Alesanna, panangtayungan Allah

369 sadaya panangan senjata Allah Dinten ieu, dina Natal, urang ngungkulan "baju perang Allah" dina serat ka Epesus. Anjeun bakal reuwas kumaha ieu hubunganana langsung sareng Yesus Jurusalamet urang. Paul nyerat serat ieu di panjara di Roma. Anjeunna sadar kana kalemahanana sareng nempatkeun sadaya kapercayaan ka Yesus.

"Akhirna, sing kuat ka Gusti sareng kakuatan kakuatanna. Pakékeun baju waja Gusti sahingga anjeun tahan ngalawan serangan licik setan » (Efesus 6,10: 11).

Pakarang waja Allah nyaéta Yesus Kristus. Paul nempatkeun aranjeunna on teras nahan aranjeunna ka Yesus. Anjeunna terang yén anjeunna moal tiasa ngungkulan setan nyalira. Anjeunna henteu kedah ngalakukeun ieu ogé, kusabab Yesus parantos ngéléhkeun setan pikeun anjeunna.

"Tapi kusabab sadaya barudak ieu mangrupikeun mahluk daging sareng getih, anjeunna ogé parantos janten manusa anu daging sareng getih. Maka ngalangkungan maot anjeunna tiasa ngencarkeun jalma anu ngalaksanakeun kakuatanana ku bantosan maot, nyaéta setan » (Ibrani 2,14 Tarjamahan Anyar Geneva).

Yesus janten sapertos urang salaku manusa, kecuali dosa. Kami ngarayakeun Penjelmaan Yesus Kristus unggal taun. Dina kahirupanana anjeunna ngarangna perang pangageungna sepanjang waktos. Yesus siap maot pikeun anjeun sareng kuring dina gelut ieu. Anu salamet siga anu juara! "Naon kasuksesan," pikir setan nalika ningali Yesus maot dina kayu salib. Naon éléh total pikeun anjeunna nalika anjeunna sadar saatos dihirupkeunana Yesus Kristus yén Yesus parantos nyandak sadaya kakuatanana ti anjeunna.

Bagéan mimiti baju waja

Bagian kahiji baju waja Allah diwangun ku Kaleresan, Kaadilan, Damai sareng Iman . Anjeun sareng kuring parantos nempatkeun panyalindungan ieu ka Yesus sareng tiasa tahan ngalawan serangan licik setan. Dina Yesus urang nolak anjeunna sareng membela kahirupan anu dipasihkeun ku Yesus. Kami ayeuna ningali ieu sacara jéntré.

Sabuk bebeneran

"Janten ayeuna tos pasti, beubeur beuteung anjeun ku bebeneran" (Efesus 6,14).

Sabuk urang didamel tina bebeneran. Saha sareng naon anu saleresna? Yesus nyarios " Kami kaleresan! » (Yohanes 14,6) Paul nyarios nyalira:

"Éta sababna kuring henteu hirup deui, tapi Kristus hirup dina diri kuring!" (Galata 2,20 ngarepkeun sadayana).

Kaleresan hirup di anjeun sareng nunjukkeun saha anjeun ka Yesus. Yesus ngungkabkeun bebeneran ka anjeun sareng ngamungkinkeun anjeun ningali kalemahan anjeun. Anjeun sadar kasalahan anjeun sorangan. Tanpa Kristus anjeun bakal janten jalma dosa anu leungit. Aranjeunna teu gaduh hal anu alus pikeun nunjukkeun ka Gusti nyalira. Sadaya dosa anjeun dipikaterang ku anjeunna. Anjeunna maot pikeun anjeun nalika anjeun jelema nu ngalakukeun dosa. Éta mangrupikeun salah sahiji sisi bebeneran. Sisi anu sanésna nyaéta: Yesus mikanyaah ka anjeun kalayan sagala juru sareng ujung.
Sumber bebeneran nyaéta cinta anu asalna ti Gusti!

The armor kaadilan

"Berpakaian baju kaadilan" (Efesus 6,14).

Dudung dada urang mangrupikeun kabeneran anu dipasihan ku Gusti Allah ngalangkungan pupusna Kristus.

«Kahayang pisan kuring janten sareng anjeunna (Yesus) pikeun nyambung. Kusabab kitu kuring henteu hoyong deui terang nanaon tentang kaadilan éta anu dumasar kana hukum sareng anu kuring hasilkeun ku prestasi kuring sorangan. Sabalikna, kuring paduli kana kabeneran anu dipasihkeun ku urang ku iman ka Al Masih - kaadilan anu asalna ti Gusti sareng dasar na nyaéta iman » (Pilipi 3,9 (GNÜ)).

