Kahirupan dituang Kristus

189 tuang tuang tina kahirupan Kristus Dinten ieu kuring hoyong ngadorong anjeun pikeun ngupingkeun paréntah anu Paulus masihan ka Garéja Filipina. Anjeunna ngajak anjeun ngalakukeun hiji hal sareng kuring bakal nunjukkeun ka anjeun naon ieu sareng naroskeun anjeun mutuskeun lakonan hal anu sami.

Yesus lengkep Gusti sareng lengkep manusa. Ayat sanés anu nyarios ngeunaan leungitna ketuhanan tiasa dipendakan di Pilipus.

"Kanggo sentimen ieu aya dina anjeun, anu ogé aya dina Al Masih Yesus, anu, nalika anjeunna dina wujudna Gusti, henteu nyandak perampokan janten sapertos Gusti; tapi anjeunna nyarioskeun nyalira, nyandak bentuk abdi sareng didamel sami sareng manusa, sareng dina penampilan luarna nimukeun sapertos saurang manusa, anjeunna merendahkeun dirina sareng janten nurut kana maot, bahkan maot di salib. Éta sababna naha Gusti Maha Agung anjeunna luhureun sadaya jalma sareng masihan anjeunna nami anu di luhur sadaya nami, ku kituna dina nami Yesus sadaya dengkul jalma anu aya di surga sareng di bumi sareng handap bumi ruku sareng sadaya basa ngakukeun yén Yesus Kristus mangrupikeun Gusti, pikeun kamulyaan Gusti, anu » (Filipi. 2,5-11).

Abdi hoyong pasang dua hal dumasar kana ayat ieu:

1. Naon Paulus nyarioskeun ngeunaan hakekat Yesus.
2. Kunaon cenah éta.

Saatos urang parantos mutuskeun naha anjeunna nyarioskeun perkawis hakekat Yesus, urang gaduh kaputusan pikeun taun anu bakal datang. Tapi, saurang gampang gampang ngartos artos ayat 6-7 anu diserahkeun ku Yesus dina ketuhanan sadayana atanapi sabagian. Tapi Paulus henteu nyarios kitu. Hayu urang nganalisa ayat ieu sareng ningali naon anu anjeunna parios leres.

Anjeunna dina bentuk Allah

Pananya: Naon hartosna ku rajah Gusti?

Ayat 6-7 mangrupikeun hiji-hijina ayat dina NT anu ngandung kecap Yunani Paul kanggo
"Gestalt" dianggo, tapi Yunani AT ngandung kecap opat kali.
Hakim 8,18 "Saur anjeunna ka Zebah sareng Zalmunna: Naon ari lalaki anjeun tiwas di Tabor? Saur aranjeunna: Aranjeunna sapertos anjeun, masing-masing geulis sapertos barudak karajaan. »
 
Ayub 4,16 "Anjeunna nangtung di dinya sareng kuring henteu ngenalkeun penampilanna, aya sosok sateuacan panon kuring, kuring nguping sora anu harewos:"
Yesaya 44,13 «Pangukir ngaluarkeun pedoman, anjeunna ngagambar éta panci, ngagawéna nganggo péso ngukir sareng ngagambar éta nganggo kompas; sareng anjeunna ngajantenkeun janten siga manusa, siga kaéndahan jalma, yén anjeunna cicing di hiji imah. »

Daniel 3,19 "Nebukadnezar janten ambek sareng penampilan na rupana ngalawan Sadrach, Mesach sareng Abednego. Anjeunna masihan tatanan supaya kompor supados tujuh kali langkung panas tibatan biasa. »
Paul hartosna [nganggo istilah bentuk] sahingga kamulyaan sareng kaagungan Kristus. Anjeunna ngagaduhan kamulyaan sareng kamulyaan sareng sadaya insignia ketuhanan.

Kasarua sareng Gusti

Panganggoan anu paling saé dibandingkeun sareng persamaan tiasa dipendakan di Johannes. Yohanes 5,18 "Ku sabab éta urang Yahudi ayeuna langkung-langkung ngusahakeun maéhan anjeunna sabab anjeunna sanés ngan ukur ngarobat Sabat, tapi ogé disebat Gusti Bapana anu nyalira, anu ku Anjeunna damel nyalira sarua sareng Gusti."

