Buruan teras nungguan!

Sakapeung, sigana, ngantosan mangrupikeun hal anu paling hese pikeun urang. Saatos mikir urang terang naon anu urang butuhkeun sareng pikir urang siap, paling di urang milarian nungguan manjang ampir teu kaampeuh. Di dunya kulon urang, urang tiasa kuciwa sareng teu sabar upami urang kedah ngantosan lima menit dina baju sanés-beusi di restoran tuangeun gancang nalika calik dina mobil sareng ngupingkeun musik. Bayangkeun kumaha nenek anjeun anu hébat ningali.

Pikeun urang Kristen, ngantosan ogé rumit ku kanyataan yén urang percaya ka Allah, sareng urang sering ngartos hese ngarti naha urang ngalakukeun hal-hal anu urang yakin pisan anu diperyogikeun sareng anu teras urang teruskeun deui ngado'a sareng dilakukeun sadayana mungkin, henteu kéngingkeun.

Raja Saul prihatin sareng kaganggu bari ngantosan Samuel sumping pikeun ngadamel korban perang (1 Sam. 13,8). Prajurit éta jadi teu tenang, sababaraha anu tinggaleun anjeunna, sareng hanjelu sareng anu ngantosan henteu sabar, anjeunna tungtungna nawiskeun mangsana nyalira. Kajadian éta nyababkeun dinasti Sauls (Vv. 13-14).

Dina hiji waktos atanapi anu sanés, kalolobaan urang sigana karaos sapertos Saul. Kami percanten ka Tuhan, tapi urang henteu ngartos naha Anjeunna teu campur atanapi nenangkeun laut badai kami. Kami antosan sareng antosan, hal-hal janten langkung parah na parah, sareng pamustunganana antosan sigana bakal langkung ti naon anu urang tiasa lakukeun. Kuring terang yén kuring karasa yén kadang urang sadaya karasa di dieu di Pasadena sareng pasti sakumna komunitas urang nalika urang ngical harta di Pasadena.

Tapi Allah satia sareng anjeunna janji bakal nyandak urang ngalangkungan sadaya anu urang karep dina kahirupan. Anjeunna parantos ngabuktikeun deui waktos sareng waktos deui. Sakapeung anjeunna ngaliwat penderita sareng urang sareng kadang - langkung jarang, sigana - anjeunna ngeureunkeun naon anu henteu kantos disangka tungtungna. Baktos, iman urang nyebut urang percanten ka Anjeunna - percanten yén anjeunna bakal ngalakukeun naon anu leres sareng saé pikeun urang. Nalika mundur, urang tiasa ningali ngan ukur kakuatan anu urang parantos nganjang ka wengi ngantosan sareng ngawitan ngartos yén pangalaman nyeri anu parantos janten berkah anu nyamar.

Masih, éta henteu langkung henteu resep kakurangan nalika urang ngalangkunganana, sareng urang karep sareng panémon anu nyerat, "Nyawa abdi kalintang sieun. Duh Tuan, sabaraha lami! " (Sl. 6,4). Aya alesan naha King James Version lami narjamahkeun kecap "kasabaran" ku "sangsara panjang"!

Lukas nyarioskeun ka urang ngeunaan dua murid anu sedih dina jalan ka Emmaus sabab sigana anu nungguanana sia-sia sareng sadayana leungit sabab Yesus maot (Lukas 24,17). Tapi dina waktos anu sami, Gusti anu bangkit, anu aranjeunna ngarep-ngarep, angkat ka sisira sareng masihan aranjeunna dorongan - aranjeunna kakara henteu mikawanoh deui (Vv. 15-16). Sakapeung hal anu sami kajadian ka urang. Urang sering henteu mikawanoh cara-cara Tuhan sareng urang, milarian urang, ngabantosan urang, nyorong urang - dugi ka waktos anu engké dina waktosna.

Éta ngan ukur nalika Yesus merobih roti sareng aranjeunna "yén panon na aranjeunna dibuka sareng aranjeunna ngenalkeun anjeunna sareng anjeunna ngiles ti aranjeunna. Sareng aranjeunna nyarios ka silih: Naha haté urang henteu kobong dina urang nalika anjeunna ngobrolkeun kami dina perjalanan sareng muka kitab suci ka kami? " (Vv. 31-32).

Upami urang percanten ka Kristus, urang henteu ngantosan waé. Anjeunna tetep sareng urang unggal wengi poék, anjeunna masihan kakuatan pikeun nahan kaluar sareng lampu pikeun ningali yén henteu sadayana atosan. Yesus ngajamin yén urang moal pernah nyalira urang nyalira (Mateus 28,20).

ku Joseph Tkach


pdfBuruan teras nungguan!