Kristus hirup di anjeun sareng kabeneran na. Aranjeunna nampi kabeneran ilahi ngalangkungan Yesus Kristus. Anjeun dijagaan ku kabeneran na. Gumbira ka Al Masih. Anjeunna ngéléhkeun dosa, dunya sareng maot. Gusti parantos terang ti mimiti anjeun moal tiasa ngalakukeun nyalira. Yesus nyandak hukuman pati. Kalayan getihna anjeunna mayar sadayana hutang. Anjeun nangtung diyakinkeun sateuacan tahta Allah. Aranjeunna nempatkeun kana Kristus. Kaleresan-Na ngajadikeun anjeun murni sareng kuat.
Asalna kaadilan nyaéta cinta anu asalna ti Gusti!

Pesen bot tina katengtreman

"Puss dina suku, siap nangtung pikeun injil perdamaian" (Efesus 6,14).

Pandangan Gusti pikeun sakumna bumi nyaéta katengtreman-Na! Kira-kira dua rébu taun ka pengker, dina kalahiran Yesus, pesen ieu dinyatakeun ku seueur pisan malaikat: "Kamulian sareng kamulyaan kagungan Gusti di luhur, sareng perdamaian di bumi pikeun jalma-jalma anu dipasihan kasenangan-Na." Yesus, Pangeran Damai, nyandak perdamaian dimana waé anjeunna angkat.

«Kuring parantos nyarios ieu ka anjeun supaya anjeun tiasa perdamaian dina diri kuring. Anjeun sieun di dunya; tapi kudu yakin, kuring geus ngungkulan dunya » (Yohanes 16,33).

Yesus hirup di anjeun kalayan katengtreman-Na. Anjeun gaduh karapihan ka Kristus ngaliwatan iman Kristus. Éta kabawa ku katengtremanana sareng ngamankeun karapihan ka sadaya jalma.
Asal perdamaian nyaéta cinta anu asalna ti Gusti!

Tameng iman

"Luhureun sadaya, rebut taméng iman" (Efesus 6,16).

Tamengna dijantenkeun iman. Iman anu ditangtoskeun mupus sadaya panah anu jahat tina jahat.

«Sangkan anjeunna tiasa masihan anjeun kakuatan numutkeun kabeungharan kamulyaan-Na, janten kuat ngalangkungan sumanget na dina batin, supados Al Masih tiasa cicing dina haté anjeun ku iman sareng anjeun diakar sareng didirikeun dina cinta» (Efesus 3,16: 17).

Kristus hirup dina haté anjeun ku iman na. Anjeun gaduh iman ngalangkungan Yesus sareng kaasih-Na. Imanna, dibawa ku Roh Allah, mupus sadaya panah anu jahat tina jahat.

"Kami henteu hoyong ningali ka kénca atanapi ka katuhu, tapi ngan ukur ka Yesus. Anjeunna parantos masihan iman ka urang sareng bakal ngajaga dugi ka urang aya. Kusabab kabagjaan ageung ngantosan anjeunna, Yesus tahan maot hina dina kayu salib » (Ibrani 12,2 Harepan Ka sadayana).
Asal imanna nyaeta cinta anu ti Gusti!

Bagéan kadua baju waja pikeun persiapan perang

Paulus nyarios: "Pakékeun sadayana waja Allah".

«Ku sabab kitu gunakeun sagala pakarang anu parantos disiapkeun ku Gusti pikeun anjeun! Nalika dinten bakal datang nalika pasukan serangan jahat, anjeun 'bersenjata sareng' sanggup ngalawan aranjeunna. Anjeun bakal tarung sacara suksés sareng tungtungna janten juara » (Epesus 6,13 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Helm sareng pedang mangrupikeun dua alat terakhir anu kedah dicandak ku urang Kristen. Prajurit Romawi nganggo helm anu teu raoseun dina bahaya anu caket. Akhirna anjeunna nyandak pedang, hiji-hijina senjatana anu nyerang.

Hayu urang nempatkeun diri dina posisi Paulus anu sesah. Kisah Para Rasul ngalaporkeun sacara rinci ngeunaan anjeunna sareng kajadian di Yérusalém, ditéwakna ku urang Romawi sareng panjara panjara di Caesarea. Urang Yahudi ngadamel tuduhan serius ka anjeunna. Paul banding ka kaisar sareng dibawa ka Roma. Anjeunna ditahan sareng ngantosan tanggung jawab sateuacan pengadilan kaisar.

Helm kasalametan

«Candak helm kasalametan» (Efesus 6,17).

Helm téh asa kasalametan. Paul nyerat dina:

«Tapi urang, anu murangkalih sadidinten, hoyong waspada, nganggo ageman iman sareng kaasih sareng ku hélem harepan kasalametan. Pikeun Gusti henteu ngadamel urang ambek, tapi pikeun nyalametkeun kasalametan ku Gusti Yesus Kristus, anu pupus pikeun urang, janten naha urang hudang atanapi bobo, urang hirup babarengan sareng anjeunna dina waktos anu sami ”1 Tesalonika 5,8: 10 .

