Hirup pikeun Gusti atanapi di Yesus

580 pikeun déwa atanapi cicing di yesus Kuring naros ka diri nyalira ngeunaan khutbah ayeuna: "Naha kuring hirup pikeun Gusti atanapi ka Yesus?" Jawaban kana kecap ieu parantos ngarobih kahirupan kuring sareng éta ogé tiasa ngarobah hirup anjeun. Éta mangrupikeun masalah naha kuring nyobian hirup lengkep hukum pikeun Gusti atanapi upami kuring nampi kurnia tanpa syarat Gusti salaku kado anu teu pantes ti Yesus. Sacara jelas, - Kuring cicing di, sareng sareng ku Isa. Mustahil pikeun da'wah sadaya aspek rahmat dina hutbah anu hiji ieu. Janten kuring teras kana inti pesen:

«Anjeunna parantos mutuskeun yén ngalangkungan Yesus Kristus urang kedah janten anakna nyalira. Ieu rencana na, sareng éta kumaha anjeunna resepna. Kalayan sadaya ieu, kurnia Gusti anu Maha Suci, teu pantes kedah dipuji, anu parantos urang alami ngalangkungan Putra-Na anu dipikacinta. sareng Kristus urang dihidupkeun - ku rahmat anjeun disimpen -; sareng anjeunna ngangkat kami sareng kami sareng netepkeun urang di surga ku Kristus Yesus » (Efesus 2,5: 6 ngarep pikeun sadayana).

Kinerja kuring henteu kaitung

Kado anu paling hébat anu dipasihkeun ku Allah ka umat-Na dina perjanjian anu lami nyaéta masihan hukum ka jalma-jalma liwat Musa. Tapi teu aya anu sanggup ngajaga hukum ieu sampurna kecuali Yesus. Gusti salawasna paduli kana hubungan cinta sareng umatna, tapi hanjakalna ngan saeutik jalma dina perjanjian lami anu ngalaman sareng ngartos ieu.

Éta sababna perjanjian anyar mangrupikeun parobihan anu total anu dipasihkeun ku Yesus ka jalma. Yesus masihan garéja na aksés henteu diwatesan ka Allah. Hatur nuhun kana rahmatna, kuring hirup dina hubungan anu hirup, sareng sareng Yesus Kristus. Anjeunna ninggalkeun surga sareng lahir di bumi salaku Gusti sareng manusa sareng cicing diantara urang. Salila hirupna anjeunna minuhan hukum lengkep sareng henteu sono hiji titik dugi anjeunna ngeureunkeun perjangjian lami ku pupusna sareng dihirupkeun deui.

Yesus mangrupikeun jalma anu luhur dina kahirupan kuring. Kuring parantos nampi anjeunna salaku kado anu pangageungna, salaku Gusti, sareng kuring bersyukur yén kuring henteu kedah deui bajoang sareng paréntah sareng larangan tina perjanjian lami.

Kaseueuran urang parantos ngalaman ieu, sadar atanapi teu sadar, hirup sacara sah. Kuring ogé, yakin yén literal, ta'at tanpa syarat mangrupikeun ekspresi bakti kuring pikeun nyenangkeun Gusti. Kuring nyobian hirup abdi ku aturan perjanjian anu lami. Sareng terasna, pikeun ngalakukeun sagala rupa pikeun Gusti, dugi ka Gusti Nu Maha Suci nunjukkeun ka kuring ku kurnia-Na: "Teu aya anu séhat, bahkan teu saurang" - kajabi Yesus, kurnia urang anu paling hébat! Kinerja kuring sorangan kalayan sagala hiasan anu pernah tiasa janten cekap pikeun Yesus, sabab anu penting nyaéta naon anu anjeunna parantos hasil pikeun kuring. Kuring nampi kado rahmat na hirup di Yesus. Malah percanten ka Yesus mangrupikeun kado ti Gusti. Abdi tiasa nampi iman sareng ngalangkungan éta ogé Yesus, kurnia anu paling hébat kurnia Allah.

Hirup di Yesus mangrupikeun kaputusan anu balukarna hébat

Kuring sadar yén éta gumantung ka kuring. Kumaha kuring percanten ka Yesus? Abdi tiasa milih ngupingkeun anjeunna sareng ngalaksanakeun naon anu anjeunna nyarioskeun sabab kapercayaan kuring ditangtukeun tindakan kuring. Jalan anu mana waé, éta ngagaduhan akibat pikeun kuring:

«Tapi kumaha kahirupan anjeun sapertos kitu? Anjeun henteu taat ka Gusti sareng henteu hoyong terang nanaon tentang anjeunna. Dina panonna anjeun parantos maot. Anjeun hirup sapertos adat di dunya ieu sareng tunduk ka Iblis, anu ngalaksanakeun kakuatanana antara langit sareng bumi. Roh jahatna tetep ngatur kahirupan jalma-jalma anu henteu taat ka Allah. Kami pernah milik aranjeunna ogé, balik nalika urang hoyong nangtoskeun kahirupan urang sorangan. Kami parantos nyerah kana hawa nafsu sareng godaan alam kuno urang, sareng sapertos jalma-jalma anu sanés kami kateken murka Gusti »(Epesus 2,1: 3, Harepan pikeun Sadayana).

