Genep fungsi gareja

Naha urang pendak unggal minggu pikeun ibadah sareng arahan? Naha urang henteu gaduh doa, maca Kitab Suci, sareng ngadangukeun hutbah dina radio sareng langkung seueur usaha di bumi?

Dina abad kahiji, jalma patepung mingguan pikeun nguping Kitab Suci - tapi ayeuna urang tiasa maca salinan Alkitab urang sorangan. Jadi naha henteu cicing di bumi teras maca Alkitab waé? Éta pasti bakal langkung gampang - sareng langkung mirah teuing. Kalayan téknologi modéren, dulur di dunya tiasa ngadangukeun para da'wah pangpayunna di dunya unggal minggu! Atanapi urang tiasa gaduh pilihan pilihan sareng ngan ngadangukeun hutbah anu merhatikeun ka urang atanapi topik anu urang resep. Henteu kitu anu janten saé?

Nya, henteu leres. Kuring yakin yén urang Kristen anu cicing di bumi kaleungitan seueur aspek penting dina Garéja. Kuring ngaharepkeun ngabahas hal ieu dina tulisan ieu, duanana pikeun ngadorong para pengunjung satia pikeun nyandak langkung seueur tina rapat urang sareng pikeun ngadorong anu sanés pikeun hadir dina jasa mingguan. Ngartos kunaon urang pendak unggal minggu, éta mangpaat pikeun naros ka diri urang sorangan, "Naha Gusti nyiptakeun Garéja?" Naon tujuanana? Nalika urang diajar fungsi Garéja, urang tiasa ningali kumaha rapat mingguan urang ngalayanan sagala rupa tujuan numutkeun kahoyong Gusti pikeun murangkalih-Na.

Tingali, paréntah Gusti henteu wenang ngan ukur ningali naha urang luncat nalika Anjeunna nyarios luncat. Henteu, paréntahna pikeun kapentingan urang. Tangtosna, upami urang Kristen ngora urang panginten henteu ngartos naha Anjeunna maréntahkeun sababaraha hal sareng urang kedah nurut bahkan sateuacan urang sadayana ngartos alesanna. Kami ngan ukur percanten ka Gusti yén Anjeunna langkung terang sareng urang ngalaksanakeun naon anu Dicarioskeun. Janten saurang nonoman Kristen panginten tiasa lebet garéja sabab urang Kristen diharepkeun pikeun ngalaksanakeunana. Penduduk Kristen anu ngora tiasa ngiringan dina jasa éta ngan saukur Ibrani 10,25 nyarios, "Hayu urang tong tinggalkeun rapat ..." Sajauh ieu, saé pisan. Tapi nalika urang parantos iman, urang kedah langkung ngartos kunaon Gusti maréntahkeun umat-Na pikeun kumpul.

Seueur paréntah

Dina nalungtik hal ieu, hayu urang mimitian ku nyarios yén Ibrani sanés hiji-hijina buku anu maréntahkeun urang Kristen pikeun rapat. "Silih pikacinta" saur Yesus ka murid-muridna (Yohanes 13,34). Nalika Yesus nyarios "satu sama lain", anjeunna henteu ngarujuk kana kawajiban urang pikeun mikanyaah sadaya jalma. Sabalikna, éta nuduhkeun perluna murid-murid mikanyaah ka murid séjén - éta kedah silih asih. Sareng cinta ieu mangrupikeun tanda anu ngenalkeun murid-murid Yesus (V.35).

Saling asih henteu dikedalkeun ngalangkungan rapat kasempetan di tukang balanjaan sareng dina acara olahraga. Paréntah Yesus nyatakeun yén murid-muridna tetep rutin. Umat ​​Kristen kedah silaturahmi sareng urang Kristen sanés sacara rutin. "Hayu urang damel anu saé pikeun saha waé, tapi kaseueuran pikeun anu iman ogé" wrote Paul (Galata 6,10). Pikeun nurut kana paréntah ieu, urang kudu terang saha sasama urang anu dipercaya. Urang kedah ningali aranjeunna sareng urang kedah ningali kaperluanana.