Paulus mikirkeun hiji Kristus anu dasarna sami sareng Gusti. Dina basa sanésna, Paulus nyarios yén Yesus kagungan kamulyaan anu pinuh sareng Allah sareng dasarna Gusti. Dina tingkat manusa, ieu bakal sami sareng nyebatkeun yén batur ngagaduhan penampilan anggota kulawarga karajaan sareng saestuna janten anggota kulawarga karajaan.

Urang terang yén saha waé anu kalakuanana salaku anggota kulawarga karajaan, tapi henteu, sareng urang baca ngeunaan sababaraha anggota kulawarga karajaan anu henteu kalakuan siga anggota kulawarga karajaan. Yesus gaduh duanana "penampilan" sareng hakekat ketuhanan.

dicekel siga rampog

Dina basa sejen, hiji hal anu anjeun tiasa nganggo pikeun kapentingan anjeun nyalira. Hal ieu gampang pisan pikeun jalma anu boga hak istimewa pikeun ngagunakeun status pikeun kauntungan pribadi. Anjeun bakal dibéré perlakuan anu dipikaresep. Paulus nyarios yén sanajan Gusti éta Gusti anu bentuk sareng panggih, anjeunna henteu ngamangpaatkeun kanyataan ieu salaku manusa. Ayat 7-8 nunjukkeun yén sikep urang sabalikna.

Yesus maréntahkeun nyalira

Naon cenah? Dina jawabanana nyaéta: euweuh. Anjeunna lengkep Gusti. Gusti moal tiasa ngeureunkeun janten Gusti sanajan Anjeunna henteu masihan salah sahiji sifat-sifat ketuhanan atanapi kakuatan anu anjeunna gaduh. Anjeunna ngalakukeun mujijat. Anjeunna tiasa maca pikiran. Anjeunna ngagunakeun kakuatan-Na. Sarta dina transformasi anjeunna nunjukkeun kamulyaan na.

Naon hartosna Paulus di dieu tiasa ditingali tina ayat sanésna dimana anjeunna ngagunakeun kecap anu sami pikeun "diucapkeun".
1 Kol. 9,15 «Tapi kuring parantos teu tiasa nganggo; Abdi henteu ogé nyerat ieu pikeun tetep sareng kuring. Kuring resep maot paeh tinimbang ngantepkeun batur ngancurkeun Kinérja mah! »

"Anjeunna masihan sagala hak istimewa na" (GN1997-Übers.), «Anjeunna henteu keukeuh kana hak istimewa na. Henteu, anjeunna nolak » (Harepan kanggo Sadaya-Panarjamah.). Salaku jalma, Yesus teu nganggo sipat ketuhanan na atanapi kakuatan ketuhanan-Na pikeun kauntungan sorangan. Anjeunna dianggo pikeun ngahutbah Injil, pikeun ngadidik murid-murid, sareng sanés - tapi henteu kantos janten hirupna langkung gampang. Kalayan sanésna, anjeunna henteu nganggo kakuatan pikeun kauntungan dirina sorangan.

  • Tés anu sesah di tanah gurun.
  • Nalika anjeunna nyauran henteu seuneu ti surga pikeun ngancurkeun kota anu teu ramah.
  • Salibna. (Anjeunna nyarios yén anjeunna tiasa nyauran tentara malaikat dina mertahankeunana.)

Anjeunna sacara sukarela masihan sagala manpaat anu anjeunna tiasa ngagaduhan salaku Gusti pikeun ngiringan pinuh dina umat manusa. Hayu urang baca ayat 5-8 deui sareng terang kumaha titik ieu jelas.

Pilipus. 2,5-8 «Kanggo sikep ieu aya dina anjeun, anu ogé aya dina Al Masih Yesus, 6 anu, nalika anjeunna bentukna Gusti, henteu nyekel perampokan sapertos Gusti; 7 tapi anjeunna nyarioskeun dirina, nyandak bentuk abdi sareng didamel sarua sareng lalaki, sareng dina penampilan na sapertos lalaki, 8 anjeunna ngasuhkeun diri sareng janten nurut kana maot, bahkan maot dina salib. »

Lajeng Paul nyimpulkeun sareng ujaran yén Allah ngangkat Kristus saluhureun sadaya jalma. Pilipus. 2,9
«Éta naha Gusti ngadadak anjeunna luhureun sadayana jalma sareng masihan nami anjeunna anu langkung luhur sagala nami. Kitu dina nami Yesus sadaya tuur jalma anu aya di sawarga sareng di bumi sareng di handap bumi sareng sadaya basa ngakukeun yén Yesus Kristus mangrupikeun Gusti, pikeun kamulyaan Allah Rama. »

Janten aya tilu tahapan:

  • Hak sareng hak istimewa Kristus sapertos Gusti.

