Tugas Gareja

Strategi manusa dumasar kana pamahaman manusa kawates sareng penilaian anu pangsaéna ku tiasa dilakukeun. Di sisi anu sanés, strategi Allah, reputasi di kahirupan urang didasarkeun kana pamahaman anu leres pisan ngeunaan kanyataan dasar sareng pamungkas. Ieu mangrupikeun kamulyaan Kristen: hal-hal dibawa gancang sakumaha aranjeunna leres pisan. Diagnosis Kristen sagala panyakit di dunya, tina konflik antara bangsa-bangsa pikeun ketegangan dina jiwa manusa, leres kumargi nunjukkeun pangertosan anu leres dina kaayaan manusa.

Huruf NT sok mimitian ku kaleresan, urang nyebatna "ajaran". Panulis NT teras nyauran urang deui kana kanyataan. Ngan upami dasar kabeneran ieu dibahas, naha aranjeunna nyarioskeun aplikasi praktis. Kumaha bodo éta pikeun ngamimitian ku anu sanés ti kaleresan.

Dina bab pambukaan surat ka Éfesus, Paulus nyarioskeun sababaraha pernyataan anu jelas ngeunaan tujuan Garéja. Éta sanés ngan ukur tujuan pikeun kalanggengan, sababaraha fantasi kahareup kabutuh, tapi tujuan pikeun dieu sareng ayeuna. 

Garéja kedah ngagambarkeun kasucian Gusti

"Kanggo Anjeunna anjeunna milih urang bahkan sateuacan didirikeun dunya, yén urang kedah suci sareng tanpa cacad sateuacan payuneuna" (Efesus 1,4). Di dieu urang jelas terang yén Garéja henteu ngan ukur dipikir ku Gusti. Hal ieu rencanana lami sateuacan dunya diciptakeun.

Sareng naon kapentingan Allah munggaran dina garéja? Hal kahiji anu dipikaresep ku nyaéta henteu naon anu dilakukeun ku Garéja, tapi naon ogé Garéja na. Kalayan kedah sateuacan ngalakukeun, sabab naon anu urang nangtukeun naon anu urang lakukeun. Pikeun ngartos karakter moral umat Allah, pentingna ngartos hakekat Gereja. Salaku urang Kristen, urang kedah janten conto moral dunya ku ngagambarkeun karakter murni sareng kasucian Yesus Kristus.

Éta atra yén urang Kristen anu leres, janten eta uskup Agung atanapi ahli awam biasa, kedah terang sareng ngayakinkeun ngagambarkeun Kristenna ku cara hirup, ucapkeun, tindakan sareng meta. Urang Kristen digelar nangtung "suci sareng dihukum" di payuneun Allah. Urang kedah ngémutan kasucian-Nya, éta ogé tujuan Garéja na.

Gareja pikeun nyingkab kamulyaan Allah

Paul masihan kami tujuan anu sanés pikeun Garéja dina bab mimiti Epesus "Anjeunna ngadamel kami kaasih ku jalan Isa Al Masih pikeun putra-putra anu kedah janten milikna, numutkeun kasenangan tina kersa-Na pikeun muji kamuliaan rahmat-Na" (Ayat 5). "Urang kedah ngawula pikeun muji kamulyaan-Na, urang anu parantos ngarepkeun ka Kristus ti mimiti" (Ayat 12).

Inget yén! Ayatna: «Kami parantos pasang harepan ka Kristus ti mimiti,» nujul ka urang Nasrani anu dituju hirup pikeun muji kamulyaan-Na. Tugas anu garéja munggaran sanés mangrupikeun kesejahteraan jalma-jalma. Séhat mangrupikeun penting pisan pikeun Tuhan, tapi sanés tugas sanésna ti Gereja. Malahan, urang dipilih ku Allah pikeun muji kamulyaan-Na yén kamulyaan urang bakal ngungkabkeun kamulyaan-na ka dunya. Salaku nunjukkeun "Hope for All": "Ayeuna urang kedah ngadamel kamulyaan Gusti katingali ku sadayana kalayan kahirupan urang."