"Silih asah," nyerat Paulus ka Garéja di Galatia (Galata 5,13). Sanaos urang kedah ngalayanan jalma-jalma kafir ku sababaraha cara, Paul henteu nganggo ayat ieu pikeun nyaritakeun hal ieu ka kami. Dina ayat ieu, anjeunna henteu maréntahkeun urang ngawula ka dunya, sareng anjeunna ogé henteu maréntahkeun dunya ngawula ka urang. Sabalikna, anjeunna maréntahkeun saling jasa di antara anu nuturkeun Kristus. "Nanggung tanggel waler, sareng anjeun bakal ngalaksanakeun hukum Kristus" (Galata 6,2). Paul nyarios ka jalma-jalma anu hoyong nurut Yesus Kristus, anjeunna nyarioskeun aranjeunna ngeunaan tanggung jawab aranjeunna ngagaduhan ka mukmin anu sanés. Tapi kumaha urang tiasa silih bantu pikeun nanggung beban nalika kami henteu terang naon beungbeurat éta - sareng kumaha urang tiasa terang éta deui lamun urang rapat rutin.

"Tapi nalika urang leumpang dina cahaya ... urang kudu sosobatan sareng anu sanés," nyerat Johannes (1 Yohanes 1,7). John nyarioskeun perkawis jalma-jalma anu leumpang dina cahaya. Anjeunna nyarioskeun ngeunaan ukhuwah spiritual, sanés rapat santai sareng jalma-jalma kafir. Nalika urang leumpang dina cahaya, urang milari anu percaya anu sanés kanggo sosobatan. Paul nyerat ku cara anu sami: "Tarima silih" (Roma 15,7). «Kudu marahmay sareng silih asih sareng silih silih ngahampura» (Efesus 4,35). Kristen ngagaduhan tanggung jawab husus.

Kami maca sapanjang Perjangjian Anyar yén urang Kristen mimiti ngariung ibadah babarengan, diajar babarengan, pikeun ngabagi kahirupan antargugusna (mis. dina Rasul 2,41: 47). Dimana waé Paulus angkat, anjeunna ngadirikeun gereja-gantina henteu tinggalkeun para mukmin anu sumebar. Aranjeunna getol ngabantosan iman sareng kasigihan ka unggal anu sanés. Ieu pola ilmiah.

Tapi ayeuna jalma-jalma ngadu'a yén aranjeunna henteu nyandak nanaon tina khutbah. Éta tiasa leres, tapi éta sanés alesan pikeun henteu sumping ka rapat. Jalma sapertos kitu kedah ngarobih sudut pandang na, tina "nyandak" janten "masihan". Kami henteu angkat ka garéja ngan ukur nyandak, tapi ogé pikeun masihan - nyembah ka Gusti ku sadayana haté sareng ngalayanan anggota masarakat anu sanés.

Kumaha cara urang silih panglayanan dina jasa garéja? Ku ngajarkeun murangkalih, ngabantosan ngabersihan gedong, nyanyi lagu sareng maén musik khusus, nyetél korsi, salam jalma, jrrd. Urang nyiptakeun suasana dimana batur tiasa nyandak hal tina khutbah. Urang gaduh hubungan sareng pangabutuh anu urang doa sareng hal-hal anu tiasa dilakukeun pikeun ngabantosan batur dina saminggu. Upami anjeun henteu kéngingkeun nanaon tina khutbah, sahenteuna milu dilayanan pikeun masihan ka batur.

Paul nyerat: "Janten ngahibur diri masing-masing ... sareng silih ngawangun silih" (2 Tesalonika 4,18). "Hayu urang saling ngahasut pikeun silih asih sareng ngalakukeun padamelan anu saé" (Ibrani 10,24). Ieu alesan pasti anu dipasihan dina kontéks sarat pikeun rapat rutin dina Ibrani 10,25. Urang kedah nyorong batur, janten sumber tina kecap positif, naon waé anu jujur, naon anu dipikacinta sareng ngagaduhan reputasi anu saé.

Candak conto ti Isa. Anjeunna sering ngadatangan sinagari teras didangukeun rutin pikeun maca bacaan anu henteu ngagaduhan anu ngabantosan anjeunna, tapi anjeunna tetep ibadah. Panginten éta pikaboseneun kanggo manusa anu berpendidikan sapertos Paulus, tapi éta henteu ngeureunkeun anjeunna.

Kawajiban sareng kahayangna

Jalma anu percaya yén Yesus ngahalametkeun aranjeunna tina maot anu abadi kedah bener-bener bungah ngeunaan éta. Aranjeunna ngarepkeun pasamoan batur pikeun muji Juru Salametna. Tangtosna, kadangkala urang gaduh dinten anu goréng sareng henteu hoyong angkat ka garéja. Tapi sanaos henteu persis naon anu dipikahoyong dina waktos éta, éta masih tugas urang. Urang moal tiasa ngan ukur hirup sareng ngan lakukeun naon anu karasa ku - henteu lamun urang nuturkeun Yesus salaku Gusti urang. Anjeunna henteu narékahan pikeun ngalakukeun wasiat sorangan, tapi bapa. Sakapeung éta dimana urang mungkas. Upami sadayana gagal, nurutkeun paribasa anu lami, baca petunjuk operasi. Sareng petunjuk nyarios ka urang hadir dina jasa éta.

