Gareja

086 garéja na Gambar Alkitab anu indah nyarioskeun Garéja ogé panganten Kristus. Simbolisme dina sagala rupa kitab suci, kalebet Lagu Lagu, nyanggupan éta. Petikan konci nyaéta Lagu Lagu 2,10: 16, dimana kekasih panganten awéwé nyarios yén usum tiris na parantos réngsé na ayeuna waktuna nyanyi sareng kabagjaan parantos sumping (tingali ogé Ibrani 2,12), sareng ogé pangantén awéwé nyarios: "Babaturan kuring nyaéta milik kuring sareng anjeunna" (St. 2,16). Garéja kagungan masing-masing sareng sacara koléktif ka Kristus sareng anjeunna kagungan Garéja.

Kristus mangrupikeun panganten lalaki anu "dipikacinta sareng Garéja sareng masihan nyalira pikeun" kitu éta "janten garéja anu mulya sareng teu aya noda atanapi kerut atanapi nanaon sapertos anu" (Efesus 5,27). Hubungan ieu, saur Paulus, "mangrupikeun rahasia anu hébat, tapi kuring nunjuk ka Kristus sareng garéja" (Efesus 5,32).

Jajang ngadamel topik ieu dina Kitab Wahyu. Kristus anu suksés, Anak Domba Allah, nikah ka panganten, gareja (Wahyu 19,6: 9-21,9; 10), sareng babarengan ngumumkeun kecap-kecap hirup (Wahyu 21,17).

Aya métafora tambahan sareng gambar anu digunakeun pikeun ngagambarkeun gareja. Garéja na mangrupikeun domba anu peryogi pangangon anu miara anu ngurus aranjeunna sapanjang garis Kristus (1 Petrus 5,1: 4); mangrupikeun sawah dimana pagawé diperyogikeun pikeun melak sareng cai (1 Korinta 3,6: 9); garéja sareng anggotana sapertos ibarat anggur sané anggur (Yohanes 15,5); garéja sapertos tangkal zaitun (Roma 11,17: 24).

Salaku refleksi Karajaan Allah ayeuna sareng masa depan, garéja na sapertos siki mustard anu tumbuh kana tangkal anu nyumput manuk langit (Lukas 13,18: 19); sareng sapertos ragi anu ngaliwat adonan dunya (Lukas 13,21), jsb.

Garéja ieu awak Kristus sareng diwangun ku sadaya jalma anu diakui ku Gusti salaku anggota "Garéja Suci" (1 Korinta 14,33). Ieu penting pikeun para penganut sabab partisipasi komunitas mangrupikeun hartosna pikeun Bapa ngajaga sareng urang ngadukung dugi ka Yesus Kristus mulih.

ku James Henderson