeun sareng nyéépkeun anjeun conto supados anjeun tiasa nuturkeun tapak na: anjeunna anu henteu ngalakukeun dosa sareng anjeunna henteu aya tipu daya anu dina sungutna, anu dicaci sareng dicaci, sareng henteu kantos ngancam sangsara tapi nyerah ka anjeunna anu nangtoskeun sacara adil » (1 Petrus 2,19:23 -).

Yesus nyerah ka kersaning Gusti dugi ka maot, anjeunna ngalaman tanpa kasalahan sareng ngabdi ka urang na ngaliwatan kasangsaraan. Naha urang nampi wasiat Gusti dina kahirupan urang? Sanaos janten henteu pikaresepeun nalika urang sangsara polos, mangrupikeun tekenan tina sadaya sisi sareng teu tiasa ngartos artos kaayaan sesah urang? Yesus jangji urang katenangan sareng kabagjaan gaib:

«Kuring ninggalkeun karinjaan, kuring masihan anjeun katenangan; siga henteu masihan dunya, kuring masihan anjeun Hate anjeun moal kaganggu, atawa matak sieun anjeun » (Yohanes 14,27).

"Kuring parantos nyarios ieu ka anjeun supados kabagjaan abdi janten aya dina jeroeun anjeun sareng kabagjaan anjeun tiasa janten lengkep" (Yohanes 15,11).

Urang kedah diajar paham yén sangsara positip sareng nyababkeun kamekaran spiritual:

«Henteu ngan éta, tapi urang ogé bangga dina kasangsaraan, sabab urang terang yén kasangsaraan éta nyababkeun katekunan, tapi Persib ngabuktikeun éta, cobaan bakal nganyahokeun; tapi harepan henteu janten éra, sabab kanyaah Allah parantos tuang kana ati urang ku Roh Suci anu parantos dipasihkeun ka urang » (Roma 5,3: 5).

Urang hirup dina marabahaya sareng setrés, sareng parantos terang naon anu ngaharepkeun Gusti ti urang. Éta pisan sababna naha urang tahan kaayaan ieu sareng ngahasilkeun buah spiritual. Gusti masihan urang katentreman sareng kabagjaan. Kumaha carana kami tiasa ngalaksanakeun ieu ayeuna? Hayu urang baca pernyataan anu saé ieu ti Yesus:

«Kadieu ka kuring, sadayana anjeun pédah sareng kabebatan! Sareng abdi bakal masihan anjeun istirahat Candak jodoh abdi kana anjeun sareng diajar ti kuring! Kusabab Kami lemah lembut sareng hina tina manah, sareng "anjeun bakal mendakan istirahat pikeun jiwa anjeun"; sabab jodo mah lembut sareng beban kuring enteng » (Mateus 11,28: 30).

Urang kedah sumping ka Yesus, maka anjeunna bakal masihan kami istirahat. Ieu jangji mutlak! Urang kedah ngaleungitkeun beban kami dina anjeunna:

«Ayeuna rendah diri anjeun handapeun tangan perkasa ku Gusti supaya anjeunna angkat anjeun dina waktos anu leres, [kumaha?] Ku ngalungkeun sagala perawatan anjeun di Anjeunna! Kusabab anjeunna prihatin pikeun anjeun » (1 Petrus 5,6: 7).

Kumaha persis na urang merhatikeun kasieunan ka Allah? Ieu sababaraha titik khusus anu bakal ngabantosan urang dina hal ieu:

Urang kedah ngalebetkeun sareng dipercantenkeun sadayana urang ka Gusti.

Tujuan tina kahirupan urang nyaéta pikeun ngajantenkeun Gusti sareng nempatkeun sakabeh mahluk urang dina Anjeunna. Nalika urang nyobian mangga sadayana, aya konflik sareng setrés sabab sacara gampang teu mungkin. Urang kedah henteu masihan kakuatan sesama manusa pikeun nempatkeun diri dina marabahaya. Mung Allah anu kedah marentah kahirupan urang. Hal ieu matak tenang, katenangan sareng kabagjaan pikeun kahirupan urang.

Karajaan Allah kedah sumping heula.