Tapi naha? Naon garéja na? Gareja ngagaduhan seueur fungsi. Aranjeunna tiasa dibagi jadi tilu kategori - ka luhur, ka jero sareng ka luar. Rencana organisasi ieu, sapertos rencana naon waé, gaduh kaunggulan sareng watesan. Éta basajan sareng kesederhanaan alus.

Tapi éta henteu nunjukkeun kanyataan yén hubungan ka luhur urang gaduh ekspresi pribadi atanapi umum. Éta nyumputkeun kanyataan yén hubungan urang di jeroeun Garéja henteu sami sareng sadayana di garéja. Éta henteu nunjukkeun yén jasa éta dilakukeun sacara internal sareng éksternal, boh dina garéja sareng externally di masarakat sareng di lingkunganana.

Pikeun nyorot aspék tambahan tina karya Garéja, sababaraha urang Kristen parantos ngagunakeun skéma opat atanapi lima kali. Kuring bakal ngagunakeun genep kategori pikeun tulisan ieu.

netepan

Hubungan urang sareng Tuhan boh pribadi sareng umum sareng urang peryogi boh. Hayu urang mimitian ku hubungan masarakat sareng Gusti - kalayan ibadah. Tangtos dimungkinkeun pikeun nyembah ka Gusti Allah nalika urang sadaya nyalira, tapi istilah ibadah biasana nunjukkeun hiji hal anu urang laksanakeun di masarakat. Basa Inggris nyembah (ibadah) aya hubunganana sareng kecap ajén (pantes). Urang mastikeun yén pantes nalika urang nyembah ka Mantenna.

Dalil nilai ieu ditepikeun boh sacara pribadi, dina doa urang, sareng umum dina kecap sareng pujian. 1 Petrus 2,9 nétélakeun yén urang disebut ngawartosan pujian Gusti. Ieu nunjukkeun pernyataan umum. Duanana Perjanjian Old sareng Anyar nunjukkeun kumaha umat-umat Allah nyembah babarengan, salaku komunitas, Gusti.

Model Alkitab dina Perjanjian Old sareng Anyar nunjukkeun yén lagu-lagu sering bagian tina ibadah. Lagu-lagu ngucapkeun sababaraha émosi urang pikeun Gusti. Lagu-lagu tiasa nganyatakeun kasieun, kapercayaan, kadeudeuh, kabagjaan, percaya diri, kagum sareng sajumlah parasaan anu sanés aya dina hubungan urang sareng Gusti.

Tangtosna, henteu sadaya jalma di garéja ngagaduhan perasaan anu sami dina waktos anu sami, tapi kami tetep nyanyi babarengan. Sababaraha anggota bakal nyatakeun émosi anu sami sacara béda, kalayan lagu anu béda sareng cara anu béda. Masih urang nyanyi babarengan. "Silih ajak silih ku mazmur sareng kidung-kidung sareng lagu spiritual" (Efesus 5,19). Jang ngalampahkeun ieu kami kedah nyumponan!

Musik kedah janten ungkapan perpaduan - padahal biasana alesan teu satuju. Beda sareng budaya anu béda nyatakeun pujian Gusti dina sababaraha cara. Bedana kabudayaan diwakilan ampir unggal kotamadya. Sababaraha anggota hoyong diajar lagu anyar; sababaraha hoyong nganggo lagu lawas. Sigana mah Gusti resep pisan. Anjeunna resep PSm taun sewu taun; manehna oge resep lagu anyar. Éta ogé mantuan yén dicatet yén sababaraha lagu-lagu kuno - PSMUS - paréntah lagu anyar:

«Ngagumbirakeun ka Gusti, jalma-jalma saleh; hayu anu jejeg muji anjeunna. Puji sukur ka Gusti ku kecapi; nyanyi muji-muji ka anjeunna dina taler sapuluh senar. Nyanyi anjeunna lagu anyar; maenkeun kalayan alus dina senar kalayan sora anu bagja! " (Jabur 33,13).