Naon kamulyaan Gusti? Nya mangrupikeun Allah Diri, wahyu naon Tuhan sareng naon. Masalah sareng dunya ieu teu jahiliah Allah. Anjeunna teu gaduh paham ngeunaan anjeunna. Dina sagala anjeunna milarian sareng ngumbara, dina usahana pikeun mendakan kaleresan, anjeunna henteu terang Gusti. Tapi kamulyaan Allah kedah ngungkabkeun Gusti pikeun nunjukkeun ka dunya naon anjeunna leres pisan. Nalika karya-karya Gusti sareng sifat-sifat Allah anu dipidangkeun ku Garéja, anjeunna Maha Suci. Sakumaha Paulus dijelaskeun dina 2 Korinta 4: 6:

Kusabab Allah anu paréntah: "Cahya bersinar kaluar tina gelap!" éta ogé anjeunna anu ngantepkeun cahaya anu sumunar dina haté urang pikeun ngantepkeun kamulyan tina kamulyaan ku Gusti anu murub dina mayunan Kristus.

Jalma tiasa ningali kamulyaan Gusti dina nyanghareupan Kristus, dina karakterna. Sareng kamulyaan ieu, sapertos Paulus nyatakeun, ogé kapanggih "dina haté urang". Gusti nyaurkeun Garéja pikeun ngungkabkeun ka dunya kamulyaan karakter-Na, anu tiasa dipanggihan dina rai Kristus. Ieu ogé disebut dina Efesus 1, 22-23: «Leres, anjeunna gaduh sadayana (Yesus) di sampéan sareng dijantenkeun anjeunna minangka kepala anu paling luhur pikeun garéja anu awakna, kasampurnaan sadaya anu ngalaksanakeun sadayana dina sagala. » Éta mangrupikeun pernyataan anu ageung! Di dieu Paulus nyarios yén sadaya yén Isa (katuhuna) tiasa ditingali dina awakna, sareng éta Garéja! Misteri garéja nyaéta yén Kristus hirup di dirina sareng pesen ti garéja ka dunya nyaéta ngahutbah anjeunna sareng nyarioskeun ngeunaan Yesus. Paul ngajelaskeun misteri ngeunaan bebeneran ieu ngeunaan garéja deui di Epesus 2,19: 22

Sasuai, anjeun henteu énggal sareng warga banten, tapi pinuh warga sareng para wali sareng sahabat Allah, diwangun dina yayasan para rasul sareng nabi, sareng Kristus Yesus nyalira. Dina manahna, unggal struktur, teras ngahiji sareng samentawis, tumbuh ka hiji kuil suci di PANGERAN, sareng ieu anjeun ogé kabangun janten tempat perumahan Allah dina Roh.

Ieu misteri suci di garéja, éta mangrupikeun tempat cicing Allah. Anjeunna hirup di rayatna. Ieu nyaéta panggero anu hébat di Garéja pikeun ngadamel Kristus anu teu katingali katingali. Paul ngajelaskeun pelayananna nyalira salaku modél urang Kristen di Epesus 3.9-10: "Sareng masihan sadayana pencerahan ngeunaan patalina réalisasi misteri anu dilarang ti jaman perdana di Gusti, Anu Nyiptakeun sagala hal, maka ayeuna seueur hikmah ti Gusti anu seueur tiasa dipasihan terang ka aparat sareng kakawasaan di daérah sawarga ngalangkungan masarakat. "

Jelasna. Tugas gareja nyaeta "kawicaksanan Allah anu multifakel bakal dikenal." Éta anu dilakukeun henteu ukur pikeun manusa tapi ogé ka malaikat anu ningali Garéja. Ieu "kakuatan sareng kakuatan di langit." Salian jalma, aya ogé mahluk séjén anu ngurus garéja sareng diajar ti dinya.

Pasti ayat-ayat di luhur ngajantenkeun hiji hal anu jelas pisan: Nelepon pikeun Garéja pikeun ngajelaskeun kecap-kecap karakter Kristus anu aya dina diri urang sareng ngabuktikeun ngalangkungan sikap sareng lampah urang. Kami pikeun nganyatakeun realitas patepungan kahirupan sareng Kristus anu hirup sareng terang terangkeun parobahan ieu ku kahirupan anu teu dipikabutuh ku cinta. Dugi ka urang ngalakukeun ieu, teu aya deui anu urang laksanakeun bakal efektif pikeun Allah. Ieu mangrupikeun vokasi Garéja Paul anu disarioskeun nalika anjeunna nyerat dina Éfesus 4: 1: "Janten kuring ngajantenkeun anjeun ... Lumampah pantes tina vokasi anu dipasihkeun ka anjeun."

