Panon abdi tos katingalkeun kasalametan anjeun

370 panon kuring ningali kasalametan Motto dinten Street Parade di Zurich nyaéta: "Tari Kabébasan" (nari pikeun kabébasan). Dina halaman wéb kagiatan éta kami maca: «The Street Parade mangrupikeun démo pikeun cinta, perdamaian, kabébasan sareng toleransi. Kalayan motto Street Parade "Dance for Freedom", panitia nempatkeun kabébasan heula ".

Kahayang cinta, perdamaian sareng kabebasan gaduh perhatian manusa. Hanjakalna, kitu, urang cicing di dunya anu persis sabalikna: hate, perang, tawanan sareng teu toleran. Panitia tina Street Parade pasang aksi Fokus kana kabébasan. Naon anu aranjeunna henteu dikenal? Naon titik anjeun katingalina buta? Kabébasan leres meryogikeun Yesus sareng Isa anu parantos janten fokus! Teras aya cinta, katenangan, kabébasan sareng kasabaran. Teras Anjeun tiasa ngagungkeun sareng nari! Hanjakalna, kanyaho éndah ieu masih henteu tiasa diaksés ku seueur ayeuna.

"Tapi upami injil kami disumputkeun, éta leres-leres disumputkeun ti jalma-jalma anu binasa, jalma-jalma kafir, ti mana Allah dunya ieu parantos ngabutakeun pipikiranana ngarah teu ningali sorotan Injil ngeunaan kamuliaan Kristus, anu gambarna Gusti. Kusabab urang henteu ngahutbah diri urang sorangan, tapi Kristus Yesus salaku Gusti, tapi diri urang salaku budak anjeun demi Yesus. Kusabab Gusti, anu nyarios: Cahaya bakal caang tina gelap! anjeunna anu ngagurilep dina jero haté kami kana cahaya kanyaho ngeunaan kamulyaan Allah dina nyanghareupan Yesus Kristus » (2 Korinta 4,3-6).

Yesus mangrupikeun lampu anu teu dipercaya henteu tiasa ningal.

Simeon mangrupikeun saurang jalma anu soleh sareng suci di Yerusalem sareng Sang Roh Suci asup ka anjeunna (Lukas 2,25). Kiwari ieu anu parantos jangji ningali panurutan Gusti sateuacan pupus. Nalika kolotna nyandak murangkalih Yesus ka Bait Allah sareng anjeunna nyandak anjeunna dina panangan, anjeunna muji Gusti sareng nyarios:

«Nya, Gusti, anjeun ngaleupaskeun abdi anjeun dina katenangan karep sasarengan kecap anjeun; pikeun panon kuring ningali kasalametan anjeun, anu anjeun parantos disiapkeun di payuneun sadaya bangsa: terang pikeun wahyu pikeun bangsa sareng kamulyaan umat Israil » (Lukas 2,29-32).

Yesus Kristus sumping sapertos lampu pikeun nyaangan dunya ieu.

«Cahaya bakal bersinar tina gelap! anjeunna anu ngagurilep dina jero haté kami kana cahaya kanyaho ngeunaan kamulyaan Allah dina nyanghareupan Yesus Kristus » (2 Korinta 4,6).

Panempoan Yesus Kristus mangrupakeun pangalaman kahirupan pikeun Simeon, titik penting sateuacan anjeunna tiasa ngucapkeun pamit di kahirupan ieu. Sadulur, naha panon urang sadar kasalametan Allah dina sadaya kamulyaan na? Penting henteu hilap kumaha Gusti parantos ngaberkahan urang ku ngabuka panon urang pikeun kasalametan:

«Teu aya anu tiasa sumping ka kuring kecuali bapak anu ngutus kuring narik anjeunna; sareng kuring bakal ngangkat anjeunna dina dinten akhir. Sakumaha parantos diserat dina nabi-nabi: "Sareng sadayana bakal diajar ku Allah." Saha-saha anu parantos nguping sareng diajar ti Rama nyaah ka Kami. Sanés sanés anu parantos ningal Rama, kajaba anu ti Allah, anjeunna parantos ningali Rama. Leres, leres, kuring nyarios ka anjeun, sing saha anu percaya ngagaduhan hirup anu abadi. Kami roti kahirupan. Bapa-bapa anjeun tuang manna di padang pasir sareng maot. Ieu nyaéta roti anu turun ti surga pikeun didahar sareng henteu maot. Kami roti anu hirup anu turun ti sawarga; upami aya anu tuang roti ieu, anjeunna bakal hirup salamina. Tapi roti anu bakal kuring pasihkeun nyaéta daging pikeun kahirupan dunya " (Yohanes 6,44: 51).