Dina musik kami urang kedah mikirkeun kaperluan jalma anu tiasa ngadatangan garéja urang pikeun pertama kalina. Urang peryogi musik anu aranjeunna mendakan anu hartosna, musik anu ngémutan kabagjaan dina cara anu aranjeunna ngartos janten gumbira. Upami urang ngan ukur nyanyi lagu anu urang resep, éta hartosna urang langkung seueur paduli ngeunaan kesejahteraan diri urang sorangan tinimbang ngeunaan jalma séjén.

Urang moal tiasa ngantosan jalma énggal dugi ka jasa sateuacan urang diajar diajar lagu-lagu kontemporer. Urang kedah diajar aranjeunna ayeuna ku kituna urang tiasa nyanyian aranjeunna kalayan hartosna. Tapi musik ngan ukur salah sahiji aspek ibadah urang. Ibadah henteu ngan ukur ngémutan emosi urang. Hubungan urang sareng Gusti ogé kalebet pikiran, pikiran. Bagian kaseukeuran urang sareng Gusti Allah nyandak bentuk doa. Salaku umat anu dirakit ku Gusti urang nyarios ka Gusti. Urang muji anjeunna henteu ngan ukur puisi sareng lagu, tapi ogé nganggo kecap sareng basa biasa. Sareng mangrupikeun conto Alkitab anu urang ngadoakeun duaan sareng masing-masing.

Gusti henteu ngan ukur cinta, tapi ogé kabeneran. Aya komponén émosional sareng faktual. Maka urang peryogi kabeneran dina ibadah urang sareng urang mendakan bebeneran dina Firman Allah. Alkitab mangrupikeun otoritas anu utami, pondasi tina naon anu urang laksanakeun. Khutbah kedah dumasar kana otoritas ieu. Bahkan lagu-lagu kami kedah ngeunteungkeun kabeneran.

Tapi kabeneran sanés ide anu samar anu tiasa dicarioskeun tanpa emosi. Kaleresan Allah mangaruhan kana kahirupan sareng haté urang. Éta nungtut jawaban ti kami. Éta peryogi sumanget haté, pikiran, jiwa sareng kakuatan. Éta sababna hutbah kedah aya hubunganana sareng kahirupan. Khutbah kedah nyebarkeun konsép anu mangaruhan kana kahirupan urang sareng kumaha urang mikir sareng bertindak dina dinten Minggu, Senén, Salasa, jsb di bumi sareng di tempat kerja.

Khutbah kedah leres sareng dumasar kana Kitab Suci. Khutbah kedah praktis, ngarobih kahirupan nyata. Hutbah ogé kedah émosional sareng leres ngabangkitkeun jawaban anu sanésna. Ibadah urang ogé kalebet ngaregepkeun kecap Allah sareng ngarésponsikeun tobat pikeun dosa sareng kabagjaan urang pikeun kasalametan anu dipaparin urang.

Urang tiasa ngadangukeun hutbah di bumi, boh dina MC / CD atanapi dina radio. Aya seueur hutbah anu saé. Tapi ieu sanés pangalaman pinuh hadir dina palayanan. Salaku wujud ibadah, éta ngan ukur partisipasi. Teu aya aspék ibadah di mana urang nyanyi pujian babarengan, ngaréspon babarengan ka Firman Allah, silih ajak-ajak pikeun ngalaksanakeun kabeneran kana prakték dina kahirupan urang.

Tangtosna, sababaraha anggota urang henteu tiasa angkat ka gereja kusabab kasehatan. Anjeun leungit barang - sareng paling anjeun terang pisan ieu. Urang neneda kanggo aranjeunna sareng urang ogé terang yén éta kawajiban urang nganjang ka aranjeunna supados ibadah babarengan (Yakobus 1,27).

Sanaon urang Kristen anu cicing di bumi panginten peryogi bantosan fisik, aranjeunna sering tiasa ngabdi ka batur sacara émosional sareng rohani. Sanaos kitu, Kristen "cicing di imah" mangrupikeun pengecualian dumasar kana kabutuhan. Yesus henteu hoyong murid-muridna, anu sanggup sacara fisik, ngalakukeun ieu.

Disiplin spiritual

Jasa ngan ukur bagian tina ibadah urang. Firman Allah kedah lebetkeun ati sareng pikiran kita pikeun ngaruh pangaruh anu urang lakukeun dina saminggu. Ibadah tiasa ngarobih formatna, tapi sakedap kedah lirén. Bagian tina jawaban urang ka Allah kalebet doa pribadi sareng pangajaran Alkitab. Pangalaman nunjukkeun yén ieu leres pisan pikeun kamekaran. Jalma anu tumuwuh sacara spiritual ngabutuhkeun kanggo diajar ngeunaan Allah dina Firman-Na. Aranjeunna hoyong pisan naroskeun nyariosna ka Anjeunna, pikeun ngabagi kahirupan ka anjeunna, leumpang sareng anjeunna, janten sadar ayana na tetep dina kahirupan maranéhna. Kami bakti ka Gusti ngalangkungan haté, pikiran, jiwa sareng kakuatan. Urang kedah gaduh kahayang pikeun doa sareng pangajaran, tapi sanaos henteu kersaeun urang, urang tetep kedah ngalaksanakeunana.

