Kami mah ngagaduhan karya Allah

Sataun anyar dimimitian di dunya ieu masalah bari urang neraskeun perjalanan anu endah pisan sareng langkung jero kana Karajaan Allah! Sakumaha Paulus nyerat, Allah ngadamel urang warga karajaan nalika anjeunna "nyalametkeun urang tina kakawasaan gelap teras nempatkeun kami di karajaan putrana anu tercinta dimana urang ngagaduhan kasalametan, nyaéta pangapunten tina dosa" (Kol. 1,13-14).

Kusabab hak-hak sipil urang aya di sawarga (Phil. 3,20), urang gaduh kawajiban pikeun ngawula ka Gusti, janten panangan na pananganna di dunya, ku dipikacinta sareng sasama urang salaku diri urang sorangan. Kusabab urang Kristus sareng sanés diri atanapi dunya di sabudeureun urang. di sakuriling, urang henteu kedah diatasi ku jahat, tapi kedah ngaleungitkeun jahat ngalangkungan hadé (Rom. 12,21). Allah gaduh klaim anu kapisan dina kami, sareng dasar klaim ieu nyaéta Anjeunna bébas nyadéan sareng nyalurkeun urang sareng ngabebaskeun urang nalika urang masih ngarepkeun budak dina dosa.

Anjeun tiasa uninga carita ngeunaan lalaki anu tiwas, teras bangun sareng ningali dirina nangtung di payuneun Yesus, di payuneun gapura emas anu ngagaduhan tanda anu maos: "Karajaan Sawarga Swarga". Saur Isa, "Anjeun peryogi sajuta nunjuk ka lebet surga. Béjakeun ka kuring sagala hal anu anjeun lakukeun anu urang teras tiasa nambihkeun kana rekening anjeun - sareng nalika kami nampi jutaan titik kuring bakal muka gapura sareng ngantep anjeun. "

Ceuk lalaki, "Rupa, hayu urang tingali. Abdi nikah ka awéwé anu sami dina 50 taun sareng teu pernah ditipu atanapi ngabohong. "Saur Isa," Ieu saé. Anjeun dibéré tilu titik kanggo éta. "Saur lalaki:" Ngan ukur tilu poin? Kumaha upami ayana kuring sampurna dina jasa sareng perpuluhan abdi? Sareng naon ngeunaan sedekah sareng pelayanan kuring? Naon anu kuring kéngingkeun sadayana ieu? Yesus ningali kana tabel nunjuk sareng nyarios: "Éta nyababkeun 28 titik. Anu mendakan anjeun ka 31 poin. Anjeun ngan peryogi 999.969 langkung seueur. Naon deui anu anjeun lakukeun Si lalaki panik. "Ieu anu pangsaéna kuring," anjeunna humarut, sareng éta ngan patut 31 poin! Kuring moal pernah ngadamelna! ”Anjeunna sujud sareng teras surak:" Gusti, kasauran ka kuring! "" Rengse! "Yesus ngagalebes. "Juta sajuta. Kadieu!"

Kitu carita lucu anu nunjukkeun bebeneran anu endah pisan. Sakumaha Paulus nyerat dina Kolosé 1,12:2,1, éta Allah "anu ngajantenkeun urang pantes janten pusaka para wali dina lampu". Kami ciptaan Allah nyalira, ngaungkeun sareng katebus ngaliwatan Kristus, kantun margi Gusti mikanyaah ka urang! Salah sahiji kitab karesep kuring nyaéta Efesus 10. Catetkeun kecap-kecap dina wani:

"Anjeun kalangkung paéh ku kalepatan sareng dosa anjeun ... Di antawisna kami sadaya pernah hirup kahirupan urang dina kahayang daging urang sareng ngalakukeun wasiat daging sareng panca indra tur éta murka ku sipat alam ogé anu sanésna ogé. Tapi Allah, anu beunghar rahmat, demi cinta anu hébat, sareng saha anjeunna dipikacinta urang, ogé ngajantenkeun urang anu maot dina dosa, hirup sareng Kristus kaluar tina rahmat - anjeun parantos kasalametan; sarta anjeunna ngangkat kami sareng ngadegkeun kami di sawarga dina Kristus Yesus, supaya dina waktos anu badé anjeunna bakal nunjukkeun kabeungharan rahmatna ngalangkungan kaasih-Na ka urang dina Kristus Yesus. Kusabab ku rahmat anjeun parantos disalametkeun ku iman, sareng henteu ti anjeun: éta anugrah Allah, sanes tina karya, supados teu aya anu tiasa sombong. Kusabab urang hasil karyana, diciptakeun dina Al Masih Yesus pikeun karya-karya anu saé anu Allah parantos nyiapkeun heula yén urang kedah leumpang di dinya. "

Naon anu tiasa langkung mendorong? Kasalametan urang henteu gumantung ka urang - éta gumantung ka Allah. Kusabab anjeunna pisan nyaah ku urang, dina Kristus anjeunna nyayogikeun sagala anu diperyogikeun pikeun mastikeun. Kami nyiptakeun énggal (2 Kor. 5,17; Gal. 6,15). Urang tiasa ngalaksanakeun pagawéan anu saé sabab Allah ngabébaskeun urang tina ranté dosa sareng ngaku urang pikeun diri urang sorangan. Kami mangrupikeun anu dilakukeun ku Allah, sareng Anjeunna paréntahkeun yén urang kedah leres-leres sapertos urang - ciptaan anu anyar Anjeunna dilakukeun ka Kristus.

Naon harepan anu hadé sareng raos perdamaian anu urang tiasa nawiskeun taun énggal, bahkan di tengah-tengah kasulitan sareng bahaya! Masa depan kami milik Kristus!

ku Joseph Tkach


pdfKami mah ngagaduhan karya Allah