Paul terang kalayan pasti, tanpa ngarep-ngarep kasalametan, anjeunna henteu tiasa nangtung payuneun kaisar. Pangadilan ieu mangrupikeun masalah kahirupan sareng maot.
Cinta Gusti sumber kasalametan.

Pedang sumanget

"Pedang roh, anu mangrupikeun pangandika Allah" (Efesus 6,17).

Paulus ngajelaskeun ka urang naon hartina armor Allah sapertos kieu: "Pedang Roh mangrupikeun pangandika Gusti". Firman Allah sareng Ruh Allah anu teu kaitung kaitung. Firman Allah diideuan sacara rohani. Urang ngan tiasa ngartos sareng ngalarapkeun firman Allah kalayan pitulung Roh Suci. Naha definisi ieu leres? Leres, perkawis diajar Alkitab sareng maca Alkitab.

Nanging, diajar Alkitab sareng maca nyalira sanés senjata pikeun nyalira!

Jelas ieu ngeunaan pedang anu dipasihkeun ku Roh Suci ka anu percaya. Pedang roh ieu diwakilan salaku pangandika Gusti. Istilah "kecap" ditarjamahkeun sanés tina "logo" tapi tina "rhema". Kecap ieu hartosna "nyarioskeun Gusti", "naon anu diucapkeun ku Gusti" atanapi "pangandika Gusti". Kuring nempatkeun cara kieu: "Kecap anu diideuan sareng diucapkeun ku Roh Suci". Roh Allah ngungkabkeun hiji kecap ka urang atanapi ngajagaan tetep hirup. Éta diucapkeun sareng pangaruhna. Kami maca dina tarjamahan Alkitab anu sauyunan
sapertos kieu:

«Pedang roh, éta mangrupikeun pangandika ti Gusti ku sholat dina sumanget ngalangkungan unggal do'a sareng do'a dina unggal kasempetan » (Galata 6,17-18).

Pedang sumanget mangrupikeun pangandika ti Gusti!

Alkitab mangrupikeun kecap anu ditulis ku Gusti. Diajar aranjeunna mangrupikeun bagian anu penting dina kahirupan Kristen. Urang diajar ti éta saha Gusti, naon anu parantos dipidamel ku anjeunna tiheula sareng bakal dilakukeun di mangsa hareup. Unggal buku ngagaduhan panulis. Panulis Alkitab nyaéta Gusti. Putra Allah sumping ka bumi ieu kanggo diuji ku Iblis, pikeun nolak anjeunna sareng ku éta ngagaleuh jalma-jalma. Yesus dibawa ka gurun pasir ku Roh. Anjeunna puasa salami 40 dinten sareng kalaparan.

«Sareng tukang ngagoda sumping ka anjeunna sareng nyarios, Upami anjeun Putra Allah, paréntah yén batu ieu janten roti. Tapi anjeunna ngajawab sareng nyarios, "Éta parantos diserat." (Ulangan 5: 8,3): "Manusa henteu hirup tina roti nyalira, tapi tina unggal kecap anu kaluar tina sungut Gusti" (Mateus 4,3: 4).

Di dieu urang tingali kumaha Yesus nampi kecap ieu ti Roh Allah salaku réspon ka Sétan. Éta sanés ngeunaan saha anu pangsaéna ngadugikeun Alkitab. Henteu! Éta sadayana atanapi henteu. Iblis nangtang otoritas Yesus. Yesus henteu kedah menerkeun putrana sateuacan setan. Yesus nampi kasaksian ngeunaan Allah Rama na saatos dibaptis na: "Ieu Putra Kami anu dipikacinta, anu ku Kami dipikaresep pisan.

Kecap dina do'a, diideuan sareng diucapkeun ku Roh Allah

Paul ngadorong urang Epesus pikeun ngucapkeun doa anu diideuan ku Roh Allah.

"Neneda sepanjang waktos sareng petisi sareng panyuwunan ku Roh, sareng awas kalayan sadaya katekunan dina do'a pikeun sadayana wali" (Epesus 6,18 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Salaku istilah "sholat" sareng "do'a" kuring langkung resep "ngobrol sareng Gusti". Kuring ngobrol sareng Gusti kalayan duanana kecap sareng pikiran sepanjang waktos. Neneda dina sumanget hartosna: «Kuring ningali ka Allah sareng nampi ti Anjeunna naon anu kuring kedah nyarios sareng nyarioskeun kahoyong na kana kaayaan. Éta nyarios ka Gusti anu diideuan ku Ruh Allah. Kuring nyandak bagian dina padamelan Gusti dimana anjeunna parantos damel. Paul ngadesek pamaca pikeun nyarios ka Allah sanés ngan ukur pikeun sadaya wali, tapi khusus pikeun anjeunna.