Kuring ngémutan kana saran John Wesley sakali dipasihkeun. Dina titik éta dina kahirupanna, saurna, anjeunna gaduh pamahaman intelektual ngeunaan Nasrani, tapi anjeunna henteu ngagaduhan iman dina haténa. Janten anjeunna disarankan: Ngubaran iman dugi ka anjeun ngagaduhan iman - sareng upami anjeun gaduh éta, anjeun pasti bakal ngahutbah! Anjeunna terang anjeunna ngagaduhan kawajiban ngahutbah iman, ku kituna anjeunna kedah ngalakukeun tugasna. Sareng kana waktosna, Gusti masihan anjeunna naon anu kakurangan. Anjeunna masihan anjeunna iman anu tiasa karaos di jero haté. Naon anu anjeunna kantos laksanakeun ku teu janten rasa kawajiban, anjeunna ayeuna teu kabagjaan. Gusti parantos maparin kahayang anu dibutuhkeun. Gusti bakal lakukeun sami pikeun urang.

Doa sareng diajar kadang disebut disiplin spiritual. "Disiplin" siga sora, atanapi meureun aya anu henteu pikaresepeun anu urang kedah maksakeun diri. Tapi hartos pasti tina kecap disiplin nyaéta hal anu ngajantenkeun urang murid, nyaéta ngajarkeun urang atanapi ngabantosan urang diajar. Salami mangabad-abad, pamimpin spiritual parantos mendakan yén sababaraha kagiatan ngabantosan urang diajar ti Gusti.

Aya seueur prakték anu ngabantosan urang leumpang sareng Allah. Seueur anggota Garéja anu teu kenal sareng doa, diajar, semedi, sareng saum. Sareng anjeun ogé tiasa diajar tina disiplin sanés, sapertos kesederhanaan, kamurahan, perayaan atanapi ngadatangan randa sareng yatim. Ngadatangan jasa ogé disiplin spiritual anu ngamajukeun hubungan individu sareng Gusti. Urang ogé tiasa ngalenyepan langkung seueur ngeunaan solat, pangajaran Alkitab, sareng kabiasaan spiritual anu sanés ku ngadatangan kelompok alit sareng ningali kumaha penganut Kristen séjén ngalaksanakeun jenis ibadah ieu.

Iman sejati nyababkeun kana ketaatan anu nyata - sanaos ketaatan ieu henteu pikaresepeun, sanajan pikaboseneun, sanaos ngabutuhkeun urang pikeun ngarobih paripolah urang. Kami nyembah anjeunna dina roh sareng kabeneran, di garéja, di bumi, di tempat kerja, sareng dimana waé urang angkat. Garéja ieu diwangun ku umat Allah sareng umat Allah ngagaduhan ibadah pribadi sareng umum. Kadua mangrupikeun fungsina garéja.

discipleship

Sapanjang Perjanjian Anyar kami ningali pamimpin spiritual ngajar batur. Ieu mangrupikeun bagian tina gaya hirup Kristen; éta mangrupikeun bagian tina komisi anu hébat: "Ku sabab éta angkat sareng jantenkeun murid-murid sadaya bangsa ... sareng ajarkeun aranjeunna pikeun ngajaga sagala rupa anu ku kuring diparéntahkeun ka anjeun" (Mateus 28,1920). Sadayana kedah janten murid atanapi guru, sareng kaseueuran waktos urang duaan dina waktos anu sami. «Ngajarkeun sareng silih ajak dina sagala kawijaksanaan» (Kolose 3,16). Kami kedah diajar tina unggal anu sanés, ti Kristen ogé. Garéja ieu mangrupikeun lembaga pendidikan.

Paulus nyarios ka Timoteus: "Sareng naon anu anjeun ngupingkeun kuring ti payuneun seueur saksi, paréntah jalma-jalma satia anu sanggup ngajar batur ogé" (2 Timotius 2,2). Satiap Kristen kedah tiasa ngajarkeun landasan iman, ngarésponsikeun harepan anu aya dina Kristus.