Yesus Kristus mangrupakeun roti anu hirup, kasalametan Allah. Naha urang émut waktos nalika Allah ngabuka panon urang ka pangaweruh ieu? Paul moal pernah mopohokeun moment na pencerahanna, urang baca ngeunaan éta nalika anjeunna angkat ka Damsik:

«Tapi nalika anjeunna angkat ka dinya kajantenan anjeunna caket ka Damsik. Sareng ujug-ujug aya cahaya ngagurilep di sakurilingna ti langit; sareng anjeunna murag kana taneuh sareng nguping hiji sora nyarios ka anjeunna, "Saulus, Saulus, naha anjeun nganiaya kuring? Tapi saurna, "Saha anjeun, Gusti?" Tapi anjeunna : Kami Yesus anu anjeun nganiaya. Tapi bangun sareng lebet ka kota sareng anjeun bakal dibéjaan naon anu kedah dilakukeun! Tapi lalaki anu aya di jalan sareng anjeunna nangtung bari teu tiasa nyarios sabab nguping sorana tapi teu aya anu ningali. Tapi Saul gugah tina bumi. Tapi nalika panonna kabuka anjeunna henteu ningali nanaon. Sareng aranjeunna ditungtun ku anjeunna sareng dibawa ka Damsik. Sareng anjeunna henteu tiasa ningali salami tilu dinten sareng henteu tuang atanapi inuman » (Kisah 9,3: 9).

Wahyu kasalametan anu matak narik pisan ka Paulus anu anjeunna henteu tiasa ningali salami 3 dinten!

Sakumaha sabaraha lampu na pencét urang sareng pira kahirupan anu robih saatos panon urang sadar kasalametan-Na? Naha ieu réspirasi anu leres pikeun urang ogé? Hayu urang ngadangukeun paguneman sareng Nicodemus:

"Tapi éta jalma saurang urang Farisi ngaranna Nicodémus, kolonél urang Yahudi. Kieu dimungkinkeun sumping ka anjeunna sareng wengi saur anjeunna: Rabi, kami terang yén anjeun guru, asalna ti Allah, sabab teu aya anu tiasa ngalakukeun tanda-tanda anu anjeun laksanakeun, kecuali Allah sareng anjeunna. Yesus ngawaler sareng saurna, "Satemenna, saé kuring ngomong ka anjeun, lamun batur henteu ngalahir deui, anjeunna moal tiasa ningali Karajaan Allah. Nikodémus nyebatkeun anjeunna: Kumaha lalaki tiasa dilahirkeun nalika anjeunna yuswa? Naha anjeunna tiasa asup kana rahim indungna pikeun kadua kalina sareng ngalahir? Waler Yesus: Saur, leres pisan, ku kuring: Upami aya anu henteu ngémutan cai sareng sumanget, anjeunna moal tiasa asup kana Karajaan Allah. [Yohanes 3,6] Anu lahir tina daging mangrupikeun daging, sareng naon anu lahir tina roh nyaéta roh. Ulah heran kuring nyarios ka anjeun: {anjeun kedah dilahirkeun deui « (Yohanes 3: 1-7).

Lalaki butuh "kalahiran" anu énggal pikeun ngenalkeun Karajaan Allah. Panon manusa buta kanggo kasalametan Allah. Nanging, panitia Street Parade di Zurich henteu sadar kana kamulyan spiritual umum. Aranjeunna parantos nyetél ka diri sorangan tujuan spiritual anu teu tiasa dihontal tanpa Yesus. Manusa teu tiasa mendakan kamulyaan Gusti nyalira atanapi ngémutan kana kasampurnaan. Allah mangrupikeun anu ngungkabkeun diri ka urang:

«{Anjeun} henteu milih kuring, tapi {kuring} milih anjeun sareng anjeun Tangtukeun yén anjeun angkat sareng ngahasilkeun buah sareng buah anjeun tiasa tetep sahingga naon waé anu anjeun pikahoyong ka Rama dina nami abdi anjeunna tiasa masihan anjeun » (Yohanes 15,16).

Duduluran, urang ngagaduhan hak istimewa anu panon urang ningali kawilujengan Allah: " Yesus Kristus panebus urang ".