Ieu nunjukkeun kuring: Ngajaga paréntah tina perjanjian lami persis henteu nyiptakeun hubungan pribadi sareng Gusti. Sabalikna, aranjeunna misahkeun kuring ti anjeunna kusabab sikap kuring dumasar kana kontribusina kuring sorangan. Hukuman pikeun dosa tetep sami: maot sareng anjeunna ngantunkeun kuring dina posisi asa. Kecap pangharepan ayeuna nuturkeun:

«Tapi welas asih Gusti hébat. Kusabab dosa urang, urang maot dina paningal Gusti. Tapi anjeunna mikanyaah pisan ka urang yén anjeunna masihan urang kahirupan anyar sareng Kristus. Sok émut: anjeun ngahutang kasalametan ieu kana kurnia Gusti nyalira. Anjeunna ngahirupkeun urang ti nu maraot sareng Kristus, sareng hubungan urang sareng Kristus parantos masihan tempat urang di dunya sawarga. Ku cara ieu Gusti hoyong nunjukkeun kaagungan anu luar biasa tina kurnia-Na pikeun unggal waktos ku cinta-Na anu parantos dipidangkeun ku urang di Yesus Kristus. Pikeun ngan ku kahadéan-Na anu anjeun teu disalametkeun tina maot. Éta kajantenan sabab anjeun percanten ka Yesus Kristus. Mangrupikeun kado ti Gusti sanés padamelan anjeun nyalira. Hiji jalma moal tiasa nyumbangkeun nanaon ngalangkungan préstasi sorangan. Éta sababna teu aya anu tiasa ngabayangkeun kalakuan kahadean aranjeunna » (Efesus 2,4: 9 ngarep pikeun sadayana).

Kuring parantos ningali yén iman ka Yesus mangrupikeun kado ti Gusti anu ku kuring ditampi kalayan teu pantes. Kuring leres-leres maot kusabab sacara identitas kuring jalma ngalakukeun dosa sareng kuring ngalakukeun dosa. Tapi kusabab kuring diidinan narima Yesus salaku Panebus, Jurusalamet sareng Gusti kuring, kuring disalib sareng anjeunna. Sadaya dosa kuring anu kuring pernah tuduhkeun sareng bakal ngalakukeun dihampura liwat anjeunna. Éta pesen anu nyegerkeun, jelas. Pupusna henteu ngagaduhan hak pikeun kuring. Kuring gaduh idéntitas lengkep anyar dina Yesus. Jalma légal Toni nyaéta sareng bakal tetep maot, sanaos, sakumaha anjeun tiasa tingali, sanaos yuswa na, anjeunna jalan-jalan meriah sareng meriah.

Hirup dina rahmat - hirup di Yesus

Kuring cicing sareng, ngalangkungan sareng di Yesus atanapi sakumaha Paulus nyarios persis:

"Kusabab kuring dihukum pati ku hukum. Janten ayeuna kuring maot kana hukum sahingga abdi tiasa hirup pikeun Gusti. Kahirupan lami kuring maot sareng Kristus dina kayu salib. Éta sababna kuring henteu hirup deui, tapi Kristus hirup dina diri kuring! Kuring hirup samentawis di bumi ieu anu iman ka Yesus Kristus, Putra Allah, anu mikanyaah ka kuring sareng masihan kahirupan pikeun kuring. Kuring henteu nolak kurnia Allah anu teu pantes ieu - béda sareng urang Kristen anu masih hoyong taat kana tuntutan hukum. Kusabab upami urang tiasa ditampi ku Allah ku nurut kana hukum, maka Kristus moal kedah maot » (Galata 2,19: 21 miharep pikeun sadayana).

Ku rahmat kuring disimpen, ku rahmat Gusti diangkat kuring sareng kuring dipasang di sawarga sareng Kristus Yesus. Teu aya anu tiasa dibanggakeun kacuali kuring dipikacinta sareng hirup di Triune God. Kuring ngahutang hirup abdi ka Yesus. Anjeunna ngalaksanakeun sagala rupa anu diperyogikeun pikeun kahirupan kuring pikeun dilobatkeun kasuksésan dina anjeunna. Léngkah demi léngkah kuring langkung sadar yén éta bakal ngabédakeun ageung naha kuring nyarios: Kuring hirup pikeun Gusti atanapi naha Yesus mangrupikeun kahirupan kuring. Janten janten hiji sareng Gusti anu suci, anu ngarobih kahirupan kuring dasarna, sabab kuring henteu deui nangtoskeun kahirupan kuring, tapi ngantep Yesus hirup ngalangkungan kuring. Kuring ngaguratkeun ieu sareng ayat-ayat ieu.

"Naha anjeun henteu terang yén anjeun téh Bait Allah sareng yén Ruh Allah cicing di anjeun?" (1 Korinta 3,16).