Kumaha ngeunaan jalma anu parantos diajar? Anjeun kedah janten guru pikeun ngabenerkeun bebeneran sareng generasi anu bakal datang. Jelas aya seueur pangajaran ti pastor. Tapi Paulus maréntahkeun sadaya urang Kristen ngajar. Grup alit nawiskeun kasempetan kanggo ieu. Urang Kristen dewasa tiasa ngajarkeun kecap sareng conto. Anjeun tiasa nyarios ka batur kumaha Kristus ngabantosan aranjeunna. Upami kapercayaanna lemah, aranjeunna tiasa milarian dorongan batur. Upami kapercayaanna kuat, aranjeunna tiasa nyobian ngabantosan lemah.

Teu alus pikeun manusa pikeun nyalira; ogé henteu saé pikeun urang Kristen nyorangan. “Janten langkung saé janten dua tibatan nyalira; sabab aranjeunna gaduh ganjaran anu saé pikeun padamelanana. Upami salah sahijina murag, baturna bakal ngabantosan anjeunna. Woe ka anjeunna anu nyalira nalika anjeunna murag! Maka teu aya batur anu ngabantosan anjeunna. Sanajan duaan ngampar babarengan, aranjeunna silih haneutkeun; kumaha hiji tiasa haneut? Hiji tiasa kabebanan, tapi dua tiasa nolak, sareng kabel tripel henteu gampang pegat » (Pandita 4,9: 12).

Urang tiasa silih bantosan numuwuhkeun ku damel babarengan. Murid jadi murid biasana prosés dua arah, kalayan hiji anggota ngabantosan anggota sanésna. Tapi sababaraha murid ngalir langkung saé sareng ngagaduhan fokus anu langkung jelas. Di Garéja-Na Allah parantos ngararancang sababaraha jalma pikeun ieu: «Sareng anjeunna parantos nunjuk sababaraha rasul, sababaraha salaku nabi, sababaraha salaku penginjil, sababaraha salaku tukang angon sareng guru, supados para wali tiasa siap pikeun padamelan. Ngalangkungan ieu awak Kristus bakal diwangun dugi urang sadayana ngahiji dina iman sareng pangetahuan ngeunaan Putra Allah, ka manusa anu sampurna, kana ukuran pinuh tina kaenuhan di Al Masih » (Efesus 4,11: 13).

Gusti masihan pamimpin anu peranna nyaéta nyiapkeun batur pikeun peranna. Hasilna nyaeta kamekaran, kadewasaan, sareng persatuan upami urang ngijinkeun prosés pikeun lumangsung sakumaha anu diarepkeun ku Gusti. Sababaraha tumuwuh Kristen sareng diajar asalna ti peers; sababaraha hal asalna tina jalma anu ngagaduhan tugas khusus dina Garéja ngajar sareng nunjukkeun kahirupan Kristen. Jalma anu ngasingkeun diri kantun kana aspek kapercayaan ieu.

Salaku gereja, urang resep kabetot diajar. Éta mangrupikeun perhatian urang pikeun terang kabeneran ngeunaan sakumaha seueur topik anu jéntré. Kami hoyong pisan diajar Alkitab. Nya, sigana aya sabab rajin anu geus leungit. Sugan ieu mangrupikeun hasil anu teu bisa dilawan tina parobahan doktrin. Tapi urang kedah ngauihkeun deui cinta pikeun diajar anu urang sakali.

Urang gaduh seueur diajar - sareng seueur panawaran. Gereja lokal kedah nawiskeun studi Alkitab, kelas pikeun mukmin anyar, ngajarkeun dina evangelism, sareng anu sanés. Urang kedah ngadorong jalma-jalma awam ku ngaluarkeun aranjeunna, ngalatih aranjeunna, masihan aranjeunna alat, masihan aranjeunna kontrol sareng ngahindari aranjeunna!

masarakat

Komunitas jelas mangrupikeun hubungan silih hubungan antara urang Nasrani. Urang sadayana kedah masihan sareng nampa persatuan. Urang sadayana kedah masihan sareng nampa cinta. Rapat mingguan urang nunjukkeun yén komunitas penting pikeun urang, ti baheula atanapi dina waktos ayeuna. Komunitas hartosna langkung seueur tibatan ngobrol ngeunaan silih olahraga, gosip sareng berita. Éta hartos ngabagi kahirupan ka saling, ngabagi parasaan, silih pikantelkeun, silih ajak silih bantosan sareng ngabantosan anu peryogi.