Ieu mangrupikeun pangalaman anu paling penting anu urang tiasa laksanakeun dina kahirupan urang. Simeon teu ngagaduhan tujuan kahirupan anu sanés ningali ningali Jurusalamet. Tujuanana dina hirupna kahontal. Naha pangakuan kasalametan Allah gaduh pentingna pikeun urang? Dinten ieu kuring hoyong nyorong sadayana urang henteu kedah nyandak mata-ati urang tina karahayon sareng Gusti urang Salawasna (spiritual) tingali Yesus Kristus.

"Upami anjeun parantos diangkat sareng Kristus, tingali naon anu di luhur, dimana Kristus aya, linggih di sisi katuhu Gusti! Pikirkeun naon anu di luhur, henteu naon di bumi! Kusabab anjeun maot, sareng hirup anjeun disumputkeun sareng Al Masih di Allah. Upami Kristus, kahirupan anjeun, bakal diturunkeun, maka anjeun ogé bakal dibuktikeun sareng Anjeunna dina kamulyaan » (Kolose 3,1: 4).

Paul nyarankeun teu tiasa ningali naon di bumi tapi dina Kristus. Teu aya anu aya di bumi ieu anu matak ngaganggu karahayon ti Gusti urang. Sadayana anu saé kanggo urang asalna ti luhur sareng henteu ti bumi ieu:

«Tong salah, dulur-dulur tercinta! Satiap kado anu saé sareng unggal hadiah sampurna diturunkeun ti luhur, ti Bapa Lampu, sareng teu aya parobihan atanapi parobahan kalangkang » (Yakub 1,16-17).

Panon urang sadar yén kasalametan Allah sareng urang henteu deui kudu ngaleungitkeun pandangan urang tina kasalametan ieu, salawasna awas. Tapi naon hartosna ieu sadayana dina kahirupan urang sapopoé? Urang sadayana salawasna dina kaayaan susah, uji coba, panyawat, sareng sajabana. Kumaha mungkin dilangkungan Yesus bahkan kalayan gangguan anu ageung sapertos kitu? Paul masihan urang jawaban:

«Salawasna girang di Gusti! Deui kuring badé nyarios: girang! Hormat anjeun kedah dipikanyaho ku sadaya jalma; tuan caket. Ulah hariwang ngeunaan naon waé, tapi dina sadayana ngalangkungan doa sareng pangémutan kalayan muji syukur anjeun kedah disebat ku Gusti; sareng karapihan Gusti, anu ngalangkungan sagala pikiran, bakal ngajaga haté sareng pikiran anjeun dina Kristus Yesus » (Pilipus 4,4-7).

Allah jangji ka urang katenangan sareng katenangan ketuhanan "anu ngalangkungan sadaya alesan". Janten urang kedah nempatkeun kapadulian sareng kabutuhan sateuacan tahta Allah. Naha anjeun perhatikeun kumaha doa urang dijawab ?! Naha éta nyebatkeun: "sareng Allah bakal méréskeun sadaya masalah sareng masalah urang sareng ngahapus tina dunya"? Henteu, teu aya jangji didieu yén Gusti bakal ngajawab atanapi ngahapus sagala masalah urang. Jangji nyaéta: " Sareng perdamaian Gusti anu ngalangkungan sadayana pikiran bakal ngajaga manah sareng pikiran anjeun dina Kristus Yesus ".

Upami urang awaskeun, bawa masalah urang sateuacan tahta Allah, Gusti janji jangji karapihan gaib sareng kabagjaan spiritual anu jero, sanaos sadaya kaayaan. Ieu nalika urang leres-leres ngandelkeun anjeunna sareng ngabohong dina leungeun na.

"Kuring geus ngucapkeun ieu ka anjeun ku supaya anjeun ngagaduhan karapihan dina kuring. Anjeun kaserang di dunya; tapi janten bingah, abdi parantos ngatasi dunya » (Yohanes 16,33).

Awas: urang henteu ngan liburan sareng percantenan yén Gusti bakal nungtut kana sadaya tanggung jawab urang. Aya urang Kristen anu nyieun persis kasalahan ieu. Aranjeunna ngabingungkeun amanah ka Allah kalayan henteu jawab. Nanging, pikaresepeun pikeun ningali kumaha Gusti ningalikeun rahmat hébat dina kasus sapertos kitu. Langkung saé dipercanten ka Allah tibatan nyandak kahirupan urang kana tangan urang sorangan.