Naon anu ngadorong kahirupan urang? Pangakuan batur? Kahayangna make loba artos? Kana meunang sagala masalah urang tina jalan? Ieu sadaya tujuan anu nuju setrés. Allah jelaskeun naon anu kedah diutamaan ku urang:

«Éta sababna kuring nyarios ka anjeun: Entong hariwang ngeunaan kahirupan anjeun, naon anu kedah didahar sareng naon anu kedah diinum, ogé ngeunaan awak anjeun ngeunaan naon anu kedah anjeun anggo! Naha hirup henteu langkung tibatan tuangeun sareng awak sanés pakean? Tingali ka manuk-manuk langit, yén aranjeunna henteu ngabur atanapi ngala teu ngempel di gudang, sareng Rama sawarga anjeun tuangeun aranjeunna . Naha anjeun henteu langkung berharga tibatan aranjeunna? Tapi saha diantara anjeun anu tiasa hariwang ngeunaan panjang umur anjeun? Sareng naha anjeun hariwang ngeunaan baju? Perhatikeun lili di kebon nalika aranjeunna tumuh: aranjeunna henteu peurih, atanapi henteu muterkeun. Tapi kuring nyaritakeun yén sanajan Solomon henteu ngagem sagala kamuliaanna sapertos salah sahiji diantarana. Tapi upami Gusti ngagem jukut sawah anu nangtung ayeuna sareng énjing dialungkeun kana kompor, henteu seueur deui anjeun , anjeun anu kirang iman. Janten ayeuna tong hariwang ku nyarios, naon anu kedah urang tuang? Atanapi: naon anu urang kedah inuman? Atanapi: naon anu kedah urang anggo? Pikeun sanggeus sadaya bangsa milari; sabab Rama sawarga anjeun terang yén anjeun peryogi sadayana. Tapi mimiti milarian karajaan Allah sareng kabeneran na! Sareng sadaya ieu bakal ditambihan ka anjeun. Janten tong hariwang ngeunaan énjing! Kusabab isukan bakal ngurus sorangan. Unggal dinten parantos cekap tina kajahatanana » (Mateus 6,25: 34).

Salami urang jaga Allah sareng pangersa-na anu munggaran sadayana, Anjeunna bakal nyakup sadayana kaperluan anu sanés! 
Naha ieu sanés gratis kanggo gaya hirup anu henteu tanggung jawab? Tangtosna henteu. Alkitab ngajarkeun urang pikeun milari roti sareng miara kulawarga. Tapi ieu mangrupikeun prioritas!

Masyarakat urang pinuh ku gangguan. Upami urang henteu ati-ati, ujug-ujug urang moal mendakan tempat pikeun Gusti dina kahirupan urang. Éta peryogi konséntrasi sareng prioritization, disebutkeun sanés hal-hal anu sanés ngadadak bakal nangtukeun kahirupan urang.

Kami dipenta pikeun méakkeun waktos ngado'a.

Kieu waé pikeun urang muatan beban kami dina doa ka Gusti. Anjeunna nenangkeun urang dina doa, netelakeun pikiran sareng prioritas urang, sareng ngajantenkeun hubungan anu caket sareng anjeunna. Yesus masihan urang conto penting:

"Sareng subuh, énjing-énjing kénéh, poék pisan, anjeunna teras-teras angkat sareng angkat ka tempat anu sepi teras ngadoa di dinya. Sareng Simon sareng jalma-jalma anu sareng anjeunna berguru anjeunna; sarta aranjeunna mendakan anjeunna sareng nyarios anjeunna: Sadayana milarian anjeun » (Tandaan 1,35-37).

Yesus nyumput milarian waktos kanggo doa! Anjeunna henteu ngaganggu kana seueur kabutuhan:

"Tapi ngobrolkeun anjeunna nyebarkeun langkung seueur; sareng seueur pisan jalma anu kumpul, ngadangukeun sareng kapok panyawatna. Tapi anjeunna mundur sareng aya di daérah anu ngalamun sareng ngadoa » (Lukas 5,15-16).

Naha urang dina tekenan, ngagaduhan setrés sumebar dina kahirupan urang? Teras urang ogé kedah mundur sareng nyéépkeun waktos sareng Gusti dina doa! Sakapeung urang ngan rada sibuk pikeun ngémutan Tuhan sama sekali. Éta sababna penting pikeun mundur rutin sareng pokus ka Gusti.

Naha anjeun nyebut conto Marta?

"Tapi kajantenan nalika aranjeunna angkat dina jalan anjeunna sumping ka hiji désa; sareng hiji awewe anu namina Marta nyandak anjeunna. Anjeunna ngagaduhan adina anu ngaranna Maria, anu ogé linggih di sampéan Yesus sareng ngupingkeun kecap-Na. Tapi Marta rame pisan ku seueur jasa; Tapi anjeunna sumping sareng saurna: Gusti, anjeun moal paduli yén adi kuring ninggalkeun kuring waé pikeun ngaladénan? Béjakeun ka anjeunna pikeun nulungan kuring!] Tapi Yesus ngawaler sareng saurna: Marta, Marta! Anjeun hariwang jeung hariwang ngeunaan loba hal; tapi hiji hal anu diperyogikeun. Tapi Maria milih bagian anu saé anu henteu tiasa dicandak ti anjeunna » (Lukas 10,38-42).

