Candak terjun

211 nyandak terjun Pasemon terkenal ngeunaan Yesus: Dua jalma angkat ka Bait Allah pikeun solat. Anu saurang nyaéta urang Parisi, anu hiji deui tukang pajak (Lukas 18,9.14). Dinten ayeuna, dua rébu taun saatos Yesus nyarioskeun pasemon ieu, urang panginten bakal gogodeg ngahaja sareng nyarios: "Pasti, urang Parisi, conto tina kabeneran diri sareng munafik!" Oke ... tapi hayu urang tinggalkeun penilaian ieu sareng coba bayangkeun kumaha perumpamaan éta mangaruhan pemirsa Yesus. Dina hiji sisi: Urang Parisi henteu dianggap jalma munafik anu gedé anu urang, urang Kristen anu 2000 taun sajarah garéja, resep dipikirkeun. Sabalikna, urang Parisi mangrupikeun jalma-jalma Yahudi anu taqwa, getol, taat ka Yahudi anu wani nolak gelombang liberalisme, kompromi sareng sinkretisme di dunya Romawi kalayan budaya Yunani pagan na. Aranjeunna nyauran jalma-jalma pikeun uih deui kana hukum sareng ngajanjikeun supaya pageuh iman kana kataatan.

Nalika urang Parisi ngadoa dina perumpamaan éta: "Kuring hatur nuhun, Gusti, yén kuring henteu sapertos jalma sanés", maka éta henteu kaleuleuwihkeun diri, henteu bongkok. Éta leres. Hormat-Na pikeun hukum éta teu bisa dibatalkeun; anjeunna sareng minoritas Parisi parantos nyerat kasatiaan kana hukum dina umbul-umbulna di dunya anu hukumna gancang kaleungitan pentingna. Anjeunna henteu sapertos jalma sanés, sareng anjeunna henteu ogé ngaku dirina - anjeunna ngahaturkeun nuhun ka Gusti anu parantos kitu.

Di sisi anu sanésna: Perwira Bea Cukai, pamungut pajak di Paléstina, ngagaduhan reputasi anu paling parah - aranjeunna urang Yahudi anu ngumpulkeun pajeg ti rakyatna nyalira pikeun kakuatan penjajahan Romawi sareng anu sering ngeuyeuban diri dina cara anu teu sopan (Bandingkeun Mateus 5,46). Babagi peran geuwat parantos jelas pikeun pamirsa Yesus: urang Parisi, manusa Allah, salaku "alus" sareng petugas pajeg, penjahat archetypal, salaku "goréng".

Sakumaha biasa, Yesus ngadamel pernyataan anu teu disangka-sangka dina perumpamaan na: Naon ari urang atanapi naon anu urang lakukeun teu aya pangaruh anu positip atanapi negatif ka Gusti; anjeunna ngahampura sadayana, bahkan anu ngalakukeun dosa paling parah. Anu kedah urang lakukeun nyaéta percanten ka anjeunna. Sareng ngareuwaskeun: saha anu nganggap aranjeunna langkung adil tibatan batur (sanajan anjeunna tiasa gaduh bukti anu kuat ngeunaan ieu) anjeunna masih dina dosa, sanés kusabab Gusti henteu ngahampura anjeunna, tapi kusabab anjeunna moal nampi naon anu anjeunna percaya yén anjeunna henteu peryogi.

Warta anu saé pikeun jalma-jalma dosa: Injil ditujukeun pikeun jalma-jalma berdosa, sanés jalma-jalma anu séhat. Anu bener henteu ngartos hakekat Injil anu nyata sabab aranjeunna rumaos henteu peryogi Injil anu sapertos kitu. Pikeun jalma anu saleh, injil katingali salaku warta anu saé yén Allah aya di sisi-Na. Kapercayaan na ka Gusti hébat sabab anjeunna terang yén anjeunna hirup langkung taqwa ti jalma dosa jelas di dunya sakurilingna. Kalayan baso anu lantip anjeunna ngutuk dosa parah sasama manusa sareng bagja janten caket sareng Gusti sareng henteu hirup sapertos anu zinah, pembunuh sareng maling anjeunna ningali di jalanan sareng berita. Pikeun jalma anu saleh, injil mangrupikeun pikasieuneun ngalawan jalma-jalma dosa di dunya, peringatan anu pikasieuneun yén jalma anu ngalakukeun dosa kedah lirén tina ngalakukeun dosa sareng hirup sakumaha hirupna, jalma anu saleh.