Abdi ayeuna tempat tinggal Rama, Putra sareng Roh Suci, éta mangrupikeun kaistiméwaan perjanjian anu énggal. Ieu lumaku naha kuring sadar ngeunaan éta atanapi tetep teu sadar: Naha kuring bobo atanapi damel, Yesus hirup di kuring. Nalika kuring ngalaman ciptaan anu saé dina leumpang salju, Gusti aya di kuring sareng ngajantenkeun unggal waktos janten harta karun. Sok aya rohangan bébas pikeun ngantepkeun Yesus nungtun kuring sareng masihan kuring hadiah. Kuring diidinan janten Bait Allah anu gerak sareng nikmati hubungan anu paling raket sareng Yesus.

Kusabab anjeunna hirup di kuring, kuring henteu kedah sieun henteu nohonan visi Gusti. Komo upami kuring murag salaku putrana anu leres, anjeunna bakal ngabantosan kuring. Tapi ieu henteu ngan ukur lumaku pikeun kuring. Yesus merangan perang ngalawan Sétan sareng meunang sareng urang. Saatos tarung anjeunna sareng Setan, anjeunna sacara kiasan ngusap lebu tina taktak kuring, sapertos nalika ngayun. Anjeunna parantos maparin sadaya kalepatan urang sakali-kali, pangorbananana cekap pikeun sadayana jalma hirup rukun sareng anjeunna.

«Kuring anggur, anjeun cabang. Saha anu tetep aya di kuring sareng kuring di anjeunna nyandak seueur buah; sabab tanpa kuring anjeun moal bisa ngalakukeun nanaon » (Yohanes 15,5).

Abdi tiasa nyambung ka Yesus sapertos anggur dina anggur. Ngalangkungan anjeunna kuring kéngingkeun sadayana anu kuring kedah hirup. Salaku tambahan, kuring tiasa ngobrol sareng Yesus ngeunaan sadaya patarosan hirup abdi, sabab anjeunna terang kuring di jero sareng terang dimana kuring butuh pitulung. Anjeunna henteu hariwang dina salah sahiji pamikiran kuring sareng henteu nangtoskeun kuring pikeun salah kalepatan kuring. Kuring ngaku kasalahan kuring ka anjeunna, anu sanaos maot kuring henteu dosa, sakumaha babaturan sareng lanceukna nyauran kuring. Kuring terang anjeunna ngahampura anjeunna. Idéntitas kuring salaku jalma dosa nyaéta carita baheula, ayeuna kuring mahluk anyar sareng hirup di Yesus. Hirup sapertos kieu leres-leres pikaresepeun, bahkan pikaresepeun, sabab teu aya deui anu misahkeun cacat.

Bagéan kadua kalimat nunjukkeun kuring yén tanpa Yesus kuring moal tiasa ngalakukeun nanaon. Abdi teu tiasa hirup tanpa Yesus. Abdi percanten ka Gusti yén anjeunna nyauran sadayana supados anjeunna nguping atanapi ngupingkeunana. Iraha sareng kumaha ieu kajantenan aya dina kawenanganana. Yesus ngajelaskeun ka kuring yén sagala kecap anu saé sareng karya-karya anu saé kuring henteu ngalakukeun nanaon pikeun ngajaga kuring hirup. Anjeunna paréntah kuring pikeun merhatoskeun naon anu anjeunna hoyong nyarios ka kuring nyalira atanapi ngalangkungan tatangga anu dipikacinta. Anjeunna masihan kuring tatangga pikeun tujuan ieu.

Kuring ngabandingkeun urang sareng murid-murid anu lumpat ti Yérusalém ka Emaus dina waktos éta. Aranjeunna sateuacanna ngalaman dinten-dinten sesah kusabab disalibna Yesus sareng ngabahas aranjeunna séwang-séwangan dina jalan ka bumi. A muhrim, éta Yesus, lumpat sareng aranjeunna sareng ngajelaskeun naon anu ditulis ngeunaan anjeunna dina kitab suci. Tapi éta henteu ngajantenkeun aranjeunna langkung pinter. Aranjeunna ngan ukur terang anjeunna di bumi bari ngarobih roti. Ngaliwatan kajadian ieu aranjeunna kéngingkeun wawasan ngeunaan Yesus. Éta murag tina panonna siga timbangan. Yesus hirup - anjeunna Juru Salamet. Naha masih aya pembuka panon sapertos ayeuna? Abdi pikir kitu.

Khutbah, "Hirup pikeun Gusti atanapi di Yesus" tiasa janten tantangan pikeun anjeun. Maka anjeun bakal gaduh kasempetan anu saé pikeun ngabahas ieu sareng Yesus. Anjeunna resep pisan paguneman intim sareng bagja nunjukkeun kumaha kahirupan mangrupikeun kaajaiban anu paling hébat di anjeunna. Anjeunna ngeusi hirup anjeun ku rahmat. Yesus di anjeun mangrupikeun kado anu paling hébat anjeun.

ku Toni Püntener