Seueur jalma ngagem topéng pikeun nyumputkeun kabutuhan maranéhanana ti batur. Upami urang saleresna hoyong silih bantosan, urang kedah ngadeukeutan anu caket di tukangeun masker. Sareng hartosna urang kedah lungsur masker urang sakedik supados batur tiasa ningali kabutuhan urang. Grup leutik mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngalakukeun ieu. Urang ngenalkeun jalma sakedik langkung saé sareng ngarasa aman sareng aranjeunna. Aranjeunna sering kuat dina daérah dimana urang lemah sareng urang kuat dina daérah-lemahna. Janten boh urang langkung kuat ku silih ngadukung. Sanaos rasul Paulus, sanaos anjeunna anu paling percaya, percaya yén Kristen sanés bakal nguatkeun iman-Na (Roma 1,12).

Di jaman anu baheula jalma henteu sering mindahkeun éta. Komunitas dimana jalma terang silih terang langkung gampang dibentuk. Tapi dina komunitas industri ayeuna, jalma henteu sering terang tatanggaana. Jalma sering dipisahkeun tina kulawarga sareng babaturan na. Jalma ngagem topéng dina sadaya waktos, henteu pernah ngarasa aman ambéh aya jalma terang saha aranjeunna leres-leres lebet.

Gereja saméméhna henteu kedah ngantebkeun kelompok-kelompok anu leutik - aranjeunna kabentuk ku nyalira. Alesanna naha urang kedah ngantebkeun aranjeunna ayeuna nyaéta yén masarakat parantos pisan robih. Dina raraga bener-bener ngawangun hubungan interpersonal anu kedah janten bagian tina gareja-kristian gereja, urang kedah nyandak jalan raya pikeun ngabentuk persahabatan Kristen / diajar / bunderan doa.

Leres, éta peryogi waktos. Éta bener-bener butuh waktos kanggo hirup kana tanggung jawab urang Kristen. Éta peryogi waktos kanggo ngaladénan batur. Éta ogé peryogi waktos kanggo terang naon jasa anu aranjeunna peryogi. Tapi upami urang nampi Gusti salaku Gusti urang, waktos urang henteu nyalira. Yesus Kristus ngajadikeun tungtutan dina kahirupan urang. Anjeunna nungtut kumawula total, teu aya Kristen palsu.

palayanan

Nalika kuring daptar "jasa" didieu salaku kategori anu misah, kuring nekenkeun jasa fisik, sanés jasa ngajar. Guru ogé anu ngumbah suku, jalma anu nunjukkeun pentingna agama Kristen ku ngalakukeun naon anu bakal dilakukeun ku Yesus. Yesus ngurus kabutuhan fisik sapertos tuangeun sareng kaséhatan. Ku cara fisik, anjeunna masihan nyawa pikeun urang. Garéja mimiti nyayogikeun bantosan jasmani ku ngabagi harta ka anu peryogi, ngumpulkeun tawaran pikeun anu kalaparan.

Paul nyarios ka urang yén palayanan kedah dilakukeun di jero gareja. "Kusabab kitu, nalika urang masih gaduh waktos, hayu urang damel anu saé pikeun sadayana, tapi seuseueurna pikeun anu satia" (Galata 6,10). Sing saha jalma anu ngasingkeun diri ti jalma-jalma anu percaya lain kakurangan tina aspek Kristen ieu. Konsép kurnia Roh penting pisan di dieu. Gusti nempatkeun masing-masing urang dina hiji awak "pikeun kapentingan sadayana" (1 Korinta 12,7). Masing-masing urang ngagaduhan kado anu tiasa ngabantosan batur.

Naon kado spiritual anjeun? Anjeun tiasa nguji kanggo pamilarian, tapi tés tina kebanyakanna ngandelkeun pangalaman anjeun. Naon anu anjeun lakukeun dina jaman baheula anu geus suksés? Kumaha saur anjeun anjeun saé? Kumaha anjeun parantos ngabantosan batur di jaman baheula? Tes anu paling saé pikeun kado spiritual nyaéta jasa di komunitas Kristen. Coba peran anu béda dina Garéja sareng naroskeun naon anu anjeun lakukeun saé. Ngadaptarkeun sacara sukarela. Tiap anggota kedah ngagaduhan sahenteuna hiji peran dina garéja. Deui, kelompok leutik mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun silih bérés. Aranjeunna nawiskeun seueur kasempetan kanggo damel sareng seueur kasempetan pikeun eupan balik kana naon anu anjeun lakukeun saé sareng naon anu anjeun resep.