Tapi éta sanés injil. Injil mangrupikeun warta anu saé pikeun jalma-jalma dosa. Éta ngajelaskeun yén Allah parantos ngahampura dosa-dosana sareng masihan kahirupan anyar ka Yesus Kristus. Éta pesen anu bakal ngajantenkeun jalma-jalma dosa bosen kana kazaliman dosa anu kejem lungguh sareng perhatoskeun. Éta ngandung hartos yén Gusti, Déwa anu soleh, anu aranjeunna anggap ngalawan aranjeunna (sabab anjeunna ngagaduhan alesan), nyatana pikeun anjeunna bahkan mikanyaah ka anjeunna. Éta hartosna yén Gusti henteu ngahukum dosa-dosa aranjeunna ka aranjeunna, tapi yén dosa-dosa parantos ditebus ngalangkungan ku Isa Al Masih, jalma-jalma anu dosa parantos dibébaskeun tina cekungan dosa. Éta hartosna yén aranjeunna henteu kedah cicing dina rasa sieun, ragu sareng marabahaya nurani pikeun hiji dinten. Éta hartosna aranjeunna tiasa ngandelkeun Gusti ka Yesus Kristus janten sadayana anu parantos dijangjikeun ku aranjeunna - Pangampura, Panebus, Jurusalamet, Pangacara, Pelindung, Rakan.

Langkung ti agama

Yesus Kristus henteu ngan ukur saurang anu ngabantuan agama di antara seueur. Anjeunna sanés jalma lemah panon biru sareng mulya, tapi pamustunganana ideu duniawi ngeunaan kakuatan kahadéan manusa. Anjeunna ogé sanés guru moral diantara seueur anu nyauran jalma-jalma pikeun "narékahan pikeun narékahan", pikeun ngajantenkeun moral sareng tanggung jawab sosial anu langkung. Henteu, nalika urang nyarioskeun ngeunaan Yesus Kristus, urang nyarioskeun sumber anu langgeng pikeun sagala hal (Ibrani 1,2: 3), sareng langkung ti éta: Anjeunna ogé anu janten Panebus, Anu nyucikeun, anu Ngepaskeun ka dunya, anu ngalangkungan pupusna sareng dihirupkeunana parantos ngahijikeun deui alam semesta anu teu kaerehan sareng Gusti (Kolose 1,20). Yesus Kristus mangrupikeun anu nyiptakeun sagala rupa anu aya, anu ngalaksanakeun sagala rupa anu aya dina unggal waktos sareng anu nyandak sagala dosa pikeun nebus sagala anu aya - kalebet anjeun sareng kuring. Anjeunna sumping ka urang salaku salah sahiji urang pikeun ngajantenkeun urang ngajantenkeun naon anu janten Anjeunna.

Yesus sanés ngan ukur saurang anu nguntungkeun agama di antara seueur sareng injil henteu ngan ukur hiji buku suci di antara seueur. Injil sanés mangrupikeun aturan, rumus, sareng pedoman anu énggal sareng ningkat pikeun tujuan cuaca anu hadé pikeun urang dina kaayaan Anu Jengkel, marahmay; éta mangrupikeun tungtung agama. "Agama" mangrupikeun berita anu goréng: éta nyaritakeun yén déwa (atanapi Gusti) urang ambek pisan sareng ngan ukur ngantepkeun diri urang sorangan janten lega ku patuh pisan kana aturan teras seuri ka urang deui. Tapi injil sanés "agama": éta mangrupikeun warta anu saé ku Gusti pikeun umat manusa. Éta nyatakeun yén sadaya dosa bakal dihampura sareng unggal lalaki, awéwé sareng budak janten babaturan Gusti. Éta ngajantenkeun tawaran anu teu tiasa dipercaya anu hébat, teu aya saratna tina rekonsiliasi, tanpa syarat nyatakeun ka saha waé anu cukup palinter pikeun percaya sareng narima éta (1 Yohanes 2,2).

"Tapi teu aya dina kahirupan anu dipasihkeun gratis," saur anjeun. Leres, dina hal ieu aya anu gratis. Mangrupikeun kado anu paling saé tina sagala kado anu tiasa kapikir, sareng éta bakal salamina. Pikeun kéngingkeunana, ngan ukur hiji hal anu diperyogikeun: percanten ka anu masihan.

Gusti hates dosa - sanes urang

Gusti benci dosa ngan ukur hiji alesan - sabab ngancurkeun urang sareng sagala rupa di sakitar urang. Anjeun ningali, Gusti henteu hartosna ngancurkeun urang sabab kami jalma dosa; anjeunna ngarencanakeun nyalametkeun urang tina dosa anu ngancurkeun urang. Sareng bagian anu paling saé - anjeunna parantos ngalaksanakeunana. Anjeunna parantos parantos ngalaksanakeunana di Yesus Kristus.

