Yesus sareng Garéja di Wahyu 12

Dina awal Bab 12 Wahyu, Yohanes nyarioskeun ngeunaan visi na ngeunaan hiji ibu hamil anu badé dilahirkeun. Anjeunna ningali kabularan anu sarwa - diasah ku panonpoe sareng bulan dina kaayaan sukuna. Dina sirahna mangrupikeun wreath atanapi makuta tina dua belas béntang. Saha awéwé jeung anak anu dirujuk?

Dina Kajadian 1 urang mendakan carita patriarch Alkitabiah Yusuf, anu ngagaduhan impian dimana pamandangan anu sami diturunkeun ka anjeunna. Anjeunna engké nyarios ka sadayana na anjeunna parantos ningali panonpoe, bulan, sareng sabelas béntang anu sujud ka anjeunna (Nomer 1:37,9).

Potret dina impian Josef jelas aya hubunganana sareng anggota kulawargana. Kitu bapa urang Israil Israil (Panonpoé), ibuna Rachel (Bulan) sareng sadulurna saduluran (Béntang, tingali Kajadian 1:37,10). Dina hal ieu, Josef mangrupikeun lanceuk dua belas atanapi "bintang". Dua belas putra Israil janten kaom anu populous sareng tumbuh ka hiji bangsa anu janten umat pilihan Gusti (Deut 5).

Wahyu 12 sacara radikal ngarobih unsur impian Yusuf. Anjeunna reinterprets aranjeunna sareng rujukan ka spiritual spiritual - gareja atanapi sidang umat Allah (Galata 6,16).

Dina Wahyu, dua welas suku henteu ngarujuk ka Israil kuno, tapi ngalambangkeun sadayana garéja (7,1-8). Wanoja anu ngagem ku panonpoé tiasa ngagambarkeun Garéja salaku panganten Kristus anu sumringah (2 Korinta 11,2). Bulan di handapeun suku awéwé sareng makuta dina sirahna tiasa ngalambangkeun kameunangan anjeunna ngaliwatan Kristus.

Numutkeun perlambang ieu, "awéwé" Wahyu 12 ngawakilan gereja murni Gusti, sarjana Alkitab M. Eugene Boring ceuk: "Anjeunna awéwé kosmis, diasah ku panonpoé, bulan sareng suku na, sareng dilantik ku dua belas bintang Al Masih ngahasilkeun " (Tafsiran: Koméntar Alkitab pikeun Pangajaran sareng Ngubaran, "Wahyu", p. 152).

Dina Perjangjian Anyar, Garéja dikenal salaku rohani Israil, Sion sareng "indung" (Galatia 4,26; 6,16; Epesus 5,23-24; 30-32; Ibrani 12,22). Sion-Yerusalem mangrupikeun indung anu idealis pikeun umat Israil (Yesaya 54,1). Métafora dibawa ka Perjangjian Anyar sareng diterapkeun ka Garéja (Galata 4,26).

Sababaraha komentator ningali simbol awéwé Wahyu 12,1: 3 sakumaha lega. Gambar éta, aranjeunna nyarios, mangrupikeun paripurnaan kapercayaan Yahudi ngeunaan Mesias sareng mitos pagan panebusan ku rujukan ka pangalaman Kristus. M. Eugene Boring nyarios: "Wanoja sanés nyaéta Mary, atanapi Israél, atanapi Garéja, tapi kirang sareng seueur pisan. Gambar anu dianggo John ngahijikeun sababaraha unsur: gambar tina mitos pagan Ratu Langit; tina carita ngeunaan Hawa, ibu sadaya anu hirup, ti mimiti buku Nabi Musa, anu "siki" ditumbuk sirah perdana oray perdana (Kajadian 1: 3,1-6); urang Israil anu lolos naga / firara ka gurun di jangjang elang (Pangentasan 2: 19,4; Jabur 74,12: 15); sareng Sion, 'ibu' umat Allah dina sagala umur, Israél sareng Garéja " (P. 152).

Kalayan ieu dipikiran, sababaraha juru Alkitab dina bagian ieu ningali référénsi pikeun sagala rupa mitos pagan ogé carita impian Yusup di Perjanjian Lama. Dina mitologi Yunani, Déwi hamil Leto dikaniaya ku naga naga. Anjeunna kabur ka hiji pulo dimana anjeunna ngalahirkeun Apollo, anu sono maéhan naga. Ampir unggal budaya Tengah ngagaduhan sababaraha versi tina perang mitos ieu dimana monster nyerang juara.

Gambar wahyu awéwé kosmis anu dicaping sadaya mitos ieu salaku palsu. Éta nyarioskeun yén henteu salah sahiji carita ieu ngartos yén Isa nyaéta Penebus sareng yén Garéja mangrupikeun umat Allah. Al Masih mangrupikeun putra anu maéhan naga, henteu Apollo. Garéja mangrupikeun indung sareng saha anu datang Kristus; Leto sanés indung. Déwi Roma - personifikasi Karajaan Romawi - saleresna mangrupikeun palacuran spiritual internasional, Babul anu Agung. Permaisuri leres surga nyaéta Sion, anu diwangun garéja atanapi umat-umat Allah.

