Naon baptisan?

Baptisan mangrupikeun upacara pangenalan Kristen (Wiwitan). Di Roma 6, Paulus nerangkeun yén éta mangrupikeun ritual leresan ku rahmat ngalangkungan iman. Baptisan henteu janten musuh tobat atanapi kapercayaan atanapi artos - mitra éta. Dina Prajanjian Anyar, éta mangrupikeun perjanjian antara rahmat Allah sareng jawaban (Réaksi) manusa. Aya ngan ukur hiji Baptisan (Ef. 4: 5).

Aya tilu aspék bubuka anu kedah aya pikeun pangenalan Kristen janten lengkep. Katiluna aspék henteu kedah kajadian dina waktos anu sami atanapi dina urutan anu sami. Tapi sadayana perlu.

  • Tobat sareng iman - nyaéta sisi manusa dina perkenalan Kristen. Urang nyandak kaputusan pikeun nampi Kristus.
  • Baptisan mangrupikeun sisi agama. Calon kanggo ngabaptis katampi kana komunitas Gereja Kristen anu katingali.
  • Kado tina Roh Suci - nyaéta sisi ilahi. Gusti nganyarakeun kami.

Ngabaptis nganggo Roh Suci

Aya ngan ukur 7 rujukan pikeun ngabaptis sareng Roh Suci dina Perjangjian Anyar. Sadaya padamelan ieu ngagambarkeun - tanpa pengecualian - kumaha batur janten Kristen. John ngabaptis jalma pikeun tobat, tapi Yesus dibaptis nganggo Roh Suci. Anu éta naon anu dilakukeun ku Gusti dina Pentekosta sareng anu kantos dilakukeun ku saprak éta. Teu aya waé dina Perjangjian Anyar nyaéta frasa Baptisan anu dianggo atanapi sareng Roh Suci pikeun ngajelaskeun parabot jalma anu ngagaduhan kakuatan khusus anu parantos Kristen. Nya sok dianggo salaku frasa kiasan kumaha janten urang Kristen pisan.

Rujukanna nyaéta:
Tandaan. 1: 8 - Petikan paralel aya di Matth. 3:11; Luk. 3:16; Yokanan 1:33
Kisangan 1: 5 - dimana Yesus nunjukkeun bedana antara baptisan pra-Kristen Yohanes sareng baptisan-Na sorangan dina Roh Suci, sareng ngajantenkeun kasepian anu gancang dina kajadian Pentakosta.
Kisah Para Rasul 11:16 - ieu nunjuk deui ieu .
1 Kol. 12:13 - ngajelaskeun yén éta nyaéta Roh anu mimiti ngabaptis batur ka Kristus.

Naon ari konversi?

Aya 4 prinsip umum anu berlaku pikeun unggal baptisan:

  • Gusti nyentuh kana nurani jalma (aya kasadaran kabutuh sareng / atanapi kaliru).
  • Gusti terangkeun pikiran (dasar pamahaman ngeunaan pupusna sareng kabangkitan Kristus).
  • Gusti nyentuh bakal (anjeun kudu nyieun kaputusan).
  • Gusti dimimitian prosés transformasi.

Konvérsi Kristen ngagaduhan tilu rupa sareng ieu teu kedah nunjukkeun sakaligus.

  • Konversi ka Gusti (urang tobat deui ka Gusti).
  • Konversi / balik ka gareja (Asih pikeun sasama Kristen).
  • Konversi / balik kana dunya (urang péngkolan deui dugi ka luar).

Iraha urang dirobih?

Konversi henteu ngan ukur ngagaduhan tilu rupa, éta ogé ngagaduhan tilu fase:

  • Kami parantos dirobih saatos titah Allah Rama, saatos milih dipikacinta di dinya di Kristus sateuacan pondasi dunya (Ef. 1: 4-5). Konvénsi Kristen berehan dina milih cinta Allah, Gusti anu terang akhir ti mimiti, sareng inisiatif réaksi urang (Jawabna) sok miheulaan.
  • Kami dirobah nalika Kristus maot dina salib. Éta mangrupikeun pembalikan archetypal umat manusa balik ka Allah nalika ngabagi dosa dosa diroboh (Ef. 2: 13-16).
  • Kami parantos dirobih nalika Roh Suci leres-leres urang ngémutan hal-hal sareng urang ngaréspon aranjeunna (Ef. 1: 13).