Dosa jahat sabab éta nyingkir urang ti Gusti. Éta ngajantenkeun jalma-jalma takwa ka Gusti Allah. Éta ngajauhkeun urang tina ningali kanyataan naon éta. Éta ngarusak kabagjaan urang, ngaganggu prioritas urang, sareng ngajantenkeun katenangan, katengtreman sareng kasugemaan janten huru-hara, sieun sareng sieun. Éta ngajantenkeun urang asa hirup, komo sareng utamina nalika urang yakin yén urang hoyong sareng peryogi naon anu saleresna urang ngahontal sareng dipimilik. Gusti hates dosa sabab ngancurkeun urang - tapi Anjeunna henteu benci ka urang. Anjeunna bogoh ka urang. Éta pisan sababna naha anjeunna ngalakukeun hal anu ngalawan dosa. Naon anu anjeunna lakukeun: Anjeunna ngahampura anjeunna - anjeunna ngaleungitkeun dosa dunya (Yohanes 1,29) - sareng anjeunna ngalaksanakeunana ngalangkungan Yesus Kristus (1 Timotius 2,6). Status urang salaku jelema dosa henteu hartosna yén Gusti masihan taktak tiis, sakumaha anu sering diajarkeun; éta ngagaduhan konsekuensi yén urang, salaku jalma berdosa, tos ngajauhan ka Gusti, parantos nyimpang ti anjeunna. Tapi tanpa anjeunna kami nanaon - sakabeh mahluk urang, sagala rupa anu ngahartikeun urang, gumantung ka anjeunna. Dosa dianggo sapertos pedang bermata dua: dina hiji sisi, éta maksa urang balikkeun ka Gusti kusabab sieun sareng teu percanten, nolak kacintaanna; di sisi anu sanésna, éta ninggalkeun urang lapar pikeun persis cinta ieu. (Kolot nonoman bakal empati sareng ieu ogé.)

Dosa dihapus dina Kristus

Sugan di budak anjeun anjeun dipasihan ideu ku jalma dewasa di sakuriling anjeun yén Gusti ditetepkeun pikeun kami salaku hakim anu ketat, yén anjeunna beuratna unggal tindakan urang, siap ngahukum kami upami urang henteu ngalakukeun sagalana saratus persén leres, sareng urang ngalakukeun éta Urang kedah ngatur pikeun muka gerbang surga. Injil ayeuna masihan kami béja anu saé yén Gusti sanés hakim anu ketat pisan: urang kedah ngadeukeutkeun diri ka gambar Yesus. Yesus - Alkitab nyaritakeun - gambar anu sampurna pikeun panon manusa urang («Gambar mahluk na», Ibrani 1,3). Dina anjeunna Gusti "ngantepkeun dirina", sumping ka kami salaku salah sahiji urang, pikeun nunjukkeun ka kami persis naon anjeunna sapertos, kumaha kalakuanna, kalayan saha anjeunna ngagaduhan ukhuwah sareng kunaon; di anjeunna urang terang Gusti, anjeunna IS Gusti, sareng jabatan hakim disimpen dina pananganna.
 
Leres, Gusti ngajantenkeun Yesus janten hakim saalam dunya, tapi anjeunna lain hakim anu ketat. Anjeunna ngahampura jalma dosa; anjeunna "nangtoskeun", nyaéta henteu ngahukum aranjeunna (Yohanes 3,17). Aranjeunna bakal dikutuk upami aranjeunna nolak nyungkeun hampura ti anjeunna (Ayat 18). Hakim ieu mayar hukuman ti terdakwa na kaluar tina saku nyalira (1Johannes 2,1-2), nyatakeun kasalahan jalma sadayana bakal dipareuman salamina (Kolosa 1,19: 20) teras ngajak sakumna dunya kana perayaan anu pangageungna dina sajarah dunya. Urang tiasa lungguh tanpa debat ngadebat kapercayaan sareng kufur sareng saha anu kalebet sareng saha anu dikaluarkeun tina rahmat-Na; atanapi urang tiasa serahkeun sadayana ka anjeunna (Éta aya dina panangan anu saé di dinya), tiasa ucul-ucul sareng ucul-ucul kana perayaanana, sareng sapanjang jalan nyebarkeun berita anu hadé ka sadayana sareng ngadoa pikeun saha waé anu ngalangkungan jalan urang.