Hayu urang nyandak waktos istirahat sareng gaduh hubungan anu caket sareng Gusti. Hayu urang ngirangan cukup waktos ngado'a, diajar Kitab Suci, sareng semedi. Upami teu hese bakal mindahkeun beban kami ka Allah. Pikeun ngalebetkeun beban ka Allah, penting pikeun ngajauhkeun diri anjeun sareng ngarobat. «Henteu ningali leuweung tina tatangkalan ...»

Nalika kami masih ngajarkeun yén Gusti ogé ngarepkeun istirahat Sabat mutlak ti Nasrani, urang ngagaduhan kauntungan: ti dinten saptu dugi ka saptu malem kami henteu sayogi ka saha waé ka Gusti. Mugia urang sahenteuna ngartos sareng mertahankeun prinsip sesa dina kahirupan urang. Ayeuna teras urang ngan ukur kedah mareuman sareng istirahat, khususna di dunya anu stres ieu. Gusti henteu ngawartosan nalika ieu kuduna. Manusa kantun butuh istirahat. Yesus ngajar murid-murid pikeun istirahat:

«Sareng para rasul kumpul ka Yesus; sarta aranjeunna ngawartoskeun anjeunna naon anu aranjeunna parantos dilakukeun sareng naon anu aranjeunna ngajar. Lajeng Anjeunna nyarios ka aranjeunna: Kadieu, anjeun nyalira, ka tempat anu sepi sareng istirahat sakedik! Kusabab jalma anu sumping sareng angkat seueur pisan sareng henteu mendakan waktos tuang » (Markus 6: 30-31).

Upami ujug-ujug urang henteu deui gaduh waktos tuang, maka éta waktos anu sakedap pikeun mareuman sareng ngawangun dina sababaraha sesa.

Janten kumaha kabébasan urang ka Gusti? Hayu urang perhatikan:

• Urang pasrahkeun sakabeh mahluk ka Gusti sareng percanten ka anjeunna.
• Karajaan Allah diditu heula.
• Urang nyéépkeun waktos dina solat.
• Kami nyandak waktos kanggo istirahat.

Dina basa sanésna, kahirupan urang kedah janten Tuhan sareng Yesus berorientasi. Kami fokus kana Anjeunna sareng ngajantenkeun rohangan pikeun Anjeunna dina kahirupan urang.

Anjeunna bakal tuluy ngaberkahan urang kalayan katenangan, tenang sareng kabagjaan. Bebanana janten enteng, sanaos dipencet ti sadaya sisi. Yesus dipencet, tapi moal pernah digentur. Marilah urang hirup saéstu salaku anak-anakna Allah sareng percanten ka Anjeunna dina mantenkeun sareng ngalungkeun sadayana beban ka Anjeunna.

Masyarakat urang dina tekenan, bahkan Nasrani, bahkan langkung seueur, tapi Allah nyiptakeun rohangan, ngalaksanakeun beban sareng miara kami. Naha urang yakin kana ieu? Naha urang hirup kahirupan urang ku amanah anu jero ka Allah?

Hayu urang nyimpulkeun sareng panjelasan Daud ngeunaan Pencipta sawarga sareng Gusti di Jabur 23 (Daud ogé, sering di bahaya sareng diteken pisan ti sadayana sisi):

«Gusti nyaéta Gembala abdi, kuring moal hoyong nanaon. Anjeunna kémping kuring dina padang rumput hejo, anjeunna ngantunkeun kuring ka cai masih. Anjeunna nyegerkeun jiwa kuring. Anjeunna ngantunkeun kuring dina jalan-jalan anu leres demi namina. Sanajan kuring ngumbara di lebak kalangkang pati, kuring teu sieun aya cilaka, sabab anjeun sareng kuring; rod anjeun sareng tongkat anjeun, lipur kuring. Anjeun nyiapkeun méja sateuacan abdi nyanghareupan musuh-musuh kuring; anjeun parantos ngucurkeun sirah ku minyak, cangkir kuring ngalimpudan. Ngan kahadéan sareng rahmat anu bakal nuturkeun kuring sapanjang hirup kuring; sareng abdi uih deui ka bumi Gusti salamina » (Jabur 23).

ku Daniel Bösch


pdfKalurahan ka Allah