Komunitas Kristen ogé ngalayanan dunya di sabudeureun urang, henteu ngan ukur dina kecap, tapi ogé ngalangkungan lampah anu marengan kecap ieu. Gusti henteu ngan ukur nyarios - anjeunna ogé kalakuan. Perbuatan tiasa nunjukkeun yén kanyaah Gusti tiasa dianggo dina haté urang ku ngabantosan miskin, kalayan méré kanyamanan ka anu hina, ku ngabantosan korban pikeun mendakan artos dina kahirupan. Ieu mangrupikeun anu peryogi pitulung praktis anu sering ngabales pesen Injil.

Palayanan fisik tiasa ku sababaraha cara janten dukung Injil. Éta tiasa katingal salaku cara pikeun ngadukung evangelism. Tapi seueur jasa anu kedah dilakukeun sacara tanpa syarat tanpa kedah nyandak deui nanaon. Urang ngaladénan saukur kumargi Gusti parantos masihan sababaraha kasempetan sareng ngabuka mata pikeun mikawanoh kabutuhan. Yesus ngomean sareng nyageurkeun seueur jalma tanpa nelepon langsung kana aranjeunna janten murid-muridna. Anjeunna ngalakukeun éta sabab kedah dilakukeun sareng anjeunna ningali kabutuhan anu anjeunna tiasa ngirangan.

evangelism

"Kaluar ka dunya sareng da'wah Injil" Yesus paréntah ka urang. Jujur, urang gaduh seueur kamar pikeun perbaikan di daérah ieu. Kami teuing biasa ngajaga iman ka nyalira. Tangtosna, jalma-jalma moal tiasa dirobih kecuali anu ditelepon ku Rama, tapi kanyataan éta henteu hartosna urang henteu kedah ngahutbah injil!

Pikeun janten panti pesen anu épéktip, urang peryogi parobahan budaya dina garéja. Urang teu tiasa wareg ku ngantepkeun jalma sanés ngalakukeun ieu. Urang teu tiasa wareg ku nyewa jalma sanés pikeun ngalakukeun ieu dina radio atanapi dina majalah. Jenis evangelism ieu henteu salah, tapi henteu cekap.

Evangelisme butuh wajah pribadi. Nalika Allah hoyong ngintun pesen ka jalma-jalma, Anjeunna nyauran jalma pikeun ngalakukeunana. Anjeunna ngutus putrana nyalira, Allah dina daging, ngawartosan. Dinten anjeunna ngirim anak-anakna, jalma-jalma anu hirupna Roh Suci, pikeun ngajarkeun pesen sareng masihan éta bentuk anu pas dina unggal kabudayaan.

Urang kedah aktip, rela, sareng hayang pisan iman. Urang peryogi semangat pikeun manéh, semangat anu sahenteuna manjangkeun hal Kristen ka tatangga urang. (Naha aranjeunna terang yén urang Kristen? Naha éta rumaos urang bahagia janten urang Kristen?) Urang ngembang sareng ningkatkeun dina hal ieu, tapi urang kedah langkung ningkat.

Kuring ajak sadaya urang mikir ngeunaan kumaha masing-masing urang tiasa janten saksi Kristen ka jalma-jalma di saubenging. Kuring ajak unggal anggota pikeun nurut kana paréntah janten siap ngabales. Kuring ajak unggal anggota maca ngeunaan evangelism sareng nerapkeun naon anu aranjeunna kabaca. Urang sadayana tiasa diajar babarengan sareng ngadorong silih pedah kana karya anu saé. Grup alit tiasa nawiskeun pelatihan kanggo nginjil sareng sakedik kelompok sering tiasa ngalaksanakeun proyek evangelistic sorangan.

Dina sababaraha kasus, anggota tiasa diajar gancang ti pastor. Éta henteu kunanaon. Teras pastor tiasa diajar tina anggota. Allah parantos masihan aranjeunna kado spiritual sagala rupa. Anjeunna parantos masihan sababaraha anggota urang kado evangelism anu kedah disedarkeun sareng dipimpin. Upami pendeta teu tiasa nyayogikeun jalma anu diperyogikeun pikeun alat injil ieu, pastor kedah sahenteuna ajak jalmi diajar, janten conto ka batur, sareng ngalaksanakeun evangelism supados sadayana garéja tiasa tumuwuh. Dina skéma genep bagian ieu karya Garéja, kuring mendakan penting pikeun ngantebkeun evangelism sareng kanggo ngantebkeun aspék ieu.

ku Joseph Tkach


pdfGenep fungsi gareja