Kaleresan ti Gusti Allah

Injil, warta anu hadé, ngawartosan ka kami: Anjeun parantos kagungan Kristus - tarima. Bagéa ngeunaan éta. Percanten ka anjeunna ku kahirupan anjeun. Ngarasakeun katengtremanana. Buka panon anjeun pikeun kaéndahan, kaasih, katengtreman, kabagjaan di dunya anu ngan ukur tiasa ditingali ku jalma-jalma anu reureuh dina cinta Kristus. Dina Kristus urang bébas nyanghareupan dosa urang sareng ngaku kana diri urang sorangan. Kusabab urang percanten ka anjeunna, urang moal sieun ngaku dosa urang sareng beban kana taktak-Na. Anjeunna di sisi kami.
 
"Datang ka Kami," saur Yesus, "anjeun sadayana anu nyusahkeun sareng ngabeuratkeun; Abdi hoyong nyegerkeun anjeun. Angkat kuk kuring sareng diajar ti kuring; sabab kuring lemah lembut sareng handap haté; sahingga anjeun bakal mendakan istirahat pikeun jiwa anjeun. Kusabab kuk kuring lembut sareng beban abdi enteng » (Mateus 11,28: 30).
 
Nalika urang istirahat di Kristus, urang nyegah tina ngukur kabeneran; Urang ayeuna tiasa ngaku dosa-dosa urang ka anjeunna lumayan terang sareng jujur. Dina perumpamaan Yesus ngeunaan urang Parisi sareng petugas pajeg (Lukas 18,9: 14) Nya éta juru pajak pajeg anu dosa anu henteu leres-leres ngaku kasalahanana sareng hoyong kurnia Gusti anu diyakinkeun. Parisi - komitmen kana kabeneran ti mimiti mula, ampir persis nyimpen rékor kasuksésan suci-Na - henteu ngagaduhan panon pikeun dosa sareng kabutuhan akut pikeun pangampunan sareng rahmat; ku sabab kitu anjeunna henteu ngahontal sareng nampi kabeneran anu asalna ngan ukur ti Gusti Allah (Rum 1,17:3,21; 3,9; Pilipi). Justru "kahirupan alim numutkeun aturan" anu nyamarkeun pandanganana ngeunaan kumaha jero anjeunna meryogikeun kurnia Allah.

Peniléyan anu jujur

Dina satengahing dosa sareng kahuripan urang anu jero, Al Masih sumping sareng urang kalayan rahmat (Rum 5,6: 8 &). Di dieu, dina ketidakadilan anu paling hideung urang, panonpoé tina kabeneran naék pikeun urang, kalayan kasalametan dina kaayaan jangjangna (Kaping 3,20). Ngan lamun urang ningali diri nalika aya kabutuhan anu sajati, sapertos anu nyéépkeun sareng pemungut pajak dina perumpamaan, ngan nalika doa urang unggal dinten tiasa "Gusti, welas asih ka abdi, jelema dosa", maka urang tiasa nghirup napas dina kahaneutan pelukan Yesus anu nyageurkeun.
 
Teu aya anu kudu urang buktikeun ka Allah. Anjeunna terang urang langkung saé tibatan urang sorangan. Anjeunna terang yén dosa urang, anjeunna terang kabutuhan urang pikeun rahmat. Anjeunna parantos ngalaksanakeun sagala hal pikeun urang anu kedah dilakukeun pikeun mastikeun silaturahim langgeng sareng anjeunna. Urang tiasa istirahat di bandung-Na. Urang tiasa ngandelkeun pangandika-Na pikeun ngahampura. Kami henteu kedah sampurna; urang ngan ukur kedah percanten ka anjeunna sareng percanten ka anjeunna. Gusti hoyong urang janten réréncangan na, sanés cocooan éléktronikna atanapi prajurit timahna. Anjeunna milarian cinta, sanés taat sareng tongkat anu diprogram.

Percaya, henteu jalan

Hubungan anu hadé dumasarkeun kana kapercayaan, beungkeut tahan banting, kasatiaan sareng, pangutamana cinta. Taat anu murni henteu cekap janten pondasi (Roma 3,28; 4,1-8). Taat ngagaduhan tempatna, tapi - urang kedah terang - éta mangrupikeun salah sahiji akibat tina hubungan, sanés salah sahiji panyababna. Upami urang ngan ukur hubungan hiji sareng Gusti ngan ukur kana kataatan, jalma bakal kagorogotan siga anu Parisi dina pasemon atanapi janten sieun sareng hanjelu, gumantung kana kumaha jujurna dina maca tingkat kasampurnaan dina skala kasampurnaan.
 