Dina naon waé, urang kedah teras janten tanggung jawab, tapi urang henteu deui ngandelkeun kakuatan urang tapi ka Gusti. Dina tingkat spiritual urang kedah ngakuan yén Yesus Kristus mangrupikeun kasalametan urang sareng ngan ukur harepan sareng urang kedah lirén nyobian ngahasilkeun buah spiritual kalayan kakuatan urang sorangan. Street Parade moal aya hasilna. Dina Jabur 37 urang maca:

«Percanten ka Gusti sareng amalkeun kahadéan; cicing di daratan sareng awas pikeun kasatiaan; sareng upami anjeun resep ka Gusti, anjeunna bakal masihan anjeun naon anu dipikahoyong ku haté anjeun. Masangkeun jalan ka Gusti sareng percanten ka Anjeunna, sareng anjeunna bakal meta sareng ngantep kabeneran anjeun naék sapertos cahaya sareng kabeneran anjeun sapertos siang » (Jabur 37,3: 6).

Yesus Kristus anu kasalametan urang, éta ngémutan ka urang. Urang kudu dipercayakeun kahirupan urang sacara tanpa syarat ka Anjeunna. Nanging, henteu ogé mundur, tapi "laksanakeun" sareng "satia". Upami pandangan urang ka Yesus, kasalametan urang, maka urang aya dina panangan anu aman. Hayu urang baca deui dina Jabur 37:

"Léngkah saurang lalaki dikuatkeun ti Gusti, sareng anjeunna resep kana jalanna; upami anjeunna murag, anjeunna moal diulur, sabab Gusti ngadukung pananganna. Kuring ngora sareng ogé parantos sepuh, tapi kuring henteu kantos ningali saurang jalma soleh ditingalkeun, ogé turunanana henteu nyungkeun roti; unggal dinten anjeunna saé sareng nginjeumkeun, sareng turunanana berkah » (Jabur 37,23: 26).

Upami urang nyerahkeun jalan ka Allah, anjeunna moal pernah ninggalkeun urang.

«Kuring moal ninggalkeun anjeun yatim piatu, kuring bakal sumping ka anjeun. Anu alit deui sareng dunya moal ningali deui kuring; Tapi {anjeun} ningali kuring: sabab {kuring} hirup, {anjeun} ogé bakal hirup. Dina dinten anu éta anjeun bakal ningali yén kuring aya di Rama sareng anjeun aya di diri kuring sareng kuring aya di anjeun. Sing saha anu ngagaduhan paréntah kuring sareng ngajaga saha anu mikanyaah ka kuring; tapi sing saha anu mikanyaah ka kuring bakal dipikacinta ku bapak kuring; sareng kuring bakal bogoh ka anjeunna sareng nembongkeun diri kuring ka anjeunna » (Yohanes 14,18: 21).

Malah nalika Yesus naek ka tahta Allah, anjeunna nyarios yén murid-muridna teras ningal anjeunna! Dimana wae urang sareng dina naon waé kaayaan anu aya, Yesus Kristus, kasalametan urang, sok katingali sareng gaze urang kedah salawasna dina anjeunna. Nya nyéta:

«Kadieu ka kuring, sadayana anjeun pédah sareng kabebatan! Sareng kuring bakal masihan anjeun sesa. Bawa jodona kuring sareng diajar ti kuring! Kusabab Kami lemah lembut sareng hina tina manah, sareng "anjeun bakal mendakan istirahat pikeun jiwa anjeun"; sabab jodo mah lembut sareng beban kuring enteng » (Mateus 11,28: 30).

Janji-Na nyaéta:

«Sanaos kuring henteu cicing sareng anjeun, anjeun kedah tetep katenangan. Kuring masihan anjeun katenangan; karapihan anu teu tiasa masihan anu sanés di anjeun Ku sabab kitu, matak hariwang jeung kasieun! » (Yohanes 14,27 Harepan Ka sadayana).

Dinten Zurich nari pikeun katenangan sareng kabébasan. Marilah urang ogé ngagungkeun sabab panon urang sadar kana kasalametan Allah sareng urang ngadoa supaya beuki loba jalma tiasa ningali sareng mikawanoh naon anu diturunkeun ka urang sacara saé pisan: « Kasalametan anu éndah pikeun Gusti Yesus Kristus! »

ku Daniel Bösch


pdfPanon abdi tos katingalkeun kasalametan anjeun