Perhatikeun kumaha Pangéran Yesus nyauran ieu panggero dina bab pambuka, ayat 8 Kisah Para Rasul. Ngan saacan Yesus naek ka ramana, saur anjeunna ka murid-muridna: «Anjeun bakal nampi kakuatan, kumaha ogé, nalika Roh Suci sumping ka anjeun, sareng anjeun bakal janten saksi pikeun kuring di Yerusalem sareng di sadaya Yudea sareng Samaria sareng ka tungtung bumi . »
Tujuan # 3: Garéja kedah janten saksi Kristus.

Nelepon Garéja janten janten saksi, sareng saksi mangrupikeun anu ngajelaskeun sareng terang-jelas ngahargaan. Rasul Petrus ngagaduhan kecap anu saé pikeun nyaksian ka Garéja dina surat anu munggaran: "Di sisi anu sanés, anjeun bangsa anu dipilih, karajaan karajaan, masarakat suci, jalma-jalma anu dipilih pikeun harta, sareng anjeun kedah ngagaduhan kabiasaan Ngumumkeun (perbuatan kamulyaan) ka jalma anu geus nyebut anjeun kaluar tina gelap kana lampu-Na anu ngajentul. » (1 Petrus 2,9)

Punten perhatoskeun strukturna "Anjeun ..... sareng kedah." Éta prioritas urang salaku urang Kristen. Yesus Kristus cicing di urang sahingga urang tiasa jelas ngagambarkeun kahirupan sareng karakter Anu Maha Suci. Éta tanggung jawab unggal urang Kristen pikeun ngabagi panggilan ieu ka Garéja. Sadayana ditelepon, sadayana dicicingan ku Roh Allah, sadayana dipiharep bakal minuhan panggeroana di dunya. Éta nada anu jelas anu disada sapanjang serat ka Epesus. Kasaksian Garéja kadang tiasa dinyatakeun salaku kelompok, tapi tanggung jawab nyaksian sacara pribadi. Éta tanggung jawab kuring sareng pribadi anjeun.

Tapi teras masalah anu sanésna terang: masalah kamungkinan Kristen palsu. Éta gampang pisan pikeun Garéja sareng ogé nyarios individu Kristen ngeunaan karakter Kristus sareng ngadamel klaim hébat anu hiji ngalakukeun éta. Seueur anu sanés-Kristen anu terang Nasrani langkung terang ti pangalaman yén gambar anu masihan Nasrani henteu sok cocog sareng gambar Alkitabiah Yesus Kristus anu leres. Alesan ieu, rasul Paulus ngajelaskeun karakter anu siga Kristus asli dina ati-ati milih kecap: «kalayan sagala khusyuk sareng lemah lembut, kalayan kasabaran sapertos jalma anu silih pikahoyong ku cinta, sareng hayang pisan ngahijikeun sumanget roh ngaliwatan beungkeut perdamaian. . » (Efesus 4, 2 - 3)

Humuh, kasabaran, kadeudeuh, kadeudeuh, kamanusaan sareng katengtreman mangrupikeun ciri-ciri sajati Yesus. Nasrani sakuduna janten saksi, tapi henteu sombong sareng kasar, sanés sareng sikep anu "suci ti anjeun", henteu dina anggapan hipokrit sareng pasti henteu dina dalil garéja kotor dimana umat Kristen nangtung ngalawan Kristen. Garéja henteu kedah nyarioskeun sorangan. Anjeunna kedah lembut, henteu keukeuh kana kakawasaanana atanapi milarian langkung géngsi. Garéja teu tiasa ngahemat dunya, tapi Panembahan Gereja tiasa. Nasrani henteu kedah damel pikeun Garéja atanapi nganggo tanaga kahirupan pikeun aranjeunna, tapi pikeun Panembahan Gereja.

Garéja henteu tiasa nahan Gusti bari ngangkat dirina. Garéja leres henteu kéngingkeun kakuatan dina panon dunya kusabab éta parantos ngagaduhan kakuatan anu diperyogikeun ti Pangéran anu cicing di jerona.