CS Lewis nyerat dina kaunggulan Kristian Par yén teu aya gera nyarios anjeun percanten ka batur upami anjeun henteu nyandak naséhat na. Kocapkeun: Saha waé anu percanten ka Al Masih ogé bakal ngupingkeun naséhatna sareng ngalaksanakeunnana dugi ka kabisa. Tapi jalma anu aya dina Kristus, anu percanten ka Anjeunna, bakal ngalakukeun anu pangsaéna tanpa sieun ditolak upami aranjeunna gagal. Éta kajantenan ka urang sadayana sering pisan (Gagal, hartosna abdi).

Nalika urang istirahat di Kristus, upaya urang pikeun ngungkulan kabiasaan dosa sareng cara pikir urang janten pola pikir anu komitmen anu dumasar kana Gusti anu dipercaya anu ngahampura sareng nyalametkeun urang. Anjeunna henteu ngalungkeun urang kana perang anu teu aya tungtungna pikeun kasampurnaan (Galata 2,16). Sabalikna, anjeunna nyandak urang kana ziarah kaimanan di mana urang diajar ngucurkeun ranté kasundaan sareng nyeri ti mana urang parantos dikaluarkeun. (Roma 6,5: 7). Kami henteu dikutuk pikeun perjuangan Sisyphean pikeun kasampurnaan anu urang moal tiasa kéngingkeun; tibatan urang kéngingkeun rahmat kahirupan anyar anu Roh Suci ngajar urang pikeun mikaresep lalaki anyar, diciptakeun dina kabeneran sareng disumputkeun sareng Kristus di Gusti (Epesus 4,24:3,2; Kolosa 3). Kristus parantos ngalaksanakeun hal anu paling hese - maot pikeun urang; kumaha deui anjeunna bakal ngalaksanakeun hal anu langkung gampang ayeuna - pikeun nganteurkeun urang ka bumi (Rum 5,8: 10)?

Luncat kaimanan

Iman, urang dicarioskeun dina Ibrani 11,1, nyaéta kayakinan urang kana naon anu urang, jalma anu dipikacinta ku Kristus, ngarepkeun. Iman ayeuna mangrupikeun hiji-hijina wujud nyata tina kahadéan anu parantos dijanjikeun ku Gusti - kaalusan anu tetep disumputkeun tina panca indera urang. Kalayan kecap séjén, ku panon iman urang ningali siga parantos aya, dunya anyar anu saé anu soantenna marahmay, panangan lembut, dimana aya seueur tuang sareng teu aya anu luar. Kami ningali naon anu urang teu gaduh bukti fisik anu nyata di dunya jahat ayeuna. Iman dihasilkeun ku Roh Suci, anu kindles di urang harepan kasalametan sareng panebusan sadaya ciptaan (Rum 8,2325), mangrupikeun kado ti Gusti (Epesus 2,8-9), sareng di anjeunna urang katereman dina katengtremanana, istirahatna sareng kabagjaan na ku sabab katiténan cinta anu teu kaharti.

Naha anjeun parantos ngaluncatan iman? Dina budaya maag lambung sareng tekanan darah tinggi, Roh Suci ngadesek urang kana jalan katenangan sareng perdamaian dina panangan Yesus Kristus. Komo deui: Di ​​dunya anu pikasieuneun pinuh ku kamiskinan sareng panyakit, kalaparan, ketidakadilan brutal sareng perang, Gusti nyauran urang (sareng ngamungkinkeun urang) ngarahkeun pandangan urang anu percanten kana cahaya Firman-Na, anu ngajangjikeun tungtung nyeri, cimata, tirani sareng pati sareng nyiptakeun dunya anyar anu kaadilan aya di bumi (2 Peter 3,13).

"Percanten ka abdi," saur Yesus ka urang. “Paduli naon waé anu anjeun tingali, kuring bakalan ngajantenkeun énggal - kaasup anjeun. Entong hariwang deui sareng percanten yén kuring bakal persis anu kuring ngumumkeun pikeun anjeun, pikeun jalma anu dipikacinta sareng sadunya. Entong hariwang deui sareng ngandelkeun kanyataan yén kuring bakal ngalakukeun pikeun anjeun, pikeun jalma anu dipikacinta sareng pikeun sadayana dunya persis anu kuring ngumumkeun. "

Urang tiasa percanten ka anjeunna. Urang tiasa ngamuat beban urang kana taktak-Na - beban dosa, beban sieun, beban nyeri, kuciwa, kabingungan, sareng keraguan. Anjeunna bakal ngagemna sakumaha anu anjeunna bawa sareng mamawa urang sateuacan urang terang.

ku J. Michael Feazel


pdfCandak terjun