Ku sabab kitu, wahyu dina carita awéwé ngungkabkeun kapercayaan politik sareng agama lawas. Sarjana Alkitab Inggris GR Beasley-Murray nyarioskeun yén John tina mitos Apollo "mangrupikeun conto anu luar biasa pikeun ngahubungkeun Kristen ngaliwatan simbol internasional anu dikenal" (The New Century Bible Commentary, "Wahyu," p. 192).

Wahyu ogé ngalambangkeun Yesus salaku Penebus Garéja - Al Masih anu ditunggu-lami. Dina ngalakukeun éta, buku tungtungna reinterprets hartosna simbol Perjanjian Lama. BR Beasley-Murray ngécéskeun: "Ku ngagunakeun cara ekspresi ieu, John dina hiji tegalan negeskeun katetepan harepan pagan sareng janji Perjanjian Lama dina Kristus Injil. Teu aya Juru Salamet sanés kajabi Yesus " (P. 196).

Wahyu 12 ogé ngéjakeun musuh utama Garéja. Anjeunna naga beureum anu matak sieun ku tujuh sirah, sapuluh tanduk sareng tujuh makuta dina sirahna. Wahyu kasebut jelas ngagambarkeun naga atanapi monster - éta "oray heubeul anu disebut Sétan atanapi Iblis anu ngarayu dunya" (12,9 sareng 20,2).

Proklamasi bumi Iblis - sato galak ti laut - ogé ngagaduhan tujuh sirah sareng sapuluh tanduk sarta ogé warna beureum (13,1 sareng 17,3). Karakter Iblis dicerminkeun dina wawakil bumi -na. Naga ngajukeun kajahatan. Kusabab mitologi kuno ngagaduhan seueur referensi kanggo komodo, pamiarsa John bakal terang yén naga Wahyu 13 nyaéta musuh kosmis.

Anu dikandung ku tujuh kapala naga teu langsung jelas. Nanging, saprak John ngagunakeun nomer tujuh minangka simbol kasampurnaan, ieu nunjukkeun sifat universal kakawasaan Iblis sareng yén anjeunna leres nyiptakeun sadaya jahat dina dirina. Naga ogé ngagaduhan tujuh tiaras atanapi karajaan dina sirahna. Aranjeunna tiasa ngawakilan klaim jahat anu setan ngalawan Kristus. Salaku Lord of the Lords, sadaya makutha wewenang kagungan Yesus. Anjeunna mangrupikeun anu bakal dilantik sareng seueur makuta (19,12.16).

Urang diajar yén naga "nyapu bagian katilu béntang langit sareng ngalungkeun bumi" (12,4). Fraksi ieu dianggo sababaraha kali dina Kitab Wahyu. Panginten urang kedah ngartos babasan ieu salaku minoritas anu signifikan.

Kami ogé nampi biografi anu pondok tina "budak" awéwé, acuan ka Yesus (12,5). Wahyu di dieu nyarioskeun perkawis peristiwa Kristus sareng ngarujuk kana usaha Iblis anu gagal pikeun ngaleungitkeun rencana Allah.

Naga nyoba maéhan atanapi "ngahakan" anak awéwé dina waktos kalahiranna. Ieu mangrupikeun indikasi kaayaan sajarah. Nalika Herodes ngadangukeun yén urang Israil lahir di Bétlétus, anjeunna maéhan sadayana barudak leutik di kota, anu bakal nyababkeun pupusna orok Yesus (Mateus 2,16). Tangtosna, Yesus kabur ka Mesir sareng sepuhna. Wahyu nyarioskeun ka urang yén Iblis memang satukangeun usaha maéhan Yesus - pikeun "tuang" anjeunna.

Sababaraha komentator percaya yén usaha Iblis pikeun "tuang" anak awéwé ogé dedianana Yesus (Mateus 4,1: 11), ngalacetkeun pesen Injil (Mateus 13,39) sareng ngadorong anjeunna nyalib Kristus (Yohanes 13,2). Ku maéhan Yesus ngaliwatan panyaliban, Sétan tiasa nganggap yén anjeunna parantos meunang kaunggulan ka Mésias. Kanyataanna, nyaéta pupusna Yesus dirina anu nyalametkeun dunya sareng ngégél nasib setan (Yohanes 12,31; 14,30; 16,11; Kolose 2,15; Ibrani 2,14).

Ngaliwatan pupusna sareng jadianana, Yesus, anak awéwé "dicandak ka Allah sareng tahta" (12,5). Hartina, manéhna digedékeun pikeun kalanggengan. Gusti parantos angkat ka Kristus anu ngamulyakeun kana jabatan anu resmi (Pilipus 2,9-11). Leres ieu ditakdirkeun "pikeun ngusir sadaya bangsa nganggo staf beusi" (12,5). Anjeunna bakal ngahirumkeun bangsa sareng wewenang asih tapi mutlak. Ieu kecap - "sadayana bangsa aturan" - jelas ngaidentipikasi saha simbol anak na anujul. Anjeunna mangrupikeun Al Masih anu diturutan ku Allah, anu dipilih pikeun mréntah di salasahiji bumi di Karajaan Allah (Jabur 2,9; Wahyu 19,15).


pdfYesus sareng Garéja di Wahyu 12