  • Pilihanna henteu nganggo hak-hak ieu, tapi janten abdi.

  • Kanaékan pamungkas salaku hasil tina gaya hirup ieu.

Hak istimewa - kesiapan jasa - nambahan

Ayeuna patarosan anu langkung ageung nahana ayat-ayat ieu aya di Filipi. Mimiti, urang kedah émut yén Pilipus mangrupikeun serat anu ditulis ka garéja tinangtu dina alesan dina waktos anu spesial. Ku sabab kitu, naon anu disarioskeun ku Paulus di 2,5: 11 kedah aya hubunganana sareng tujuan sadayana serat.

Tujuan tina surat

Mimiti, urang kedah émut yén nalika Paulus ngadatangan Filipi sareng ngamimitian garéja di dinya, Paul ditéwak (Kisah 16,11: 40). Nanging, hubungan na sareng Garéja pisan haneut ti mimiti. Filipi 1,3: 5-4 "Kuring ngahatur nuhun ka Gusti sakumaha sering kuring mikiran anjeun, 5 kalayan silih pikahoyong kalayan silih salami dina unggal doa abdi pikeun anjeun sadaya pikeun sasmitaan anjeun dina Injil ti dinten ka hiji ka ayeuna."

Anjeunna nyerat serat ieu ti panjara di Roma. Filipi 1,7 "Ngan leres anu kuring pikir anjeun sadayana sabab kuring mikutus anjeun dina haté anjeun, anu anjeun sadaya bagikeun rahmat dina beungkeut kuring sareng ngabela sareng negeskeun Injil sareng abdi. »
 
Tapi anjeunna henteu ngaraos depresi atanapi kuciwa, tapi rada senang.
Phil 2,17-18 «Tapi upami kuring kedah dituang sapertos nginum kurban kalayan kurban sareng pelayanan iman ka iman anjeun, kuring bagja sareng bagja sareng anjeun sadaya; 18 dina cara anu sami anjeun ogé kedah bagja sareng girang sareng abdi! »

Sanaos anjeunna nyerat serat ieu, aranjeunna teras ngadukung anjeunna pisan sumanget. Pilipus. 4,15-18 «Sareng anjeun Filipus ogé uninga yén dina awal Injil, nalika kuring ninggalkeun Makedonia, teu aya gereja anu bagikeun kuring dina akun panghasilan sareng perbelanjaan ti anjeun waé; 16 Leres, anjeun ngintunkeun sakali sakali dua kali deui ka Tesalonika pikeun nyumponan kabutuhan kuring. 17 Henteu yén kuring ménta hadiah, tapi kuring hoyong buah-buahan pikeun akun anjeun. 18 Kuring gaduh sadayana sareng kaayaanana; Kuring parantos diasuh lengkep saprak kuring nampi kado ti Epaphroditus, hiji mangsa anu pikaresepeun, nikmatna ka Gusti. »

Nada serat nunjukkeun hubungan anu caket, komunitas Kristen anu kuat, sareng kersan anu ngabdi sareng manéh pikeun Injil. Tapi aya ogé tanda yén sagalana henteu sakumaha sakuduna.
Phil 1,27 «Ngan ukur hirup anjeun pantes tina Injil Kristus, ku kituna kuring, naha kuring datang sareng ningali anjeun atanapi henteu hadir, ngupingkeun yén anjeun teguh dina hiji sumanget sareng berjuang ngahijina pikeun iman Injil . »
"Nerangkeun kahirupan anjeun" - Yunani. Politeuesthe hartosna minuhan kawajiban salaku warga masarakat.

Paul prihatin kusabab anjeunna ningali yén sikep kana komunitas sareng cinta anu baheulana dibuktikeun di Pilipi tegalan. Teu satuju sacara internal ngancam nyaah, persatuan sareng komunitas masarakat.
Pilipus 2,14 "Ngalakukeun sadayana tanpa duka atanapi ragu."