«Sareng neneda pikeun kuring (Paul) yén nalika kuring muka sungut kuring kecap bakal dipasihkeun pikeun kuring nyalabarkeun misteri Injil, anu utusanana kuring aya dina ranté, yén kuring nyarios kalayan kendel ngeunaan hal éta sakumaha mistina » (Efesus 6,19: 20).

Di dieu Paul nyuhungkeun bantosan sadayana anu percanten pikeun misi anu paling penting. Dina téks ieu anjeunna nganggo "kawani sareng kaikhlasan", sareng jelas dorongan, pikeun negosiasi sareng kaisar. Anjeunna peryogi kecap anu leres, senjata anu leres, pikeun nyarios naon anu dipidangkeun ku Gusti. Doa mangrupikeun senjata éta. Éta komunikasi antara anjeun sareng Gusti. Dasar hubungan anu jero nyata. Doa pribadi Paulus:

«Rama, tina kakayaan kamulyaan anjeun pasihan aranjeunna kakuatan anu sumanget anjeun tiasa masihan sareng nguatkeun aranjeunna ka jero. Ngalangkungan imanna, mugia Yesus cicing dina haté! Hayu aranjeunna leres-leres ngakar cinta sareng ngawangun kahirupan di dinya sahingga, babarengan sareng dulur-dulur sadayana anu iman, aranjeunna tiasa ngartos sakumaha hébatna sareng lega, sakumaha luhurna sareng kumaha jero cinta Kristus, anu ngaleuwihan sagala imajinasi. Rama, eusian aranjeunna ku sadayana ngeusi kamulyaan anjeun! Gusti, anu tiasa ngalakukeun langkung jauh ka urang tibatan anu urang kantos pikahoyong atanapi bahkan dibayangkeun - kalangkungan kakuatan anu dianggo di urang - Gusti ieu janten kamulyaan di garéja sareng di Kristus Yesus pikeun sadaya generasi di sadaya kalanggengan. Amin. " (Epesus 3,17: 21 Tarjamahan Alkitab »Wilujeng sumping di bumi»)

Nyarios firman Gusti nyaéta kaasih anu kawit ti Gusti!

Akhirna, kuring bagikeun pamikiran-pamikiran ieu sareng anjeun:

Paul pastina ngagaduhan gambar prajurit Romawi dina pikiran nalika nyerat serat ka Epesus. Salaku juru tulis, anjeunna kenal pisan kana ramalan ngeunaan datangna Al Masih. Al Masih nyalira nganggo baju waja ieu!

"Anjeunna (Gusti) ningali yén teu aya anu aya sareng heran yén teu aya anu campur dina sholat sateuacan Gusti. Janten panangan na ngabantosan anjeunna sareng kabeneran na ngadukung anjeunna. Anjeunna nganggo kaadilan salaku baju waja sareng ngagem helm kasalametan. Anjeunna ngabungkus dirina dina baju pamales kanyeri sareng nutupan dirina ku jubah getol na. Acan pikeun Sion sareng jalma Yakub anu tos tina dosa, Anjeunna sumping salaku Jurusalamet. Maka Gusti masihan pangandika-Na " (Yesaya 59,16: 17-20 sareng Miharep pikeun Sadayana).

Umat-umat Gusti ngantosan Al Masih, Anu Diurapi. Anjeunna lahir salaku orok di Betlehem, tapi dunya henteu mikawanoh anjeunna.

«Anjeunna sumping kana hartana nyalira sareng rayatna sorangan henteu nampi anjeunna. Sakumaha seueur anu nampi anjeunna, anjeunna masihan aranjeunna kakuatan pikeun janten murangkalih Gusti: sing saha anu percanten kana nami na » (Yohanes 1,11: 12).

Pakarang anu paling penting dina perjoangan spiritual urang nyaéta Yesus, Firman Allah anu hirup, Al Masih, Anu Diurapi, Pangeran Damai, Jurusalamet, Jurusalamet Panebus urang.

Naha anjeun parantos kenal anjeunna? Naha anjeun hoyong masihan anjeunna langkung seueur pangaruh dina kahirupan anjeun? Naha anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan topik ieu? Kapamimpinan WKG Switzerland siap ngaladénan anjeun.
 
Yesus hirup diantara urang ayeuna, ngabantosan, nyageurkeun, sareng nyucikeun anjeun supados siap nalika Anjeunna mulih kalayan kakuatan sareng kamuliaan.

ku Pablo Nauer