Dunya malaikat

Malaikat nyaéta roh, utusan sareng abdi-abdi Gusti. Aranjeunna maénkeun peran khusus dina opat acara penting dina kahirupan Yesus sareng Yesus kadang-kadang nyebut aranjeunna nalika anjeunna ngajarkeun matéri sanés.

Injil henteu ditujukeun pikeun ngajawab kabéh patarosan urang ngeunaan malaikat. Aranjeunna ngan ukur masihan kami inpormasi sekundér nalika malaikat asup kana panggung.

Dina carita Injil, para malaikat nyandak paséhat sateuacan Yesus. Jibril muncul ka Zakharia pikeun ngumumkeun yén anjeunna bakal gaduh putra - Yohanes Pembaptis (Lukas 1,11-19). Jibril ogé nyarios ka Maria yén anjeunna bakal gaduh putra (Vv. 26-38). Joseph ngawartoskeun ngeunaan éta ku malaikat dina impian (Mateus 1,20: 24).

Malaikat ngumumkeun kalahiran Yesus ka angon sareng hiji tentara surga muji ka Gusti (Lukas 2,9-15). Hiji malaikat deui katingali ku Yusup dina ngimpi ngawartoskeun anjeunna ngungsi ka Mesir sareng deui nalika aman balik deui (Mateus 2,13.19).

Malaikat disebut deui dina godaan Yesus. Iblis nyarioskeun petikan ti Alkitab ngeunaan panyalindungan malaikat sareng ngaladénan Yesus saatos godaan éta (Mateus 4,6.11). Malaikat ngabantosan Yesus di kebon Getsemani nalika godaan parah (Lukas 22,43).

Malaikat ogé maénkeun peran anu penting dina kebangkitan Yesus, sakumaha anu opat Injil nyarioskeun ka urang. Malaikat ngagulung batu ngajauhan sareng nyarios ka awéwé yén Yesus parantos gugah (Mateus 28,2: 5). Awéwé ningali malaikat atanapi dua di jero kuburan (Markus 16,5; Lukas 24,4.23; Yohanes 20,11).

Utusan ilahi nunjukkeun pentingna kebangkitan.

Yesus nyatakeun yén malaikat ogé bakal maénkeun peran anu penting nalika anjeunna datang deui. Malaikat bakal ngiringan anjeunna dina mulang sareng ngempelkeun anu dipilih pikeun kasalametan sareng anu goréng pikeun cilaka (Mateus 13,39: 49-24,31;).

Yesus tiasa nyauran legenda malaikat, tapi anjeunna henteu naros ka aranjeunna (Mateus 26,53). Anjeun bakal ngiring anjeunna nalika anjeunna balik deui. Malaikat bakal kalibet dina pengadilan (Lukas 12,8-9). Ieu sigana waktos na nalika jalma ningali malaikat "naek sareng turun Putra Manusa" (Yohanes 1,51).

Malaikat tiasa muncul salaku jalma atanapi kamulyaan anu teu biasa (Lukas 2,9; 24,4). Aranjeunna henteu maot sareng teu kawin, anu jelas hartosna aranjeunna henteu gaduh seksualitas sareng henteu baranahan (Lukas 20,35-36). Jalma kadang percaya yén kajadian anu teu biasa disababkeun ku malaikat (Yohanes 5,4; 12,29).

Isa ngadawuh "budak-budak leutik ieu anu iman ka kuring" ngagaduhan malaikat di surga anu ngurusna (Mateus 18,6.10). Malaikat bahagia nalika jalma tobat ka Allah sareng malaikat nyarioskeun mayit anu soleh ka surga (Lukas 15,10; 16,22).

Michael Morrison


pdfDunya malaikat teh