Pilipus. 4,2-3 «Kuring ngajarkeun ka Evodia sareng kuring Syintik jantenkeun hiji pikiran dina Gusti.
3 Sareng kuring ogé naroskeun anjeun, sasama abdi anu satia, pikeun ngurus jalma anu berjuang sareng kuring pikeun ieu, babarengan sareng Clemens sareng karyawan sanésna, anu namina aya dina Kitab Kahirupan. »

Pondokna, masarakat mukmin bajoang nalika sababaraha urang janten egois sareng sombong.
Pilipus. 2,1: 4-2 «Ayeuna aya peringatan di Kristus, aya dorongan cinta, aya karep sumanget, aya kahaneutan sareng rahmat, 3 janten damel kabagjaan abdi kumplit ku janten hiji pikiran, sami sareng cinta ngagaduhan, ngahijikeun sareng sadar dina hiji. 4 Ulah ngalakukeun nanaon anu kaluar tina rasa mentingkeun atanapi cita-cita muspra, tapi dina hormatna saling hormatna langkung luhur tibatan diri anjeun. Saha waé henteu katingali, nyalira masing-masing. »

Urang ningali masalah ieu di dieu:
1. Aya bentrok.
2. Aya perjuangan kakuatan.
3. Anjeun ambisius.
4. Aranjeunna dibayangkeun ku maksa dina cara sorangan.
5. Ieu nunjukkeun penilaian diri anu kaleuleuwihan.
 
Aranjeunna utamana prihatin pikeun kapentingan sorangan.

Gampang murag kana sadaya setelan ieu. Kuring geus katempo aranjeunna di kuring sareng anu sanés salami sababaraha taun. Éta ogé gampang pikeun muka buta yén sikap ieu salah kanggo urang Kristen. Ayat 5-11 dasarna ningalikeun conto Yesus ngiringan hawa tina sagala sombong sareng egois anu gampang janten nyerang urang.

Paulus nyarios: Naha anjeun pikir yén anjeun langkung hadé tibatan batur sareng anjeun pantes hormat sareng ngahormatan ti masarakat? Pertimbangkeun kumaha gedéna sareng kawasa Kristus. Paulus nyarios: anjeun henteu badé ngirimkeun ka batur, anjeun teu daék ngaladenan tanpa pangakuan, anjeun kaganggu sabab batur nganggap anjeun dipasihan? Pikirkeun naon anu daék Kéngingkeun Kristus tanpa.

"Dina buku William Hendrick anu saé pisan Kaluar Wawancara, anjeunna ngalaporkeun
ngeunaan hiji pangajaran anu anjeunna lakukeun ngeunaan jalma anu ninggalkeun garéja. Seueur jalma 'pertumbuhan garéja' nangtung di panto gareja teras naros ka jalma-jalma naha aranjeunna sumping. Ku cara kieu, salah badé nyobian nyumponan 'anu dipikabutuh' ku jalma-jalma anu badé ngahontal. Tapi sababaraha, upami aya, nangtung di panto tukang pikeun nanya naha aranjeunna angkat. Éta nyaéta naon Hendricks, sareng hasil pangajaranna dibaca saé.

Nalika kuring maca koméntar ti anu ngantunkeun, kuring kagum (salian ti sababaraha komentar anu rada wawasan sareng nyeri tina sababaraha jalma anu ningal anu tinggaleun) sababaraha hal anu diperyogikeun sababaraha urang ti garéja ieu. Aranjeunna miharep sagala jinis hal anu henteu penting pikeun Garéja; kumaha disayogikeun, di-petted sareng ngarepkeun batur pikeun nyayogikeun sagala kaperluanana tanpa kawajiban pikeun nyumponan kabutuhan batur. " (The Plain Truth, Januari 2000, p.23).

Paul ngarujuk urang Kristen ka Kristus. Anjeunna ngadesek aranjeunna pikeun hirup dina kahirupan Kristen sapertos Kristus sapertos. Upami aranjeunna hirup sapertos kieu, Gusti bakal Maha Suci aranjeunna sapertos anjeunna sareng Kristus.