Garéja ogé kedah sabar sareng pangampura uninga yén cikal kabeneran butuh waktos kanggo bertunas, waktos ngembang, sareng waktos ngahasilkeun. Garéja henteu kedah nungtut yén masarakat dumadakan ngadamel parobihan gancang dina pola anu parantos lami. Sabalikna, Garéja kedah nunjukkeun parobihan sosial anu positif kalayan ngahindari kajahatan, ngalaksanakeun kaadilan, sahingga nyebarkeun bibit bebeneran, anu teras nyandak akar dina masarakat sareng pamustunganana ngahasilkeun buah parobihan.

Tanda anu saé pikeun Kristen nyata

Dina bukuna "Decline and Fall of the Roman Empire", sejarawan Edward Gibbon nyebatkeun runtuhna Roma henteu nyerbu musuh, tapi bakal buruk. Aya bagian dina buku ieu anu dihukum Sir Winston Churchill sabab anjeunna mendakan anu cocog sareng ngalatih. Hal ieu penting yén bagian ieu diurus peran gareja dina kakaisaran turunna.

«Salila hal ageung (Kakaisaran Romawi) diserang ku kekerasan kabuka sareng dijajah ku lambat laun, ageman anu murni sareng hina ngerakeun kana pikiran jalma-jalma, tumbuh dina tiiseun sareng rendah diri, nampi kahyangan ngalangkungan bantahan sareng tungtungna naékkeun spanduk salib ruruntuhan Capitol. » Tanda anu paling penting dina kahirupan Yesus Kristus dina Kristen nyaéta cinta. Cinta anu narima batur sakumaha aranjeunna. Asih anu welas asih sareng pangapunten. Cinta anu milari pikeun ngageurkeun salah paham, ngabagi sareng rusak hubungan. Saur Yesus dina Yohanes 13:35: "Ieu bakal nyarios sadayana ka yén anjeun ogé murid-murid abdi upami silih cinta." Asih ieu henteu pernah dikedalkeun ngaliwatan saingan, karanjingan, sombong, henteu sabar atanapi prasangka. Éta sabalikna tina penyalahgunaan, fitnah, tekad jeung pamisah.

Di dieu urang mendakan kakuatan anu ngahijikeun anu ngamungkinkeun Garéja pikeun ngalaksanakeun tujuanana di dunya: kaseudeuh Kristus. Kumaha cara urang ngagambarkeun kasucian Allah? Ngaliwatan cinta urang! Kumaha cara urang ngungkabkeun kamulyaan Gusti? Ngaliwatan cinta urang! Kumaha carana urang nyaksian kana kanyataan Yesus Kristus? Ngaliwatan cinta urang!
NT ngagaduhan sakedik seueur perkawis Kristen anu milu dina politik atanapi ngabela "nilai kulawarga," atanapi ngamajukeun katentreman sareng kaadilan, atanapi nentang pornografi atanapi ngabéla hak-hak ieu atanapi anu ditindas kelompok. Kuring teu ngucapkeun yén urang Kristen henteu kedah ngurus urusan ieu. Jelas, anjeun moal tiasa gaduh manah anu ngeusi asih ka jalma sareng henteu prihatin kana hal-hal sapertos kitu. Tapi NT nyarioskeun sakedik perkawis hal ieu kusabab Allah terang yén hiji-hijina cara pikeun méréskeun masalah ieu sareng nyageurkeun hubungan anu rusak nyaéta ku ngenalkeun hiji dinamis anu anyar dina kahirupan masarakat - dinamis kahirupan Yesus Kristus.

Ieu mangrupikeun kahirupan Yesus Kristus anu leres pisan diperyogikeun lalaki sareng awéwé. Ngaleungitkeun gelap dimimitian ku bubuka cahaya. Nyilangkeun rasa gething dimimitian ku perkenalan cinta. Nyoplokkeun panyakit sareng rusak, dimimitian ku bubuka kahirupan. Urang kedah mimitian ngenalkeun Kristus sabab éta nyaéta panggero urang anu parantos disebut.

Injilna tuwuh dina iklim sosial anu sami sareng urang: éta mangrupikeun waktu kaadilan, pamisahan bangsa, kejahatan berleluasa, laku jalu, kateupastian ékonomi, sareng kasieunana nyebar. Garéja awal perang pikeun kasalametan dina kaayaan anu nyiksa sareng pembunuhan anu teu tiasa dibayangkeun ayeuna. Tapi garéja awal henteu ningali vocal nya pikeun ngalawan inpormasi sareng penindasan atanapi ngalaksanakeun "hak" na. Garéja awal ningali prentahna pikeun ngagambarkeun kasucian Allah, pikeun ngungkabkeun kamulyaan Gusti, sareng ngadamel kasaksian ka Yesus Kristus. Sareng anjeunna ngalaksanakeun demonstrasi anu jelas ngeunaan cinta ka wates jalma sorangan ogé pikeun urang luar.

