PIKIRAN JOSEPH TKACH


Ngambekan hawa

ngambekan hawa Sababaraha taun ka tukang, saurang pelawak improvisasi anu kasohor pikeun ucapan lucu nya ngagungkeun ulang taun ka-91. Acara ieu ngahimpun sadaya réréncangan sareng baraya-baladna sareng ogé dirawat kalayan wartawan warta. Dina waktos wawancara di pesta kasebut, patarosan anu paling diramal sareng paling penting pikeun anjeunna nyaéta: "Saha atanapi naon anu anjeun hartosna umur panjang anjeun?" Pelawak ngawaler tanpa ragu: "Napas!" Saha anu tiasa satuju?

Urang bisa ngucapkeun hal anu sami dina cara spiritual. Ngan sakumaha kahirupan fisik gumantung kana engapan hawa, sadaya kahirupan spiritual gumantung kana Roh Suci atanapi "napas suci". Kecap Yunani kanggo sumanget nyaéta "pneuma", anu tiasa ditarjamahkeun jadi angin atanapi napas.
Rosul Paulus ngajelaskeun kahirupan dina Roh Suci dina kecap-kecap ieu: «Pikeun jalma anu jasmani sipatna duniawi; tapi jalma anu rohani émut rohani. Tapi anu sacara duniawi mangrupikeun maot, sareng anu dipikiran sacara spiritual hirup sareng perdamaian »(Rom 8,5-6).

Roh Suci cicing di jalma-jalma anu percanten Injil, berita anu saé. Sumanget ieu ngahasilkeun buah dina kahirupan anu percaya: «Tapi buah tina roh nyaéta cinta, kabagjaan, katengtreman, kasabaran, kahadéan, kahadéan, kasatiaan, lemah lembut, ...

Maca deui ➜

Kalayan manah énggal kana taun énggal!

331 kana taun énggal kalayan manah énggal John Bell gaduh kasempetan pikeun ngalakukeun hiji hal anu mudah-mudahan seuseueurna urang moal tiasa: nahan haténa sorangan. Dua taun ka pengker anjeunna ngalaman cangkok jantung, anu suksés. Hatur nuhun kana program Heart-to-Heart di Baylor University Medical Center di Dallas, anjeunna ayeuna tiasa nyepeng manah anu parantos ngajantenkeun anjeunna hirup salami 70 taun sateuacan kedah diganti. Carita anu luar biasa ieu ngingetan kuring ngeunaan cangkok haté kuring sorangan. Éta sanés cangkok jantung "fisik" - sadaya anu nuturkeun Kristus parantos ngalaman vérsi spiritual tina prosés ieu. Realitas brutal tina sipat dosa urang nyaéta anu nyababkeun maot spiritual. Nabi Yermia jelas nyatakeun: "Haté hal anu nantang sareng keuheul; saha anu tiasa ngartos Üs: ieu gering parna]? ”(Yer. 17,9).

Nalika nyanghareupan kanyataan "fungsi jantung" spiritual urang, sesah ngabayangkeun masih gaduh harepan. Kasempetan urang salamet nyaéta nol. Tapi hal anu saé kajantenan pikeun urang: Yesus nawiskeun urang hiji-hijina kamungkinan pikeun kahirupan spiritual: cangkok jantung jero pisan ...

Maca deui ➜