Pilipus. 2,5-11
"Kanggo roh ieu aya di anjeun, anu ogé aya dina Al Masih Yesus, 6 anu, nalika anjeunna dina wujud Gusti, henteu janten sapertos mangsana sapertos Gusti; 7 tapi anjeunna nyarioskeun nyalira, nyandak bentuk abdi sareng dijantenkeun sami sareng manusa, sareng dina penampilan luarna sapertos lalaki, 8 anjeunna ngasorkeun dirina sareng janten nurut kana maot, bahkan maot dina salib. 9 Kusabab kitu Gusti nyaluhurkeun anjeunna luhureun sakabeh jalma sareng masihan ngaran anu langkung luhur sadaya ngaran, 10 ku kituna dina nami Yesus sadaya dengkul jalma anu aya di sawarga sareng bumi sareng handap ruku bumi, 11 sareng sadaya basa ngaku yén Yesus Kristus mangrupikeun Gusti, pikeun kamulyaan Allah Rama. »

Paul nyatakeun kawajiban pribadi salaku warga sawarga Nyanghareupan (karajaan) hartosna pikeun nganyatakeun diri anjeun sapertos Yesus sareng nyandak peran palayan. Anjeun kedah masihan diri anjeun henteu ngan ukur narima kurnia, tapi ogé sangsara (1,5.7.29-30). Pilipus. 1,29 "Salaku sakumaha Kristus, anjeun dipasihkeun karunia henteu ngan ukur percaya ka Anjeunna, tapi ogé sangsara kusabab Anjeunna."
 
Anjeun kedah siap ngaladénan batur (2,17) bakal "dituang" - gaduh sikap sareng gaya hirup anu béda sareng nilai dunya (3,18-19). Pilipus. 2,17 "Nanging upami kuring kedah dituangkeun ibarat kamerdékaan ngeunaan kurban sareng pelayanan iman anjeun, kuring bagja sareng bagja sadayana anjeun."
Pilipus. 3,18-19 «Kanggo seueur anu leumpang, sakumaha anu sering kuring nyarios ka anjeun, tapi ayeuna ogé ucapkeun tangis, janten musuh salib Kristus; 19 tungtung aranjeunna cilaka, dewa mangrupikeun beuteungna, aranjeunna ningal éra-éraan sareng panca indra maranéhna dituju nuju ka bumi. »

Anjeun kedah nunjukkeun kaaslian anu leres pikeun ngartos yén "dina Kristus" hartosna janten hamba kusabab Kristus sumping ka dunya sanés salaku Gusti tapi salaku abdi. .

Aya résiko pikeun kapentingan diri sorangan pikeun kapentingan batur, ogé ngembangkeun kareueus anu timbul tina kareueus dina status, bakat, atanapi hasil sukses.

Solusi pikeun masalah dina hubungan interpersonal aya dina sikep papacangan sareng batur. Sumanget berkorban mangrupikeun ekspresi kadeudeuh cinta anu lain dijelaskeun dina Kristus, anu "taat ka maot, leres dugi ka maot"!

Abdi abdi nyarioskeun ka diri nyata. Paulus ngagunakeun Kristus pikeun ngajelaskeun hal ieu. Anjeunna ngagaduhan hak moal milih jalan hamba, tapi tiasa ngaku status sah na.

Paul nyarioskeun ka urang yén teu aya tempat pikeun agama kamakmuran anu henteu sacara serius ngalaksanakeun peran hamba na. Aya ogé henteu aya rohangan pikeun takwa anu teu nunjukkeun atanapi ngaluarkeun tuangeun pikeun kapentingan batur.

kacindekan

Urang hirup di masarakat anu didominasi ku pamrih, dibarung ku filsafat "kuring mimitina" sareng dibentuk ku cita-cita perusahaan ngeunaan épisiénsi sareng kasuksésan. Tapi ieu sanés nilai-nilai garéja sakumaha anu ditetepkeun ku Kristus sareng Paulus. Awak Kristus kedah deui tujuan pikeun kerendahan Kristen, persatuan sareng persekutuan. Urang kedah ngalayanan batur sareng ningali éta salaku tanggung jawab utama urang pikeun nyampurnakeun cinta ngalangkungan tindakan. Sikep ka Kristus, sapertos rendah haté, henteu nungtut hak atanapi ngajagaan kapentingan nyalira, tapi teras-terasan siap ngalayanan.

ku Joseph Tkach