Di luar tina bodo

Saha waé anu milari nasabah pikeun ngadukung mogok, protés boikot, sareng tindakan pulitik anu sanés pikeun naroskeun kakurangan sosial bakal kuciwa. Yesus nyebat ieu: "Ngumbah luar". Revolusi Kristen anu leres parantos robih ti jero. Éta ngabersihkeun jeroeun cangkir. Éta henteu ngan ngarobih kecap-kecap konci dina poster anu aya anu diayakeun ku jalma. Éta ngarobih manah jalmi.

Garéja sering sesat di dieu. Aranjeunna janten kataji ku program politik, naha katuhu atanapi kénca. Kristus sumping ka dunya pikeun ngarobih masarakat, tapi henteu ngalangkungan tindakan politik. Rencanana na nyaéta anjeunna pikeun ngarobih masarakat ku cara ngarobih individu dina masarakat éta ku cara méré haté anyar, pikiran anyar, réorientasi, arah anyar, kalahiran anyar, kahirupan anu anyar dihudangkeun sareng maotna diri sareng pamrih. Nalika individu éta dirobih ku cara kieu, urang gaduh masarakat énggal.

Nalika urang dirobih ti jero, nalika di jero dibersihkeun, pandangan urang sadayana hubungan manusa parantos robah. Nalika ngadangu konflik atanapi panyiksa, urang condong ngabales rasa "panon kanggo hiji panon". Tapi Yesus nyauran urang kana réaksi anu anyar: "berkah jalma anu nganiaya ka anjeun". Rasul Paulus nyauran urang kana réaksi sapertos kieu nalika anjeunna nyerat: "Kudu ngahiji sareng anu sanés ..... Henteu aya anu ngaungkeun anu jahat sareng anu jahat ..... Ulah ngantepkeun jahat kaelehkeun anjeun, tapi ngantepkeun jahat ngalangkungan alus". (Roma 12, 14-21)

Talatah anu dipasihan ku Gusti ka Garéja nyaéta pesen anu paling ngaganggu dunya anu kantos didangu. Naha urang kudu nundung pesen ieu dina milih kagiatan politik sareng sosial? Naha urang kedah kontén dina kanyataan yén garéja ngan ukur sekuler, pulitik atanapi organisasi sosial? Naha urang cukup amanah ka Allah, naha urang satuju sareng anjeunna cinta anu Kristen, anu hirup di garéja na, bakal ngarobih dunya ieu sareng henteu kakuatan politik sareng ukuran sosial sanés?

Allah nyauran urang janten tanggel waler pikeun nyebarkeun ieu radikal, revolusioner, ngarobih kahirupan Yesus Kristus anu hadé dina sapanjang komunitas. Kalayan pesen anu kuat, ngarobih, teu kaanding ieu, Garéja kedah sakali deui nembus perdagangan sareng industri, pendidikan sareng pembelajaran, kahirupan seni kulawarga sareng lembaga sosial. Yesus Yesus anu parantos sumping ka urang pikeun melak hirup-Na anu pernah-terahir dina diri urang. Anjeunna parantos siap sareng ngarobih urang janten jalma anu dipikacinta, sabar, amanah ku urang diperkasihan pikeun nganyahokeun sadaya masalah sareng tantangan kahirupan. Éta mangrupikeun pesen urang ka dunya kesel anu pinuh ku kasieun sareng sangsara. Éta mangrupikeun pesen ngeunaan cinta sareng ngarepkeun anu kami bawa ka dunya anu teu amanah sareng nekad.

Urang cicing pikeun ngagambarkeun kasucian Allah, pikeun ngungkabkeun kamulyaan sareng Gusti nyaksian kanyataan yén Yesus parantos sumping pikeun ngajantenkeun lalaki sareng awéwé di jero sareng kaluar. Urang hirup silih bogoh sareng nunjukkeun cinta Kristen ka dunya. Éta mangrupikeun tujuan urang, nyaéta nyaéta panggeroan Garéja.

ku Michael Morrison